Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben evleneli 1 buçuk yıl oldu kızlar eşim askerdeydi ve evlenmeden önce işi yoktu benim ailem takılar çocuklarımızın olsun onların desteği olur üzerine biriktirip ev alırlar dedi eşimin ailesi de ben bir sürü borç yaptım arkada 2 çocuğum daha var diyerek aldı bize sadece takılan bilezikler kaldı kendi ailemde biraz para ve altın verdi. herşey o kadar normaldi ki düğün yaklaştıkça sinirlerimiz gerildi.kayınbababam verdiği sözleri tutmadı düğüne 1 ay kala borçla 20 milyarlık araba aldı sonra davula gerek yok şuna gerek yok buna gerek yoklar başladı...düğün salonunda takılar takılırken üstümüze takılmadı alıp çantasına attı kaynanam herkeste görmüş oldu yüzünü.gerçekten yaşanılan hiçbirşey unutulmuyor kızlar...

Yakın arkadaşımın böyle bir mevzusu olacaktı.Kayınvalidesi düğün günü kuafördeyken altınların kendisinde kalmasını istediğini söyledi.
(Kadın evlenmeden önce neler çektirdi o kıza biz biliriz.) Damat da kız dan yanaydı.Dedim bana bırak üzülme sakın merak etme dedim.

Takı merasiminden sonra gelin odasına gittik.Kayınvalidenin kapıdan gelişini gördüğüm an; Gelin ve damadın Kurdelaya takılan takıların hoppp ! çantaya indirdim.Koltuk vardı gelin odasında altına attık Kayınvalide geldi şok ! Dedim ki biz hallettik.Kadının suratını anlatamam size dumur oldu.Yok kızım ben bakmaya geldim,yardıma ihtiyacınız var mı diye dedi neyse sonra gitti.

şimdi o altınlar ile araba aldılar yatırım amaçlı.eve girecekler satacaklar.sen olmasan yapamazdım dedi arkadaşım.Çok mutluyum onun adına maşallah çok güzel evlilikleri var herşeye beraber göğüs geldiler.Huzur ve mutluluk onların hakkıydı.

hepsi bana kaldı büyük borçlarımızda yok.. evimizide dayayıp döşediler. daha ne olsu Allah razı olsun

senin gibi arkadaş tüm dostlar başına ya öyle bişey başıma gelse ki Allah göstermesin bizimkiler tatsızlık çıkmasın dye susarlar eminim pek hakkını arayan tiplerden değildir ailem aman tatsızlık çıkmasın aman şöyle aman böyle uffff

Benim esimin ailesi bana taki takmadi.. Yani taktida ama esim borc cekti aldi, onlarda dügünümüzde kendileri almis gibi takti. Bilmem anlatabildim mi :).

bizimkiyle kendı dukkanımızın ıcını yaptırdık..
kocam kendıne restoran accaktı
idukkan nşaat halınde gıbı bıseydı..
mevkısıde cok ıyı olunca,bızım yaptırmamız alıcılarını cogalttı..
herkes kıralamak ıcın sıraya gırdı..
bızde kıraya verdık..evımıze orası bakıyor cok sukur..
aklım hıc takılarımda kalmadı..sonucta aılemız ordan gecınıyor

yok böyle gelin valla tebrikler kim yapar cesaret eder sizin yaptığınızı ben yapamazdım heralde...bize düğünde takı takıldı sonra gelin odasına girdik eşimle tabi peşimizden k.valide,eşimin teyzesi ve teyzesinin oğlu da geldi ama benim taraftan kimse yoktu..neyse yanımda çeyrekler paralar sayıldı onları o an aldılar..falan fistan ama hiç bana sayılarını söylemediler..ertesi günü k.valideye gittik kolumdaki bilezikleride verdik çünkü evde bırakamazdık..balayından döndüm kvalide ile banka banka dolaştık nereye koysak die hangi bankanın yıllık ücreti ucuz diye...sonra eşime verdik altınları onun işyerinin orda bi banka vardı ertesi günü gittim tam kasaya koyucam baktım 4 tam 2 yarım altın eksik meğer eşim bana söylemeden almış içinden o gün çok huzursuzluk çıktı aramızda..en azından bana söyleyebilirdi öncesinde neymiş ben vermezmişim diyo bana...kvalideme anlattım çok az kızdı sonra bişe demedi ben içinden öyle altın alsam eşim söylesene ona kvalidem bana nasıl laf söylerdi çok eminimim buna ama kendi oğlu die bişey demedi..daha sonraki günlerde eşimin eniştesi k validemin yanında bana dediki "neden kaynananla ortak kasaya koymadınız" dedi gerizekalı adam tasası ona düştü sanki..

Benim kv iyidir. Biz daha önce söylemiştik kasaya koycaz diye. Düğünde aldı kendi çantasına koydu altınları. Bileziklerim bendeydi onlarıda akşama kadar çıkarmadım. Sonra akşam kv ye gidince tek tek sayıdık bana verdi al kızım dedi. Bende çantama koydum eve geldik. Ertesi günde bankaya kasaya koyduk eşimlen oldu bitti.
Kaçak gelinde iyiymiş hakedene yapmalı böyle:):)
Yengemde hiç göstermemiş altınları takılanları anneanneme. Alacaklarından değil tabikide anneannem üzüldü kimin ne taktığını görmedik bu zamana kadar taktıklarımın karşılığı gelmiş mi yada bundan sonra kime ne takıyım bilemedim diyor.
Öyle de yapmayın kvdenize kızlar. Bilsinler kimin ne taktığını.

Bu nasıl bir mantıktır ki bana takılan takıları eşimin ailesi sahiplensin…
Takı takılırken bile erkek tarafından biri durmadı yanımda…son derece komik ve çağ dışı buluyorum.

Bizim takımız başkasına niye kalsın
Bize kaldı tabi

Ama bahsi geçen şekilde eşimin ailesi istese
Bende benim de ailem var derdim

Benim canım anneciğimde hiç altın yüzü görmemiş. Takı merasiminden sonra kavga çıkmış o arada altın kesesini halamlar kapmış bak yine sinirleniyorum neyse annemi babamı apar topar eve yollamışlar. sabah olmuş evde yemeye ekmek yok babam halamlara gitmiş takıları almaya. ne deseler beğenirsiniz takı yok borçlara gitti demişler ki benim babam herşeyini kendi yapmış binbir zorlukla fakirlikle. yani düğün akşamı amcam halam diyeceğim gereksiz insanlar takıları yağmalamışlar. babam düğün sabahı para istemeye işyerine gitmiş utana sıkıla haram olsun. tabi bunlar sadece başlangıçmış annem şimdi sinir hastası.

nişanda kayınvalidem annem ve babam bilezik takmıştı, takılan diğer çeyrek altınlar ve paraları da iki bilezik yaptırdık kuyumcuda, annemde durdu, çeyiz vs harcamaları için kullanmadık... düğünde takılan paralarla düğün salonu ve düğün günü yapılan diğer masraflar karşılandı, küçük altınları kayınvalidem aldı bizim için yaptığı! borçlarını kapatmak için..( sorsan kv düğün yaptım oğluma der fakat kendi taktığı takılardan tut, gelinlik, kına masrafları, kendi kuaför paraları bile bizim takılarla ödenmiş oldu)
beyaz eşyamızı evlenmeden almıştık, mobilya perde vs bunları taksitle ödedik evlendikten sonra...
sonrasında da nişandan ve düğünden kalan bilezikleri düğünden bir sene sonra bozdurup ev peşinatı yaptık...

takılar gelin ve damadındır ama bazıları gelinde kalır derler saçmalarlar.çünkü gelinin niye olsun. gelin ve damadın deseler anlayacağım. yoksa gelin alır kaçar.. yok mu öyle var.. neyse

şimdi geline ve damada takılan takılar annelerinin babalarının başkasına takılan veya takılacak emanet takılardır aslında.yani anne baba başkasına takmazsa niye onlar o düğüne gelip de taksınlar ki.. bu gerçek..

ev düzmesi beyaz eşya mobilya mutfak eşyaları diğer eşyalar masraflar ayırca düğün salonu masrafları olur..

günümüzde herkes eşyasını kendi alıyor. yani damat biriktirmiş oluyor ya da taksitle evlenene kadar tamamlıyor bazı şeyleri. aynı şekilde gelin de..

düğün salonunu da durumları müsaitse damadın annebabası karşılıyor durumları müsait değilse biriken takılardan karşılanıyor..gerisi çiftlerin olur ...olmalı.

benim öyle oldu. ben ve eşim eşyalarımızı aldık. 3500 tl lik düğün salonu tuttuk kendimiz ödedik. gelinliğimi bile başkasından aldım masraf olmasın diye..mutfak masrafları yok denecek kadar az... ancak tabi sonuca baktığınızda bitmeyen krediler. eşimin sayesinde..

Son düzenleme:
Benim annemden de takıları almış kaynanaları göya borçlara gitmiş miş miş ama sonraki gün halamın kolunda künye görmüş annem. Annemden aldıkları takılarla halamları kıyafetlere boğmuşlar. Böyle insanlardan nefret ediyorum ya. Ben hayatta vermem onlar benim hakkım ilerisi için saklarım eşimle birşey almaya kalkarsak ev , araba veya borcumuz olur veririm eşime

Hiç borçsuz evlendik. İki tarafta kendi üzerlerine düşen herşeyi aldılar.

Eşimin üzerine takılanları kuruşuna kadar kayınvalidem aldı.
Ailem benimkileri bana bıraktı.

takılan paraları balayında yedik.
küçük altınları da sonra bozdurup harcadık.
bilezikler ziynet eşyaları vs bana ait. eşim lafını bile etmez.

Bizimde ailelerimız bizi borçsuz evlendirdi. Ayrıca düğünde takılanlara el koymak bi yanadursun saymadılar bile. Kayinvalidem düğün bitti eve geçtik daha misafirler gitmeden elimize tutuşturdu alın emanetinizi sorumluluğunu alamam ben dedi. Düğünden sonra bile hiç sormadılar ne kadar toplandı diye. Ama ben eşime bi miktarını verip ufak tefek borçlara verdirdim. Onu da bu ince güzel davranışları için.

Takı konusunda konuşmak bile istemem. Düğünde boynuma kurdela asılıp takılar oraya takılır diye beklerken gelen takıların hepsi siyah bir poşetin içine atıldı ve yüzünü bile göstermediler. O nedenle hala kızgınım herkese.

su taki isini kaldirsalar artik iyi olur bence. Cunku o yuzden cikan hayal kirikliklari, guvesizlik butun hayatin boyunca eslerin ve ailelerin arasinda problem oluyor.

Takilan takilar madem sonra geri odeniyor takanlara, takilmasin o zaman. Cunku genelde damadin ailesi el koyuyor o takilara. Hatta dugun masraflari cok oluyorsa o zaman dugun de olmasin. Sadece nikah olsun, ona buna para harcanmasin, sonra yeni evlenen insanlar bellerini dogrultamiyorlar uzun zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…