Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eneee bende mi hastayım.. bulaşık makinesinden çatal kaşıkları falan sayarak koyuyorum yerine.. gerçi arada eserse sayıyorum da sayıyorum.. araba plakalarının bile rakamlarını topluyorum habire.. bi de tüylü şeylere dokunamam.. şeftali kayısı yiyen gördüm mü ağzım yüzüm kamaşıyo fıttırıyorum :))) bildiğin obsesifmişim ben..Gundelik hayatimi cok etkilemedigi için doktora gitme geregi duymadim simdiye kadar.
Mesela sizin bu yaptiklariniz kompulsif kismina giriyor. Bende o kisim yok sadece obsesif denen rahatsiz olma kismi var.
Duzelteyim, sayayim, dokunayim vs gibi seyler yok. Ama rahatsiz oldugum sey cok.
Sizin yaptiklariniz iste kompulsif. Yarari olmadigi istenilmedigi halde boyle tekrarlayan seyler yapmakti sanirim manasi.Eneee bende mi hastayım.. bulaşık makinesinden çatal kaşıkları falan sayarak koyuyorum yerine.. gerçi arada eserse sayıyorum da sayıyorum.. araba plakalarının bile rakamlarını topluyorum habire.. bi de tüylü şeylere dokunamam.. şeftali kayısı yiyen gördüm mü ağzım yüzüm kamaşıyo fıttırıyorum :))) bildiğin obsesifmişim ben..
benim takındım sesli yiyip içenlere tahammül edememek...sizinkiler biraz fazla gibiÇocukluktan beri takintilara sahibim.
Bazı şeylerden rahatsız oluyorum.
Orneklemek gerekirse
Elestiri yapmak icin butun sesli harfler yerine i veya o yazanlar. Bu cümleleri gorunce ekranı hemen kapatmak istiyorum o mesaji hızlı geciyorum. Burdaysa bu kişi hemen göz ardı ediyorum. Ama maalesef çok moda oldu sözlükte her yerde karşıma çıkıyor.
Ornek gerekirse imi bin ini cik siviyirim. Yazarken bile içim bunaldi su an. En buyuk takintim bu aralar.
Böyle beni rahatsız eden diğer bir konu metal kaşıkla karıştıranlar. Biraz sabretmeye calisiyorum sonra patlayacak gibi oluyorum.
Ağzima metal kasigi değdirmeden yemeye calisiyorum. Demir hissi gelirse bayılacak gibi oluyorum.
Tavuk pişirirken eğer içine deri altina falan bir sos sokmak gerekse, bicakla cizgi falan atmak gerekse ayaklarımin altından yer kayiyor gibi hissediyorum.
Sürekli çocuklarımın öldügü sahneler goruyorum ve kendi çığlıklarımi duyuyorum.
Remix sarki dinleyemiyorum o remixlerde olan genel giris duyar duymaz acelece kapatiyorum sarkiyi.
Gulmemi kontrol etmekte zorlaniyorum. Kızınca guluyorum. Cenazelerde veya kötü haberlerde gülmemek için büyük çaba harcıyorum.
Aklıma gelenler bunlar bunun gibi bir çok şey.
Sizce doktorluk muyum yoksa herkeste olabilecek seyler mi?
Canım o bendede var malesefBazen bu cocuklarimla ilgili olan kisimdan dolayi ben de dusunuyorum doktoru.
Kalp krizinden gidecem yoksa.
Hayatimda olumsuz donum noktalari oldu. Bundan daha olumsuzu zaten olumdur heralde.okb yatkinligin cok fazla bunlar icin terapi al eger hayatinda ciddi olumsuz donum noktalari olursa okb birden meydana cikiyor.Yol yakinken destek al derim.
Allah gostermesin ama bir gercek tabikide.Ben ileri duzeyde bir okb li olarak uyarimi yapmak istedim cunku suan baslangic evresindesiniz.Hayatimda olumsuz donum noktalari oldu. Bundan daha olumsuzu zaten olumdur heralde.
Cocuklugumdan hatta bebekligimden beri suregelen takintilarim var, kimisi bitti kimi eklendi. Sizin nasildi? Hep var miydi boyle?Allah gostermesin ama bir gercek tabikide.Ben ileri duzeyde bir okb li olarak uyarimi yapmak istedim cunku suan baslangic evresindesiniz.
Gulme istegi gelmiyor aslinda, uzuluyorum. Ama gulmemeliyim diye kendimi telkin ediyorum. Gulecegim diye korkuyorum.Kötü haberlerde gelen gülme isteği çok ilginçmiş
Cocukluktan geliyor benimde suan tedavi oluyorum ve zaman zaman tedavi olucam tamamen gecmez biliyorum ama benim cok ileri duzeyde.Takintilar hep yenilenir asla azalmaz ama gittikce artar degisir.Cocuklugumdan hatta bebekligimden beri suregelen takintilarim var, kimisi bitti kimi eklendi. Sizin nasildi? Hep var miydi boyle?
Offf o metal kasik yuzunden masaya oturmaya korkar oldumÇocukluktan beri takintilara sahibim.
Bazı şeylerden rahatsız oluyorum.
Orneklemek gerekirse
Elestiri yapmak icin butun sesli harfler yerine i veya o yazanlar. Bu cümleleri gorunce ekranı hemen kapatmak istiyorum o mesaji hızlı geciyorum. Burdaysa bu kişi hemen göz ardı ediyorum. Ama maalesef çok moda oldu sözlükte her yerde karşıma çıkıyor.
Ornek gerekirse imi bin ini cik siviyirim. Yazarken bile içim bunaldi su an. En buyuk takintim bu aralar.
Böyle beni rahatsız eden diğer bir konu metal kaşıkla karıştıranlar. Biraz sabretmeye calisiyorum sonra patlayacak gibi oluyorum.
Ağzima metal kasigi değdirmeden yemeye calisiyorum. Demir hissi gelirse bayılacak gibi oluyorum.
Tavuk pişirirken eğer içine deri altina falan bir sos sokmak gerekse, bicakla cizgi falan atmak gerekse ayaklarımin altından yer kayiyor gibi hissediyorum.
Sürekli çocuklarımın öldügü sahneler goruyorum ve kendi çığlıklarımi duyuyorum.
Remix sarki dinleyemiyorum o remixlerde olan genel giris duyar duymaz acelece kapatiyorum sarkiyi.
Gulmemi kontrol etmekte zorlaniyorum. Kızınca guluyorum. Cenazelerde veya kötü haberlerde gülmemek için büyük çaba harcıyorum.
Aklıma gelenler bunlar bunun gibi bir çok şey.
Sizce doktorluk muyum yoksa herkeste olabilecek seyler mi?
Gulmek derken siritmaktan bahsediyorum. Sanirim gitsem iyi olacak.Cenaze haberi alınca gülmek ve tutamamak bana oldu,çok değişik bir his.. Hani üzgünken ağlarsın ama mutluyken de ağlarsın ya,bu da öyle bir şey heralde. Psikoloğa bir git istersen,en azından rahatlamış olursun telkinle bir yolu vardır belki
Cenazede gulmedim. Gulmekten korktugumdan sekilden sekile girdim.Herkeste takinti olabilir ama sizinki abarti geldi.cenazede gulmek pek saglikli bir davranis degil.
Bana o his metal kasikla corba vs karistirilinca oluyor.Offf o metal kasik yuzunden masaya oturmaya korkar oldum
Hele kasik dişe değerse
Hele de bi o çatal tabagı gırç sesi çikartirsa mahvoluyorum yuzum kipkirmizi tirnaklarim felaket bisey oluyor
Yazarken bile tuhaf oldum
Galiba bende normal degilim![]()