Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Takıların geri takan kişilere zamanı gelince takıldığını evlenene kadar duymamıştım. Ben şahsen takı takarken o da bana iade edecek nasılsa diye düşünmüyorum hiç. Düşünülmesin de. Bu bir evlenene destektir. Karşılık beklenmemeli bence.

canim o takanlar da cocuklarini evlendirdikleri zaman sizin aileniz yada esinizin ailesi, artik kimin tanidiyiysa onlar da gidip onun cocugna takiyorlar. O yuzden mesela esimin ailesi bize takilan baya bir ceyregi bize sormadan dugun sirasinda taki merasimi biter bitmez topladilar. Ertesi gun ogrendik o takilarin bize verilmeyecegini, ve ilerde bu takilari onlarin takanlarin cocuklarina takicaklarini.

Bu bende cok buyuk bir kirginlik ve guvensizlik olusturdu esimin ailesine karsi. Dugun ertesi isteselerdi anlatsalardi boyle ben verirdim zaten, elh.. ihtiyacik yok o takilara, ama oyuna getirir gibi dugun esnasinda almalari cok kirdi beni, hala da icimden cikmaz acisi. O yuzden takmasalardi keske diyorum. Bizim durumumuzda bize yarimdimi olmadi o takilarin sadece el deyistirdi sari altinlar :)

Son düzenleme:

Hakikaten de kötü bir davranış olmuş. Acısının çıkmayacağını ben çok iyi anlıyorum. Aynısı başıma geldi çünkü. Bundan sonrasına bakmak lazım. Kendi çocuklarımız için bu durumları yaşatmamaya çalışmak en doğrusu

evet canim aynen oyle :). Ben bir deftere yazmayi dusunuyorum simdiden tum bunlari. Ilerde okuyup hatirlamak icin. Belki biz de o yasa gelince boyle seyleri normal gorucez, nasil yiktigimizi bilemiyecegiz gonulleri bir cirpida. Hatirlamak lazim alinan dersleri :)

Düğün takılarınız ne oldu bayanlar ?

Size mi kaldı, eşinizin ailesi sahiplendi mii ?

Tabiki de bize takılan takılar bizde kaldı.. Eşimin ailesi konusunu dahi etmedi.. Sadece kaynanam ona verilen paraları vermedi.. Söyledi de, ama olsun.. En azından gizli yapmadı söyledi bende kalsın dedim.. Çünkü bize hiç borç bırakmadılar.. Varsın onlara verilen paralar onlarda kalsın haklarıdır..

İleride okuyup da tekrar sinirlenme sakın :)

Canim sansliymissin :). madem pandoranin kutusu acildi, soyliyim biraz daha. Kayinvalidem bana ben cok bir sey yapamadim ama oglumu okuttum ve oglumla evlendigin icin cok sanslisin dedi durdu gunlerce, gunde bes alti defa. Cok gucume gitmisti, hic oglumda seni buldugu icin sanslisinlafini duymadim agzindan. gerci bunu soylesen inkar eder.

benimmmm :)))) hepsini kocam aldı cünkü,onlarda kim oluyor.

Ben evleneli 13 yıl oldu ama takı meselesi denilince hala tüylerim diken diken oluyor da

cunku ona kalincaya kadar sinirlenebilecegim seylerin sayisi oldukca fazla. Yapicak bir sey yok. Ya sinirlenip uzulup durucam, yada esimle cocugumla, kimseyi aileme karistirmadan huzurlu bir sekilde yasamaya calisicam.

Aaa sen demiyor musun asıl oğlun çok şanslı benim gibi güzel, namuslu, terbiyeli kız bulmuş.. Herkese nasip olmaz benim gibisi diye

Aaa sen demiyor musun asıl oğlun çok şanslı benim gibi güzel, namuslu, terbiyeli kız bulmuş.. Herkese nasip olmaz benim gibisi diye

Dinlemez :). Ozamanlar hic susmazdi ki, devamli evlatlarim da evlatlarim :). Evlatlarim gibisi yoktur, onlar soyledir onlar boyledir. Oglum hic kalbimi kirmamistir. Durur durur soylerdi.

hatta bir gun soyledim ben oglunla evlenmek bile istememistim az pesimden kosmadi diye ama onu bile es gecti, ona cevap vermeyip cok sanslisin demeye devam etti :).

Gerçekten bu erkekleri anneleri çok nazlı yetiştiriyor yaa.. Benim kv de çok oğlum oğlum yapar Ama hele bi şanslısın desiiiin, yada o tarz bi laf etsinn Cevap vereceğimi bilir hiç öyle birşey söylemeye bile cesaret edemez Ben cadı gelinim laf ettirmem kendime

Ben cok iyi niyetliydim :) Artik o kadar iyi niyetim kalmadi ama, kullana kullana bitti. Ben cevap versem bile bu sefer sesini yukselterek hararetli hararetli konusur ve dusuncesinden asla donmez. Ben baslarda aramiz isinir diye dusunmustum ve alttan almistim bir cok zaman. Ama onlarla kaliyorsak bizim evimizde yada onlarin evinde esimle kendi odamizda tartisma luksumuz olmaz hic bir zaman, yuzleri asilir bir kac gun boyunca ogullarini uzmusum diye, sonra da bana ders verirler beni yanliz bulduklari bir vakit soyle olmaz boyle olmaz boyle yap diye.
Ben artik duzelmiyecegine kanaat getirdigim icin onlarin kalbini kirmadan kendimi cektim, ve fazla iletisime girmemeye basladim. Bu sayede basim da cok rahatladi :). Ama insaniz iste aklima geldikce icim ezilir. Sonucta esinin ailesi, cocugunun babannesi dedesi olunca, iliskileri belirli bir duzeyde tutmak mecburiyetindesin.

Esimin simaritlmis olasi da tabi cabasi :)

Nişanlıyken yanlarında bir tartışmamız oldu.. Aynen dediğin gibi şöyle yap böyle davran.. Oğlum şöyledir böyledir diye savundu.. Alttan alması gereken sensin dedi bana.. Bende dedim ki benim alttan almama gerek yok, Oğlun yanlış yaptı.. Özür dilerse diler, dilemezse bu iş bitti.. Nişanlıyım diye evlenmek zorunda değilim.. Terbiyesizlik yaptı bunu haketti dedim.. Kadın hiçbirşey diyemedi.. Bende o güne kadar susuyordum dediğin gibi.. Ama erken gözüm açıldı işte.. Kendimi ezdirmeye hiç niyetim yok.. Neden haklıyken alttan alayım ki? Öyle değil mi? Bu saygısızlık değildir, cvp vermek kendini korumaktır bana göre.. Çünkü susup oturdukça gerçekten sana laf söyleyen, akıl veren, ezmeye çalışan çok oluyor.. Hele ki evlendikten sonra, yeni bir aileye, yeni bir ortama girdikten sonra.. :26:

Malesef, Benim esimin ailesi ile iliskimde bunlar sadece buzdaginin gorunen kismi.
Ama iste esimin ve kizimin hatiri icin iliskimi belirli seviyede tutmaya calisiyorum ki benim yuzumden onlar etkilenmesinler diye. Su an onlarla olan iliskimde kendi icime kapandigimin farkindalar. Ve istiyorlar ki ben ayni gelinleri olayim, annecim babacim diyen gulen. Ne kadar kabul etmeseler bile hatalarini disaridan, icten ice bu duruma uzulduklerini biliyorum. Ve isin ilginc tarafi o kadar yorulmusum ki, ve elimden geleni yapmisim hic uzuntu vaya pismanlik duymuyorum. Esimde bana hak veriyor ne kadar da olsa super bir iliskimizin olmasini istese bile. Ve bunun sucu kimde cok ta iyi biliyor. Sonucta saygisizlik yapmam, gider gelirim evine, elini operim telefonda filan da konusurum ve gulerim yeri gelince ama sInirli bir sekilde yapiyorum, gorevim ne kadarsa sadece o kadarini. Artik kendinden veren bir gelinleri yok malesef.

İşte baştan kıymetini bilmiyorlar insanın.. İş işten geçtikten sonra anlıyorlar.. Ama bu seferde hiçbirşey eskisi gibi olmuyor..
Valla ben insanları tınlamamayı öğrendim.. Konuşsunlar canım isterse cevabı yapıştırırım, istemezse güler geçerim..

Seni tebrik ediyorum canim :) Bosyere uzulmeye gerek yok hic.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…