Takıntılarımla başa çıkamıyorum. :(

_Pulim_

SabrınSonuSelamet...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
253
140
103
Merhaba arkadaşlar,
Boşanma aşamasındayım,
Bi şekilde ayaklarımın üzerinde durmam gerekiyor,
İş bulmak çalışmak vs. Kendime bakmak zorundayım,
Ama bende bi kaç senedir takıntılar var,
Kontrol etme takıntısı ne yaptıysam kurtulamadım,
Hiç birşeyden emin olamıyorum,
Şimdi yeni bir işe başladım,
Ama sırf bu takıntılar yüzünden bırakmayı düşünüyorum,
Sürekli ora açıkmı kaldı musluk kapandımı ya birşey olursa diye düşünmekten içim içimi yiyor,
Siz ne düşünüyorsunuz ?
Böyle takıntısı olup başa çıkabilen oldumu,
Zaten zor bir süreçteyim böyle iyice çekilmez bir hal aldı hayatım 😢

Hayatınızı düzene soktukça takıntılarınız azalır diye düşünüyorum
Gerginlik yaşadığım dönemlerde bendede olur
Mesala kontrol etmek değilde ağız şıpırtısına takılırım
Yolda yürürken kötü bir şeye basmak gibi bir korkum var
Dönem dönem artar azalır bu durumlar bendede

Fotoğrafını çekin. Atıyorum musluk mu, en son kapatınca foto çekin.

Ütü mü, prizden çıkarıp foto çekin.

Kapı mı, anahtar üstündeyken foto çekin. Gibi gibi...

Şu devirde iş bulmuşken bu nedenle bırakmak zorunda kalmayın.

Üstelik iş bırakmak çözüm de değil, yeni iş bulsanız gene aynısı olacak.

Hayatınızı düzene soktukça takıntılarınız azalır diye düşünüyorum
Gerginlik yaşadığım dönemlerde bendede olur
Mesala kontrol etmek değilde ağız şıpırtısına takılırım
Yolda yürürken kötü bir şeye basmak gibi bir korkum var
Dönem dönem artar azalır bu durumlar bendede
Bendede artıp azaldıgı oluyor,
Ama musluk olan bi yere en son ben girsem aklım orda kalıyor,
Defalarca baksamda ikna olamıyorum.

Fotoğrafını çekin. Atıyorum musluk mu, en son kapatınca foto çekin.

Ütü mü, prizden çıkarıp foto çekin.

Kapı mı, anahtar üstündeyken foto çekin. Gibi gibi...

Şu devirde iş bulmuşken bu nedenle bırakmak zorunda kalmayın.

Üstelik iş bırakmak çözüm de değil, yeni iş bulsanız gene aynısı olacak.
Keşke fotografla ikna olabilsem,
O kadar saçma ki ya fotograftan sonra açtıysam diye düşünüyorum.
Hani muslugu acık unutmak degil derdimde ya bıraktıysam ya bırakırsam gibi. 😢

Keşke fotografla ikna olabilsem,
O kadar saçma ki ya fotograftan sonra açtıysam diye düşünüyorum.
Hani muslugu acık unutmak degil derdimde ya bıraktıysam ya bırakırsam gibi. 😢
Gerekirse kendime kimsenin fark etmeyeceği minik bir kamera alıp takar, akşam sil baştan izlerdim tüm gün ne yapmışım diye ama yine de işimi bırakmazdım.

Soruna değil çözüme odaklanın.

Ayrıca musluğu açık da bırakabilirsiniz insanlık hali, hepimizin yapabileceği bir dalgınlık. Birinin ölümüne sebebiyet vermediğiniz her hatanın dönüşü mümkün.

profesyonel yardım alın fotoğraf çektikten sonra bile emin olamayacak seviyedeyseniz ayıp değil ki olabilir.

Bu konuda bir destek alıyor musunuz? Ben kesinlikle işinizi bırakmanızı tavsiye etmem.Zihninizin başka şeylerle meskul olmasi,işle ilgili bile olsa gorustugunuz insanların olması,iş nedeniyle takıntılı rutinlerinizin sapabiliyor olması , sokağa çıkabiliyor olmanız sizin iyi olabilmeniz için küçümsenmeyecek faydalari olan şeyler

Merhaba arkadaşlar,
Boşanma aşamasındayım,
Sürekli ora açıkmı kaldı musluk kapandımı ya birşey olursa diye düşünmekten içim içimi yiyor,
Siz ne düşünüyorsunuz ?
Tedavi olun canım.

Gerekirse kendime kimsenin fark etmeyeceği minik bir kamera alıp takar, akşam sil baştan izlerdim tüm gün ne yapmışım diye ama yine de işimi bırakmazdım.

Soruna değil çözüme odaklanın.

Ayrıca musluğu açık da bırakabilirsiniz insanlık hali, hepimizin yapabileceği bir dalgınlık. Birinin ölümüne sebebiyet vermediğiniz her hatanın dönüşü mümkün.
Ne bileyim iş yeri zarara girer yok ocak kalırsa birşey olur diye mahvoldum

profesyonel yardım alın fotoğraf çektikten sonra bile emin olamayacak seviyedeyseniz ayıp değil ki olabilir.
Bu konuda bir destek alıyor musunuz? Ben kesinlikle işinizi bırakmanızı tavsiye etmem.Zihninizin başka şeylerle meskul olmasi,işle ilgili bile olsa gorustugunuz insanların olması,iş nedeniyle takıntılı rutinlerinizin sapabiliyor olması , sokağa çıkabiliyor olmanız sizin iyi olabilmeniz için küçümsenmeyecek faydalari olan şeyler
Tedavi olun canım.
Teşekkürler,
Şimdilik doktora gidecek imkanda degilim,
Kendimce aşmak için çabalıyorum 😢

Mahkemede kullanılır diyemi korkuosun?Bende boşandım ve boşanma aşamasındayken gıttım.Avukata sordum bunu kullanırlarmı diye her ınsan psıkıyatrıye gıdebılır dedı.Tedavı olmadan aşamazsın.Bende Okb hastasıyım.Sızdede buyuk ıhtımal bu hastalık var ama daha cok yenı ılerlemeden destek alın.

Bende de takintiyla beraber anksiyete var.Dogumumdan sonra destek almayi ciddi ciddi dusunuyorum.Yoksa yasam kalitesi felaket dusuyor.
O ocagi acik unuttum mu olayinda 1 saatlik köy okulundan izin alip eve dondugumi bilirim.

Mahkemede kullanılır diyemi korkuosun?Bende boşandım ve boşanma aşamasındayken gıttım.Avukata sordum bunu kullanırlarmı diye her ınsan psıkıyatrıye gıdebılır dedı.Tedavı olmadan aşamazsın.Bende Okb hastasıyım.Sızdede buyuk ıhtımal bu hastalık var ama daha cok yenı ılerlemeden destek alın.
Yok mahkemeyle alakası yok,
Teşekkür ederim.

Bende de takintiyla beraber anksiyete var.Dogumumdan sonra destek almayi ciddi ciddi dusunuyorum.Yoksa yasam kalitesi felaket dusuyor.
O ocagi acik unuttum mu olayinda 1 saatlik köy okulundan izin alip eve dondugumi bilirim.
Allah yardımcımız olsun.
Bende bi anda başladı o gün bugündür aşamadım.

Merhaba arkadaşlar,
Boşanma aşamasındayım,
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Basta bi psikiyatriste git. Muhtemelen ilac verir. Psikologa yonlendirmesini iste.Cok matah olmasa da devlettekiler az bucuk is gorur simdilik

Bende de ara ara o takıntı oluyır hatta evden çıkarken kendi kendime konuşuyorum bazen. Ocak açık mı diye takıyorum hep bende ama buara şöyle bir şey buldum kendimce yanarsa yansın ya banane bir kere baktım kapalı işte değilse de benden değerli mi beee diyorum biraz daha iyiyim. Çünkü ciddi hayat kalitesini düşürüyor. Artık takmamayı benim değerli olduğumu düşündüğümden beri iyiyim

• Beğen
Reactions: mb1
Evden çıkarken gece uyurken bende de kontrol etme takıntısı var. Kapıyı kitliyorum emin olamıyorum 2-3 kere o kadar katı çıkıp kontrol ediyorum :) ha bide evden çıkmadan önce kontrol ederken ocağın altını kapattım, prizleri kontrol ettim diye sesli şekilde söylersem defalarca kontrol etme güdüsü kayboluyor

Okb gibi duruyor ama eğitimini alan bilir tabi. Devlet hastanesinde psikiyatriye randevu alıp görünün isterseniz.

Bu tip takıntılar herkeste var. Bir şekilde çalışıyoruz yinede . Mesela işten çıkarken kapıyı iki kişi kitleyip birbirimizi kontrol ediyoruz . Ocağa ben baktım sende bak diyorum . Etrafımda herkeste bu tip takıntılar var.

Back
X