• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı meselesi bizmi yanlışiz

Bir sey sormak istiyorum. Evlenen kiza hediye olarak verilen altin neden nisanliyken takiliyormus? Anneniz elaleme hava atmak icin kizinin mutlulugunu bozuyor. Yaptigi cok ayip. Soz atmayi erkek tarafi dusunmeli bence. Daha sozluyken boyleyse nisani hele de evliligi dusunemiyorum bile. Ilerde baslar bayramda bayramlik almadilar kurbanda kurban kesmediler elalemin damadi koc suslemis bunlar bisey yapmadilar. Erkek tarafi iyi sabirliymis.

Annemin kızdıgi nokta altın aldılar almadılar değil ... Söz olduğu gün kaynana bizde nisanda takı olur diye üstüne başa başa söyleyip şimdi düğünde takılacak diye dönmeleri ... Yani nisanda takı gelenler takacak ama kaynana birsey takmayacak mis ... Kaynana takı takmazsa misafirler niye taksin ....

Ayrıca Takıları kız beğenir kV değil kız kullanacak kV değil. Sorun cikcak diye ses edilmezse çok tepesine binerler insanın. Valla nisan zamaninda gittim gramina kadar ben beğendim.
Sorunumuz altın inci değil zaten önce takılır diyip sonra dönmeleri yanlış anlaşılma olmuş biz düğünde takariz diyorlar ...

Ortada verilen bir söz var.Bu dönemler hassas dönemler oturulup konuşulduğunda nişanda takılacak denilmişse olay bitmiştir.O takı takılacaktır...He olağanüstü bir durum vardır bunu yine oturup konuşmaları lazım.Bence başka problemler var erkek tarafında..Nişan bozulsun diye mi böyle yapıyor acaba bana pek normal gelmedi.Valla sustukça tepenize çıkarlar herkes net çizgisini belirlesin.Daha baştan prüz yaratıyorlar.Ablanız sorsun kv ye böyle konuşulmuştu Anne birşey mi oldu neden alamıyorsunuz desin..

Yani takacak olan biziz ben olsam al sen tak bunları beğenmedim der bozdurtur kendi istediğimi alırım.Ablamda 12 Yıldır kv.nin beğendiği koltuklarda oturuyor.İnsana biraz Saygı Olmalı Takı beğenmeden takılacak Birşey değil.Benide zorladılar şu kuyumcudan al diye 2/3 çeşit vardı mecbur aldım birini ,takmıyorum şimdi..Kv sordu neden takmıyorsun setini dedi bende beğenmediğim seti almak zorunda kaldım dedim .Haklısın dedi birdahaki sormadı..

Anlamadigim su daamat annesini mi dinliyo?
Insanlar severek evlendiginde madem adetler var kizla erkek gider begenir.
Yoksa niyetler baska diye dusunuyorum

Yok kayinvalide annemden genç ... Damat gayet iyi efendi biri ...Ama adetleri de annem uyulsun istiyor ...ben pek karışmam istemiyorum ablamda kendi beğenmek istiyor ama dile getirmeye de utanıyorum diyor para göz görünmek istemiyorum diyor
adetler altın Kazancı mı ? bi sürü güzel adet var onları uygulayabilirsiniz . hem adetlerimizde kız kayınvalideyle de yaşayabiliyor bunu yapacak mı ? yani altın hediyedir illa gelin seçmez ki ? onlar teklif etse belki olabilir ama zorla mı yaptıracaksınız . bu kadar altın ve para çok çirkin .

Anneler aileler boyke herseye karisirlarsa kimse mutlu olamaz. Eften puften sebeplere de soz nisan atilmaz ki dugun zamani insanlar daha cok geriliyor boyle basit seyleri asamazsaniz dugun zamani hic basa cikamazsiniz sorunlarla. Birakin ne almak istiyorlarsa alsinlar taksinlar ablaniz annenizi her ise karistirirsa hic mutlu olamaz.

Görüşü usulü sayılmaz ama annemin kızdı nisanda takı yapılacak denilip de sonra düğüne kalmasına bozuldu
Takiyi evlenince annen takmicakya.yine ablaniz takacak yani erkek tarafinda kalacak ne takilirsa.
Bizim gelinin anneside boyle yapmisti.ille bilmem ne ayar sey takilacak diye diretti.saygiyi yitirdi.
Kirmadik istedigini aldik.ama noldu evlendikyen sonra dugun borcu yizunden bozduruldu.ne gelin sesini cikarabildi ne annesi.evlendikten sonra kimse kimsenin evinin icine karisamaz sonucta.
Gelinin anneside yaptigi rezillikle kaldi.
Takidir tokadir bunlar puldur gecici seylerdir.
Hic anneniz kendini ortaya atmasin bu yuzden.kendi zararli cikar.
Nisani attirir baskasina verir.agirliginca altin takilir mutlu olamadimi anneniz daha cok uzulur.
Lutfen bunuda okuyun annenize

Valla bir alyansım olsun yeter altın,araba hiç bir şey umrumda değil.Ben sevdiğimle olayım da bir kuru nikah bi alyans yeter.Sonuçta mal değilim etiketim de yok üstümde.Sevdiğim dağlıca da iki gündür haber alamıyorum hatta o sağ olsunda evlenmesekte olur :KK43:
Canm yaaa rabbim tez zamanda kavustursun insallah.askerlerimizi polislerimizi allahim korusun.gencecik ana kuzulari yaa:KK43:
Zaten boyle durumlarda deger bilmek gerekiyo.
Altin cal capuk gereksiz isler

Saçma tabiki temelli düğünde tak
Buda biseymi.benm kv nisanda taktigi iki bilezigi dugune yakin kolumdan aldi kuyumyuya gitti bozdurup ayni paraya incesinde 5 bilezik yapti.
Amannn hicte takilmadim.
Napsaydim nisanmi atsaydim.atsaydimda sevdigimden mahrummu kalsaydim.

merhaba, mesajların hpsını okumadım ama ılk sayfa cok ılımlı yaklasmıs. sımdı once ısteme faslında ne konuşuldu. takılar nişanda mı düğünde mi takılacak. erkeke tarafının geleneklerinde nişanda hangi takılar var. birde nişanda sadece yüzük değil saatde takılır. nişan takılı ise kaynana bomboş mu bekleyecek. bence nişandaki takı kıza kalır diye bi şey almak istememişler. ne olursa olsun nişanı konuşmaya vekil gelmez. iki hafta önce kaynımın nişanı oldu.biz nişan için şehir dışındaydık.sadece elbiseye 600 tl verdiler oysa kocama istanbul gibi yerde her sey için bu kadar para vermişler erkek tarafı nişana karışmaz demişlerdi. nişan sonrası fotograf istedim yok dediler bana terlik bile almadılar ama bu yeni kıza her seyi yaptılar. hani sizde bunlar yoktu dedim var dediler. yani nişanda coğu erkek ailesi nasıl az param gider derdİnde. en başında ılımlı yaklaşılsan düğün olsun ev hazırlığı olsun hiç ağırlığın olmaz. benim gibi hem düğün paranı alırlar, hem kredi ödersin)( düğün için cektiğin) hemde zaman gecer herkeze düğün yaptık borcunu ödüyoruz deyip yalan söylerler. kayın babam düğün için cektiğimiz para ile borclarını ödeyen bana diğer gelinlerine 6-7 bilezik yaparken benim paramla incecik 4 bilezik yapan biri. kimse kusura bakmasın iyilikten maraz doğar. en baştan iplerini onlara vermicen yoksa sırtından inmezler. saygılar

ha birde düğünde söz kesilen altınlar. dinimizde onlar kadının mihiridir yani kocası bile alsa kadından borc olarak alır ve geri yapmak zorundadır. yani düğünden sonra bozdur demeye kimsenin hakkı yoktur. altın önemli değiil diyenlere bal gibide önemli. bende öyle diyodum düğünden sonra halısı, perdesi, buzdolabında peynirden başka şeyi olmayan sadece köşemle yatağı olan eve gldince o altınları bozdulup eve ekmek alıyorsun. saygılar

ha birde düğünde söz kesilen altınlar. dinimizde onlar kadının mihiridir yani kocası bile alsa kadından borc olarak alır ve geri yapmak zorundadır. yani düğünden sonra bozdur demeye kimsenin hakkı yoktur. altın önemli değiil diyenlere bal gibide önemli. bende öyle diyodum düğünden sonra halısı, perdesi, buzdolabında peynirden başka şeyi olmayan sadece köşemle yatağı olan eve gldince o altınları bozdulup eve ekmek alıyorsun. saygılar

Annemin derdi altın olsa söz günü ne takacaksiniz kaçtane takacaksiniz diye sorar di ... onlar ilk geline ne yaptıysam kızınıza da okadar dedi bizimkiler de zaten öyle olsun kimsenin gönlü kırılmasın dediler ilk geline ne yaptınız diye sormadilar ... Bizde nisanda takı takılır diyip sonra caymakda insanın canını sıkıyor güven sorunu yaratiyor

O zaman adamla mutsuz olup ayrılık esine gelındıgınde yuvayı kurtarma yerine altınları kurtarıp bal gıbı mutlu olalım

Annemin derdi altın olsa söz günü ne takacaksiniz kaçtane takacaksiniz diye sorar di ... onlar ilk geline ne yaptıysam kızınıza da okadar dedi bizimkiler de zaten öyle olsun kimsenin gönlü kırılmasın dediler ilk geline ne yaptınız diye sormadilar ... Bizde nisanda takı takılır diyip sonra caymakda insanın canını sıkıyor güven sorunu yaratiyor
Annem bu devir kalmadı artık
Bu stresli donemde bıraz oluruna bakın
Hem ilerde ablanızın ailede kabul gormesı ıcın hem yüz göz olmamanız ıcın
Altın eşya teferruat bence

O zaman adamla mutsuz olup ayrılık esine gelındıgınde yuvayı kurtarma yerine altınları kurtarıp bal gıbı mutlu olalım
değişik bi tekllf ;) beni istemeye geldiklerinde eşimin babası bu konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmıktı hoş bu bilezikleri eve ekmek, halı vs almak için bozdurduk. demeye calıştığım o değildi bi arkadaş yazmış nasıl olsa düğünden sonra senden alıyorlar diye ben ona cevap olarak yazdım. bu şekilde olanı vermek zorunda değilsin. verilsende eşin sama parası olunca alması gerekir ha sen istemezsin o ayrı. imam nikahı kıyarkende zaten söylerler. coğunluğun müslüman olduğu bi toplumda nedense bu durum olunca susan kaynana, kayınpederler, başka konuda din alimi olurlar ya neyse. ben yaşadım biliyorum yapılan bilezik sana ve kocana kalıyo sende onu bi yarana merhem olarak sürüyorsun. kimse kusura bakmasın para , altın önemsizse o zaman neden düğünler takılı? düğün masrafı için diyenlere o zaman nikahtan gidin. bu devirde ac kalınca kimse kimseye bi lokma ekmek vermiyo. coğu erkek müsvetlisi karısını cocukları ile ortada bırakıp kaçıyo. sanki boşanmalar, ayrılmalar altın hesabından oluyo. mutluluk önemli elbette fakat etrafınıza bakın borç içinde yüzen insanlar ne kadar mutlu olabilir. gercekci bakmak gerek bence.

bi de nişanda takı olmazsa kıyamet mi kopar hayır. salla gitsin sizde takmazsınız olur biter.yarın bir gün nişandaki takıların hesabı yapılmamış olur. saygılar

değişik bi tekllf :KK66: beni istemeye geldiklerinde eşimin babası bu konuyu en ince ayrıntısına kadar anlatmıktı hoş bu bilezikleri eve ekmek, halı vs almak için bozdurduk. demeye calıştığım o değildi bi arkadaş yazmış nasıl olsa düğünden sonra senden alıyorlar diye ben ona cevap olarak yazdım. bu şekilde olanı vermek zorunda değilsin. verilsende eşin sama parası olunca alması gerekir ha sen istemezsin o ayrı. imam nikahı kıyarkende zaten söylerler. coğunluğun müslüman olduğu bi toplumda nedense bu durum olunca susan kaynana, kayınpederler, başka konuda din alimi olurlar ya neyse. ben yaşadım biliyorum yapılan bilezik sana ve kocana kalıyo sende onu bi yarana merhem olarak sürüyorsun. kimse kusura bakmasın para , altın önemsizse o zaman neden düğünler takılı? düğün masrafı için diyenlere o zaman nikahtan gidin. bu devirde ac kalınca kimse kimseye bi lokma ekmek vermiyo. coğu erkek müsvetlisi karısını cocukları ile ortada bırakıp kaçıyo. sanki boşanmalar, ayrılmalar altın hesabından oluyo. mutluluk önemli elbette fakat etrafınıza bakın borç içinde yüzen insanlar ne kadar mutlu olabilir. gercekci bakmak gerek bence.
yasam ve cevre sartlari sanirim
Bizde boyle degil

Back
X