Takıntılarım mutlu olmama engel oluyor

rubina06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
1.147
4
0
Ankara
merhaba arkadaşlar, bir derdim var bölümüne daha önce konu açmıştım çok sevdiğim insan beni bi kaç yıl önce terketmişti ve yalnızdım..

herneyse şu an bir sevgilim var.. aynı bölümde okuyoruz, bana karşı okula başladığımdan beri ilgisi varmış, okulda çok sevilen biri herkesle iyi anlaşır kızlarlada erkeklerlede..
ve ilk kız arkadaşı benmişim daha önce çıktığı kızla 2 3 kez görüşmüş ama aşık olamamış aşık olmadan çıkmak ona uymazmış..

ben daha önce çok sevdiğim kişi tarafından terkedildim ve güvenemiyorum kimseye, bu çocuk bana gerçekten değer veriyor ama ilk kız arkadaşı benim ya daha sonradan açılırsa ne bileyim merak ederse başka kızlarla gzmek eğlenmek nasılmış falan diye beni aldatırsa bu durum içimi kemiriyor sizce boşa mı takıntı yapıyorum:14: 24 yaşında biri ilk kez beni sevmiş benle sevgili olmuş

ve çokta kız meraklısı olmadığını biliyorum bir arkadaşımın yurttan arkadaşı beğenmiş çıkmak istemişti geçen yıl ama kabul etmemişti benim sevgilim çünkü o zamandan beri bana aşıkmış bana öyle söyledi:17:
eskiden yaşadığım olaylar güvenmemi engelliyor. en çokta şuna takılıyorum ilk bensem ya başka kızlarıda merak ederse ne bileyim işte:14::14::14:

Evet boşuna takıntı yapıyorsunuz...
Ortada fol yok yumurta yok kendi kendinize kuruyorsunuz..
Böyle huzursuz bir şekilde nasıl ilişki yaşıyorsunuz hiç anlamadım..

Kendini yıpratarak devam etmektense, devam etme o zaman.. Üzme kendini bence ortada üzceğin bir durum yokki..

Şu sözdeki gibi anı yaşamaya çalış arkadaşım; "Ne geçmişe saplanıp kalacaksın, ne geleceğin düşlerini kuracaksın.. Ömür dediğin şu andır onu da hakettiğin gibi yaşayacaksın"

Kendini yıpratarak devam etmektense, devam etme o zaman.. Üzme kendini bence ortada üzceğin bir durum yokki..

Şu sözdeki gibi anı yaşamaya çalış arkadaşım; "Ne geçmişe saplanıp kalacaksın, ne geleceğin düşlerini kuracaksın.. Ömür dediğin şu andır onu da hakettiğin gibi yaşayacaksın"

çk güzel ve çok doğru bir söz

Evet boşuna takıntı yapıyorsunuz...
Ortada fol yok yumurta yok kendi kendinize kuruyorsunuz..
Böyle huzursuz bir şekilde nasıl ilişki yaşıyorsunuz hiç anlamadım..

evet ortada bişey yok ama sınıfında bi kız var sürekli gel içmeye gidelim diyodu eskiden sevgilime. ve bende ailemle kalıyorum gece dışarı falan çıkamıyorum:50: ama sevgilim eskiden benle çıkmazkende o kızla hiç dışarı çıkmadı, ben o kızı kıskanıyorum mesela o da diyoki ben istesem zamanında onla çıkardım benide kendinide boşa üzüyosun diyor haklıda ama o kız hala arada sölüyomuş gel çıkalım dışarı gece diye bunlarda beni çok etkiliyo:14:

sınıf arkadaşlarımdan biri artık benle konuşmuyo çünkü sevgilimden hoşlanıyomuş eskiden ve biz çıkmaya başladıktan sonra bunu bana başka biri söyledi.. neyse bu kız durduk yere bana küstü sebebide sevgilimden hoşlanmasıymış..
ya biliyorum bunlar takıntı yapmam için sebep değil çünkü sevgilimin bi suçu yok ama kendime zor engel oluyorum çok sinirleniyorum özellikle gece dışarı çağıran kıza:53:

bu düşünceni umarım sevgiline belirtmessin.
yoksa aklında olmayan düşünceyi aklına getirtmiş olursun.!

daha önce kimseyle çıkmamış olması seni aldatacağı anlamına gelmediği gibi daha önce birileriyle çıkmış olması da seni aldatmayacağı anlamına gelmez.
ne şanslısın ki onun ilkisin,ayrıca aşık olmadan çıkmam demesi de çok hoş.
sen de ondan hoşlanıyorsun ki görüşüyorsun anladığım kadarıyla e negüzel işte.ilkim diye sana daha çok değer verecek kaybetmek istemiyecektir bence.
mutluluklar.

Bence boşuna takılıyorsun ki zaten Allah korusun böyle bir şey olacağı varsa bile sen kendini paralasan da akşama kadar düşünsen de olur. O yüzden geçmişe saplanma, geleceğe de çok fazla takılma. Hayırlısını dile ve mutluluğunun tadını çıkar. :34:

Canım çok gereksiz birşey bu takıntı yaptığın olay. Kendine zarar verirsin sonra bunu içinde tutamaz karşındaki insana zarar verirsin. Yok yere neden huzurunu kaçırıyorsun ki? Bu bir gün öleceğiz diye düşünüp yaşamı bir kenara koymaya benzer ki bu örnekte sonumuz bu olduğu halde yaşarız. Senin durumunda ise sevgilinin böyle bir şeyi bırak yapmak aklından bile geçirmeme ihtimali var. Boş yere güzelim günlerini zehir etme ne kendine ne de sevgiline..:70:

ben daha önce çok sevdiğim kişi tarafından terkedildim ve güvenemiyorum kimseye, bu çocuk bana gerçekten değer veriyor ama ilk kız arkadaşı benim ya daha sonradan açılırsa ne bileyim merak ederse başka kızlarla gzmek eğlenmek nasılmış falan diye beni aldatırsa bu durum içimi kemiriyor sizce boşa mı takıntı yapıyorum:14: 24 yaşında biri ilk kez beni sevmiş benle sevgili olmuş

"Başka kızları merak edeceği tutarsa" yirminci kız arkadaşı olsanız da fark etmez neticede her kadının saçı, bakışı, gülüşü farklı... Doğal olarak eğer aldatılırsanız onun "ilk kız arkadaşı" olduğunuz için aldatılmayacaksınız...

Düşündüğümüzü kendimize çektiğimiz bir dünyada yaşıyoruz... Oturup beş dakika "Başım ağrıyor" deseniz yataklara düşecek hale gelirsiniz... Siz bunu da aşmışsınız, kuruntunuzu erkek arkadaşınızla paylaşmışsınız...Bahsettiğim "evrensel yasa" işlemese bile siz ona kendinizden başka seçenekler olduğunu "hatırlatmışsınız" zaten... Erkek arkadaşınız ilk etapta ona güvenmediğinizi düşünecek ama daha kötüsü bu endişenizde ısrarcı olursanız bu kez de kendinize güvenmediğinize inanacak... Diğer kızları kıskandığınızı, onları kendinizden üstün bulduğunuzu... Takdir edersiniz ki kendine güvenmeyen biri de kimseye cazip gelmez... Ölçüsüz kıskançlık ve kuruntunun bezdiriciliğinin sebebi budur... Öyle ya madem diğer kızlar "sakınılacak kadar kuvvetli cazibe kaynakları" neden azla yetinsin ki adam?

daha önce kimseyle çıkmamış olması seni aldatacağı anlamına gelmediği gibi daha önce birileriyle çıkmış olması da seni aldatmayacağı anlamına gelmez.
ne şanslısın ki onun ilkisin,ayrıca aşık olmadan çıkmam demesi de çok hoş.
sen de ondan hoşlanıyorsun ki görüşüyorsun anladığım kadarıyla e negüzel işte.ilkim diye sana daha çok değer verecek kaybetmek istemiyecektir bence.
mutluluklar.

Bence boşuna takılıyorsun ki zaten Allah korusun böyle bir şey olacağı varsa bile sen kendini paralasan da akşama kadar düşünsen de olur. O yüzden geçmişe saplanma, geleceğe de çok fazla takılma. Hayırlısını dile ve mutluluğunun tadını çıkar. :34:

Canım çok gereksiz birşey bu takıntı yaptığın olay. Kendine zarar verirsin sonra bunu içinde tutamaz karşındaki insana zarar verirsin. Yok yere neden huzurunu kaçırıyorsun ki? Bu bir gün öleceğiz diye düşünüp yaşamı bir kenara koymaya benzer ki bu örnekte sonumuz bu olduğu halde yaşarız. Senin durumunda ise sevgilinin böyle bir şeyi bırak yapmak aklından bile geçirmeme ihtimali var. Boş yere güzelim günlerini zehir etme ne kendine ne de sevgiline..:70:

arkadaşlar çok teşekkür ederim inanın içim çok rahatladı zaten biliyodum çok kuruntu yaptığımı iyi niyetleriniz için sağolun umarım hepimize güzel günler kısmet olur:71::71:

Son düzenleme:
"Başka kızları merak edeceği tutarsa" yirminci kız arkadaşı olsanız da fark etmez neticede her kadının saçı, bakışı, gülüşü farklı... Doğal olarak eğer aldatılırsanız onun "ilk kız arkadaşı" olduğunuz için aldatılmayacaksınız...

Düşündüğümüzü kendimize çektiğimiz bir dünyada yaşıyoruz... Oturup beş dakika "Başım ağrıyor" deseniz yataklara düşecek hale gelirsiniz... Siz bunu da aşmışsınız, kuruntunuzu erkek arkadaşınızla paylaşmışsınız...Bahsettiğim "evrensel yasa" işlemese bile siz ona kendinizden başka seçenekler olduğunu "hatırlatmışsınız" zaten... Erkek arkadaşınız ilk etapta ona güvenmediğinizi düşünecek ama daha kötüsü bu endişenizde ısrarcı olursanız bu kez de kendinize güvenmediğinize inanacak... Diğer kızları kıskandığınızı, onları kendinizden üstün bulduğunuzu... Takdir edersiniz ki kendine güvenmeyen biri de kimseye cazip gelmez... Ölçüsüz kıskançlık ve kuruntunun bezdiriciliğinin sebebi budur... Öyle ya madem diğer kızlar "sakınılacak kadar kuvvetli cazibe kaynakları" neden azla yetinsin ki adam?

evet gerçekten çok haklısınız bugün güven konusu açıldı ve sevgilim bana çok güvendiğini gözü hiç arkada kalmadığını söyledi.. bende ona bu karşılıklı bende sana güveniyorum dedim. umarım bu önceki hatamı telafi eder:50::31:

Bence takıntılaından kurtulmaya bak.Bir de unutma herkes aynı değildir..O sana bunları yaşattı diye şimdiki de yaşatacak diye bir kural yok..Mutlu günler diliyorum..

Bence takıntılaından kurtulmaya bak.Bir de unutma herkes aynı değildir..O sana bunları yaşattı diye şimdiki de yaşatacak diye bir kural yok..Mutlu günler diliyorum..

teşekkür ederim:38: artuık daha rahatım dolayısıyla daha mutluyum:66:

Back
X