takı hakkında fikrinizi alabilirmiyim?

güzelim sendende bir şay anlamadım sen evlenirken bekarmış bir şey takmadı diyosun çeyrek takabilirdi en azından ama belkide parası yoktu
diyerleride yarım takıcakmış ozaman senin yarım takman en iyisi

vallahi canım ben sana kendi tecrubelerime dayanarak söylüyorum 8 yıllıkta evliyim aklın varsa bileziği takma olan senin bileziğe olur ben en yakın kızkardeşime taktım kıymet bilmedi evlenirken doğumundada taktım ayrıca şimdiki aklım olsa param yok kusura bakma yarım takabiliyorum derdim

vallahi canım ben sana kendi tecrubelerime dayanarak söylüyorum 8 yıllıkta evliyim aklın varsa bileziği takma olan senin bileziğe olur ben en yakın kızkardeşime taktım kıymet bilmedi evlenirken doğumundada taktım ayrıca şimdiki aklım olsa param yok kusura bakma yarım takabiliyorum derdim

canım ben evlenirken üni. okuyodu.
belki parası yoktur bilemiyorum.
yani yarım tak diyosun.
çoğunluk yarım tak demiş.
bildikleri yaşadıkları bişey varki öyle diyolar.
büyük ihtimal yarım takarım.

canım sana iyi olucak insan zaten olur bu işin inan takıyla falan hiç ilgisi yok kardeşime ilk taktığım 700 liraydı
doğumdakide 600 ne oldu kıymetmi bildi
oysa benim eşimde zor kazanıyor parayı
şimdi ben doğum yapıcam yırtıyolar kendilerini beş kuruşumuz yok diye
oysa eşi düzgün bir yerinde düzenli maaşı olan biri herkeze öyle diyorlar
bende zamanında salak gibi iki üç kuruşu denkleştiriym iyi bir şey takıym diye uğraşıyodum
şimdi takmassan rağbet görüyosun canım artık akıllandım ben

canım sana iyi olucak insan zaten olur bu işin inan takıyla falan hiç ilgisi yok kardeşime ilk taktığım 700 liraydı
doğumdakide 600 ne oldu kıymetmi bildi
oysa benim eşimde zor kazanıyor parayı
şimdi ben doğum yapıcam yırtıyolar kendilerini beş kuruşumuz yok diye
oysa eşi düzgün bir yerinde düzenli maaşı olan biri herkeze öyle diyorlar
bende zamanında salak gibi iki üç kuruşu denkleştiriym iyi bir şey takıym diye uğraşıyodum
şimdi takmassan rağbet görüyosun canım artık akıllandım ben

haklısın canım.
takı için bana iyi olacaklarsa hiç olmasınlar daha iyi.
büyük eltime doğumu oldu altınını götürdüm taktım.
ev aldı,ev hediyesi götürdüm
kızının doğum günü oldu hediyesini götürdüm vs vs.
benim kızım doğdu.getirmiş. incecik halka bi küpe.
bozdurmaya götürdüm adam bu para etmez diyo.
25 milyon etti küpe.
yapıyorum ama karşılığı yok.
ben bişey görmuyorum..

haklısın canım.
takı için bana iyi olacaklarsa hiç olmasınlar daha iyi.
büyük eltime doğumu oldu altınını götürdüm taktım.
ev aldı,ev hediyesi götürdüm
kızının doğum günü oldu hediyesini götürdüm vs vs.
benim kızım doğdu.getirmiş. incecik halka bi küpe.
bozdurmaya götürdüm adam bu para etmez diyo.
25 milyon etti küpe.
yapıyorum ama karşılığı yok.
ben bişey görmuyorum..

sende iyi niyetlisin anlaşılan bu devirde iyilik para etmiyo canımbende öyle hep imkanlarımı zorlardım ama baktım kimse başkası için kendini sıkmıyo herkez rahat
okadar dersler aldımki evlendikten sonra hayattan artık kimse kolay kolay beni ezemez

sende iyi niyetlisin anlaşılan bu devirde iyilik para etmiyo canımbende öyle hep imkanlarımı zorlardım ama baktım kimse başkası için kendini sıkmıyo herkez rahat
okadar dersler aldımki evlendikten sonra hayattan artık kimse kolay kolay beni ezemez

aynen canım 2,5 senelik evliyim daha.
evlenince neyin ne olduğunu gördüm.
insanların ne olduğunu evlenince anladım.
bende artık böyle diyorum.
kimse beni ezemez.
lafımı söylerim otursun onlar düşünsün...

Gönlünüzden geçeni takın.
Ben birine değer görüp takmaya karar verdiğim şeyi ötekilerin takacaklarına göre değiştirmem.
Bekardı,annesi babası birşey takmadı vs..değil.
Kaynınıza,müstakbel geline hisseleriniz ne ise ona göre hareket edin derim ben.

Arkadaşa katılıyorum,gönlünüzden ne geçiyorsa,sonunda rahat edeceğinizi düşündüğünüz şeyi yapın.

canım ben evlenirken üni. okuyodu.
belki parası yoktur bilemiyorum.
yani yarım tak diyosun.
çoğunluk yarım tak demiş.
bildikleri yaşadıkları bişey varki öyle diyolar.
büyük ihtimal yarım takarım.

şu mesajı okumasaydım sana diyicektimki gönlünden geçirmiş,niyetlenmişsin,kalbini bozma,tak bileziği gitsin...
ama diyosunki ben evlenirken bana bişey takmadı!!üni okuyan adam çocuk değil dimi,onun yaşında millet baba oluyo..hiç bişey takmasa 20 tl takardı yine takardı..ailesidemi diyemedi oğlum al şu çeyreği,tak yengene diye!:1closedeyes:
sana madalya takmıycaklar,tak çeyreği gitsin:delphin:bırak şanın yürümeyiversingamyoncuiremsu

Arkadaşa katılıyorum,gönlünüzden ne geçiyorsa,sonunda rahat edeceğinizi düşündüğünüz şeyi yapın.

inan hiç takmıyanlar daha kıymetli oluyo aberk..insanlar o kadar nankörkü,beklenti hep yüksek,hep bi doyumsuzluk..senin kesene zarar veren, ne zorluklarla aldığın hediye,onun hislerini tatmin etmeyince insan gerçekten çok kırılıyo(genel konuştum sen derken)o yüzden iyi niyetli olmanın alemi yok diye düşünüyorum

şu mesajı okumasaydım sana diyicektimki gönlünden geçirmiş,niyetlenmişsin,kalbini bozma,tak bileziği gitsin...
ama diyosunki ben evlenirken bana bişey takmadı!!üni okuyan adam çocuk değil dimi,onun yaşında millet baba oluyo..hiç bişey takmasa 20 tl takardı yine takardı..ailesidemi diyemedi oğlum al şu çeyreği,tak yengene diye!:1closedeyes:
sana madalya takmıycaklar,tak çeyreği gitsin:delphin:bırak şanın yürümeyiversingamyoncuiremsu

evet canım haklısın düşününce.
düşük miktarda para felan takabilirdi.
bilmiyorum şuana kadar hiç düşünmedim bana takmadı diye.
siz söyleyince dank etti banada :)
düşük miktarda bi para takabilirdi.
ailede o düşünce yok canım.
al şunu tak diye.

Utanacak birsey yokk .. Durumun nasılsa öyle yap .. Zaten kardesleri de bilezik takmadıgından yadırganmazsın ..

canım utanırım çünkü.
o çeyreği kaç kat yabancı takıyo
gerçi ben çeyrek takmam gidipde.
en aşağı yarım takabilirim
zaten onlar taktıkları için takabilirim anca.
yoksa tek takmaya utanırım..

Haklısınız aslında arkadaşlar ama su perisini çok iyi niyetli gördüm o yüzden içinden geçeni yap dedim.Ben olsam aslaa kolumdaki bileziği başkasına hediye diye ayırmam.Mesela kızkardeşim ben evlenirken okuyordu bana hediye takmadı.Ailemde ona al tak diyecek kadar durumda yoktu çünkü bayağı borç yaptılar.Kendisine görümceme taktığım gibi kelepçe takacaktım ama aramız biraz limoni olduğu için takmaktan vazgeçtim çünkü haketmediğini düşünüyorum.Eşimde olmaz takalım diyor ama 2 çeyrek neyine yetmiyor.Görümcemede istemeyerek taktım çünkü ben balayında iken emanet bıraktığım altınlarımdan izinsiz alıp borcunu ödemiş ve geride vermedi.Ama eşim çook iyi niyetli olduğundan mecbur kaldım.Yani bu hayatta fazlası ile kazık yedim anlayacağınız

ben bu konularda biraz katıyım.kayınbiraderiniz siz evlenirken birşey takmamış bekar bile olsa takmalıydı bir şekilde,ve herkes yarım altın takarken siz bilezik takmayın bence,taksanız da yarın öbürgün sagolsun bilezik taktı demeyecek ya,bence bir çeyrek siz takın bir çeyrek eşiniz olsun bitsin..

sende yemişsin kazık,neyin ne olduğunu iyi biliyosungamyoncuiremsu
şunu öğretti hayat bana,haddinden fazla iyi niyetli olmıyacaksın!

ben bu konularda biraz katıyım.kayınbiraderiniz siz evlenirken birşey takmamış bekar bile olsa takmalıydı bir şekilde,ve herkes yarım altın takarken siz bilezik takmayın bence,taksanız da yarın öbürgün sagolsun bilezik taktı demeyecek ya,bence bir çeyrek siz takın bir çeyrek eşiniz olsun bitsin..

yok hayatım o bile çok naptın:roflol:yengesi geline taksın çeğreği,öpüşüp tokalaşsınlar yeter:)ha bilezik takmış,ha 2 çeyrek..öyle olduktan sonra bilezik taksın daha iyi:kahve:
bi çeyrek hakkıdır onun..kendi ne taktı yengesine sanki:dilcikar::hulya:

onuda düşündüm canım
ikimiz çeyrekde takabiliriz.
zaten düğün olmucak
sadece nikah olacak.
kız türbanlı düğün istemiyor.
nikah kız tarafının memleketinde olacak
o yüzden kaynanamın tarafından kimse gelmez zaten.
sadece abiler ablalar gelir.başka gelen olmaz.
nikah kıyılınca düğün bitmiş olacak anlıcağınız

Haklısın Tanrıça ne kadar iyi niyetlisin,sırtında yükün o kadar fazla olur.Hele maddiyatta babanın oğlu bile acımıyor sana.Mesela ağbimin bebeğine altın taktım,ağbim benim bebeğime takmadı.Küçük görümcemde,kardeşimde düğünümde takı takmadılar eh hakettiklerini alacaklar elbettekı.

Back
X