• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takılarla Araba alicaz kimin uzerine olmali

Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
takılar kadınındır hukuken ve bence mantıkende boyle olmalı,siz kendi üzerinize aldırın yarın öbür gün ne olur bilinmez dünyanın bin türlü hali var ayrılık olur allah korusun en azından sizinde birşeyleriniz olsun, çocuğunuz varmıdır bilmiyorum olursada okula bırkamak olsun yada işe giderken kullanmak olsun sizin daha çok işinize yarar,durumunuz düzelince kendinede alır ama ülkemiz zor bir ülke özellikle bir kadına araba dahada lazım oluyor,bende altınlarımı bozdurdum kendime araba aldım ve eski eşim hiç sorun etmedi sonrada kendine araba aldı,böyle şeyler konu edilmemeli evlilikte

Parayı siz verdiğiniz için sizin üzerinize olması mantıklı gelebilir ama parayı hangi taraf verirse versin farketmiyor, evlilikten sonra alınan mallar ortak sayılıyor. Vize ve sigorta işlemlerini araç sahibi ya bizzat yapmak zorunda veya vekaletneme vermek zorunda. Sigorta primi açısından ise sizin ilk aracınız olacağı için siz yeni şoför sayılıyorsunuz, eski şöfore göre sizin sigorta priminiz başlangıçta daha yüksek olur. Eşinizin üzerinde daha önce araç var idiyse ve kazası yoksa ödeyeceğiniz sigorta primi daha düşük olur.

evlilik sonrası alınan mallar ortak ama bekarlık birikiminiz, anneden alınacak borç falan bunlar boşanma konusu olduğunda sıkıntı oluyor. keşke baştan bahsetmeseydiniz eşinize bunlardan. ama eşinize güveniyorsanız zaten sıkıntı yok. kimin üzerine olduğu önemli değil.

Merhaba arkadaslar dugunde takilan takilar
bekarligimda biriktirdigim eurolar
annemden aldigimiz bir miktar bosrc birlestirilerek
bir araba alacagiz yarin
Araba sanirim esimin uzerine olacak bu konu hic konusulmuyor acikcasi bende utaniyorum konuyu acmaya ne yapmaliyim.Sigorta mevzulari falan bisiler var galiba tam hakim degilim ilk aracim olacak.
Konuyu açın ve ortak olmasını istiyorum deyin Yok sen bana güvenmiyor misiin derse o zamaan benim üstüme olsun nasılsa sen bana guveniyorsun dersiniz

Parayı siz verdiğiniz için sizin üzerinize olması mantıklı gelebilir ama parayı hangi taraf verirse versin farketmiyor, evlilikten sonra alınan mallar ortak sayılıyor. Vize ve sigorta işlemlerini araç sahibi ya bizzat yapmak zorunda veya vekaletneme vermek zorunda. Sigorta primi açısından ise sizin ilk aracınız olacağı için siz yeni şoför sayılıyorsunuz, eski şöfore göre sizin sigorta priminiz başlangıçta daha yüksek olur. Eşinizin üzerinde daha önce araç var idiyse ve kazası yoksa ödeyeceğiniz sigorta primi daha düşük olur.

Bu mantık çok yanlış . Yine de kadının üzerine olmalı .
Biz evlendikten sonra araba aldık , onun üzerine .
Boşanma yıllardır sürüyor ve arabayı yıllardır o kullanıyor . Ben çocuğumla arabasız ne zor günler , yıllar geçirdim .

Back
X