takıntılı adamla evli kalmaya çalışmak

merhaba.Kolay kolay insanlara ders anlatabilen biri değilim beceremem ama buraya içimi dökmek iyi gelecek gibi.5 yıllık evliyim eşim asker lakin bu askeri sistemi bana da yansıtıyor aşırı derece titiz bir adam her konuda maddi manevi yere bir saç teli düşse nefret ediyor.sürekli elimde süpürge ile gezmemi isteyen bir tip.mesela vestiyer kapağı kapalı olmak zorundaymış hep kapı kolu ona çarpıyormuş kırılırmış camı.dün kızımla avm ye gittik hemen fotoğraf atmış bu vestiyer kapalı neden açık kalmış diye. yerde saç tellerim fazla düşmüşse o gün evde ise hemen arar niye böyle bıraktın ortalığı diye.ki sabahları işe alel acele yetişiyorum zaten başka ilden ilçeye gidiyorum çalışmaya.ama eşimin bu takıntıları çok sık boğaz ediyor beni.ben de tam tersi rahat bir insanım detaylara kafa yormam çok.evimi temiz tutarım elimden geldiğince ama elimde süpürge ile dolaşacak derecede değilim.işteyken ya da dışarda iken eşim bu tarz takıntıları için arayınca çok kötü hissediyorum kendimi o gün bütün gün modum düşüyor.mesela kurban bayramında 9 a alarm kurdurdu bana erken kalk diye annemin evine geç diye.bi tatil günüm var uyumak istiyorum onu bile izin yok.bayram da 11 de uyansam sıkıntı yaptı senin yüzünden bayram gezmesine geç kaldık dedi.insanlar kaçmıyor dedim ben de.hayat zaten zor eşimin de böyle zorlaştırması beni mahvediyor
Eli ayağı sakat mı? Pis bulduysa alsın bi süpürge bi bez temizlesin. Siz de cevabını verin böyle hayat mı geçer. Siz onun emireri değilsiniz

Yani market yapılıyor ve sizin ihtiyaçlarınız önemsenmiyor. Kesnlikle çalışmalısınız
Çalışıyorum şükür memurum ama param bitse vermez asla sorgular 300 dört yüz ancak atar hesabıma atar ama atasıya kadar ne kavga ne tartışma çıkarır geçen param bitti atmadı ben de babamdan isteyeyim madem dedim

O derece değil ama bu da mesela telefonla konuşurken asla ikinci iş yapmaz hayattan kopar çok değişik takıntıları var
Eşiniz takıntılı olabilir ama aynı zamanda size ve evladınıza sevgisi saygısı da yok, arabaya su dökülmüşse kurur, yerlerde saç varsa süpürülür.
Asker olması bahane değil, evet asker adamlar disiplinli oluyor, her şey bir nizam intizam içinde olsun istiyorlar ama hepsi eşiniz gibi değil eşinizde sevgisizlik var, kayınpederim de askerdi ama Allah için temizlik yüzünden evde huzursuzluk çıkardığını görmedim, cimriliği de yoktu aksine maaş kartı kayınvalidemdeydi, eşim de asker çocuğu olmasıyla alakalı olabilir titizdir ben de aynı sizin gibi rahat bir insanım ama elime süpürgeyi tutuşturmaz kendisi süpürür, konunuzu okurken eşimin evi süpürüyor olması da ironik oldu.

Çalışıyorum şükür memurum ama param bitse vermez asla sorgular 300 dört yüz ancak atar hesabıma atar ama atasıya kadar ne kavga ne tartışma çıkarır geçen param bitti atmadı ben de babamdan isteyeyim madem dedim
Titizlik hafif kalıyor artık bu saydıklarınızın yanında. Çocuk için mi bitmiyor.diğer yazılanları okuyamadım fırsatım olmadı ama yasadıgını anlayamaz insan böyle biriyle

Titizlik hafif kalıyor artık bu saydıklarınızın yanında. Çocuk için mi bitmiyor.diğer yazılanları okuyamadım fırsatım olmadı ama yasadıgını anlayamaz insan böyle biriyle
El kadar çocuğa arabaya su döktü diye bağırmış çocuk korkudan titremiş:( eşiyle çocuğundan başka her şeyi kıymetli adamın😡 araba bu su da dökülür gazoz da dökülür iç dış yıkamaya verirsin evladından önemli mi?

Ev dört dörtlük tertemiz ve düzenli de olsa takacak bi şey bulur bu kafadaki biri. İnsanda kaygı bozukluğu yapar sürekli böyle muamele görmek, bu nedir yani, hele ki dışardayken arayıp hesap sorması falan, sürekli huzursuzluk veriyor, hiç mi ben ne yapıyorum demiyor?
Benim babam da asker, hem de çok otoriter bi asker ama evde bize böyle davranmadı hiç. Eşin takıntılı ve başkasına karşı hadsiz. Alttan aldıkça da tepene bineceği aşikar ama çözümü nedir, bilemedim.

Kızıma da bazen öyle kızım bir gün elinde su şişesi vardı arabanın içine döktü suyu bilerek ki 4 yaşında nasıl bağırdı çocuk korkudan tir titredi
Cidden dağınık, pis ve umursamaz olursun, o zaman hadi uyarsın diyelim, ben de tahammül edemem dağınık ve pis ortama çünkü. Ama sizin meseleniz kesinlikle bu değil, robot süpürge falan çözmez mevzuyu. Çocukta bi sürü travma oluşturuyor şimdiden, sizi zaten mutsuz bi insan haline getirmiş çoktan.
İnsan cinnet geçirip kavga dövüş bi şekilde üstünlük alsa da mutlu olamaz ki, evlilik böyle bi şey değil.
Bende de temizlik biraz takıntı ama bunun yanlış olduğunu biliyorum ve dizginlemeye çalışıyorum kendimi, tedavi almam gerekse alırdım, başkasına hayatı zindan ettiğini normal bi insan farketmiyor olamaz, bile isteye bu zorbalığa devam ediyorsa narsist de olabilir, bencil de hadsiz de terbiyesiz de, hepsi de kötü yani.

Kızıma da bazen öyle kızım bir gün elinde su şişesi vardı arabanın içine döktü suyu bilerek ki 4 yaşında nasıl bağırdı çocuk korkudan tir titredi
Mesela benim için kendimden ziyade kızım önemli olurdu ve sırf bunu kızıma yaşatmaya hakkımız yok diye yolları ayirmayi düşünürdüm eğer düzelmiyorsa eşim 🤷

hep derim diyorum burada kızlar askerlerle evlenmeyin.
Bence böyle bir genelleme yanlış. Asker olarak doğmuyorlar kişiliklerinde bu bozukluk varsa başka meslekte de ortaya çıkardı mesleğin bir suçu yok adamlar ruh hastasıysa. Ve sanki askerler böyle olur gibi bir kabullenmişlik de toplumda yanlış bir algı çoğu kadın belki bu algı yüzünden ama napalım hepsi böyleymiş deyip kabul etmek zorunda hissediyor. Oysa pamuk gibi asker polisler de var bu benim fikrim çevremde böyle gözlemledim🤗

Bence böyle bir genelleme yanlış. Asker olarak doğmuyorlar kişiliklerinde bu bozukluk varsa başka meslekte de ortaya çıkardı mesleğin bir suçu yok adamlar ruh hastasıysa. Ve sanki askerler böyle olur gibi bir kabullenmişlik de toplumda yanlış bir algı çoğu kadın belki bu algı yüzünden ama napalım hepsi böyleymiş deyip kabul etmek zorunda hissediyor. Oysa pamuk gibi asker polisler de var bu benim fikrim çevremde böyle gözlemledim🤗
Orası doğru eşi asker olup eşinin ağzına bakan bir dediğini iki etmeyen insan çok

Siz izin verdiğiniz için bu şekilde davranıyor maşallah sizde her dediğini yapıyorsunuz biraz dişinizi gösterseniz sönecektir o davranışları, gücü kendinizde arayın burada ne söylesek gayda etmez kendi değerinizin farkına varıp hayır demeyi bilmelisiniz

Bu askeriyenin dayatmis oldugu sistemle alakalı değil sanki,babam asker emeklisi.
Aynı şekilde amcalarim da denizciydi.
Sizinkisindeki titizlik asker olmasından kaynaklı değil gibi..
Misal.babam hâlâ sokağa çıkarken kravat takar.
Her sabah tras olur.Saat 6 dedimi ayağa dikilir.
Ama esinizdeki tamamen farklı bir durum bana kalırsa. 🤷

Son düzenleme:
Back
X