Takıntııı...

dejavu_one

canım oğlum varlığına şükür..
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
27.926
15.235
823
Ya ne takıntı bir kocam var beni Yarabbim yaa. Herşey iyi hoş beni de hoş tutar, bir dediğimi de iki etmez ama baz huyları beni resmen çileden çıkarıyor.O kadar takılıyor ki herşeye o halledilinceye kadar rahat etmiyor. Bazı konular için tamam çok iyi birşey ama bazende çok köü. Şofben bozulur deli olur, evde dört döner panik olur aynı şekilde eskaza internet gitsin sanki dünyanın en kötüsü başına gelmiş gibi olur. Yırtınır gelene kadar hele birde adls servisi bağlamazsa seyrelle gümbürtüyü o telefon açılana kadar yerinde oturmaz. Beni de strese sokar. İnsanların yanında bazen öyle sözler eder ki öyle çocukça davranır ki be utanırım onun yerine.

Bugünde sabrımı taşıran olay oldu. Banyonun aynasında lamba var sabah yanmadı ampülü patlamış heralde. Baktı baktı ama yapamadı tabii sonra neyse işe gelmek için evden çıktık ama aklı onda kaldı tabii. İşyerinden bu işlerden anlayan birini öğle tatilinde eve getirmiş hemde bana sormadan. Ya benm evim, banyom müsait değildi evim dağınıktı. İzne çıkacağım için tümden temizlik yapacaktım haftasonu. Ders çalışıyorum işten gelip evle pek ilgilenemiyorum. İnsan bana bir sorar uygun mu diye. Ayrıca bu ne acele banyonun kendi lambasu yanıyor aynanın ki bir iki gün yanmayıversin ne olcak bir yerimiz mi eksilecek. Elin adamını evimize sokmuş ya bağırıp teli kapatınca kendisi de teli kapatmış çok haklıymış gibi ne diyim ben bu adama yaaa..

Allah sabır versin... böyle insanlar yanındakileride kendilerine benzetiyolar bence dikkatli olun... benimde eski çalıştığım yerde müdür aynen eşiniz gibi takıntılıydı,o olmuycak bu olmıycak müşteriler evrakları getirmiycek onu yapamıycaz bunu yapamıycaz yandık bittik biz... :bbo: adam sürekli böyleydi ve ben eskiden hiç takıntılı olmayan insan 2,5 senemi onla geçirdikten sonra takıntılının önde gideni oldum :delphin: bi işimi tamamlamadan içim rahat etmez.... arkadaşlarım bile takıntı abidesi diyo bana benneyaptımki

kendi kendinizi yiyip bitirmeyin belki kolay degil ama biraz rahat olmak sabırlı olmak gerekir,yoksa çok yıpranırsınız..

Allah yardımcın olsun canım gerçekten zordur takıntılı biriyle yaşamak....eviyle sorunlarıyla ilgilenmesi hoş güzel ama seninki biraz abartmış olayı ...düşünsene daha büyük bir sorunla karşılaşsa Allah korusun evde, kendinide etrafındakileride yiyip bitirecek...inşallah en kısa zamanda atlatır bu durumu...

kaydirigubbakcemile3
Benım esım de aynı canım merak etme.Kendı halıne bırakıyorum ben artık. Şeniz Esım de eve gelır oturur akvaryumlarını ızler suyun pıs oldugunu gorur degıstırcem dıye tutturur ben de haftasonu yaparız derım yok ılla yapıcak.O ısı bıtırır dıger akvaryumlara bakar haydiii onlara gecer bu sefer. Bı de sureklı askım sunu getır bunu getır der. Balkonun florasanı bozulmus gecen aksam 11e kadar onunla ugrastı sonunda ıkna oldu bozulmus olduguna ve yapılamayacagına :lepi: Bır yonden ıyı dıyorum calıskan ve takıntılı bır esım var en azından herseyı anında halledıyor bır de oyle dusunsek daha guzel gıdıcek hersey. :) Şeniz

Çok ilgisiz olmasındansa böylesi daha iyi diyorum. Yani kötünün iyisi diye avunacaksınız.
Ben de her şey anında saat gibi olsun diyenlerdenim. hiç tahammül edemem. O bir huy ve insan çözümlemeden rahat edemiyor.
Ben söylenmem ama en kısa sürede çözümlemesem çatlarım.
Biraz sabırla rahatlatmaya çalışırsanız orta yolu bulursunuz.
Gerçi benim eşim bana göre biraz daha rahattı. Beni de biraz eğit dedim ama nerdee o bana benzedi.a.s

bunun sadece psikolojik olduğu kesin arkadaşım....eşinizin yaptıkları elinde olan şeyler değil ki...
ve bu tür şeylerde uzman da yardım almak şarttır...sizde onunla uygun bi dille konuşup ikna ederseniz bi doktora gidin...tedavi felan olabilir...bu süre içindede üzerine fazla gitmeyin....çünkü o siz ne derseniz diyin gene bildiğini elinde olmadan yapar...

Pıpırıklı dıyorsun yanı, aynı benım kocam gıbı yanı, allah yarıdmcımız olsun yanı :)))))))))))))

valla işte öyle arkadaşlar. Stres oluyorum bende haliyle. Ayrıca trafikte de öyle asabi ki. Kenara çekilmeyen yayalara, bisikletllere, önüde yavaş gideb arabalara herşeye kızıyor sakin olamıyor trafik konusunda. Bir de artık geçiyoruz ama hala söylenmeye devam ediyor tamam diyorum bitti geçti niye hala söyleniyorsun ama yok huyu işte. Bende ne kadar rahat olcam desemde olamıyorum stres oluyorum ve gerçekten herşeye sinirlenen, oflayan puflayan biri oldum çıktım. Annemde zor bir insandır he tamam diye idare etmişimdir ama bekarken bile bu kadar stresli değildim. Tamam mükemmel derecede bir eşe sahibim bana hiç kızmaz,kıyamaz, herşeyde yardım eder, nereye istesem götürür yediri içirir, hasta olsam bakar ilçlarımı aksatmaz,kimseye ezdirmez her saniye öper hep başımdadır bensiz dışarı çıkmaz ama işte bu huyları beni çok sıkıyor. Bugün tüm gün kavga ettim sabrediyorum o kadar sabırlı olan ben taşıyorum. Boğuluyorum bazen. Ama oluruna bırakmak lazım sanırım. Herkesin bir kusuru vardır. Hele çocuk olunca ben hiç dşünemiyorum yaa..

eşini hoş goreceksın :)
benımde eger sımdıkı erkek arkadasım eşim olursa Allah yandımm
acayıp rahattır bende aksıne senın esın kadar olmasam da bıraz pımpırıklıyımdır iş hallolmazsa telaş olurum

Hangimizin takntlar yok ki...

Bence bu durum eşinle tartşmana değecek bir konu değil..

Ev hali bu dağınıkta olabilir , tertiplide bence canını sıkma bu kadar..

ayhhh okurken aklıma sadece benımde basımda bunlardan bı adet oldugu geldı :D:D:D ama kendı haline bırakmak cok gusel.eskıden o kadar kızardım kı ay kafayı yemıs bu sanırm derdım panık atak mısın derdım :D şimdi o takıyo ben gülüyorm ama sevımlı sevımlı . aslında eskısı kadar fecı deıl artık :D:D ama ben onu takıntılarıyla bıl esevmeye alıstım :D kendı halıne bırak :D bı zamandan sonra o da gulmeye baslıyor :D

Evet bende kendi haline bırakmaa çalışıyorum ama kolay olmuyor o kadar elbette. ıster istemez onun yanında stres oluyorum çünkü gerçekten çok panik bir insan anlatılmaz yaşanır diyorum yanii.. Hele tarikte ylculuğumuz bitsin diye dua ediyorum. Tamam canım boşver canım unut canım demekten helak oluyorum. Tamam tabi ki birşeyleri planlı yapması iyi fakat takıntılık bunu çok fazla aşan birşey. Ama huylu huyundan vazgeçmez. Tabii ki kötü alışkanlıkları olmasındansa, bana kötü muamele etmesindense takıntılık daha iyi. Neler var ne kocalar görüyoruz şükretmek gerek. Ama bazen gerçekten bunalıyorum.

Back
X