Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Anladım canım
Çocugun var mı kac yıllık evlısın

Takımı eşimin ailesi alacak haaa Yok yeaaaaaa daha neler ben sırf böyle abuk subuk seyler basıma gelmesin diye ellerini ceplerine attırmıcam kendim taksitle alırım zaten sevdiceğimde biz herseyimizi alıcaz diyor. Erkek cocuk isterler oğullarına duskun olurlar yıllar oncesinden dusunup para biriktirmeleri lazım dugun masrafı için. Ondan sonra oğluşlarını doldururlar tum eziyeti gelin ceker oğulları bitanecik. Yok yeaaaaaa avcunu yalarlar onlar. Vermeyin kızlar altınlarınızı onlar sizin garantiniz. Annem biriktirdi ev aldı babamla bosanırken az bi miktar nafakadan baska bişe istemedi kendi ayakları ustunde. Hayatın ne getircegi belli olmazzzzzz

Supersin sen yaaaa tebrik ederim seni

Çok saçma düşünüyorsun. Madem erkek evlat doğuruyor düşünecek arkadas düğün masrafını daha cocuk bebeykennnnnnnn;!! Benim erkek evladımı gectim kızım bile olsa bankada para biriktirirm. Hadi düğünü geç ölümlü dünya insan evladının maddiyatını dusunmicek ne düşünecek!! Düşünsene bir kocan seni aldattı çalışmıyorsun? Ya idare etcen ya da bosanacan. Boşanmak bile 5 bin liradan baslıyor. Hadi kocan alkole basladı her gun dövüyor napacan? Annenin evine mi gitcen? Anne evinde oluyor mu sanarsın duk bir kadın olmak coooooook zor canım benim.. Benim annem düğünden günden gelen çeyrekleri zamanında ev yapmasaydı babam annemi hala aldatıyordu annem sinir krizleri geçiyordu evde. Şimdi kendi evinde sefasını suruyor evlatlarıyla anneciğiimmmmmmmm yaaaaaa başına gelmeden konusma öyle!!

Vermeyin diyorsunuz da ... Başınıza cadı bir kayınvalide gelirse nasıl verileceğini görürsünüz

Lanet olsun benım mutlulugum önemlı dıyıp verıyorsunuz

Eşiniz de verelim askım onlar bize geri öderler derse orta yolu bulmak için veriyorsunuz.

Basınıza gelmez insallah ama gelirse de yok yeaaa diyebilir misiniz bilemiyorum

çocuk yok 3 yıllık evliyim...ama yürümüyor...ta başında da bıraksaydım aynısı,şimdide bıraksam aynısı.....hiçbirgelişme yok....

Anladım benim de bekleye bekleye 4 yılım boşa gitmişti

Ölç biç tart canım en ıyısını sen verırsın karar olarak

ben nişan takılarını hiç görmedim bile iğne bile vermediler ama düğün takılarında koydum en az on poşete üstüste eşimin yengesine verdim yanlış anlaşılmasın yinede diye. gece de kvnin einden çıkarken eşim istedi ben tabi tembihlmiştim önceden ..kv yok filan dedi sayalım alırsınız sabh eşim inatla yok alalım şimdi diyince vermek zorunda kaldı. hepsi şükür bankada..ama nişan takılarını hala unutamam bi altın bari verselermiş

arkadaşım çok üzücü bi durum benim başıma sadece takılarımı almak değil bide taktıkları emanet cıktı berbat ötesi halen onlardan nefret ediyorum ... kişiliksizler..

Sen girme araya eşine söyle konuşsun bileziklerin kaldıysa da diğerlerini boşver .. ne yaparsan yap bu sorun en çok seni üzecek

arkadaşlar merhaba
sinirlendim çünkü borç bi tek erkek tarafında mı var kız tarafıda bi dünya masraf ediyo hayret bişey!
daha başıma gelmedi ama inşallahta gelmez hediye gelenlerden millete ne!
he borcun vardır sıkıntın vardır paraları gerekiyosa takıları verirsin zaten sırf eşinle iyi olmak için..
amaa yok çok masraf ettik diye de şimdi..
sıkıntısı olan arkadaşlara huzur diliyorum yapacak bişey yok
neyse kızlar soğudum evlenmicem ben

kk de ne zaman takı konusu açılsa o kara gün geliyor aklıma:)takı merasimi biter k.valide takı kesesini alır anasına verir(koruma amaçlı yaptı diyerek kafaya takmadım ama alış ve götürüş biçimi ofsayt sanki annem alsa çalıp götürecek)neyse.. düğün biter gelin arabaya biner gelin arabasında bulunan kaynana(neden ordaysa)takıları biz götürelim siz balayına gideceksiniz çalınır der(balayına 4 gün sonra gidilecek) sonra arabayla evin önüne gelinir k.valide isteğini tekrar eder k.pederde çocuklar miktarını öğrenmeden götürmem der(belki iyi niyetli bi yaklaşım o anda iiçime su serpmiş bi yaklaşım ama gerdek gecesi eve gidip altın saymanın ne gereği var yapması gereken altınları lafını etmeden bize bırakmasıydı biz zaten balayına giderken verirdik)eve girilir altın ve paralar sayılır:)miktarrlar yazılır ve onlara teslim edilir sonra onlar gider gerdeğe girilir:)gülücük koyduğuma bakmayın bu lüzümsuz an aklıma geldikçe üzülürüm ağızlarının payını vermedim diye

geçen sene abimi evlendirdik baya bi borcun altına girdiler bizimkiler gelinimizde dünya tatlısı size verelim borçlar kapansın dedi ama babam bi kuruşunu bile almam onlar senin istersen ilerde ev alırsın ister birikim olur çoluğuna çocuğuna harcarsın dedi benim bildiğimde o yüzden takılar gelinin hakkıdır anne baba çocuğunun mürüvetini görmek ister parayı yeni evli bir çiftin mutluluğundan önde görmez

Tatlim üzülme emin ol cogu dügünden sonra yasanan budur

Benimkiler bana kaldi gerci baska nedenlerden yine satilip gittiler malesef:111:

altınlar bize kaldı ama bu yaşanan aklıma gelince halen sinir yapıyorum

Boşver ya ne sinir yapacan altınlar gitmemiş ya Sen tavıra kızmışsın ama şöyle düşün bir çok çift sırf yorgun oldukları için o gece uyumayı tercih ediyorlar. Olmuş bitmiş gitmiş bozma sinirini.

Son düzenleme:

Babana baba diyesim geldi
Olması gereken bu ama artık garip geliyor yaşananları okuyunca

Tatlim üzülme emin ol cogu dügünden sonra yasanan budur

Benimkiler bana kaldi gerci baska nedenlerden yine satilip gittiler malesef:111:

Benimkilerinde akıbeti aynı oldu canım.
Bize kaldı ama hayrını göremedik inan ki
Neden acaba

benim düğünümden sonra sayılıp hepsi bana verildi kimse hiç bişiy demedi halada duruyolar kasada belli şeyler dışında kullanımayacaklar.şükür ben şanslı olanlardanım...

bıze verıldı

paradan salon ve balayı odendı ve harcandı bıttı
kucuk altınlardan bı kısmı ıle bılezık yaptık
gerı kalanı borclara ve yenı eve gıttı
sımdıde gırtlagakadar gırdık
bılezıkler sayesınde cıkmaya calısıyoz
gıdecek gıbı gozukuyor bılezıkler :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…