Takı kiralama

Arkadaşlar selam. Bu saatte yazıp dertlesecek birini bulamadım.... Nişanlım takı almayalım kiralayalım onun yerine banka hesabına sana altın yapalım bozarken işçiliğinden zarar etmemiş oluruz dedi. Çok sinirlendim kan beynime sıçradı kiralamak nedir resmen hakaret gibi bende kızdım bayağı kendimi çok kötü hissediyorum böyle bi teklif sunması üzücü değil mi ben mi abartıyorum. Takılan altın geline verilen değeri gösterir diye düşünüyorum dedim. Bunu söyleyince sanki takacak mısın günlük hayatta durumu olmayanlar gelinine değer vermiyo mu dedi. İkimizde devlet memuruyuz kiralayacak kadar kötü durumda değiliz sinirimden ağlıyorum. Sizce kim haklı

acikcasi bankaya falan yatiracagini da sanmiyorum. resmen ama resmen takidan kaciliyor burda. herkes gücü neyse onu yapar. ama ne demek kiralamak

Arkadaşlar selam. Bu saatte yazıp dertlesecek birini bulamadım.... Nişanlım takı almayalım kiralayalım onun yerine banka hesabına sana altın yapalım bozarken işçiliğinden zarar etmemiş oluruz dedi. Çok sinirlendim kan beynime sıçradı kiralamak nedir resmen hakaret gibi bende kızdım bayağı kendimi çok kötü hissediyorum böyle bi teklif sunması üzücü değil mi ben mi abartıyorum. Takılan altın geline verilen değeri gösterir diye düşünüyorum dedim. Bunu söyleyince sanki takacak mısın günlük hayatta durumu olmayanlar gelinine değer vermiyo mu dedi. İkimizde devlet memuruyuz kiralayacak kadar kötü durumda değiliz sinirimden ağlıyorum. Sizce kim haklı
Benim için düğün taki falan olmasa da olur o kadar önemsemem. Ama sizin beklentinizde sorun olabilir.Cunku Allah korusun boşanma durumda takılan takılar kadının oluyorsa olmayan takılar nasıl olacak? Genelde erkek tarafının vaatleri pek inandırıcı gelmez. Borç harç var diye birikim yapmak sıkıntı olacak. Tüm kötü durumlara karşılık nişanliniz bunu gerçekten karşılamayacak durumda mı? Gücü yetmez mi? Bilmediğiniz başka yerlere ödeme yapıyor da takiya para mi ayiramadi?

Sana verilen değeri altınla mı ölçüyorsun? Ah çok çirkin muhabbetler çok... adam sana vermicez altın da dememiş üstelik, hesap açalım demiş. Millete göstermeye takı kiralamak da ne banellik gerçi. İşte hayatını koca bulup düğün yaptırmak üzerine kurunca böyle oluyor.

Az olsun benim olsun durumu neye yeterse onu yapsın sende bir kere gelin oluyorsun bana da deseydi eşim çok bozulurdum

Sana verilen değeri altınla mı ölçüyorsun? Ah çok çirkin muhabbetler çok... adam sana vermicez altın da dememiş üstelik, hesap açalım demiş. Millete göstermeye takı kiralamak da ne banellik. İşte hayatını koca bulup düğün yaptırmak üzerine kurunca böyle oluyor.
Yalnız takı kiralamayı teklif eden nişanlısı konu sahibi değil..

Yalnız takı kiralamayı teklif eden nişanlısı konu sahibi değil..

Tamam ben de nişanlısının akrabası değilim sonuçta adama da kızamaz mıyım? ona banel dedim zaten. Takmıyosan takmıyosundur. Hem takmayım hem de elaleme şov için takı kiralayım neyin kafası bu?

Bir tanıdığım altın hesabına 600 liralık altın almış bozfurunca 550 vermişler aloırken düştükten almasına rağmen

Kiraya verdiği para, bozdurdugunda kaybettiği paradan fazla olacak muhtemelen. Ha parası yoksa hiç takmasin, o ayrı. Buna ağlayan da gitsin başkasıyla evlensin derim ben yerinde olsam. Ama madem bankaya yatıracak para var, alsın adam gibi altını versin sana. Anlamsız olmuş. Kar etmeyecek bence.

Nişanlınız suçlu siz haklısınız.Ne demek hesaba atalım.Geline altın takılır.Ne munasebet?O kafayla o daha çok bekar kalır.Zaten boylelerı evlenmesın.Adama bak?

Tamam ben de nişanlısının akrabası değilim sonuçta adama da kızamaz mıyım? ona banel dedim zaten. Takmıyosan takmıyosundur. Hem takmayım hem de elaleme şov için takı kiralayım neyin kafası bu?
Ama devamında ‘hayatı koca bulmaktan ibaret zannedenler’ diyerek konu sahibini kastetmişsiniz. Nereden anladınız konu sahibinin bu zihniyette olduğunu??

Takıların satılınca zarar etmeyenler yarım altın küçük altın gibi değerlendirilir satılıp. Ama set gibi bilezik gibiler takmak için ziynet eşyadıdır. Set niye satılsın annenin babanın taktığı niye satılsın durduk yere.

Tabiki taki takılsın kiralamak nedir?bu kızımız annesine babasina yakin çevresine ne desin?
O kadarda değil yani..iki devlet memuru da kiralik altinla evlenecekse vay halimize.
Ekonomiyi başka yerlerde yaparsınız canim
Düğün dernek falan bunlar 1 kere yapiliyor ve içine sinmesi gerek.
Hee hic durumu olmayan insan olur tek yüzükle de evlenelim ama burda niyet baska.
Her gelin kiz altin takilmasini ister şahsen bende.
Asla da takmam bilezik falan ama adetlerde ne varsa eksiksiz yapilmali.imkan varken tabi.

Durumları kötü değil ki sevgimiz yeter bize diyelim. Az takalım bu kadar oluyor deseydi niye ağlayayım ben. Kiralayalım diyor çok kırıcı değil mi sizce
Çok kırıcı bence.2.evliliğimi yaparken bile böyle birşeyle karşılaşmamayi dilerim.

Ama devamında ‘hayatı koca bulmaktan ibaret zannedenler’ diyerek konu sahibini kastetmişsiniz. Nereden anladınız konu sahibinin bu zihniyette olduğunu??

Yani olmadıgımdan değil ama dahi olmaya gerek yok. Ben mesela eşimin ya da ailesinin bana ne hediye aldığı ya da ne taktığına göre değer biçmiyorum kendime. Herhangi bir olayda “şunu aldır bunu aldır yoksa değerin olmaz” diyen iğrenç zihniyeti anlayamıyorum. Evlenmek bir olay değil. Tüm hayatı kapsayan bi süreç. İnsanların “Vay bana set almadı vay bilezik yapmadı vay salon takımında o olmaz pahalı dediler vay ben bi defa gelinlik giycem görümcemin kızı da beyaz giydi ühğüğğ” diye kabız kabız triplere girme sebepleri tamamen hayatları boyunca bekledikleri ve bunun için yaşadıkları evlenme ve düğün olayını aşırı ciddiye almaları. Bi insanla hayatını birleştiriyosun. İstersen düğün yapar kutlarsın ister nikah kıyarsın aile ile. O bana bilezik aldı bu geldi kuaförde paramı ödemedi vay nişanda bizon kesmediler diye hayatınızı buna endekslerseniz sonunda bununla mutlu olunmadığını anlayınca kocalarla birbirinizi yiyosunuz evin içinde

Birine sirf koca meraklısı diyebilmek için konuyu anlamadan yorum yaparsa böyle rezil olur işte 😂😂😂

Cevabımı beklemeden atlamışsınız ama. bu defa da rezil olmadım bi dahaki sefere deneyelim şansımızı :)) ahahaha mutlu olmuş bi de kıyamam kız sana. bu kadar üzerinize alınmayın nolur sinir yapar bünyenize zarar

Yani olmadıgımdan değil ama dahi olmaya gerek yok. Ben mesela eşimin ya da ailesinin bana ne hediye aldığı ya da ne taktığına göre değer biçmiyorum kendime. Herhangi bir olayda “şunu aldır bunu aldır yoksa değerin olmaz” diyen iğrenç zihniyeti anlayamıyorum. Evlenmek bir olay değil. Tüm hayatı kapsayan bi süreç. İnsanların “Vay bana set almadı vay bilezik yapmadı vay salon takımında o olmaz pahalı dediler vay ben bi defa gelinlik giycem görümcemin kızı da beyaz giydi ühğüğğ” diye kabız kabız triplere girme sebepleri tamamen hayatları boyunca bekledikleri ve bunun için yaşadıkları evlenme ve düğün olayını aşırı ciddiye almaları. Bi insanla hayatını birleştiriyosun. İstersen düğün yapar kutlarsın ister nikah kıyarsın aile ile. O bana bilezik aldı bu geldi kuaförde paramı ödemedi vay nişanda bizon kesmediler diye hayatınızı buna endekslerseniz sonunda bununla mutlu olunmadığını anlayınca kocalarla birbirinizi yiyosunuz evin içinde
2 yıllık sevgilimle nişanlandım hiç koca meraklısı da olmadım senin tabirinle. Takı demek hediye demektir hediye de verilen değere göre alınır (bence)

Nisanliniz sanki Türklerin adetlerinden bi habermis gibi konuşmuş. Tabi ki değeriniz ve verilen değer altınla ölçülmez. Lakin altınları geline hediye olarak da takılır ve onda kalır. Hepsini bankaya yatırmak yerine (ekonomist olarak o fikire karşı değilim :D), kismen bankaya yatırsın ve size yinede bilezik veya hangi taki istiyorsanız alsın. Illaha 7 kalın bilezik takacak diye bir kural yok. Kimin elinden ne kadar geliyorsa. Şu altın olayı da yarış haline getirenler var (instagramda cok görüyoruz mesela). Ama sizinki öyle bir durum değil.

Back
X