Takılı kaldım çözemiyorum

Daha nişanlıymışsın bence bişi deme heves ediyodur oda biri şey yazmış çok mantıklı geldi kendi beğendiklerinizi gösterin "ay anne çok güzel değilmi " gibi gibi aldığı zamanda bak uzun süre bişi alma bu çok oldu böyle filan deyin ama asla aldıklarını beğenmediğinizi belli etmeyin zamanla birbirinizin tarzını öğrendikçe anlar merak etmeyin

Alana mani olma sonraları zevkin değişir hoşuna gitmeye başlar kullanırsın yahut ileride daha güzel parçalar almaya da başlayabilir önceden ben evimde çok spor takılırdım şimdi gelin evlerini göre göre klasik süslü püslü şeyler hoşuma gitmeye başladı yavaştan değişik önceden hoşuma gitmeyen parçalar almaya başladım

Sevmediğiniz şeyi söylemek yerine sevdiğiniz, tercih ettiğiniz, hatta ihtiyacınız olan şeyleri söyleyin. Kadıncağız madem alıp getirmeyi seviyor, hem onun gönlü olur, hem sizin.

Böyle kaynana bulmuşsun da bide yok pembeydi yok bilmem ne renkti bunlara takılıyon ne deyim yani senin yerinde olmak isteyen ne kadar insan var
Canım benim kayınvalidem de böyle birisi....ama evlilik hazirligindayken " ben çok zevkli bir kadınım ,misal sana orta sehpayi sana sormadan alır getirtirim...koydururum salonun ortasına ,benim aldığım da eşsek gibi kullanılır" dediğinde yaptığının iyi niyetten değil benim evime de hükmetme isteğinden olduğunu gördüm.3 yillik evliydim koltuğun evime hangi köşeye konulacagindan ,tabagimi bardagimi nereye koyacagima herşeye hala karışıyordu.

Merhaba 6 aydır nişanlıyım nişanlımın ailesini gerçek anlamda ailem gibi görüyorum hepsine değer veriyorum onlarda öyleler sağolsunlar hep belli ederler sevdiklerini. Belki kimine göre çok basit bir dert olabilir bilmiyorum ama takılı kaldım resmen. Şöyle ki nişanlımın annesi inanılmaz hayat dolu sevecen süsü püsü çok seven bir kadın bende tam tersi süsten hoşlanmayan daha sade yaşamayı seven hep böyle hayat süren biriyim bu konuda bir türlü anlaşamıyoruz. Kendisi sürekli evime süs eşyası dantel örtü alan birisi birde ben pembe rengi ciddi anlamda sevmeyen biriyim ama o tam tersi bildiği halde ki kendisi sormuştu sevmediğim renkleri pembe tabak pembe pijama pembe havlu böyle şeyler almış bana bozuldum açıkcası çünkü o renge karşı aşırı takıntım var ve muhabbet arasında bunu söylüyorum tabiki kibarca.. Nasıl çözebilirim biblo alıyor mesela bunları yatak odana koy diyor ama güzel değil tamam deyip geçiyorum ama rahatsız oluyorum boş yere parasını harcıyor benim zevkime saygı duymuyor perde beğeniyorum bunlar mutfak perdesi gibi elalem ne der diyor saygı duyuyorum ama bunlar beni ondan soğutuyor kötü biri olmadığını biliyorum hep iyi olalım sevelim sayalım istiyorum ama ne yapabilirim bilmiyorum bana fikir verebilir misiniz?
Sizin zevklerinize karşı saygı duymuyor ki ev sizin eviniz olucak onun degil bugün eşyalara karışır yarında sizin kıyafetlerinize karışır düşüncelerinize karışır ben nişanlı olsam izin vermem kaynanamın herseyime boyle olsun söyle olsun demesine

nişanlınızla mı konuşsanız acaba
ama çok değişeceğini sanmıyorum
annemle bizde aynı böyleyiz :))
kabullenmek lazım yapacak birşey yok, he he deyip geçin
kişisel algılamayın sizin yerinizde başkası da olsa ona da öyle davranacaktı
baskın olmak istiyor, ben ne dersem o filan gibi bir karakter, çok üstüne gitmeyin çünkü değişmezler malesef
zamanla sizde onu çözersiniz ;)

Çok iyi anlıyorum çünkü çok benzer durumdayız. Resmen kayınvalidemin hayalindeki süslü püslü minnoş gelin değilim. :ıslık:Ama mesela ben bir şeyi beğenmiyorsam eşimle anlaşıyoruz, o beğenmiyormuş gibi yapıyor. :confused: Mobilyaları falan seçerken bize gösterdikleri ne varsa ben aaa ne güzel dedim, eşim istemiyormuş gibi yaptı. :KK53: Mesela pembe sevmiyor musunuz, nişanlınız annesine pembe sevmediğini, evde ya da sizin üzerinizde pembe bir şey görmek istemediğini söyleyecek. Kendi evlatlarını çok rahat tolere edebiliyorlar.

Bence evinizin düzenine karıstırmayın..kırmadan kendinizin doseyecegini parasını kendisine harcamasını boşa masraf etmemesini soyleyebilirsiniz...baştan boyle alışırsa evliliğin boyınca her seye karısır

Evinizi kimsenin zevkine gore dosemek zorunda degilsiniz. Eger siz kayinvalidenizle konusursaniz sizi yanlis anlayacagini dusunuyorsaniz esinizden rica edin o konussun. Ben de sadelikten ve daha modern ev duzeninden yanayim. Biri surekli benim evime cicekli bocekli danteller, saray motifli halilar alsa asiri derecede rahatsiz olurdum ayrica parasina yazik cidden. Siz zaten sundan hoslanmiyorum bunu sevmiyorum demenize ragmen gidip almasi da bilemedim zevkinize saygi gostermemek oluyor bu.

aaa anne zahmet etmişsin almışsın ama bundan benim çeyizimde 2 tane vardı, neyse, bir sonrakine almadan önce cep telefonundan fotoğrafını at ki ihtiyacımız olan severek kullanacağımız birşey olsun, paran boşa gitmesin diyebilirsin.

mesela bunları yatak odana koy diyor ama güzel değil tamam deyip geçiyorum ama rahatsız oluyorum boş yere parasını harcıyor benim zevkime saygı duymuyor perde beğeniyorum bunlar mutfak perdesi gibi elalem ne der diyor saygı duyuyorum ama bunlar beni ondan soğutuyor

İyi de sende kadının her lafına tamam diyosun, saygı duyuyorum diyosun ama bozuluyosun :)
Bi çelişki var. Bir an evvel söyle ki sonrası için kadın bozulmasın, aranız bozulur.

Mesela birgün birlikte çıkıp dolasin o ara sevdiğiniz renkleri gösterin ,sevdiğiniz tarzda örtüler bakın sus eşyalarına bakın .Ben bunları çok beğeniyorum ,subrengi çok seviyorum mobilyama da uyacak vs gibi ...Kadın cidden kötü niyetli değil ,hevesli de.. Hevesini kırmadan yonlendirin bu şekilde

Back
X