takılarım ve takamayışım....okuyun ama halime gülmeyin arkadaşlar...

Shostakovich

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
758
35
68
İstanbul
ailevi sıkıntılarımı bir konuyla dile getirdim....yazan arkadaşlarım çok çok sağolsunlar içimi ferahlattılar...

sizlere sorum şu olacak arkadaşlar benim 3 tane bileziğim var...koluma takamıyorum çünkü eltim ve kayınvalidem her defasında inceliyor ve surat asıyorlar...ama değerleri düşük olduğu halde ben takmak istiyorum...biraz zaman geçince kıskançlıktan saldırıya geçiyorlar...dışarıya vuruyorlar nefretlerini....

ben altın takı takamayacak mıyım....

ne yapmalıyım sizce...bana kötü davransınlar istemiyorum...bir türlü rahat davranamıyorum...bıktım artık...

ailevi sıkıntılarımı bir konuyla dile getirdim....yazan arkadaşlarım çok çok sağolsunlar içimi ferahlattılar...

sizlere sorum şu olacak arkadaşlar benim 3 tane bileziğim var...koluma takamıyorum çünkü eltim ve kayınvalidem her defasında inceliyor ve surat asıyorlar...ama değerleri düşük olduğu halde ben takmak istiyorum...biraz zaman geçince kıskançlıktan saldırıya geçiyorlar...dışarıya vuruyorlar nefretlerini....

ben altın takı takamayacak mıyım....

ne yapmalıyım sizce...bana kötü davransınlar istemiyorum...bir türlü rahat davranamıyorum...bıktım artık...

Başkaları İçin Değil, Kendin İçin Yaşa.. :49:
Hayat Öyle Daha Güzel.. :32:

Ne diyorlar mesela , takı yüzünden olduğunu nasıl anladın ?
Bir örnek verebilir misin ?

mesela guzel giyinince mutlu olunca boyle yaptılar hep bir de bileziklerimi görünce surat ifadelerinden anladım kıskandıklarını.

sonra sofradan kalkarken katı bir ses tonuyla sofrayı topla diyor kayınvalidem...hep sert bakmaya başlıyor.. eltim de surat asıyor
ama ben paspal giyinsem kolum boş olsa böyle değiller...iyi olayım güzel giyineyim takıp süsleneyim istemiyorlar işte..

mesela guzel giyinince mutlu olunca boyle yaptılar hep bir de bileziklerimi görünce surat ifadelerinden anladım kıskandıklarını.

sonra sofradan kalkarken katı bir ses tonuyla sofrayı topla diyor kayınvalidem...hep sert bakmaya başlıyor.. eltim de surat asıyor
ama ben paspal giyinsem kolum boş olsa böyle değiller...iyi olayım güzel giyineyim takıp süsleneyim istemiyorlar işte..

Arkadaşım diğer konunu da okudum.,
Kayınvalidenin iyiniyetli biri olmadığını düşünüyorum ama sende biraz kuruyorsun kendini onlara karşı biliyorsun gibime geliyor.
Sürekli tahminler şüpheler niyet okumalar kendini bu kadar yıpratma bence.
Saf ve temiz biri olduğunu düşünüyorum o yüzden kayınvalideni takıntı yapmışsın.
Bırak yani kim neye surat asarsa assın , nedne bu kadar takılıyorsun ki ?
Sert bakana sert bak ,sofrayı topla diye bağırıyorsa neden bağırıyorsun annecim de ? Duyabiliyorum de ?
Ayne evde mi yaşıyorsunuz ?

Tak gitsin ama takıları onların yaptıklarını değil. Önemsemeyin bu kadar herkes kendi keyfinde sizde keyfinize bakın. Süslenin takılarınızı takın. Onların dediklerine alaycı bir bakışla küçük bir tebessümle cevap verin gitsin.

Ben olsam süslenir takılarımı takar her seferinde öyle giderdim. çatlasınlar bananeee... Dedikleride vız gelir tırıs giderdi.... :21:

genelde kayınvalideler "gelinim giyinsin ,süslensin ,püslensin ,taksın takılarını (özellikle kendi taktıkları bilezikleri filan :) öyle gelsin.Etrafta millet görüncede vay filan hanımın gelinide pek güzel, pek özenli desinler diye uğraşırlar bildiğim.Sizinkin de bir terslik var sanırım :)

Yada diğer elti takamıyorsa onu düşündüğünden mi diyeceğim ama bu sefer de surat asmak yerine eltinin olmadığı zaman güzel güzel söylese daha uygun olur."Kızım bak eltin alamıyor kıskanmasın sen onun yanında takma" filan cinsinden.

ayy çok güldüm :)
takmayıncada bişey demez ama takınca da hoşuna gider kayınvalidemin..
ama ben pek bilezik altın öyle takıp takıştırmayı sevmem...hatta bazen sorar noldu bozdurdun falanmı diye :) yok duruyorda şangır şungur sevmiyorum derim...
ama eğer seviyorsan tak bacım sen ne bakıyorsun onlara, biri benim için hasetlense iyice gıcıklığına takarım hıhh :):27::27::27::27:

Benimkide tam tersi,ne kadar takıp takıştırsam hoşuna gidiyo :23:

Canım belki aranızda soğukluk varsa,sana öyle geliyor olabilir mi?Hani bazen olur ya,birşeye öfkeliyizdir en ufacık bir sözü üzerimize alınırız vs?

Kaç yıllık evlisin?Sanırım artık onları tanıyorsundur.Belkide gerçekten dediğin gibidir,kıskançtırlar...Takı takmayı seviyorsan ve öyle mutluysan tabiki takını tak.Ayarına ne bakıyorsun,isterse teneke yüzük olsun,iyi hissediyorsan tak.Fesat,kıskanç insanları sevmiyorum..Eğer gerçekten hislerin doğruysa kayınvaliden ve eltin hakkında;ben olsam yanlarına giderken her zaman güzel giyinirim,hatta kocamla da uyumlu olurum giyimimde.Kocanla aranı sıkı tut daima canım,ailesi hakkında bişey söyleme ki,kötü olmayasın...Ailesiyle arandaki münakaşayı birebir hallet,emreder gibi mi konuşuyor duyma,al eline telefonu çık odadan..Erteleme içindekileri..Birşey mi söyledi,hemen cevap ver sende.Ver ki,içinde kalmasın.Birikince ilişkinize de yansır ve belkide yıllar sonra en ufacık birşeyde patlarsın,işte o zamanda kötü olan sen olursun...

normalde altın takmayı falan hiç sevmem ve takmam..ama eğer durum buysa evde set takar gezerim vallahi :9:

altın takılır takılmaz ama önemli olan gereksiz şeyleri takmayın kafanıza..k.valide-elti ikilisinin her dediğine yaptığına bu denli alınırsanız yıpranan sizden başkası olmaz...

benim kayınvalidem de takmayınca surat asıyo...
ben sevmiyorum altın takı takmayı...
ama o biraz dışarı karşı gösteriş meraklısı olduğu için, takmamı istiyo...
yoksa bana yakıştığı için değil...:ssz:
cnm sen takmak istiyosan tak... konuşsun dursunlar takma...çekemiolar seni...

takınca,süslenince "hava attığını" düşünüyolardır belki de,demekki kendileri öyle yapardı :9:
bence tak,kendin istiyosun madem tak,hiç ötesini düşünme..onlara ne oluyomuş..
laf sokmalara da kibarca cevap verebilirsin,bişey mi oldu filan diyebilirsin...

İkisinede ciddi ciddi oturup sor psikolojik danışmana ihtiyaçları olup olmadığını :) Sofrayı topla ne demek ya ? Sende giyin süslen bol bollll

Back
X