Taklitçi Eltimle Başım Dertte..

Sinoplu57

varsa SEN yoksa SEN...
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
2.798
27
358
Kızlar mrb..
Benimbir eltim var.. benım evimde gördügü herseyi taklit ediyor..
şöyleki,evleneli 8 ay oldu .. benım evime geldi avizelerimi gördü kendi evinde avize fln yoktu zorla kocasına avize aldırıp avizelerini degiştirtmiş.
mutfak perdem stor bende gördü o da yaptırmıs mutfagına..
kapılarım beyaz onunkıler kahveydi sımdıde beyaz kapı siparisi vermısler..
onun mobilyasında yemek masası yoktu ,gecen söyluyor masa alcam diye tövbeee
neyse orta sehpam var beyaz deri onu gordu o da alcakmıs
en son duvarıma kelebek stickeri almıstım , aynısından o da almıs ama onun kı duvara olmamıs kapısına yapıstırmıs..
mutfagımdaki temizlik malzememden bile almıs..
anahtarlıga kadarkopya etmiş..
mutfagımdaki saklama kabını da es gecmıyorum tabi
kolumdaki saati gördü o da alcakmıs o da var aman onuda gecmeyim
en son eşime demiştim bu kelebekleri buraya yapıstırdım ama gorunce onlarda alacaklar.. gorunce haklısın dedi kaldı adamda.
en son stickeri görünce sınırlerım zıpladı delirdim.. istemiyorum benı kopya etmesini..özgün olsun biraz,ben dusunup alıyorum o benden çalıyor..
evime bişey almaya korkuyorum onuda kopya eder diye. en son evime saat ve tablo alcam artık netten siparis etcem bulamasın diye..
napıyım kızlar söyleyin lütfen..​

bunda sorun edecek ne varki anlayamadım bırakın sizi kopyaa ediyosaa etsinn ne güzel iştee sizi örnek alıyor...ayrıcaa ben düşünüp alıyorum demişsinzzyaa yazdıklarınız hemen her evde olan şeylerr..eleştrmek istememm amaa özgün olsun demişsinzyaa eğer siz yeterince özgün olsaydınızz zaten böyle bi durum sözkonusu olamazdı o yüzden takmayın derimm atla deve değil..alt tarafı bi sticer avize kap kacak yanii..

Kızıdıgım konu şu aslında , güzel olmus demiyor takdir etmiyor begenısını dile getirmyor.. o gittikten sonra benım evıme bir haller oluyor.. nazarı cok gecen biri.hem korkuyorum onun nazarından hemde yaradılıs meselesi taklit edilmeyi sevmiyorum..
hani begenısını söylese ıcım yanmaz ama hasetlık edince kızıyorum ..özgün olsun derken bende özgün degilim ama begenılerım kendıme özgü,onun ki tamamen benımkılerın aynısı.. ee insan da sınırlenıyor aynısını baska evde görmekten.

o gidincee yada gelirken evinize bi nazar duası okuyunn evinize bihaller oluyosa..hoş değil amaa çokta takılıcak bi mevzu değil benm fikrimcee kaç yaşında kadındırr takdir etmeyi öğretemezsnzki bu yaştan sonraa bazen insanları oldukları gibi kabullenmekk gerekiyo diye düşünüyrumm..boşunaa tatlı canınızı sıkmaynn bencee

Tabi ki çok sinir bozucu bir durum. Onun bulamayacağı yerlerden sipariş edin alın ne alcaksanız. Birşeyi çok beğenip aldıysanız ve onda olması gerçekten sizi çok rahatsız edecekse " arkadaşım yurt dışına çıkmıştı ordan getirmiş" diyebilirsiniz. Bahaneler, yalanlar kötü elbet ama sizinde siniriniz bozuluyor sonuçta benimde bozulurdu haklısınız.

Kızlar mrb..
şöyleki,evleneli 8 ay oldu .. benım evime geldi avizelerimi gördü kendi evinde avize fln yoktu zorla kocasına avize aldırıp avizelerini degiştirtmiş.
en son duvarıma kelebek stickeri almıstım , aynısından o da almıs ama onun kı duvara olmamıs kapısına yapıstırmıs..
en son eşime demiştim bu kelebekleri buraya yapıstırdım ama gorunce onlarda alacaklar.. gorunce haklısın dedi kaldı adamda.
en son stickeri görünce sınırlerım zıpladı delirdim.. istemiyorum benı kopya etmesini..özgün olsun biraz,ben dusunup alıyorum o benden çalıyor..
evime bişey almaya korkuyorum onuda kopya eder diye. en son evime saat ve tablo alcam artık netten siparis etcem bulamasın diye..

Düşünüp alacak bişey yok ortada, sonuçta siz de aldıklarınızı bir yerde gördünüz. Birebir uygulamasından rahatsız olduğunuzu söyleyin. Söyleyecek cesaretiniz yoksa da kendinize dert etmeyin.

taklit eden değil,taklit edilensin boşver.zevkliyimki taklit ediyor diye düşün:34:

Hiç takma taklitler aslını yaşatır.Evlenirken bize alınan tvnin aynısı eltime de alındı.Ama aynı olduğuna inanmamış geldi benim televizyonumu gözümüzün önünde karış karış ölçtü :1:Sadece güldüm umrumda değil.Senin de olmasın.

Kızlar mrb..

avizesi yokmuş, belki düşünememiş belki önemsememiş, sende ögrünce avizenin bir evi nekadar değiştirdiğini almış (aynı model mi bilemedim)
kapıları kahverengiymiş beyaz kapıların daha trend hem de evi daha ferah gösterdiğini farketmiş, değiştirmiş
yemek masası yokmuş, yemek masası almış. e zaten her evin salonunda yemek masası olmalıdır değil mi?
stor perde desen artık her odaya yapılıyor
deri sehpa ile ilgili bişey diyemicem, belki salon takımına naısl bir sehpa uydurabileceğini bilmiyordu, sende gördü hoşuna gitti

stickerlara gelince...
artık her evde var... kimisi duvara kimisi kapıya kimisi de duşakabine yapıştırıyor...
belki etrafnda bu tip ince detayları görebileceği kimse yoktu, sende görünce hoşuna gitti.
bu kadar takılma bence ev olayına (eşyaların bire bir aynısını almıyor ise)

kişisel eşyalarının aynısını alması hoş olmayabilir elbette bunu da uygun bir dille anlatabilirsin diye düşünüyorum

bu kadar takma kafana en büyük derdin bu olsun:34:

Son düzenleme:
Benimde amcamin kizi oyle.
Eltim olsa bu kadar zoruma gitmezdi.
Gecen dergide begendigim ve almayi dusundugum elbiseyi gosterdim.
Daha ben almadan almis bile :47:
Bide beni bi ara nisanlimada kotuledi, cekemedigi icin.
Insallah bunu yasamazsin. Inan kuzenim gibi biriyse isin zor..

ben bu yılbaşında böyle bişey yaşadım.
hep oluyodu da önemsemiyodum bu sefer söyledim bişeyler:)
bayramda bir elbise almıştım görünce nerden aldın falan demişti.
yılbaşında aynısını almış giymiş. ben de deseydin benimkini verirdim boşa para vermişsin dedim sonra da güldüm gıcık bir şekilde.
takmayın bence de bir daha yaparsa benim gibi bişeyler söyleyebilirsiniz...

demek ki zevkini beğenmiş..
hepimiz biryerlede birşeyler görüp beğenip alıyoruz..
gerek arkadaşımızda, gerek akrabamızda veya yolda herhangi birinin üzerindeki bir giysi..
bizler de mi taklit etmiş oluyoruz..
bu kişi elti olunca da takma bence..

Sevgili Sinoplu hemşerim;
Taklit edecek kadar zevkinize güveniyorsa boşverin hiç takılmayın bile:34:

En son aynalı sticker olayında laf sokacaktım ama eşimin hatrı için sustum ..gerginlik cıksın istemedim ama şok etkisiyle yüzüm düştü tabi.
taklit edilmek güzel tabi taklitler aslını yaşatır bende zaten orjinal degilim ama keske begendım cok güzel dese.. onu demiyor .
bir insan ayaktaki terlige kadar da özenir mi yahu..
Daha cok sorunumuz var onla ama gözüme en belirgin batan bu şuan ..
ben evlenme arefesinde susmayan başkaldıran briydim ..bu susarak kazananlardandı..
sonradan buna da bir haller oldu ..
Allah ıslah etsin diyorum artık onuda..

Benim eltim olcak kişide öyle evlendiler gerçi ama o benim eltim değil ben öyle kabul ediyorum.Nişanlım ve bana neler yaptı bir anlatsam ağzınız açık kalır kendisinden o kadar nefret ediyoruz ben ve nişanlım hiç birşekilde muhattap değiliz zaten oda beni inanılmaz taklit ediyor sorsanız kendisine herşeyin en iyisini o biliyor benim nişan kıyafetimle aynı renk aynı modelin bnzerini aldı saç rengimi değiştirdim oda aynısını yaptı cep telefonumu değiştirdim aynısını aldı rabbim kimseyi sonradan görme yapmasın kuzeni istiyor diye dügününde kafasından aşağıya balon döktürdü sünnet çocukları gibi daha neler neler en iyisi hiç konuşmamak ve muhattap olmamak ben öyle yapıyorum cok rahatım iyikende ayrı şehirlerdeyiz rabbim onunla aynı yerde durmayı nasip etmesin

Kızlar mrb..

sizin yerinizde olsam rahatsızlık duymam
sizi örnek alması ve taklit etmesi,sizi önemsediğini ve dikkate aldığını gösterir
sizde eltinize gittiğinizde aa ne hoş deyip beyendiğinizi dile getirin
bir başkasının yaptıklarıyla tatmin olan insanlar iç dünyalarında karmaşa ve boşluk yaşayan insanlardır
sizin farkınız açıkça ortada
bu size yetmeli diye düşünüyorum:34:

Arkadaşım bunda takılacak birşey yokki Sonuçta o ürünler fabrikasında sadece senin için üretilmiyor Ha başkası almış Ha eltin bunda ne kötülük var anlamadım.Hem negüzel işte demekki güzel şeyler yapıyormuşsun oda beğenmiş seni örnek almış.Bence bu çok güzel bir durum

Back
X