takılar...

valla arkadasım benmde yorumum değişir bu durumda .... çok bencilsin hep bana hep bana diosun öle şey olmas paşa paşa bozdurup görümcenlere ver bence ... kadın iyilik yapmış siz ev alırken vermiş 20 bin tl yi ... vermeyip kendi kolunada altınla donatabilirdi ... çok yalnış düşünüp çok ayıp ediyorsun ....

görümceniz de ev alacakmış, o size borç vermiş ev alın diye; siz o ev alacakken borcunuzu ödemiyorsunuz. sizin tavrınızın bu şekilde olduğunu biliyorlarsa belki ödemişlerdir bile görümcenize borcunuzu bu arada..

önceden değilde evlendikten sonrav ev alsaydınız altınları bodurup kredi çekecektiniz belki.öyle düşünün.şimdi altınları bozdurup ablasına verin.o da mağdur olmasın.sonuçta ona borçlusunuz.onlarda bunun derdine düşecekse hiç karışmasalardı da siz evlendikten sonra kendinize göre bir hesap yaparak ev alsaydınız keşke

görümceniz size 20.000 peşin ödemiş ev almışsınız.peşin ödenen parayı ne hakla parça parça ödemeyi düşünürsünüz ki.kadının eşi belkide sorun yapıyor.altınlarınızın durupta borcu ödememeniz çok saçma.eşiniz sadece kendine harcamamış.oturmanız için ev almış.yani borçta ortak:34:

önceden değilde evlendikten sonrav ev alsaydınız altınları bodurup kredi çekecektiniz belki.öyle düşünün.şimdi altınları bozdurup ablasına verin.o da mağdur olmasın.sonuçta ona borçlusunuz.onlarda bunun derdine düşecekse hiç karışmasalardı da siz evlendikten sonra kendinize göre bir hesap yaparak ev alsaydınız keşke

karışmasalardı diyorsunuz:50:ama o borcu isterken neler demişlerdir vermeleri için.aynı durumu biz yaşadık.para vermemiz için yalvardılar,sonra işeri ters gidince de siz vermeseydiniz bu durum olmazdı dediler:50:

ahhh canım kusura bakma butun yorumları okudum ve herkes haklı bı sen haklı degılsın cok uzulerek soyluyorum.takı mevzuusu neredeyse her dugunde cıkar ama sen evlılıge karar verdıkten sonra nasıl ev almak ıcın ortak bı fıkır yurutmussunuz sımdıde borclarınız ıcın ortak fıkır yurutun. kocan elını o kadar borcun altına sokmus sen hala takılarımda takılarım dıyorsun. GORUMCENIN PARASINI MAASLARDAN KALAN PARAYLA VERMEYI DUSUNMUSSUNUZ YA MADEM OYLE O ZAMAN ALTINLARININ HEPSINI BOZ YAZIK GUNAH GORUMCENIDE ENISTENE KARSI MAGDUR ETME VE MAASLARDAN KALAN PARALARINIZLA ISTER ALTIN ISTER ELMAS ISTER YAKUT CANIN NE ISTERSE ONU AL yazık gunah esın o kadar borcun altında sen yastık altı altın pesınde

bu arada cok cok uzuldum kayınpederıne o tarzda bı mesaj yazmana hadı altınları kasaya koy dedın adama ıtımat etmedın bıde BABAMLA gıdın demıssın e ben daha sana ne dıyım.

belkı cok agır elestırdım ama kusura bakma bende hatalarımın boyle yuzume soylenmesını ısterım

Baştan sona kadar siz haksızsınız ablasının peşin parasını kullanıyorsunuz siz parça parça ödüyorsunuz bu çok ayıp bir şey.
Sizinki deli cesareti o nasıl bir mesaj ben kayınpederime o mesajı çekmeyi utanırdım ama size doğal geliyor.
Eşinizin maaşı iyi olabilir 20.000 ayda 1000 olarak ödeseniz 20 ayda ödersiniz ki insanlar ev alacakmış sizlerin keyiflerini bekleyemezler. Eşin belki ablasından alırken düğün takılarından öderiz diye almış olabilir bundan sizin haberiniz olmamış olabilir belki ablası peyder peyder ödeyeceğinizi bilse kadıncağız parasını vermeyebilirdi. Sonuçta eşinizin de bir hatası olmuş olabilir ama siz de işi dallandırıp budaklandırmayın artık.

ahhh canım kusura bakma butun yorumları okudum ve herkes haklı bı sen haklı degılsın cok uzulerek soyluyorum.takı mevzuusu neredeyse her dugunde cıkar ama sen evlılıge karar verdıkten sonra nasıl ev almak ıcın ortak bı fıkır yurutmussunuz sımdıde borclarınız ıcın ortak fıkır yurutun. kocan elını o kadar borcun altına sokmus sen hala takılarımda takılarım dıyorsun. GORUMCENIN PARASINI MAASLARDAN KALAN PARAYLA VERMEYI DUSUNMUSSUNUZ YA MADEM OYLE O ZAMAN ALTINLARININ HEPSINI BOZ YAZIK GUNAH GORUMCENIDE ENISTENE KARSI MAGDUR ETME VE MAASLARDAN KALAN PARALARINIZLA ISTER ALTIN ISTER ELMAS ISTER YAKUT CANIN NE ISTERSE ONU AL yazık gunah esın o kadar borcun altında sen yastık altı altın pesınde

bu arada cok cok uzuldum kayınpederıne o tarzda bı mesaj yazmana hadı altınları kasaya koy dedın adama ıtımat etmedın bıde BABAMLA gıdın demıssın e ben daha sana ne dıyım.

belkı cok agır elestırdım ama kusura bakma bende hatalarımın boyle yuzume soylenmesını ısterım

Konu sahibi de hatasının farkında ki cevap bile vermiyor kendi konusuna.

Işyernden yazdıgım için cewap weremiyorum hemen.
Babası bana düğün öncesinde senin takılarına dokunmayız paranı bile almayız dedi.
Düğünden sonra bana sen karışamazsın diyor.
Eşim bana oturup düzgün düzgün anlatsa şunu söyle yapalım dese ortak karar versek ben bu kadar inatlaşmıycam belki
ama hep agresif bu konuda
sen inatsan bende inadım bozdurucm o kadar diyo.
çok yalan konuştu ailesi
bende bu yalanlardan sonra onlara ısınamıyorum ki böyle konuşmahakkını kendimde görüyrum çünkü ne kadar az sesim çıkarsa o kadar salak yerine koyuyolar.

Işyernden yazdıgım için cewap weremiyorum hemen.
Babası bana düğün öncesinde senin takılarına dokunmayız paranı bile almayız dedi.
Düğünden sonra bana sen karışamazsın diyor.
Eşim bana oturup düzgün düzgün anlatsa şunu söyle yapalım dese ortak karar versek ben bu kadar inatlaşmıycam belki
ama hep agresif bu konuda
sen inatsan bende inadım bozdurucm o kadar diyo.
çok yalan konuştu ailesi
bende bu yalanlardan sonra onlara ısınamıyorum ki böyle konuşmahakkını kendimde görüyrum çünkü ne kadar az sesim çıkarsa o kadar salak yerine koyuyolar.

İnat diyorsun ama bu inadınız çok yersiz.
Haklısın eşin zamanında bunları sana anlatmalıydı ama olan olmuş artık
Sonuçta ev almak için parasını bekleyen biri var siz bu parayı ödemek zorundasınız
Altını bozdurmayıp kredi çekelim diyorsanız onu siz bilirsiniz
O mesajın üstüne tabi sen karışamazsın der karşıklılı çirikinleşmişsiniz:51:

inat diyorsun ama bu inadınız çok yersiz.
Haklısın eşin zamanında bunları sana anlatmalıydı ama olan olmuş artık
sonuçta ev almak için parasını bekleyen biri var siz bu parayı ödemek zorundasınız
altını bozdurmayıp kredi çekelim diyorsanız onu siz bilirsiniz
o mesajın üstüne tabi sen karışamazsın der karşıklılı çirikinleşmişsiniz:51:

:46::46::46::46::46:

konu sahibine bu yüzden katılıyorum ben olsam bende eşim bensiz planlar yapıp uygulamaya çalışsa bende kızardım ve inat ederdim çünkü evlilik tek kişilik değil evet haklı olabilir ev almanız için verdiği ve paranız varken vermeniz gerektiğini düşünebilir ama bunu size aktarmadan yani söylemeden yapması ben olsam bende kızardım....hatta peder bana öle diince bende karşılık verirdim asıl siz karışamazsınız diye

erkek tarafının uyanıklığına hayranım.kız çeyizini yapar. sürahsi bile eksik olsa kaynana tarafı laf yapar.erkek de düğün takısına güvenip düğün yapar aldıklarını düğünden gelenle öder.ele güne karşı da herşeyi ödemiş görünür.sonuç itibariyle kız hem çeyizini ki bu da (20 bin lirayı bulur) hem de erkeğin aldıklarını ödemiş olur.
Yalnız burda şöyle bir durum var ki evlenmeden önce görümcene borcunuzu biliyordunuz sanırım ve o da haliyle parasını toplu almak ister.kim 20binlik parasını 1 2binlik taksitlerle almak ister ki.kayınpederinize mesaj atmanızı yakışıksız buldum.ama onun da buna sen karar veremezsin demesi çok çirkin

bu takı konusu beni geriyor arkadaşlar. Yok o onu taktıydı, yok o aldı saydı annem yoktu o sırada bilmem ne.. Düğün takılarımın hepsini bozdurup harcamak istiyorum ben. Takı olmayınca takı muhabbetide olmaz:) takılarda hiç eşimle ortak malımmış gibi gelmiyor, benimmiş gibi geliyor bana. Zaten %80 ni benim tarafım taktı belki ondan öyle geliyordur. O yüzden heralde eşim takılarımızla şöyle yapalım deyince geriliyorum. 1 ay önce altının en fırladığı dönemde evlendik. Eşim altının düşeceğini, hazır yüksekken bozdurup bankaya ortak hesaba yatırmamızı istedi. Hemde azıcık altın için kasa kirası vermeyelim dedi. Mantıklıydı altında gerçekten düştü, ama ben biliyorumki her ay sonu ordan çekip çekip harcayacağız. Herşeyimizi kendimiz aldık bir sürü borcumuz var ay sonunu getiremiyoruz. Zaten 13-14 milyarlık takı ve para var toplam, bende paralarıda altına çevirip hepsini kasaya koydum. Kasada çalıştığım şehirde değil, mesai saatlerinde bulunamadğım için ordan altın alma şansım bile yok. Bilerek böyle yaptım, başka türlü harcamadan yapamayacaktık.

aynen yeni evlenen çiftlerin takı muhabeti bitmez canım bizim ailede hiç böyle bir sorun yok çünkü hiç takım yok erkek tarafından kimse çıtını çıkartamıyor yeni gelinsin hadi şu altınlarını tak diyende yok çünkü biliyorlar yok 2 künyemden başka çünkü yapmadılar çünkü takmadılar ben mecbur ailemin taktıklarınıda bozdurucaktım bunu bildiğim için ailemden de düğünde günlükk kullanabilceğim şeyler istedim mesala halam inci seti kardeşimden kolye babam bir bileizk annem ve ablamdan künye 3 lü set vb.. Iyikide olayı önceden fark edip onlara günlük takıcağım birşeyler istemişim yoksa alyansımdan başka birşey olmucaktı , erkek tarafından 2 abisi bileizk taktı 7 gr haliyle tüm bileizkler gitti he bu arada bende düğünde tanıdık kuyumcudan emanet alınan bileizklerle çıktım ertesi gün verdim o anki vicdanım durumum izin verdi ama şuan olsa vermezdi çünkü onur kırıcı birşey

erkek tarafının uyanıklığına hayranım.kız çeyizini yapar. Sürahsi bile eksik olsa kaynana tarafı laf yapar.erkek de düğün takısına güvenip düğün yapar aldıklarını düğünden gelenle öder.ele güne karşı da herşeyi ödemiş görünür.sonuç itibariyle kız hem çeyizini ki bu da (20 bin lirayı bulur) hem de erkeğin aldıklarını ödemiş olur.
Yalnız burda şöyle bir durum var ki evlenmeden önce görümcene borcunuzu biliyordunuz sanırım ve o da haliyle parasını toplu almak ister.kim 20binlik parasını 1 2binlik taksitlerle almak ister ki.kayınpederinize mesaj atmanızı yakışıksız buldum.ama onun da buna sen karar veremezsin demesi çok çirkin

hepsi aynı yaaa nasıl zihniyettir düşünüyorum da ben şimdi yarın öbürgün anne olunca elimen geldiğince yaparım ama sonra geri alayım ya benim çocuğum acaba bizdemi öyle olucaz düşünmeden edemiyorum...

Benim annem tüm çeyizimizi aldık dediğin gibi 20 bin lira bulmuştur ve tek krş almadı takılardan biz 10 çeyrek verdik eşimle kaynanama 0 verdik çünkü maddi manevi desteği yoktu hep dıaşrdan izledi ve karıştı müdahale etmeye kalktı izin vermedik eşimde farkındaydı sağolsun balayına giderken aynı bana verin demeye getirdi bende siz takılmayın öyle şeylere biz düşünürüz dedik eşimle kapattık konuyu ama geçenlerde bir toplumda bayanlardan biri tüm altımları aldılar falan dedi kayınvalidem direk böyle herşeyleri kendileri yaptıkalrı için biz hiç dokunmadık bende hee yani siz yardım etmiş olsaydınız ozaman altınlarımı mı alıcaktınız dedim evet dedi resmen kayınvalidem

valla ben herşeyi düğün tarihi alındığında konuştum. kızın masrafı az derler ama ıvır zıvırı toplarsan çok para yapar. ben yatak odası, yemek odası, oturma odazı, tv seti, halıları ve perdeleri eşimin ailesine aldırdım ama 11 bin tl tutmuştu. bende çamaşır makinası bulaşık makinasını mutfak gereçlerinin tamamını halı yıkama makinası... bu gibi şeyleri aldım. takılarla ilgili anlaşmamda şöyle hem ankarada hem istanbulda düğün yaptk. altınlar benim paralar eşimin ailesine gitti. tabi o paranın içinden bize balayı için babas para verdi.

Biz kız tarafı olarak beyaz eşya,halılar,perdeler,ıwır zıwır gereçler hepsini biz aldık.eşimin babası ev için 50 bn werdi o kadar başka ekstra bi masrafı olmadı.şimdi ne hakla parayı almak istiyolar o zmn ben kendi babama wereyim oda çok masraf yaptı.

Biz kız tarafı olarak beyaz eşya,halılar,perdeler,ıwır zıwır gereçler hepsini biz aldık.eşimin babası ev için 50 bn werdi o kadar başka ekstra bi masrafı olmadı.şimdi ne hakla parayı almak istiyolar o zmn ben kendi babama wereyim oda çok masraf yaptı.

Daha ne yapacak ki 50 bin mi:53: benim kayınvalidem toplasan bana beşbin tl harcamıştır elli bin ne demek bence en büyük iyiliği yapmış.beyaz eşya perde halı dediğin şey kaç kuruşluk şey bir onbin liran olsun hepsini yaparsın. Açıkcası sizi çok memnuniyetsiz buldum.

açık konuşayım ben altınlarımı onlara vermezdim bence en başında vermemen lazımdı. birazda cazgırım asla hakkımı yedirtmem. başında ne konuşulduysa odur. ama eşimin borcu varsa onuda düşünürüm. yani eşine yardımcı olup borcu ödemelisiniz ama altınları kesinlikle onlardan al. sen iyi sabrediyorsun valla ben kıyameti koparırdım

50 bini az mı buluyorsunuz:53:madem ev almadan evlenseydiniz,sonra krediyle alıp azar azar öderdiniz:34:

Back
X