• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıı !!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi tivit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

tivit

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2012
124
0
26
İstanbul
Düğün takılarınız ne oldu bayanlar ?

Size mi kaldı, eşinizin ailesi sahiplendi mii ?

Takı derken bılezıkler de mı yoksa para ceyrek falan mı sadece.Eger paraysa genelde erkegın aılesı yaptıysa dugunu borclarından oturu bır kısmını alıyorlar.Evlenenlere bakınca gordugum bu...

düğünde takılan herşey kadınındır damadın ailesi ne alaka takılanlar yeni çifte hediye ailesine niye verilsin :ssz:

benim bildiğim düğünleri olan yeni eşlerin olur
zaten düğünün amacı budur:ssz:

takıları alan ailelere pek insan demiyorum ben,gerçekten saçmalık.

Son düzenleme:
e$imle benim di takilar
para harcandi tabide altinlar duruyor,çocuklarimin onlar..

ben bu sorudan hic hoslanmadim..ihtiyac olur esin icin harcanir ihtiyac olur kendin icin..bu taki para muhabbetlerine
gercekten uzuluorm..hepsi esimin olabilr benim icin en son konusulacak sey bu

Normalde islama göre her iki taraftanda takılan takılar kızın mihridir. Benim eşim tarafından hiçkimse altın ve paraların mevzusunu etmedi ama bütün takılar benim rızamla eşimin borçlarına falan gitti. En son iki bilezikte eşimin kardeşi çok daralmıştı borçlardan dolayı eşim söyleyemedi ama ben anladım onlarıda kaynıma verdik:) El elde baş başta kaldık işte:) Hayırlısı olsun...

Benim aldılar,sormadılar bile :(

eşim hak veriyor onlara çok borç yaptı diyorlar ama konuşulur böyle şeyler ben ne kadar takıldığını bile bilmiyorum halen 1 aylık evliyim :( sizce ne yapmalıyım eşimin ailesini bu sebeple hiç görmek istemiyorum benim ailem mi konuşmalı ben mi söylemeliyim ?

ben bu sorudan hic hoslanmadim..ihtiyac olur esin icin harcanir ihtiyac olur kendin icin..bu taki para muhabbetlerine
gercekten uzuluorm..hepsi esimin olabilr benim icin en son konusulacak sey bu

ben de hiç hoşlanmazdım taki başıma gelene kadar..

normalde islama göre her iki taraftanda takılan takılar kızın mihridir. Benim eşim tarafından hiçkimse altın ve paraların mevzusunu etmedi ama bütün takılar benim rızamla eşimin borçlarına falan gitti. En son iki bilezikte eşimin kardeşi çok daralmıştı borçlardan dolayı eşim söyleyemedi ama ben anladım onlarıda kaynıma verdik:) el elde baş başta kaldık işte:) hayırlısı olsun...

eşimle sözlüyken konuşmutuk bu konuları asla böyle bir şey olmayacağını söyledi ama düğün günü geldi takılar takıldı en son salonda gördüm bi daha da hiç birşey görmedim 1 ay oldu geçiyo konusu bile yok :(

Benim aldılar,sormadılar bile :(

eşim hak veriyor onlara çok borç yaptı diyorlar ama konuşulur böyle şeyler ben ne kadar takıldığını bile bilmiyorum halen 1 aylık evliyim :( sizce ne yapmalıyım eşimin ailesini bu sebeple hiç görmek istemiyorum benim ailem mi konuşmalı ben mi söylemeliyim ?

giden gitmi$
e$inle mutluysan unut gitsin
aylene desende bi$ey degi$mez , borçlara verdilerse tekrar sizemi borç odeyecekler?

mutluluklar , Allah bi yastikda kocatsin

ben fransadayimn burda kizlar çok altin aldiriyor , en az yarim kilo :) , TR deki adam evini tarlasini ipotek dip kredi çekiyo altini almak için
sonra damat geliyor , ya altinlari geri veriyolar yada çali$ip o çekilen krediyi ödüyor :)

in$allah borcunuz yokdur

eşimle sözlüyken konuşmutuk bu konuları asla böyle bir şey olmayacağını söyledi ama düğün günü geldi takılar takıldı en son salonda gördüm bi daha da hiç birşey görmedim 1 ay oldu geçiyo konusu bile yok :(

Hiç olur mu öyle şey? Ben de altınların yüzünü görmedim diyebilirim ama eşim benimle evlenmeden önce bunu konuşmuştu bende razı olmuştum bu şekilde altınları kullandı. Sen istemediğin müddetçe o altınların harcanması günah. Senin hakkını yemiş oluyorlar. Eşinle bunu konuşma imkanın varsa konuş. Senin tarafından takılan para ve altınlar sana yani geline verilen hediyelerdir ve senindir. Eşin tarafının taktığı para ve altınlarsa senin mehrindir. Sen ''ben mehrimi helal ettim'' demediğin müddetçe eşinin ve ailesinin harcadığı takı ve paralar harama girer... Bunu eşine söylemelisin razı olmadığını bilsin...

ailen konuşsa ne işe yarayacak ki
onlara dur demesi gereken kişi eşin seni dinlememiş aileni mi dinleyecek

giden gitti artık geri alamazsınız da bundan sonra bari dikkatli olun

aileni karıştırırsan olay yapılabilir sen kendin eşinle konuşacaksın...
senin ailen yaptıysa bnm ailemde yaptı evlenmeden söz verdin bende sana güvendim sonuçta kocam olacak adamım olacak dedim inandım.. ama sen daha ilk pşsyda ailem dedin deyin...
aiesinede altınlarını istediğinizi söyleyin.... benim altınlarımı benm haberim olmadan nasıl alırsınız... sonuçta mihrim olarak geçiyor, rızam olmadan alınan şeyle dini n,kahım ne kadar geçerli bunun günahı kime deyin... çat telefonu kapatın...

çok sinir oluyorum böyle erkeklerin kızları kandrmasına:47::47::47:

ben dügünde takilan altin para vs hepsini esime vermistim
oda kendisinin biriktirdigi paranin üzerine koydu
zaten evlendikten sonra esya vs bir sürü sey aldik
öyle seylerin lafi gecmiyor bizde

hiç olur mu öyle şey? Ben de altınların yüzünü görmedim diyebilirim ama eşim benimle evlenmeden önce bunu konuşmuştu bende razı olmuştum bu şekilde altınları kullandı. Sen istemediğin müddetçe o altınların harcanması günah. Senin hakkını yemiş oluyorlar. Eşinle bunu konuşma imkanın varsa konuş. Senin tarafından takılan para ve altınlar sana yani geline verilen hediyelerdir ve senindir. Eşin tarafının taktığı para ve altınlarsa senin mehrindir. Sen ''ben mehrimi helal ettim'' demediğin müddetçe eşinin ve ailesinin harcadığı takı ve paralar harama girer... Bunu eşine söylemelisin razı olmadığını bilsin...

hiç bişey konuşulmadı ve eşiminde borçları vardı biz onları ödeyecektik buna rağmen nasıl laf söyletmiyor şaşırıyorum bana nankördün diyor :(

aileni karıştırırsan olay yapılabilir sen kendin eşinle konuşacaksın...
Senin ailen yaptıysa bnm ailemde yaptı evlenmeden söz verdin bende sana güvendim sonuçta kocam olacak adamım olacak dedim inandım.. Ama sen daha ilk pşsyda ailem dedin deyin...
Aiesinede altınlarını istediğinizi söyleyin.... Benim altınlarımı benm haberim olmadan nasıl alırsınız... Sonuçta mihrim olarak geçiyor, rızam olmadan alınan şeyle dini n,kahım ne kadar geçerli bunun günahı kime deyin... çat telefonu kapatın...

çok sinir oluyorum böyle erkeklerin kızları kandrmasına:47::47::47:

her gün geliyorlarr bide laf söylememk için zor duruyorum ama patlıycam bir gün ve eşimle kötü olucaz...

Biz daha ilk gecemizi bile yaşayamadık onların yüzündden :(

Normalde islama göre her iki taraftanda takılan takılar kızın mihridir. Benim eşim tarafından hiçkimse altın ve paraların mevzusunu etmedi ama bütün takılar benim rızamla eşimin borçlarına falan gitti. En son iki bilezikte eşimin kardeşi çok daralmıştı borçlardan dolayı eşim söyleyemedi ama ben anladım onlarıda kaynıma verdik:) El elde baş başta kaldık işte:) Hayırlısı olsun...

bu yazıda bilgi yanlışlığı var arkadaşım, o yüzden düzeltme gereği duydum hoşgörünü bekleyerek
mehir, anlaşma sonucu belirlenir
yani düğünde erkeğin ailesinin taktığı her şey kızın mehridir diye bir şey yok
yani nikahta mehir miktarının söylenmesi gerekir
ben diyanete sormuştum, mehir dışındaki diğer takılan altınların kime ait olduğu ise toplumun örfüne göre belirleniyormuş

Back
X