Takıntı haline geldi..

UcamayanKus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2010
49
1
36
İstanbul
Tanıdığım bir abla demişti ki, evlenecek insanlar birbirine benzermiş. Bazılarıda diyor ki huyları benzer. O günden sonra bütün evlenen insanları inceledim sevgili olanları nişanlıları gerçektende kimisinin ağız yapısı kimisinin gözleri hep bir benzerlik var. Artık bu bende takıntı haline geldi, ki en kötüsüde sevgilimin facedeki arkadaslarını onun gönderilerini beğenenleri inceler oldum. Hele bir kız var benzetiyorum sanki onlar evleneceklermiş gibi evhamlanıyorum. Biliyorum hastalık boyutuna geldi ama yazıp rahatlamak istedim. Lütfen bunun doğru olmadığını söyleyin içimi rahatlatacak bu takıntımdan kurtulacak birşey. Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkürler.

Ben buna inanmıyorum.
Evet benzeyenler vardır ama bu gayet normal değil mi?
Aynı agız yapısında milyonlarca insan var yada aynı göz şeklinde.
Eşimle gece ve gündüz kadar benzeriz.
Sen düşün.

kocam 182 boyunda ben 165.. kocam 90 kilo ben 51..
kocam beyaz tenli ben buğday.. kocam gözlüklü ben değilim..
kocam ela gözlü ben açık kahve.. kocam çekik gözlü ben zeytin..
kocam hokka burunlu ben fındık.. kocam düz yanaklı ben dolgulu..
kocam ince kaşlı ben kalın.. kocam geniş ağızlı ben minnakcık..

fizik olarak ne kadar benziyoruz bak canım?
sonradan benzeyen tek şey alışkanlıklarınız tavırlarınız hal ve hareketleriniz oluyor onun dışında eşler illa benzer illa benzemez diye bir kaide yok.. rahat olmalısın bence.. kendine boşu boşuna eziyet etme emi?

evlenecek değil, yıllarca evli olanlar birbirine benzer derler ama huy açısından :44:

ciddi misin sen?

ben eşimle benzeşmiyorum ama oglumla birbirlerine benziyorlar
biz buna körle yatan şaşı kalkar diyoruz
ayrıca türk insanlarının bir cogu yüz mizacı olarak birbirlerine benziyor diye düşünüyorum
biz göçmeniz bana öyle geliyor
takılcak bir durum yok bence

bizim esimle benzedigimizi soylerler ama sac rengi goz rengi gibisinden degil o sarisin mavi gozlu ben kumralim gozlerim kahverengi ama sima olarak biraz andiriyoruz sanki:)

tam bir saçmalık...kocamla o kadar farklı tiplerdeyiz ki
ama evli çiftlerin zamanla huylarının birbirine benzediği doğru. ee körle yatan şaşı kalkar

kocamla beni görsen bu genellemenin yanlış olduğunu şıp diye anlarsın...

takıldığın şeye bak o senin duyduğun gibi değil canım
evliliklerde eşler zamnla birbirlerine benzerler
ama bu evlilik sürecinde
yoksa herkes birbirinin benzeri olamaz mümkün değil
o bir bakış acısı canım

canım benim birbirini seven insanlar birbirinin mimiklerini göre göre taklit etmeye başlar
ilerleyen yaşlarda birbirine benzer

tanıdığım en uyumlu çift annemle babam biri esmer diğeri sarışın yeşil gözlü 41yıldır birbirlerine seslerini yükselttiklerini duymadım(maşallah)

Ciddi anlamda takıntı yapmışsın.
Tabiki birbirine benzeyen insanlar olması normal, hatta bazen en yakın kız arkadaşlarımızla kardeş sanılmıyor muyuz ? Benzerlikler olabilir de olmayabilir de bunu kesinlikle kafana takma.

vallahi bilemiyorum ama bende konu sahıbı arkadas gıbı dusunuyorum
ve cevremdekı evlı arkadaslarımada baktıgımda goruyorum cok benziyolar
benıde esımle bırbırımıze benzetırler bılemedım ama bu tamamen rastlantıdır oyle takıntı yapacak bır konu değildir...

Yok ya öyle şey olurmu sende :) sadece ruh eşi derler huyu suyu benzer sonra çok iyi anlaşıyoruz birbirimizle ne çok benziyoruz derler fiziksel olarak sanmıyorum ben etraftada görmedim öyle benzeyen çift paronoyağa bağlamışsın boşuna yıpratma kendini :) hatta ben bana benzeyen birine bakmam :)

İlahi size ya gerçekten çok yersiz bir takıntı haline getirmişsiniz bunu kendinize... Evet öyle derler ama birazda çift oldukları için gözümüz alıştığı için benzetiriz genelde... İnsanlar belli bir zaman sonra bütünleşiyor haliyle... Ama hiç bir birine benzemeyen alakalı olmayan çiftlerde var Takılma bunlara ...

Bizi de kardeş sanan oluyodu çok bozuluyodum ama ucundan da olsa sevinirim ozaman ben şimdi

O değil de cidden ben de böyle duymuştum kim yaydı acaba bu bilgiyi

İnşallah böyle bir durum vardır :) şu an o kadar umutsuz bir konumdayım ki tek tesellim bu olabilir :) size de mutluluklar sevgilinizle :))

Ben de bunu duymuştum, yüz olarak benzerler şeklinde ve genelde doğru oluyor.
İlla kaşları gözleri bir yerleri benziyor garip bir şekilde
Biz benziyor muyuz acaba nişanlımla kimse benzediğimiz yönünde bir şey söylemedi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…