takılar...

iyi hoş demişsiniz de
onun eşinin sizinki gibi olacağı ne malum
evlendikten sonra tamamen aileci olmayacağı ne malum
tamam evlilik kumardır ama bile bile de lades denmez ki

iyi hoş demişsiniz de
onun eşinin sizinki gibi olacağı ne malum
evlendikten sonra tamamen aileci olmayacağı ne malum
tamam evlilik kumardır ama bile bile de lades denmez ki

arkadaş zaten nikahını yapmış yani su an resmi olarak bi aileler sadece düğün olmamış nişanlıyken düşünüp bitirebilir de evliyken insan düşünüyo ortada da bi de ask sevgi paylaşımlar varken zor oluyo hemen bitirmek.... sizin dediğiniz de çok doğru katılıyorum forumda neler okuduk bu konuda evlendikten sonra eşini ortada bırakıp aileci olanlar işte burda biraz arada ki bağ önemli ne kadar güçlü fedakarlıkları eşi hakediyo mu bunu da anlayacak konunun sahibi arkadaş ki bu zamana kadar da anlamıştır bence...

kayınpederim kamyon şöförü biz izmirde oturuyoruz onlar istanbulda eşim tanışmaya geldi tanıştık anlaştık biraz zaman sonra nişana karar verdik.annemler zorlamayalım dediler isteme söz nişan bi arada olsun dediler onlarında teklifi buydu sürekli gelip gitmemek ne dedilerse tmm dedik.kaynanamı kayınpederimi nişanımda gördüm.benimle oturup hiç bişi konuşmadılar biz böyle istiyoruz şöyle istiyoruz asla...ben hep eşimle konuştum onunla anlaştım herşeyi onunla hallettik kayınpederim 2 kere kaza yapmış kamyonla borçları varmış o yüzden hiç aşırıya kaçmadım herşeyin en makulunu istedim...birtek çeyiz almaya geldiler başkada gelmediler bizde 2 kere geldik istanbula...kayınpeder gerdanlık seti isteme sana 2 bilezik fazla yapıyım dedi onada tmm dedim.düğünde istemedim nikah olsun dedim ama nikahtan sonra biyere gidelim dedim nişanlıma tek isteğim buydu ve son zamanlar her tel konuşmamızda söledim izmire geldiğindede konuştuk tmm dedi.nikah oldu gelin odasına gittik aynı binada oturan biri üstümüzdeki kurdaleleri hemen aldı poşete koydu çantasına koydu neye uğradığımı şaşırdım.kaynanam karşı dairede oturuyo ve burası aile binası eşim tek oğlan.sonrasında poşeti görmedim ertesi gün el öpmeye gittik kaynanam yatak odasındaydı poşetten bişi aldı benim baktığımı görüncede apar topar geri koydu.bana kalan sadece bileziklerim oldu.birgün getirdiler poşeti kurdaleleri söktük meğer benim bilezikleri tanıdık kuyumcudan borçla almışlar takılan çeyreklerle onu ödediler parayıda kayınpeder aldı kredi kartı ödicekmiş...ben hakkımı hala helal etmiyorum bileziklerimide bi iş için aldılar zaten kayınpeder o 2 bileziğide hala almadı.sonrasında yaşadıklarımda cabası...zehir ettiler hayatımı.

arkadaşım konu sadece takılar falan filan degil konu benim enayi yerine konmam ilk gün istemeye geldiklerinde ailem zaten bunlar göçebe insanlar birtek oturma odasını alsanız yeter dediler k validemde tamam onlar zaten alınmak zorunda dedi fazla birşey istemedim herşeyim ortada ama 50 60 bin tl borcun içindeyim k pederim elini çebine dahi sokmayacak ben sadece takılar yüzünden bitirmedim bu sebebtende bitirmem arkadaşım ((

inan okadar iyi anlıyorumkii...
bizimkilerdede kutu ve deftere yazma işi var ben bilmiyorum bunlarda duydum çünkü bizde gelinle damadın yakasına takılır ve kimse saymaz ne takıldı diye kurdelede olur ve o gelinliğini kesesi olur takıdan sonra onun içine konur... çok yabancısıyım yani inan yaşadıklarının hepsini yaşıyorum ama bu durumda eşin destek olduysa ne mutlu sana benim oda yok... sadece lafta ben çok sinirlenince sakinleştirmek için yanımda oluyordu...
bukadar konudan sonra hala bana annem babam onlar seni sevmezse sen sevmek zorundasın sen saymak zorundasın sen gitmek zorundasın falan filan diyor.... ailesi geri kalmış olabilir ama malesef benim nişanlında çok çok geri kalmış şuan herşeyi askıya aldık herşeyi kapattık birkaç gündür konuşmuyorum düğünü erteleyecek babam düşünme süresi için ((

inan okadar iyi anlıyorumkii...
bizimkilerdede kutu ve deftere yazma işi var ben bilmiyorum bunlarda duydum çünkü bizde gelinle damadın yakasına takılır ve kimse saymaz ne takıldı diye kurdelede olur ve o gelinliğini kesesi olur takıdan sonra onun içine konur... çok yabancısıyım yani inan yaşadıklarının hepsini yaşıyorum ama bu durumda eşin destek olduysa ne mutlu sana benim oda yok... sadece lafta ben çok sinirlenince sakinleştirmek için yanımda oluyordu...
bukadar konudan sonra hala bana annem babam onlar seni sevmezse sen sevmek zorundasın sen saymak zorundasın sen gitmek zorundasın falan filan diyor.... ailesi geri kalmış olabilir ama malesef benim nişanlında çok çok geri kalmış şuan herşeyi askıya aldık herşeyi kapattık birkaç gündür konuşmuyorum düğünü erteleyecek babam düşünme süresi için ((

öncelerdende hep hayvanla ugraştığı için hayvancılığın hiç bir gelirisi yokmuş sadece çobanlıkmış onların tabiriyle diyorum bunu
yem parasını, önceki borçları falan ödemişler ve sadece 5dal bilezik yapabilmiş ve tabiki onuda nişanlım kredi çekince ödeyecek geri babasına artı çevreye daha 7bin tl borcu varmış onunlada takılarla ödeyecekmiş (( düğün takı ev eşyaları nişanlım yapacak bende kendi üstüme düşenleri yaptım sanırım arkadaşlarında dediği gibi çift maaştan kaynaklanıyor ( yada şöle düşünüyorlar diyorum benim annem babam kardeşim ve ben çalışıyoruz ben tek evin tek kızıyım aileminde allaha şükür durumu iyi kızlarını nasıl olsa aç koymazlar diyolar sanırım artık başka birşey düşünemez oldum çünkü ben çalışan biriyim ama ailem hiç bir borcu bana ödetmedi hep babam annem ödedi kına geceminde bütün masrafını babam karşılayacak okadar yani ((((

belki çok çok özele gircek bir konu şuan konuşmaya bile utanıyorum o konuyu benim düğün günüm regl oluyorum yani özel halimdeyim... bunu en son bu kredi konularını konuşurken bu konuda bulduk biranda kendimizi ben takıları alırsalar ben düğün günü çıkar istanbula giderim dedim...
nişanlım bunun üstüne gidemeyiz dedi nedenini sordum bende ilk gece orda olacakmış bende dedim o gün benim özel halim var ondan dolayı olmaz dedim sonra ilaç alırsın ozaman dedi geciktirici ilaçlar varmış dedi bende hayır ben öle ilaç falan almam hem ben kendi evimde olsun istiyorum diye sert çıktım bunun üstüne hayır ilaç alırız orda olacak çünkü annem çarsafına bakacak dedi yaaa ben nerden buldum bu aileyi hala anlayamıyorum benim ailem sosyal bir aile öle geri değiller benkii nişanlımla nişanlanıncaya kadar onuda sosyal biri sanırdım ama malesef en büyük yanılgıyı burda yapmışım ((( kusura bakmayın çok özel anlattım ama inan çok kötüyüm bunları annemle konuşamam kimle konuşcağımıda şaşırdımmm (( ya dedim bende ille çarsaf bakılacakta ya olduki kan gelmedi olurmu olur dedim bazılarınkinden gelmiyormuş diye duydum dedim ya onları sorun etme sen sonucta doktor var annemi alır gideriz doktora dedi okadarını dert etme dedi bende salak gibi sessiz sessiz dinledim 3 4 gündür telim falan kapalı kendi başıma kalmaktan yanayım ama çokkk bunaldım

ohaaa diyorum başka da bişey demiyorum. kan gelmezse doktora gideceksiniz öyle mi kaynanayı ikna etmek için

Tamam da 50-60 milya krediyi neen çekiyorsunuz ben hala anlamadım. Bu yazdıkların için 60 milyar çok değil mi

Belliki olay para pul meselsi değil arkadaşım zihniyet meslesi gayet geri kalmış bir kafa yapıları var bence yakma kendini böyle geri insanlarla uğraşmak çok zor değer mi ömrünü çürütmeye bu zihniyeti bozuklarla. Resmen iğrendim nişanlından bu söyledikleri çok onur kırıcı ve ahlaksızca bana göre.

Son düzenleme:
bu çağda bu zihniyet ama nedense şaşırmadım,
annesi hadi geri kafalı da, nişanlın sana bunu nasıl doğal bişeymiş gibi söyleyebiliyor.
bide annemi alıp doktora gideriz diyor
sen evlenmek istediğine eminmisin? bence bir kez daha düşün:26:

Ne demek bu ya, kan gelmezse seni doktora götürecek annesi ile... Hayvanlıkla çok içli dışlı olmuşlar, sana da hayvan muamelesi yapacaklar. Ya doktor kız değil derse ne olacak, saçından tutup babanın evine mi götürecekler, töreler mi devreye girecek. Evliliği sadece maddiyat ve cinsellik olan bir adama eşim diyebilecek misin? Ne kadar aşağlayıcı bir konuşma bu böyle. Lütfen aklını başına al, kendini ve aileni ezdirme... Özgüvenini kaybettirmesine izin verme. İğrenç bir durum bu...Herkes kendine yakışanı yapar, sen de kendine yakıştığı şekilde cevaplar ver.

yahu bu adam maddiyatı geçmiş iyce saçmalamış başlarım onun adıyamanlılığına bilemem neyine şimdi bunun adı töre doğulu olmak diil cahillik napcan kızım sen bu adamla bas tekmeyi gitsin....

Nikah kıyılmış bildiğim kadarıyla ama yol yakınken vazgeç..

Başka bir şey diyemiyorum artık yol yakınken vazgeç.. Bu yazdıklarını git annenle paylaş, oda babana anlatsın üstü kapalı ve hemen boşanma davası aç. Hemen ayrıl.. Kızan varsa kızsın bana, bu psikopatlarla yaşayamazsın bir ömür. Kendine bu muameleyi yaptırma.

Sevdiğin adam, sana güvenmeyip, bir doktorun ağzından çıkacak lafa bakıyorsa, o adam 5 para etmez!!!!!

Annesinin oğlu olsun o.. Sen adam gibi adam bul kendine onunla evlen! Nedir bu böyle ya.. Nasıl bir hakarettir, insan kendi gelinine, oğlunun karısına nasıl daha 1 günlük gelinken böyle bir davranışı reva görür!

Ne koca diye kola takılır böyle biri, ne de baba olur ben sana söyleyeyim.

Mesele sadece evlenmek değil, böyle zihniyette bir adamın ileride çocuklarına-özellikle kız çocuğunuza- karşı nasıl davranacağını tahmin edebilir misin?

Sağlıklı, huzurlu bir evlilik olmaz bu zihniyetteki insanla. Sana bu hakareti yapmalarına izin verme..

Manyak mı bu insanlar ya...

Bu lafları ben duysam deliye dönerdim herhalde. Ben anlamıyorum gerçekten Allah peygamber sabrı vermiş derler ya gerçekten çok sabırlıymışsın.

Kendini yiyip durma, boşan kurtul şu adamdan o yesin bitirsin kendini.

Yazık değil mi sana ? Senin ailen zorluk çekmedi mi seni büyütürken? Senin babanda bilir altınlar kız tarafının demeyi. Oh ne ala memleket, okuttum büyüttüm ayağına düğünde takılanlar adettir diye el koy...

Düğünü filan yapsalar neyse, resmen terbiyesizlik, aç gözlülük.. Daha yeni evlenmiş insanların üzerine böyle borç yıkılır mı? Daha önce de açıldı bu tip bir konu, ayrıldı konu sahibi nişanlısından.

Gerçi altınlar filan çok küçük bir şeymiş, doktor muhabbettinden sonra kimin gözü görür altın falan. Çal başına altınlarını, müstakbel kayınvalide alsın koynuna, uyusun geceleri sarılarak..

O nişanlın da az değil. Anne ben güveniyorum karıma sen ne diyorsun, ne doktoru ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu diyeceğine, beyefendi(!) çözüm önerileriyle geliyor sana.

Ya delirdim sinirden ben burda, sen nasıl sakinsin? Ayrıl, kurtul şu adamdan. Hiç bu kadar net ayrıl, kurtul diye yorum yazdığım olmamıştı benim.

Ben görüyorum bu adamla geleceğinin nasıl olacağını, sen göremiyor musun Allah aşkına?

Bu arada seni kıracak bir şey yazmamışımdır umarım.. Gerçekten üzüldüm duyduklarım karşısında. Eğer kıracak bir şey yazmışsam kusuruma bakma lütfen.

konu takılar diye başlamış nerelere gelmiş

keşke mesele sadece takılar olsa kolay çözülür

aman aklını kullan bu zihniyetteki insanlara karışma

sonra daha çok üzülürsün GERİYE DÖNÜŞÜNDE ŞU ANDAKİ GİBİ KOLAY OLAMAZ...

Nişanlın takı meselesiyle s.çmış ilk gece muhabbetiyle de sıvamış afedersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…