Takılı kaldım çözemiyorum

aslimkip

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2016
58
36
88
Merhaba 6 aydır nişanlıyım nişanlımın ailesini gerçek anlamda ailem gibi görüyorum hepsine değer veriyorum onlarda öyleler sağolsunlar hep belli ederler sevdiklerini. Belki kimine göre çok basit bir dert olabilir bilmiyorum ama takılı kaldım resmen. Şöyle ki nişanlımın annesi inanılmaz hayat dolu sevecen süsü püsü çok seven bir kadın bende tam tersi süsten hoşlanmayan daha sade yaşamayı seven hep böyle hayat süren biriyim bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz. Kendisi sürekli evime süs eşyası dantel örtü alan birisi birde ben pembe rengi ciddi anlamda sevmeyen biriyim ama o tam tersi bildiği halde ki kendisi sormuştu sevmediğim renkleri pembe tabak pembe pijama pembe havlu böyle şeyler almış bana bozuldum açıkcası çünkü o renge karşı aşırı takıntım var ve muhabbet arasında bunu söylüyorum tabiki kibarca.. Nasıl çözebilirim biblo alıyor mesela bunları yatak odana koy diyor ama güzel değil tamam deyip geçiyorum ama rahatsız oluyorum boş yere parasını harcıyor benim zevkime saygı duymuyor perde beğeniyorum bunlar mutfak perdesi gibi elalem ne der diyor saygı duyuyorum ama bunlar beni ondan soğutuyor kötü biri olmadığını biliyorum hep iyi olalım sevelim sayalım istiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?

Haklısınız belki de konuşabiliriz ama kırılır diye korkuyorum açıkcası 😞

Onun içinden öyle geliyor engelleyemezsiniz. Benim kv de öyle. Başlarda ben de çok acıyordum verdiği paraya. Sonra o da yavaş yavaş anladı ben kullanmadıkça. Artık bir şey aldığında git değiş diye yalvarıyor sevdiğim olsun diye. En son bi şey seçememis geldi parasını verdi ben sana alamıyorum sen kendin al diye.

Ama şu spor yatak odama elalem ne der diyerek aldığı o ağır 'gelin' yatak örtüsünü hala koyacak yer bulamıyorum 😩

Bence göstermek konuşmaktan daha iyi olur. Yani beğendiğiniz eşyaları gösterin fırsat bulunca. Heves edip alıyordur ve "pembis gelinler" akımı sosyal medyada da bile sık karşımıza çıkan birşey. Yani mağazada ona "en çok satılan ve beğenilen bunlar" diye pembis takımlar tuttursalar hiç şaşırmam :D sahsen beğendiğimi alır kullanırdım. Gerisini de saklardım. Veya "anne bak bunlar senin odana daha çok yakışır" diye kendisine verirdim. Benim esimin annesi de bana bazı şeyler aldı, begenmediklerimi veya kullanmadiklarimi geri verdim. O alınmıyor böyle konularda.

Kenan Dogulu demisti bir şarkısının sözlerinde "ne dediğin değil, nasıl dediğin olay" diye.
Söze sevdiginizi ve kırmaktan cekindiginizi söyleyerek başlayın. Anlattığıniz gibi iyiniyetli tatli bir kadınsa anlayacaktır.

Özünde iyi niyetli ve kötülük barındırmayan bir kadınsa tolere edilir ama geçici süreliğine. Alın, bir süre sonra kaldırın evlenince. Ama şunu da belirtmem lazım, tavır baştan konur. Nasıl başlarsa öyle gider unutmamak lazım. Sonra yüzgöz olmak ta kötü.

Belki ilk gelinseniz vs özeniyordur kötü bir niyeti olduğunu sanmıyorum. Benimki bir cop almadi :)
Neden koymadin, neden kullanmiyorsun diye sizi bunaltmayacaksa bir sorun yok bence, omrunun sonuna kadar buna devam etmez daha yenisiniz :)

Kayınvalideyi geçtim anneler bile kafasına eseni yapıyor,sevmediğini bile bike ben bunu bependim diyor ,çok takılma ,sende anneler günübde yaş gününde senin tarzın ama ona hiç uymayan şeyler al ,ders olsun çokbeğendim senin için aldım dersin

Benim kv de öyledir, evime halı aldık eşimle, gitmiş yatakodasına bir halı daha almış hediye diye, geçen Şamdan almış mesela, neyseki beğeniyorum beğenmesem daha kötü olurdu, size tavsiyem istemediğiniz şeye hayır demeyi bilin, söyleyin, en azından beraber bakalım diyin, çok sade seviyorsanız öylece söyleyin, her yer heykel içim daralıyor diyin.

Merhaba 6 aydır nişanlıyım nişanlımın ailesini gerçek anlamda ailem gibi görüyorum hepsine değer veriyorum onlarda öyleler sağolsunlar hep belli ederler sevdiklerini. Belki kimine göre çok basit bir dert olabilir bilmiyorum ama takılı kaldım resmen. Şöyle ki nişanlımın annesi inanılmaz hayat dolu sevecen süsü püsü çok seven bir kadın bende tam tersi süsten hoşlanmayan daha sade yaşamayı seven hep böyle hayat süren biriyim bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz. Kendisi sürekli evime süs eşyası dantel örtü alan birisi birde ben pembe rengi ciddi anlamda sevmeyen biriyim ama o tam tersi bildiği halde ki kendisi sormuştu sevmediğim renkleri pembe tabak pembe pijama pembe havlu böyle şeyler almış bana bozuldum açıkcası çünkü o renge karşı aşırı takıntım var ve muhabbet arasında bunu söylüyorum tabiki kibarca.. Nasıl çözebilirim biblo alıyor mesela bunları yatak odana koy diyor ama güzel değil tamam deyip geçiyorum ama rahatsız oluyorum boş yere parasını harcıyor benim zevkime saygı duymuyor perde beğeniyorum bunlar mutfak perdesi gibi elalem ne der diyor saygı duyuyorum ama bunlar beni ondan soğutuyor kötü biri olmadığını biliyorum hep iyi olalım sevelim sayalım istiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Böyle kaynana bulmuşsun da bide yok pembeydi yok bilmem ne renkti bunlara takılıyon ne deyim yani senin yerinde olmak isteyen ne kadar insan var

Back
X