Takı kiralama

Benim kuzenim böyle yapmıştı düğününde. Tanıdık kuyumcudan set met bir sürü şey ayarlamış ertesi günü teslim etmişti, o dönem biraz durumu sıkışıkti. Hiç öyle kızın hesabına altın falan da verilmedi. Kız zaten hiç karışmamışti önemli değil demişti hatta. Çok büyük aşkla evlendiler Şimdi 6 senelik evliler, düğünde karısına taki alamayan adam karısının altına son model araba çekti. Birbirlerine destek olarak, yoktan var ederek çok iyi durumdalar şu an.

Nişanlınizn söylediği şey de mantıklı olan aslında. Bu altın işini kendinize verilen değer olarak görüp fazla büyütüyorsunuz bence. Her şeyiyle ortak bir hayata başlıyorsunuz. Ne yapılıyorsa zaten sizin yuvanız için yapılıyor. Elalem ne der diye düşünmek yerine birlikte konuşup en az zarar edilecek olan yolda karar kılmak en mantıklısı. Adam zaten altın yapacakmış zarar etmenizi istememiş bence gayet mantıklı.

Arkadaşlar selam. Bu saatte yazıp dertlesecek birini bulamadım.... Nişanlım takı almayalım kiralayalım onun yerine banka hesabına sana altın yapalım bozarken işçiliğinden zarar etmemiş oluruz dedi. Çok sinirlendim kan beynime sıçradı kiralamak nedir resmen hakaret gibi bende kızdım bayağı kendimi çok kötü hissediyorum böyle bi teklif sunması üzücü değil mi ben mi abartıyorum. Takılan altın geline verilen değeri gösterir diye düşünüyorum dedim. Bunu söyleyince sanki takacak mısın günlük hayatta durumu olmayanlar gelinine değer vermiyo mu dedi. İkimizde devlet memuruyuz kiralayacak kadar kötü durumda değiliz sinirimden ağlıyorum. Sizce kim haklı
Müstakbel eşiniz haklı

Arkadaşlar selam. Bu saatte yazıp dertlesecek birini bulamadım.... Nişanlım takı almayalım kiralayalım onun yerine banka hesabına sana altın yapalım bozarken işçiliğinden zarar etmemiş oluruz dedi. Çok sinirlendim kan beynime sıçradı kiralamak nedir resmen hakaret gibi bende kızdım bayağı kendimi çok kötü hissediyorum böyle bi teklif sunması üzücü değil mi ben mi abartıyorum. Takılan altın geline verilen değeri gösterir diye düşünüyorum dedim. Bunu söyleyince sanki takacak mısın günlük hayatta durumu olmayanlar gelinine değer vermiyo mu dedi. İkimizde devlet memuruyuz kiralayacak kadar kötü durumda değiliz sinirimden ağlıyorum. Sizce kim haklı

Altin hesabında da kesintiler oluyor. İşçilikten edecegi karla ayniya gelir. Hatta daha zararda bile olabilir. Bir ara arastirmistim altin hesabını. Cok mantıkli gelmemişti. Kiralama arti altin hesabi kesintileri vs derken kar elde edemez ki. Ayrica da cok hesapci bir yaklasim.kabul etmeyin . Hem belki takmak istersiniz zaman zaman.

Bu konu bazı arkadaşlar tarafından yanlış anlaşılmaya çok müsait bir konu.

Sizin değeriniz tabiki altınla ölçülmez ancak madem işçilik masrafı oluyor diye takı kiralayalım diyor o zaman adetlerin gayet farkında nişanlınız. Hem akrabalara havasını atacak hemde maddi olarak zarar etmeyecek.

Zaten bozarken zarar etmeyelim diye bir teklifle size geliyorsa bütün altınları ortak birikiminiz olarak görüyor demektir, o zaman altın kadınındır denilen önerme sizin için mümkün olamıyor. Çünkü eşiniz size altın bırakmadan kendisi hepsini bozacağına karar vermiş oluyor size danışmadan. Yani burdaki teklifi aslında size karşı düşüncesizce konuştuğunu gösterir. Erkekler bizim gibi ince düşünmezler pek, kötü niyetle öyle bir teklifte bulunduğunu düşünmüyorum. Kendince zarar etmeyelim mantığına girmiş ticaret gibi görmüş bu olayı. Siz düğünden size hatıra kalsın istiyorsanız hepsini bozmak istemiyorum, az da olsa gücümüzün yettiği kadarını alalım, az olsun öz olsun diyebilirsiniz. Hiç de çekinmeyin, sizin ortak altınlarınız için size danışmadan bozarız diyebiliyorsa sizde fikrinizi söyleyebilmelisiniz. Eşim de tektaş alacağı zaman ne gerek var pırlantaya normal bir yüzük alalım dedi, kabul etmedim. Çünkü zaten normalde altın takmam, gözümde yoktu altın bilezikler falan. Bende hiç bir şey alma istersen ama tektaş seviyorum istediğimi alacağım dedim ,pırlanta aldırdım. O zamanlar başka arkadaşları vardı, eşlerine sözde nişanda falan normal pırlanta olmayan tektaş almışlar, onları örnek veriyordu bana. Sonra o pırlanta tektaş alınmayan kişilerin düğünü olunca o kızlar nerdeyse kiloyla altın bilezikler aldırdı. Hepsi benim tektaşın bilmem kaç katı masraf yaptı o örnek verilenler. Eşim o zaman anladı benim parasından değil beğendiğim şeyler için aldığımı. Sizde haklısınız, düşüncelerinizi paylaşın. Hem aileniz de eşiniz için farklı düşünebilir bu teklifini duyunca.

Son düzenleme:
Set yerine 5 i bir yerde de yapabilir. Hem nostaljik hem de deger kaybetmiyor. Altin set takmiyorsaniz bu sekidle yapabilirsiniz.ben kalin set takmam hic.o yuzden ince zincirli kolye uclu set aldim. Fiyati baya uygundu. Kolyesini cok nadir taktim. Yuzugunu kullandim baya. Kupesini de takardim ama kulaklarim hemen yara oluyor takamiyorum. Yani gunluk hayatta kullanabileceginiz sekilde bişi ler alabilirsiniz. Ama kesinlikle taki olarak alin. Yiksa kalir. Ben çok iyi niyetli bulmadin nişanlınizin dedigini ama umarim safliktan demiştir

Geline takılan takılar tabiki verilen değeri göstermez. Değeri, takı ile ölçemeyiz.
Ancak takı kiralama fikri de pek iç acıcı değil.
Hiç takmasın daha iyi.

Canım eğer günlük hayatta takı kullanmıyorsan kendine evlilikten önce altın hesabı actirilmasini isteyebilirsin. Gerçekten daha kârlı olur. Ama âdetlerinizde gelinin evlendikten sonra altınlarını kullanması varsa fiziki altın işte.

Valla canım çook haklısın ama ne hoşuna gitmiyorsa şimdi nişanlılıkta söyle eğer kem küm ediyorsa evlenince de sorun yaşarsın. Sen istemiyorum deyince tepkisi ne oldu surat mi astı tamam canım nasıl istersen mi dedi buna dikkat et herşey para değil şimdiden hesap yapmaya başlamış yada biri akıl vermiş ona. Hani altın değerinde çok büyük bir fark varsa amenna ama bir kaç binse değmez bence onu sorun bakalım .

Biz buna şark kurnazlığı diyoruz.
Oturup dese ki, altın almayalım zaten takılmıyor onun yerine bankaya para koyalım. Bence gayet mantıklı bir fikir. Ama eşe dosta hava atmanın peşinde. Altın gösterecek ortaya. Yani riyakarlık söz konusu. Damat beyimiz resmen: “hem ayranım dökülmesin hem de o malum tatsız olay yaşanmasın :D“ diyor.. Ben asla kabul etmezdim.

Acaba boşanırsam kiralıktı mı demek istiyor . Vermemek için .
Herkesten herşey bekler oldum.

Takılan altın verilen değeri göstermez.
Nice elleri kolları altın dolu kadınlar aldatılıp boşanıyorlar.
Değerinizi 50 60 gram altınla ölçerseniz insanlar size 60 gramlık altın muamelesi yapar. Kendi değerinizi bu kadar basite indirgemeyin.
Bu işin değer boyutu...
Ama ben nişanlınızın size verdiği değeri sorgulamanızı isterim, altın sebebiyle değil. Ettiği teklif sebebiyle. Bilemedim, bana dokunurdu sanırım.

Altın kiralamayın harbi ya ..
Traji komik yani düşündükçe insan bi garip oluyor :)
Zamanla beraber calisip biriktirin ortak hesabinizda insan sevdigi ile dayanisma icinde olunca guzel oluyor..
Belki de sevdicegin elalem ne der kaygısında ama öyle olmaması gerektiğini saçma olduğunu al karşına konuş.
Iletişim kurun bacım

Biz buna şark kurnazlığı diyoruz.
Oturup dese ki, altın almayalım zaten takılmıyor onun yerine bankaya para koyalım. Bence gayet mantıklı bir fikir. Ama eşe dosta hava atmanın peşinde. Altın gösterecek ortaya. Yani riyakarlık söz konusu. Damat beyimiz resmen: “hem ayranım dökülmesin hem de o malum tatsız olay yaşanmasın :KK70:“ diyor.. Ben asla kabul etmezdim.

Aynen öyle :KK19:

Bence haklısınız sinirlenmek ve bozulmakta gayet de. Sadece "takılan altın geline verilen değeri gösterir" ifadesine katılmadım yorumunuzda. Yani katılmadım derken bence siz de onu bana kaç bilezik taktıkları = bana verdikleri değer olarak düşünüp yazmamışsınızdır diye düşünüyorum. Ama insan bekler, takmayacak olsa da bekler. Zaten bir beklenti yoksa o da kiralama seçeneğini sunmazdı, takmamanın abes olacağını bildiği için ve "elalem ne der" diye düşündüğü için kiralayalım demiş.

Ben olsam, takmayacaklarsa kiralama opsiyonunu kabul etmezdim, madem elalemden bu kadar çekinip senin ne hissettiğini düşünmüyorsa o korktuğu elalem tam olarak durumu görsün o zaman. Bak bakalım nasıl takıyorlar sonra.

O altın hesabının bankada açılacağına inanıyormusunuz? Ben inanmadım açıkçası. Çok ayıp nişanlınızın yaptığı. Herkes gücüne göre alır. Kimi pırlanta kimi altın

Size verilen değeri, sevgiyle,saygıyla, anlayışla, şevkatle ölçmek yerine, altınla, dövizle, maddi değeri olan vs. ile ölçmek doğru mu?
Ne demek yahu altınla değer ölçmek.
Kendinize kaç gr. altınlık bedel biçtiniz acaba.

Cidden evlilikler böyle temellere mi kuruluyor artık?

bu adam durumu olup belinize altın kemer taksaydı da düğünden sonra alıp kasasına kaldırtırdı bence. kiralamak çok saçma..
hani hiç alacak durumu yoksa anlarım en azından o günlük gönlünüzü hoş eder diyeceğim. ama madem durumu o kadar kötü değil uygun yollu birşeyler alabilir. ayrıca işçiliği çok olmayan seçenekler de mevcut gayet.

İyi de, kiralayarak sırf millete gösteriş olsun diye havaya para saçmış olacak. Onun yerine işçiliksiz bileziklerden ve orta yollu setlerden bir tane alsa, satıldığında çok daha az zarar etmiş olacaksınız. Anlamıyorum, bedavaya mı kiralıyorlar sanki?

Daha sonra hesabına atarız diyorsa da siz o altınları unutun. Düğünden önce ne yapıldı yapıldı, sonra hiçbir şey yapılmıyor maalesef.

Back
X