Takinti Ozenti Hasetlik

Eğer hayatınız boyunca her şeye sahip olduysanız bu çok normal. Doyumsuzluk. Mutlu olmak için sürekli daha iyisini istiyorsunuz ama onda da mutluluğu bulamayınca yeni şeyler arayışına giriyorsunuz. İnstagrama girin bakın, orta halli ailelerin çocuklarını nasıl yetiştirdiğine. Bu sadece zenginlik veya fakirlikle alakalı değil. Çok çok tanıdığım var, zengin bir eşe sahip olup işin dozunu kaçıran. Sürekli başkaları ile tabiri caizse sidik yarıştıran. Düne kadar orta halli geçinirken, bugün bindiği araba ile hava atıp, başkalarını hor görmeye başlayan maalesef zamanında dostumuz dediğimiz insanlar türemeye başladı etrafta. Düne kadar bugün kendi yaşadığı hayatı eleştirirken, şimdi dün yaşadığı hayata burun kıvıran insanlar. Çocuklarına gelecek inşaa etmek yerine geleceklerini çocuklarının giydiği kazaya yatıranlar. Neden? Çünkü çevrende görgüsüz çok olunca yavaş yavaş onlara benzemeye başlıyorsun.

Doktora olunca eline ne gececek? TR iş imkanin varmi? Bence fazla pembemsi hayaller bunlar. Kal almanyada, çalış... al oturumunu, alman vatandaşı olduktan sonra tüm dünya sana acik. Doktoraya gerek yok bence.
Trdeki diplomayla da tum dunya acik. O sorun degil.
Benim kidr titlei takikligindan...

Sizin bi onceki konunuzu hatirliyorum
Ben sizin yerinizde olsam evlenir kocamla bir cocuk sahibi olurdum.
O cocugu elinize aldiginizda ne doktora ne prof . Iyi ki yapmisim bu cocugu diceksiniz. Kocanizla elle tutulur bir sorununuz yoktu yanlis hatirlamiyorsam
Aslinda sizin boyle olmaniz biraz aileniz. Gelmissiniz 36 yasina halrn aileniz sizin kararlariniza bu kadar mudahale edip birde egitimini yarida biraktin diye kiziyorlar. Pardonda yuksek lisans yapmisim simdi izin verirsem evlenip yuva kurcam.
Doktorayi yapinca nolcak . Ki bitirememe ihtimaliniz de var.
Kalcaksiniz oyle. Yalniz . Yarin obur gun aileniz vefat edince ya da yaslanip iyice size muhtac olunca . Yaninizda genc bir aile destegi isteyeceksiniz. Bir es bir evlat..
Mantikli olun. Hayat basaridan ibaret degil. Bazen kaybetmek lazim ..
Hasetliginize gelince kendinizi baskalariyla kiyaslamayin . Etrafinizda da sizi boyle kiyaslayan anne baba disindaki insanlardan uzak durun. Ailenize de iyice bir agirlik koyin bu konuda.
Umarim guzel olur sizin icin hersey.

Ben kıskancım :))
Yani böyle deyince biraz romantik hatta sempatik bir izlenim yaratıyor kıskançlık. Seda Sayan’ın “ama yalanım yok kıskancım” deyişi gibi ama “bende fesatlık var, çevreme hasetle bakıyorum” vs bunlar itici özellikler, insan kendine zor kondurur. Kaldı ki çıkıp açıkca bunları söylemek, ne bileyim bence bravo.

Konu sahibi kesinlikle benden bahsetmiş bende öyleyim bu iğrenç bişey ama elden bisey gelmiyor

Cok sevgili bi arkadasım var hepimize kan kustıruyor keske oda farkına varsa takıntı ve hasetliğinin ama sen ne gzell farkındayım dyorsun buyuk erdem gercekden umarm kurtulursun cnku sadece kendine deil cevrenede cok zarar veriyor. Boyle seyler

Bir programda görmüştüm. Birini kıskandığınızda onun daha iyisine sahip olması için dua edin, kalbiniz biraz yumuşayacak ve geçecek demişlerdi..
Garip gibi gelebilir ama bir iki uyguladım, faydasını gördüm.
Sosyal medyayı ( bilhassa instagram ) azaltmanız da yardımcı olabilir.

En kolay tedavi olan insanlar sorunlarının farkında olan insanlardır. Muhtemelen siz kendinizi gözlemlediniz ve bu sorunların farkına vardığınız an aslında çözüldü problem. Sadece böyle biri olmanızı takıntı haline getirdiniz, sürekli düşünüyorsunuz ve bu yüzden ileri boyutta gibi geliyor size. Tebrik etmek istedim. Geçmiş olmak üzere, şimdiden geçmiş olsun :)

Yine herkes tarafından kıskanıldığını, nazara geldiğini falan sanan bir problemli kadın konusu okuyacağım sandım. O konular çok açılıyor çünkü.
Konunun farklı çıkmasına sevindim. Önemli olan kişinin kusurları için çözüm yoluna gitmesi. Yani doğru yoldasınız.

Trdeki diplomayla da tum dunya acik. O sorun degil.
Benim kidr titlei takikligindan...
Simdi hatirladim siz doktorayi birakip evlenmistiniz. Sonra ayrilip turkiye donmustunuz. Doktoraya baslayip sonra da Almanyada degilim diye uzulmustunuz. Sonra esinizle barisip bu seferde doktoram yarim kaldi demistiniz. Hersey birden olmaz ki... neyse tedaviye baslamaniz da iyi birsey.

Evet o benim....o problemli kadin

Biliyorum, kararlarim asiri keskin, duygu gecislerim cok hizli. Ve hangisini gercekten istiyorum, hangisi iluzyon bilemiyorum.
Bu dengesiz ruh halim beni bitirdi. Hayatimi bitirdi.
Hangi secimi yaptigimda hayatim resmen kararacak onumu kesinlikle goremiyorum.

Bu hersey benim olsun isteginden. Kucuk bir cocugun tum oyuncaklari alip arkadaslarina vermeyip sadece kendi oynanasi gibi. Muhtemelen ya hicbir sey sizi taymin etmiyor ya da gercekte ne istediginizi bilmiyorsunuz. Ve elindekilerle yetinmeyi de bilmiyorsunuz sanirim.

Valla bunları söyleyen nadir insanlardan birisiniz. Tebrik ederim.

sen bunları sürekli kafanda takılıp durarken hiç mutlu olamazsin silkelen kendini..
yaş kaç olursa olsun insan her yaşta mutlu olur.
kendine tertemiz bir sayfa aç...
şunu söleyeyim hasetlik yapan insanlarin hiç istediği olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…