takılar...

takılarımı bende kvalideye bıraktım gittim balayına
dönüştede aldık onlardan, verdiler
anneme emanet ettim ben çalışıyorum evde bırakamam onları
haa böle banka değilde kişiye borç olsa düşünmeden bozdururdum
eğer çalışıyorsanız ikinizde borç ödüyo gibi altınları yerine koyarsınız

eşin düğün takılarına mı güvenip borç almış ablasından;

Bu çok bencilce bir yaklaşım;

Sizin ne günahınız var,her bayanın takıları özelidir,değerlidir onun için;

Elbette karı koca ortak bir şeye adım atarsanız yada ortak borcunuz olur bozdurursunuz;

AMA BU DURUM FARKLI;

Ben size hak veriyorum....Resmen eşin ve ailesi düğün takılarına güvenmişler bu borcu ödemek için eşinin ablasına;

Böyle bir mantık var mı ya....

Senin ne boynunun borcu;

Sende eşine de;

Canım birdaha böyle toplu takı ve para geçmez elimize;

Kıymetini bilelim,kenarda tutalım..Borcu öderiz bir şekilde...

Ayrıca kayınpederinin hala takıları evinde tutuyor olması ÇOK BÜYÜK BİR AYIP!!!!

Son düzenleme:
şimdi düşünüyorum da hem görümceniz hemde siz mağdursunuz burda bir bayanın altınları geline aittir siz başta kayınvalidinize vermekle yanlış yapmışınız amaç belli o altınlarla görümcenizin borcunu ödüceksiniz ama görümcenizde haklı ki 20 bin meblağ çok büyük benim bile 3,000 den kuzenimden alacağım var her ay 300 500 ödeyim dedi onu bile kabul etmiyorum parça parça hiç bir işe yaramaz ki bizde ev almak istiyoruz görümcenizinde suçu yok başta dediğim gibi ikinizde mağdursunuz ama sizin günahınız da yok burda peki görümceniz eşine düğün için mi vermiş bu borcu yoksa önceden olan bir borç mu?

eşiniz görümcenizden parayı taksit taksit almadığı için sizinde ödemeyi taksit taksit yapmanız uygun olmaz.

ayrıca neden eşinizi parası varken ödemiyor durumuna düşürüyorsunuz?

kayınpedere mesaj oldukça iddalı yeni gelin için :50:

siz birbirinizi seviyorsanız gerisi önemsiz

benim sadece alyansım ve eşimin aldığı bir kolyem kalmıştı.

takılma böyle şeylere

Görümcenin altınları bozdurup borcunuzu hemen ödeyin gibi bi baskısı yok sanırım.Eğer o paraya acil ihtiyacı da yoksa taksit taksit ödemek olabilir.Ama kadın borcun tamamını ödeyin demişse ya da bunu demediği halde bu paraya şu an ihtiyacı varsa altınları bozdurup ödemelisiniz.Sonuçta eşinizin borcu,yabancı birinin değil...Evet altınlar gelinin hakkıdır bence ama ortada eşinizin borcu varken ben altınlarımı bozdurmam demek de biraz bencillik gibi geliyor.Banka borcu neyse de görümceye olan borç farklı,kadın elinizde altın olduğunu bilecek ama ihtiyacı olduğu halde sizin peyderpey ödemenizi mi bekleyecek...Eğer altınlarınızı kendinizi garanti altına almak için bozdurmamak istiyorsanız da,altınları bozdurma karşılığı eşiniz size borçlanmış olsun.Yazarsınız kaç gram kaç ayar bozulduğunu,o da taksit öder gibi biriktirip alır

konu sahibesi arkadasım:

soru 1: nişanlıyken boyle bır borçtan haberınız varmıydı?
soru 2: hiç konuşmadınızmı evlenmeden once nasıl öderiz ne yaparız?

yorum yapabılmemız için bu 2 sorunun cevabı şart bence.?:32:

konu sahibesi arkadasım:

soru 1: nişanlıyken boyle bır borçtan haberınız varmıydı?
soru 2: hiç konuşmadınızmı evlenmeden once nasıl öderiz ne yaparız?

yorum yapabılmemız için bu 2 sorunun cevabı şart bence.?:32:

katılıyorum bir de parayı niçin kullandığı da önemli. sizin ihtiyaçlarınız için harcamışsa tabi ki siz ödeyeceksiniz.

KIZLAR,
bu borcu ev almak için almıştı.
137 bin tl ye ev aldık
onun için hatta 50 bin tl kredi çekti eşim.
maaşı iyi.maaşının 1.500ü ile kredi borcunu ödüycek geriye 1.300 fn kalıyo maaşında.
takıların 10 biniyle bilezklere dokunmadan çeyreklerle fln ödeyelm ablnın borcunu kalanınıda maaşlardan arttır öderiz demiştim.
oda kabul etmşti
şmdi ablası ikide bir ev alcaz da para lazım kredi çekcez bilmem ne dio.
oda takıları bozurup verelm bütün borcnu diyo.
ben bi güvencemz olsn die bozdurmak istemiyorum sadece bilezkleri.
eşimde ödeyebilme gücü olmasa eywallah.
beraber bi şeklde öderiz dedm bende çalışıyorum.
ablası baskı yapıo demekki oda bi anda wermek istiyo.
kayınpederime mesaj atmakta bi sakınca yok bence sonuçta onların yaptıgı ayıp,düğün günü kolumdan herşeyimi almaları normalmı.utandıgıma soramıyrum bile neyim var diye.

benim eşiminde 20 mılyar borcu vardı evlenırken Allaha şükür ceyreklerle ve paralarla onları ödedik.
bileziklerlede ev aldık.
yaptığı borçlar şahsi değil düğünle ilgiliydi birebir biliyorum çünkü oyuzden ödedik takılarla.

bence önceden biliyorsan ve düğün için harcandıysa o para bozdur altınlarını ver borcunuzu için rahat etsin.
sonra kimseye bakma. çalısın didinin. ev alın Allahın izniyle.
şimdi diceksinki o altınlarım dursaydı ev cok rahatalırdık.
aynısını bende yaşadım benım takılarım dursaydı ben peşin fiyatına ev alırdım ama olsun yınede Allah saglık versin ev alınıyorda ödeniyorda.ü
calısıp koyarsın bile kenara daha dur bakalım.. çok yenisin daha.

KIZLAR,
137 bin tl ye ev aldık
maaşı iyi.maaşının 1.500ü ile kredi borcunu ödüycek geriye 1.300 fn kalıyo maaşında.
takıların 10 biniyle bilezklere dokunmadan çeyreklerle fln ödeyelm ablnın borcunu kalanınıda maaşlardan arttır öderiz demiştim.
oda kabul etmşti
kayınpederime mesaj atmakta bi sakınca yok bence sonuçta onların yaptıgı ayıp,düğün günü kolumdan herşeyimi almaları normalmı.utandıgıma soramıyrum bile neyim var diye.

Kendin diyorsun bu borcu ev almak için aldık diye. Görümcen size bir iyilik yapmış, size düşen de imkanınız varken bu borcu ödemek. Parayı bankadan alsaydınız en az 3-4 bin faiz ödeyecektiniz 20 bin için. Belki görümceniz sizin yüzünüzden eşiyle sorun yaşıyor bu konuda. Neden böyle düşünmüyorsunuz? Bence borcunuzu ödemeniz gerekir.

KIZLAR,
137 bin tl ye ev aldık
oda kabul etmşti

Tamamını istiyorsa ablası vermek zorundasınız, altınlarla veya başka şekilde, sizinle konuşulmamış ama sizin olmadığınız yerde bu konu koşulmuş demekki düğünden hemen sonra bu konu gündeme geldiğine göre, ancak kayınpederinizin yaptığı çok yanlış borcunuz dahi olsa o altınlar size ait ve onlarla ne yapılacağının tasarrufu size kalmış....

Takıları bankaya götürün dedğimde bna ona sen karar veremezsn kızım dedi
ben deilde km karar vercek
bu benm zoruma gidiyo

KIZLAR,
137 bin tl ye ev aldık
oda kabul etmşti

valla güzelim bu parayla ev aldıysanız benim yorumum değişir...

Paşa paşa ödeyeceksiniz BORCUNUZU

bu seninde borcun demektir...

Takıları bankaya götürün dedğimde bna ona sen karar veremezsn kızım dedi
ben deilde km karar vercek
bu benm zoruma gidiyo

Açıkçası kayınpederine bu "görev"i mesajla bildirdiysen daha sert bir şey yazmadığı için şanslısın derim. Buna kim karar verecek diyorsun eşin ve sen karar vereceksin ama tek başına sen değil. K.pederin eşinin farklı fikirleri ve ödemesi gereken bir borcu olduğunu bildiği için sana böyle bir cevap vermiş.

Konuya bir de eşinin ablasının gözünden bakalım. Sizin borcunuzu bir seferde kapatma imkanınız varken sizin peyderpey ödemenizi beklemek zorunda mı?Diyelim ki siz kardeşinize borç verdiniz, sonra kardeşinizin eşi o parayı küçük miktarlarda ödemekte ısrar ediyor. Eşiniz bu duruma bozulmaz mı? Ben bozulurum. 20 bin lira az para değil. Bence takılarınızı alın, bozdurun, borçlarınızı kapatın, kalan parayı da bankada ortak hesapta bekletin.

20,000 tl borcum olacak ama altınlarım dursun diyeceğim :53:

Ben yapamaz,diyemezdim böyle birşeyi şahsen..çalışır yine altın yaparsınız ne olcak..

Ben borçlar yüzünden takı setimi bile bozdurdum evlendiğimde,bir tane altınım yok ama kimseye de borcum yok şükür :19:

hepsine katılıyorum,başkasına borçluyken kasada altınlarım olsun demek bence biraz bencillik oluyo,eşinin maaşı iyise durumunuz varsa parça parça ödüo gibi para biriktirn olsun size güvence.

valla değneğin iki ucu da .... değnek.gelin hanım altınalrı direk aldılarda bana vermiyolar die kızıyor .ablası bi taraftan sıkıştıryor.erkek tarafının tutumu belli.belki kıza verseler altını eşiyle beraber giderler bozdururlar al ablacım paranı derler.kalan nakit olursa eğer elindede bankaya atarlardı.düşünceler değişebilir ama erkek tarafı elş koymuş.kocasıda bunun pısırık bişeye benziyor sanırım ailesine lafını geçiripte verin bilezikleri altınlarıda biz işimizi halledelim diemiyor.oğlan isteyecekte anası babası takıları vermeyecek hemi.kocasıda onlardan yana.benim eşimde evlendiğimizde ne aldı ne verdi nereye ne kadar borç var tam demezdi.geldi gitti tartışma çıkardı bozduracaz bilezikeri ver babamgilin yaptığı bilezikleride onlara verelim onlar saklasın biz çalışıyoruz evde kalmasın vs.vs.hep huysuzluk çıkardı.bende tatsızlık olmasın daha fazla die verdim.şimdi ayrılmak üzereyiz boşanma davası açmış şimdide bende altın yok.düğünde olan takılarıda müşterek borçlarımıza harcadık altın falan yapamayız bende babamda diormuş.yani ne bilim bu dünyada yaşıyorsan başına her iş gelir. altınlar kadınındır kimse alamaz elinden zorla dimizcede böyledir kanunende böyledir.

ahh ahh hiç bitmez bu dertler ama ne olursa olsun kayınvalidele rçok ayıp etmişler bence takıları size geri vermeliydi benim kayınvalidemde evime geldi takıları almak için gece yarısı yuh dedim artık ve tabiki vermedik eresi günü verdik balayından döndüğümüzde geri aldık ama eşinin ablasına da borcunuz varmış bence sen eşinle otur güzel güzel sinirlenmeden konuş takıları alalım biz gidip bozduralım kendi ellerimizle ödeyelim de geri kalanınıda sen ister kasaya koy ister bilezik altın yap derim benim düşüncem bu hem her iki tarafı hem kendin rahatlayacaksın eşininde güzelce gönlünü alıp eşini kazanmış olacaksın benim dikrim bu canım herkes farklı farklı düşünür allah yardımcın olsun.

bende borcunuzu ödemeniz konusunda arkadaşlara katılıyorum...artık siz bir ortak hayat paylaşıyorsunuz eşinizle borç eşinize has bir şey değil beraber yaşayacağınız evin borcu en kısa zamanda borcunuzu ödeyip yavaş yavaş altın alın kendinize ama borçla gelen sıkıntılar daha büyük olur bu sıkıntılar eşinizle aranızın bile açılmasını sağlar görümceniz size tam 20000 verdiyse aynen istemekte hakkı o yüzden altınlarınızı bozdurmanızı tavsiye ederim

Bu takı konusu beni geriyor arkadaşlar. Yok o onu taktıydı, yok o aldı saydı annem yoktu o sırada bilmem ne.. Düğün takılarımın hepsini bozdurup harcamak istiyorum ben. Takı olmayınca takı muhabbetide olmaz:) takılarda hiç eşimle ortak malımmış gibi gelmiyor, benimmiş gibi geliyor bana. Zaten %80 ni benim tarafım taktı belki ondan öyle geliyordur. O yüzden heralde eşim takılarımızla şöyle yapalım deyince geriliyorum. 1 ay önce altının en fırladığı dönemde evlendik. Eşim altının düşeceğini, hazır yüksekken bozdurup bankaya ortak hesaba yatırmamızı istedi. Hemde azıcık altın için kasa kirası vermeyelim dedi. mantıklıydı altında gerçekten düştü, ama ben biliyorumki her ay sonu ordan çekip çekip harcayacağız. Herşeyimizi kendimiz aldık bir sürü borcumuz var ay sonunu getiremiyoruz. zaten 13-14 milyarlık takı ve para var toplam, bende paralarıda altına çevirip hepsini kasaya koydum. Kasada çalıştığım şehirde değil, mesai saatlerinde bulunamadğım için ordan altın alma şansım bile yok. Bilerek böyle yaptım, başka türlü harcamadan yapamayacaktık.

valla canım karşılıklı herkeste azda olsa suç var.ama borç sizin ve ödemek zorundasınız.ayrıca oturup konuşmadan bu iş hallolmaz alıcaksın kocanı gidiceksiniz görümcenize oturup konuşucaksınız.abla 20.bin borcumuz var biz 15. ini ödeyelim kalan 5inide taksit taksit ödeyelim sonuçta bizimde borcumuz çok elde avuçta 5 llira dursunki taksitlerde falan sorun yaşarsak en azından bi güvencemiz olsun diyin ayda 500 lira ödeseniz 10 ayda biter.tabi bunu önce eşinle konuşucaksın.ayrıca altınlarınızıda biran önce alın nedir yani size güvenmiyolarmıda altınlarınızı alıyolar varmı böyle bişey yaa.hoş bizim altınlarda kaynanada duruyor eşimin baskısı yüzünden eve giren çok oluyorr bizde uzun süre evde olamıyoruz nolur olmaz diye.gerçi sadece küçük altınlar bileziklerim setim bende vermem onları bi müddet sonra diğerlerinide alıcam.borc konusuna gelince bende 3 aylık evliyim bizdede borç var toplasan 10 bin kadar.sadece bir kişiye elden borç var onda bile ben sıkıştırıyorum olmadı bozduralım verelim borcumuzu diye.eşimde altınlarımız son çare ben her ay öderim diyor sonuçta 4 liralık borç diğeri kredilere.ama sizde durum farklı borç çok fazla karşınızdakide ev alıcakmış.zamanında size iyilik etmiş ev sahibi etmiş şimdide en doğal hakkı parasını alması.söylediğim gibi konuşursanız iyi olur.iki tarafta sorunu halletmiş olur.

allah herkese borcunu ödemeyi nasip etsin inşallahhh.

Back
X