Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

pazenpelerinliperi

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2017
273
383
103
Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.

Siz kullanacaksanız sizin üzerinize olsun
Eşiniz kullanacaksa onun
Sonuçta evlilik birliği içerisinde alınmış ortak mal olacak
Ama sadece altınları vermeniz daha mantıklı olurdu
bekarken biriktirilen euro annenizden borç falan
Bunlar ilerde pişman olunan şeyler olabiliyor
Çok istiyorsa kredi çeksin

Eğer boşanma durumunda ne olur diye düşünüyorsanız evlendikten sonra alınan tüm mallar ortak sayılıp ikiye bölünüyor.
Sigorta bakımından da kadın veya erkekte olması risk farkı oluşturur mu bilmiyorum. Ev alırken oluşturuyor olduğu için evi benim üzerime almistik

Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Evlendikten sonra alacaksınız sonuçta her türlü ortak mal olmuş oluyor değişen bir şey yok ama sanki paranın çoğunluğu benden benim tarafımdan geliyor gibi düşünüyorsunuz gibi geldi bana

Evlilik sonrası tüm mallar ortak olmasına rağmen sizin üstünüze olmalı. Altın sizin, anne sizin, biriken para sizin... Eşinizin katkısı ne bu arabaya? Sizin paranıza güvenerek iş yapmaması gerektiğini anlaması açısından araba sizin üstünüze olmalı.
Bunun farkindayim da söylemek biraz ben sana güvenmiyorum demek gibi olur sanki.Birde zaten en kötü senaryoda bile 2 ye bölüncek artik arabaya donustugu icin param.soyleyip tuhaf bir enerji olusturmak dogru olur mu bilemedim.

Ben olsam bilezik tarzı ziynet eşyalarını bozdurmadan sadece altınlara razı olurum. Nikahtan sonra alındığı için kimin üstüne olduğu önemli değil galiba. Bizimki eşimin üstüne çünkü muayenesiydi sigortasıydı o ilgileniyor. Önemliyse de haberim yoktu 😂
sanirim degilmis su ana kadar safmisin kizim tabi senin uzerine olucak diye biri olmadigina göre 😅

Sigorta sizde daha yüksek çıkar. Bu sebeple eşiniz kendi üzerine yapmak isteyecektir. Eğer güvenmiyorsanız neden söylemeye utanıyorsunuz ki? Ki ufacık bir şüpheniz bile varsa kendi üzerinize yapmalısınız.
Güveniyorum da güvenmekle hata yapiyormuyum diye bi daha tecrubeli evlilere sormak istedim 🙂

Ben esime guvendigim icin bekarlik onceside onun olmasina hic bi sakinca gormem kimin uzerine olacaginida hic onemsemem dusunup aklima bile gelmez dunya yansa benimde eurom vardi onada ortak olmus oldun demem....dunyanin bin bir turlu hali var basimiza bise gelse bosansak ona mi yedirecegim altinimi euro mu diyorsaniz... benim evliligim basina bise gelip bosandiktan sonra acikcasi altin euroyuda sallamam.

Ben esime guvendigim icin bekarlik onceside onun olmasina hic bi sakinca gormem kimin uzerine olacaginida hic onemsemem dusunup aklima bile gelmez dunya yansa benimde eurom vardi onada ortak olmus oldun demem....dunyanin bin bir turlu hali var basimiza bise gelse bosansak ona mi yedirecegim altinimi euro mu diyorsaniz... benim evliligim basina bise gelip bosandiktan sonra acikcasi altin euroyuda sallamam.
evleneli 1 yıl 1 ay oldu daha cok yeniyiz insan herseyin acemisi oldugu gibi evliliginde acemisi olabiliyor hem evliligin hem araba mevzularinin hemde mal mulk mevzularinin acemisi oldugum icin fikir almak istedim.

Güveniyorum da güvenmekle hata yapiyormuyum diye bi daha tecrubeli evlilere sormak istedim 🙂
Güvenle ilgisi yok.
Ama madem farketmiyor kimin üzerine olduğunun ozaman benim üzerime olsun mantığındayım ben.
Kasko, sigorta vs kolay işler onlamı uğraşcam diyerek eşimin üzerine vermem arabayı vs. Onun halledebileceği herşeyi bende yapabiliyorum. Ki benim üzerimde olması onun uğraşmayacağı anlamına gelmiyor

Back
X