• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takıntılar

misafirr

Üye
Kayıtlı Üye
15 Temmuz 2013
1
0
6
Ankara
Merhaba.Bu sene lise 3e geçtim. Dershanelerin seneye kapanacak olma ihtimali ve sınavlar okul derken dershaneye kayıt yaptırmak istedim. Babamın da baya borçları var ama iyi kötü idare ediyoruz. Neyse dershaneye zar zor kayıt yaptırdık 4.000 liraya. Şimdi de dershane bana çok kötü gibi geliyor, dershane müdürü yalancıymış gibi düşünmeye başladım dershanenin küçük olmasından kaynaklı olabilir. Daha tam olarak dersler başlamadı ama çok takıntılı olduğumdan bunları düşünüp duruyorum. Aileme yük olurum derslerim kötü olur idade edemem arkadaşım olmaz gibime geliyor. Her gün bunları takmaktan uyuyamaz oldum hiç bir şeyden keyif almıyorum. Ayrıca eylülün 2sinde dershane başlayacak tam olarak bende ilk hafta gidemeyeceğim aklıma bu da takılıyor geri kalırım notları kimden alacağım gibi lütfen yardımcı olursanız sevinirim, tabi bu anlattıklarım kimine göre dert değil allah daha büyük dertler vermeyin kimseye ama lütfen dediklerinizle bi nebze düzelebilirim

Kendine güven,başarabilirsin.
hep olumsuzlukları düşünme,başarabilirim demeyi bil.
herşey iyiliğin için neden yük olasın ?
böyle düşün.
ne kadar dert etmişsiniz kendinize

Notlari hocadan istersin.yetisemedigin konulari etutte sorarsin.lise ogrencisisin ve lisede arkadaş liklar cok iyi oluyor o yüzden kolay arkadaş bulursun.tabi kendine guvenmen basaracagina inanman ve derslerine calisman cok onemli. Takacak bisey yok.keske ben de o gunlerime geri donebilseydim:KK39:

Ben de lise 3'e geçiyorum bu sene :) Benim dershanem de yarın başlıyor :) Bende de oluyor dershanenin verdiği stres ama bir müddet sonra aşarsın.Arkadaş çevren falan neden olmasın neden böyle düşünüyorsun ki ? İlk haftaki notları direk gidip sınıftaki arkadaşlarından iste.Hem kaynaşmış da olursunuz.Sıkma ya canını 2-3 gün gittikten sonra çok rahat olursun :) Ayrıca aileme yük olurum diye de düşünme.Böyle düşünmek seni daha da üzer,daha kötü etkiler.Sen çalışmana bak gerisini boşver :)

Saydıklarının hepsinin gerçekleşmesi senin ellerinde. Çabalayacağına kendine söz ver ve rahat uyu. Rahat yaşa ama sorumluluklarını bilerek yaşa yerine getirmeyerek değil.

Hocalarla konusup etüt ayarlarsin kendin icin bu kadar sert etme yani sadece calismana bak bence basarilar canimmm :)

Aileniz dersleri konusunda sizin kadar hassas bir evlatlari oldugu icin cok sansli.

Dershanedeki oglanin dikkatini cekmek icin kac takla atayim diye konu acan kizlarimiza da ornek olsun bu gayretiniz.

Ama bunun da bir dozu olmali.

Sizin kadar hassas bir ogrenci tum eksikliklerini kapatir merak etmeyin.

O tempoya bir girin bakalim, bir aksilik olursa, isler yolunda gitmezse bir konu daha acin, o zaman neler yapabilirsiniz yardimci olmaya calisalim, biz hep burdayiz.:KK66:

Bu sene istedigi universiteyi kazanmis biri olarak sana tavsiyem, dershaneler etutler insana yardimci olur ama olay sende biter. Dershanede islenen konulari guzelce tekrar et, aklina takilani sor, hicbir sey duramaz onunde kendine guven. Bir hafta kayip kotu olabilir ama yapabiliyorsan gitmeye calis, yapamazsan da siniftan birilerinden rica ediceksin ne var bunda?

Back
X