• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı merasimi sorunu

kına düğün aynı akşam salonda yapın önce kına sonra düğün takı merasimini de kınadan sonraki düğünden önceki arada yapın böylelikle üç beş herkes ne takçaksa takmış olur

Kimseden bişey kaçırdığım yok kına olcak ertesi gün salonda düğün olcak ama bizim konu komşu herkes salona gelmeyebilr kına gecem daha kalabalık olur. Yani diyorum ki kınada yapılır mı takı merasimi?
Yapılır yapanlar var. Düğüne gelmeyecek kişiler için diye belirtilebilir mesela takı merasimini sunacak kişi.

Bizde kınada takı merasimi olmuyor .
İkinci akşam oluyor sadece .
Zaten takı borcu olan bir akşama gelemeyecekse diğerine gelip takıyor ki .
Ama siz isterseniz iki akşamda yapın takı merasimi .

Iyi akşamlar kızlar içinden çıkamadığım bi konu hakkinda fikirlerinizi almak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Mayısta düğünüm olcak nişanlım düğünü kredi çekerek yapicak düğünden gelenlerle borcun bir kısmının kapatiriz diye düşünüyoruz ama şöyle bi sorun var bizim mahallede kına düğün yapıldığı zaman çok kalabalık olur ve gelenler ufakta olsa bişeyler takar ama ertesi gün düğün salonuna herkes değilde belli basli kişiler gelir. Düğün salonuna da herkes gelemeyecegi için takilanlar güme gitsin istemiyorum.
Nasıl yapabiliriz kına da takı merasimi yapip salon da yapmasak olur mu yada başka bi öneriniz var mi?

Hemrn her konunuzda beni kadın olduğuma utandırıyorsunuz.
Büyük başarı Tebrikler.

Bence düğüne gelemeyecek olan gelir takısını takar. Ama bazen hani para takacak olan kişi üstüne iğnelemek istemediği için annene verebilir. Benim kınamda anneme de babama da takı bırakan olmuştu. Hepsini de verdiler şu kişi şunu getirdi diyerek. Annem vermez diye mi endişeleniyorsun?

Eğer öyleyse takı merasimi yapabilirsiniz kına yakıldıktan sonra. Salon tutuyorsanız kına için, düğüne gelemeyecekler için takı merasimi başlamıştır diye anons yapılabilir. Daha önce görmüştüm bu şekilde.

Ya bırakın isteyen istediğine gelsin, istediğini taksın. Para kazanmak için mi düğün yapıyorsunuz, elaleme güvenerek mi borç yapıyorsunuz? İnsanlardan para koparmak için bu kadar da hesap yapılmaz ki. Sizinki düğün yapmaktan, evlenmekten geçmiş, şu hesaplarınıza bakın ve kendinize gelin bence.
Hem siz ne yaparsanız yapın, bir şey takmak isteyen her şekilde takar, istemeyen takmaz, isterseniz 10 düğün yapın, takı sayısı değişmez. Boşa uğraşıyorsunuz. Keşke bunların hesabını yapacağınıza sevdiğiniz adamla evlendiğiniz filan aklınıza gelse düğün deyince. Valla çok garipsedim.

Diğer konulara bakarsanız bu altın meselrsinin nerelere gittiğini, ne planlar yapıldığını da görürsünüz.
İçler acısı gerçekten.
Konuklarım gelsin de elleri boş gelsinler. Düğünüm kınam şenlensin düşüncesi yok. Tüm konuklar yürüyen banknot.

Kalabalık olur demişsiniz,, evet muhtemelen takacak olan takacak sadece.. Burda yapılacak iki durum var 1. si kalabalık çagırmadan ,sadece takma ihtimali olanlarla ,takmasa da sorun olmayacak yanınızda olmasını istediklerinizi çağıracaksınız ( benim tercihim) 2.si takı töreni yapacaksınız ama çok bir para farkedecek mi bilemedim..

Bişey merak ettim, kınaya gelecekler düğüne neden gelmiyor.. Eğer uzaklıktan dolayı ise, ozaman kınanı düğün gibi yap, sonun da gelinlikte giy.. Çağırdıklarını da gelemeyenler için bu da bir nevi düğün gibi olsun dedik diyerek çağırın, ozaman takmak isteyenlerin akıllarına gelir

Kimseden bişey kaçırdığım yok kına olcak ertesi gün salonda düğün olcak ama bizim konu komşu herkes salona gelmeyebilr kına gecem daha kalabalık olur. Yani diyorum ki kınada yapılır mı takı merasimi?
Olur zaten takmak isteyen.her türlü takar.istemeyende düğüne gelse bile takmaz

herkes size taki takmak zorunda degil ki, siz mi insanlara dugun yapiyorsunuz - insanlar mi size? madem cektiginiz krediyi odeyebilecek guc yok o vakit neden ayagi yorgana gore uzatip, ufak butceli bir toren yapmiyorsunuz?

soyledigimi saldiri olarak algilamamanizi umar, mutluluklar dilerim.

Beklediğini bulamayan konu sahiplerinin , konuyu muhatap almaması da pahabiçilmez..
Düşünüp vaktimi harcadığım zamana üzülüyorum bu durumlar da

Son düzenleme:

bizim paragöz yenge yaptırmıştı erkek kınasında bile takı merasimi ..
yapılır yani... :KK47:

Konunun başını sonuna bağlayamayan bir tek ben miyim? Krediyle düğün yapıyoruz, kına gecesinde takı yapılır mı, takılar güme gitmesin. Bu kadar amladım..

Iyi akşamlar kızlar içinden çıkamadığım bi konu hakkinda fikirlerinizi almak istiyorum yardimci olursaniz sevinirim.

Mayısta düğünüm olcak nişanlım düğünü kredi çekerek yapicak düğünden gelenlerle borcun bir kısmının kapatiriz diye düşünüyoruz ama şöyle bi sorun var bizim mahallede kına düğün yapıldığı zaman çok kalabalık olur ve gelenler ufakta olsa bişeyler takar ama ertesi gün düğün salonuna herkes değilde belli basli kişiler gelir. Düğün salonuna da herkes gelemeyecegi için takilanlar güme gitsin istemiyorum.
Nasıl yapabiliriz kına da takı merasimi yapip salon da yapmasak olur mu yada başka bi öneriniz var mi?
para erke tarafınamı gitcek acaba o yuzden kınada yada sizin kapının önünde olan dügünde sana yada ailene verilsin en azındna annenden sen alırsın aam oglan tafafı azda olsa yardım ederse paraları isteyebilir

bence yakın cevrenize deyin kınada takın bana altınları diye

Yapılır neden yapılmasın. Özellikle düğün şehir dışında yapılacak olanlar kına da hep takı yapıyor. Adetleri en iyi siz bilirsiniz sizde nasılsa annenizle konuşun öyle yapın.

Güme gidecek demek ne demek ya,komşun veya bir yakının olarak bu lafını okusaydım sana takı makı takmazdım.evlenmek için ekonomik olarak hazır değilseniz evlenmeyin arkadaşım.

Kinada taki merasimi oldugunu davetliler nerden bilecek de getirecek takisini anlamadim. Normalde kinada takiyorlarsa yapin merasim. Eger yoksa da Taki takacak olan dugun veya kina hAngisinde bulunacaksa zaten takar yani bide paragoz duruma dusmeyin surekli taki merasimi yaparak bilemedim.

Back
X