takı hakkında fikrinizi alabilirmiyim?

yok hayatım o bile çok naptın:roflol:yengesi geline taksın çeğreği,öpüşüp tokalaşsınlar yeter:)ha bilezik takmış,ha 2 çeyrek..öyle olduktan sonra bilezik taksın daha iyi:kahve:
bi çeyrek hakkıdır onun..kendi ne taktı yengesine sanki:dilcikar::hulya:

kısss sen bendende gaddar çıktın valla :1::1::1:

senin içine en sineni yarım, çeyrek olmaz diyosan tak yarımı boşver, arkadaşların dediği gibi üniversiteye giden insan 20tl de takabilirdi ailesinden isteyip en azından bir çeyrekte takabilirdi sana. bilezikten artanlada şuan ihtiyacın yoksa altın alır koyarsın bi kenara iyi günü var kötü günü var. bazı şeyleri hakedene yapacaksın bu zamanda, iyi yaparsın iki gün sonra unuturlar

fikir olarak düğüne derneğe takı olaylarına karşı biriyim mesela,takılmam böyle şeylere,ama gidip bilezik taktıysam,ve taktığım kişi kıymet bilmiyosa uyuz olurum aga:delphin:
yorumları okuyanlar poliyannacılık yapıp,aaa ben hiç böyle düşünmüyorum,ben taktım o takmadı vs..yan yattı çamura battı ne ayıp!!! :olmaz:-tatlicadiarzu-muhabbeti yapabilirler..
ama gerçekçi olmak lazım..insan değer verildiğini hissetmeli..ne ala memleket..ben takmışım en babasından bilenzik-tatlicadiarzu-(örnek veriyorum)ama o benim düğünümde bana para bile takmamış!maksat onunda bana bilezik takması değil,bu günün parasıyla 20 tl bile taksa anlarım(örneğim genel)..ama hiç bişey takılmadan sallana sallana geliniyosa hiç gelmesin daha iyi..millet boşamı düğün yapıyo:smiley-cool:
NOT:asla düğün yapmayı düşünmüyorum:roflol:

Son düzenleme:
Haklısın Tanrıça ne kadar iyi niyetlisin,sırtında yükün o kadar fazla olur.Hele maddiyatta babanın oğlu bile acımıyor sana.Mesela ağbimin bebeğine altın taktım,ağbim benim bebeğime takmadı.Küçük görümcemde,kardeşimde düğünümde takı takmadılar eh hakettiklerini alacaklar elbettekİ.

kesinlikle katılıyorum
sorun maddiyatta değil eneyi yerine koyulmak ben çokmu zenginim üç beş kuruşu denkleştirip iyisini layık görüyorum karşımdaki kendini sıkmıycak rahat davranıcak herkeze hakettiği değeri vericeksin fazlasını yaparsan eneyi diyorlar
iyi niyetim öldü artık maalesf kazık yemekten

kısss sen bendende gaddar çıktın valla :1::1::1:

kızkardeşimin kaynı bekar kendine 200 milyona mont 100 milyona pantolon alır bekar kızkardeşimin bebeğine 5 liraya harf taktı şimdi o kızkardeşimin evinden çıkmıyor ona rağbet çok
kızkardeşim bizi arayıp sormaz bile kontürüm yok der biz doğumunda 600 liralık künye taktık ne oldu kıymetimizmi arttı

Benim eşim ailenin en küçük çocuğu tüm abileri abaları evlenirken o öğrenciymiş hiç bişey takmamış.. En küçük ablası evlenirken çalışıyordu o zamanda sadece bi çeyrek taktı...
Ama biz evlenirken hepsi birer tane bilezik taktılar..
Mantıklı olan da budur....
Bekar insan çalışmıyorsa takı takmaz...
KArdeş kardeşe de çeyrek takmaz yani.. Yeri geliyor komuşuuza yedi kat ele çeyrek takıyoruz kardeşimize de çeyrek takacaksak ne farkı var komşunun kardeşten....

Bana çeyrek yada yarım taksalardı çok ama çok bozulurdum... BAna yapılmasını istemeyeceğim şeyi de başkasına asla yapmam...
O yüzden bilezik takarım...

Benim kardeşim de bekar.. Ben evlenirken de çalışıyordu ama işte yeni mezun askerliğini yapmamış çocuk asgari ücret... Bilezik alacak hali yoktu.. Bi çeyrek taktı...
Şimdi o evlenirken eşim bana dese ki senin kardeşin bz evlenirken ize bi çeyrek taktı biz de ona çeyrek takalım çok kızardım şahsen.....

Senin maddi durumuna başlı canım...
Eğer görümcem bizden daha kötü durumda olduğu için çeyrek yada yarım takıyor diyorsan bilezik tak...

Şurada yazılanları okuyorum da, çok ayıp yaaaa akannehir Ben de evlilik hazırlığı yapıyorum, ve dürüstçe söylüyorum ki KıMıN NE TAKTIĞINA DıKKAT BıLE ETMEM..Herkes gönlünden ne koparsa onu verir, şu bana şunu taktı, bu bunu taktı diye çetele tutmak ne kadar ayıp birşey yani...Ayrıca karşınızdaki insan maddi durumu olduğu halde birşey takmıyorsa o onun ayıbıdır, kısasa kısas yapıp ben neden aynı ayıbı yapayım???? O zaman benim, eleştirdiğim karşı taraftan ne farkım kalır??? Ünv de okuyordu diyorsunuz, ben ünv de okurken cüzdanımda sadece yol paramın kaldığı günleri bilirim, ayrıca insanların borcu olur, kimseye söyleyemediği bir müşkülü olur, kaldı ki dediğim gibi parası olduğu halde bile takmamışsa onun sorunu, onun kişiliği derim, ben yine bana yakışanı yaparım..ınanamıyorum yani size...

Şurada yazılanları okuyorum da, çok ayıp yaaaa akannehir Ben de evlilik hazırlığı yapıyorum, ve dürüstçe söylüyorum ki KİMİN NE TAKTIĞINA DİKKAT BİLE ETMEM..Herkes gönlünden ne koparsa onu verir, şu bana şunu taktı, bu bunu taktı diye çetele tutmak ne kadar ayıp birşey yani...Ayrıca karşınızdaki insan maddi durumu olduğu halde birşey takmıyorsa o onun ayıbıdır, kısasa kısas yapıp ben neden aynı ayıbı yapayım???? O zaman benim, eleştirdiğim karşı taraftan ne farkım kalır??? Ünv de okuyordu diyorsunuz, ben ünv de okurken cüzdanımda sadece yol paramın kaldığı günleri bilirim, ayrıca insanların borcu olur, kimseye söyleyemediği bir müşkülü olur, kaldı ki dediğim gibi parası olduğu halde bile takmamışsa onun sorunu, onun kişiliği derim, ben yine bana yakışanı yaparım..İnanamıyorum yani size...

düğün olsun ondan sonra kim ne takmış bakmışmısın görürsün canım sonuçta şimdi yakın bi akraban ama gelmiş sana 20 lira para takmış sen gidip onun düğününde ona bilezik mi takacaksın paran çok heralde senin

Bunun parayla alakası yok tatlım ben yalnızca "o şunu taktı ben de ona inat bunu takıcam" türü bir hareket içine ASLA GıRMEM...Ayrıca bu benim tavrım, bilezik takmaya gelince, durumum varsa bilezik takarım çünkü ev kuran insanlara yardım etmek akrabalık/insanlık görevidir, ama durumum yoksa da ona göre daha küçük birşey takarım..Benim söylemek istediğim şu: Benim evlenen insanlara takacağım takıyı cebimdeki para belirler, karşıkinin bana ne taktığı değil..Bana yakışan budur çünkü, ötesini kendime yakıştıramam..

ben takıyı maddi olarak degil karşındakine değer verme olarak kabul ediyorum bana değer verseydi mesela eşimin kardeşi bana bilezik takabilirdi ama o ne yaptı anne babasının takması gereken bilezigi aldı bize taktı şok oldum,ben ne yaptım aynısı kayınvalideme bir bilezikte bana ayır takcam dedim ve taktım eltim şok olmuş ama izah ettim aynı utancı bende yaşadım o da yaşasın anlasın istedim dedim.ve bana hak verdi haklısın ozaman dedi..kimseye haddinden fazla değer vermeye gerek yok herkes hakettigini yaşar..

ben eltime bileklik takmıştım yarım altının üstüne az bi para vermiştik en son kardeşimin arkadaşı evlendi çocuk öğrenci çeyrek az olcak napsam diye düşünüyordu ben de çeyrek fiyatına küçük bir kolye aldırdım hatta akşam yemek vardı nikahtan sonra kız kardeşimin aldığı kolyeyi takıp geldi çok makbule geçti

ben artık çeyrek az olacağı zaman ya o fiyata ya da az biraz fazla verip kolye bileklik benzeri bişi takıyorum göze bişi takmışım gibi geliyor

Bunun parayla alakası yok tatlım ben yalnızca "o şunu taktı ben de ona inat bunu takıcam" türü bir hareket içine ASLA GİRMEM...Ayrıca bu benim tavrım, bilezik takmaya gelince, durumum varsa bilezik takarım çünkü ev kuran insanlara yardım etmek akrabalık/insanlık görevidir, ama durumum yoksa da ona göre daha küçük birşey takarım..Benim söylemek istediğim şu: Benim evlenen insanlara takacağım takıyı cebimdeki para belirler, karşıkinin bana ne taktığı değil..Bana yakışan budur çünkü, ötesini kendime yakıştıramam..

bizde evlenmeden senin gibi düşünüyorduk evlende görürüm seni

bizim çevremizde kardeşler hep bilezik takar düğünde. görümcen ve diğer elti maddi imkanı oysa onu takar ama sizin imkanınız varsa bilezik takın. en nihayetinde siz zaten onun için ayırmışsınız bu bileziği, çoktan gözden çıkartmışsınız... bu devirde evlenmek zor. diğer kardeşlerinden gülmeyecek madem yüzü, sizden gülsün bari... kayınvalidenizla aranız bozuk olsa bile kaynınızın ve yeni gelinin suçu ne?

bizim çevremizde kardeşler hep bilezik takar düğünde. görümcen ve diğer elti maddi imkanı oysa onu takar ama sizin imkanınız varsa bilezik takın. en nihayetinde siz zaten onun için ayırmışsınız bu bileziği, çoktan gözden çıkartmışsınız... bu devirde evlenmek zor. diğer kardeşlerinden gülmeyecek madem yüzü, sizden gülsün bari... kayınvalidenizla aranız bozuk olsa bile kaynınızın ve yeni gelinin suçu ne?

canım eltimler ev kredisi ödüyolar.
hadi onu anladımda.
kaynımın öz ablası çeyrek takmayı düşünüyor
benim aklımın almadığı.
görümcemin düğünde takılan altınlarının hepsi duruyo.
bozdurmadı ama onlara kıyamıyo herhalde.

Şurada yazılanları okuyorum da, çok ayıp yaaaa akannehir Ben de evlilik hazırlığı yapıyorum, ve dürüstçe söylüyorum ki KİMİN NE TAKTIĞINA DİKKAT BİLE ETMEM..Herkes gönlünden ne koparsa onu verir, şu bana şunu taktı, bu bunu taktı diye çetele tutmak ne kadar ayıp birşey yani...Ayrıca karşınızdaki insan maddi durumu olduğu halde birşey takmıyorsa o onun ayıbıdır, kısasa kısas yapıp ben neden aynı ayıbı yapayım???? O zaman benim, eleştirdiğim karşı taraftan ne farkım kalır??? Ünv de okuyordu diyorsunuz, ben ünv de okurken cüzdanımda sadece yol paramın kaldığı günleri bilirim, ayrıca insanların borcu olur, kimseye söyleyemediği bir müşkülü olur, kaldı ki dediğim gibi parası olduğu halde bile takmamışsa onun sorunu, onun kişiliği derim, ben yine bana yakışanı yaparım..İnanamıyorum yani size...

canım ben bana takı takmadı diye sorun etmiyorum.
geçmişi okursan anlarsın.
diğer yorum yapan arkadaşlar sana taktımı diye sordu
bende hayır dedim olay bundan ibaret.ok
yoksa öğrenci adam ben ondan bişey beklemedim zaten

Valla güzel arkadaşım içinden ne geçiyorsa onu tak. Yok sana ne takıldıysa onu yap, kardeşlerinden fazla takma falan olaylarına takılma.
Bu bir kıyas meselesi değil, gönülden kopanı verme meselesidir. Benim kaynımda bir şey takmadı ama biz karı koca birer bilezik taktık helali hoş olsun içim çok rahat, bence kalbinin sesini dinle.

kızlar kararımı verdim bilezik takacam.
sonuçta eşim abisi.
yarım yada çeyrek takmaya utanırım ben.

kararını vermişsin
bencede sonuçta eşin senin kardeşine yarım taksa bozulmazmısın
herşey karşılıklıdır

Back
X