- 20 Aralık 2017
- 399
- 250
- 53
- Konu Sahibi taktak9293
-
maddi sorumluluk verin, paranız olsada eve ortak gider anlamında birşey alınacaksa almayın ondan isteyin gerekirse siz borca sokun başka çaresi yok..Merhaba hanımlar ;
*Evlilikte bayanların üzerine düşen görevlerden daha çok sorumluluk alan bayanları bekliyorum bu alana
-Benim gibi savruk kocasını dizginlemek için önündeki 2 ayın bütçe planını yapan ( eve gelen para ve harcanacak giderleri hesaplayan)
-Sürekli eşinin bir şeylerini toplayan, sanki küçük bir çocuğun peşinde koşarcasına davrananlar.
- Sürekli bir yerlerinde bir hastalanma olan , gereksiz yere en küçük rahatsızlıklarında mızmızlanan adamı teselli etmeye uğraşanlar.
-2 Maaşlı olmasına rağmen evin kirası , arabanın kredisini sorumluluk olarak üzerine alanlar.
-Ailesinde yokluk görmediği halde tutumlu olan bayanlar, aşırı savruk bir aileden gelen adamların donlarını nasıl toparladılar merak ediyorum??
Kendimi aşırı derecede yıprattığımı ve yordugumu düşünüyorum.
Ömrümün geri kalanının nasıl olacagını ve bunu nasıl yönlendirmem gerektiğini hazmetmek için bu konuyu açtım.
İçinizde benim gibi olup gidiş hattı ne yönde değişen hanım arkadaşlar var acaba?
Şimdiden ilginiz için teşekkürler...
maaslar farklı zamanlarda yattıgı içn bi yerde toplamıyoruz.Eve giren para tek bir hesapta toplanıp harcamalar oradan yapılsa daha iyi olmaz mı. Bu kirayı ben ödüyorum eşim mutfak masraflarını karşılıyor sözleri bana evlilikten çok ev arkadaşlığını hatırlatıyor.
tartışmalarımız olmuyor bu konuda...Yani nasıl başlasam bilemedim.
Elimize geçe n para ortaktır.
Neye ne verilecekse haberimiz olur gizli iş yapmayız hastalıkta olsa biliriz.
Aileye yardım yapılacaksada ortak karar alır mantıklıysa yaparız.
Ve yahut var olan bir şeyi var ise tekrar almak isterse neden alıyorsun zaten var israf bu derim ; oda gerekçelerini sunar mantıklıysa alırız benim dediğim mantıklıysa almayız.
Ya aslında hepsi bir anlayıştan geçer.
Karşılıklı diyologlar çok önemli.
Tabiki tartışma seviyeli olduktan sonra her konuda tartışır ve uzlaşırız.
sen üstüne aldıgın görevleri aksatmaya başlarsan eşin alır bunları üzerinetartışmalarımız olmuyor bu konuda...
ömrü boyunca para yönetmesini bilmediginden geciyor sıkıntılar.
onun için ne gerekli onu bile bilmiyor.
sürekli hersey özellikle para konusunda benim yönlendirdigim sekilde oluyor.
Bu konuda onun kendini geliştirip ipleri eline almasını istiyorum.düzgün birşekilde tabi ki
tartışmalarımız olmuyor bu konuda...
ömrü boyunca para yönetmesini bilmediginden geciyor sıkıntılar.
onun için ne gerekli onu bile bilmiyor.
sürekli hersey özellikle para konusunda benim yönlendirdigim sekilde oluyor.
Bu konuda onun kendini geliştirip ipleri eline almasını istiyorum.düzgün birşekilde tabi ki
Merhaba hanımlar ;
*Evlilikte bayanların üzerine düşen görevlerden daha çok sorumluluk alan bayanları bekliyorum bu alana
-Benim gibi savruk kocasını dizginlemek için önündeki 2 ayın bütçe planını yapan ( eve gelen para ve harcanacak giderleri hesaplayan)
-Sürekli eşinin bir şeylerini toplayan, sanki küçük bir çocuğun peşinde koşarcasına davrananlar.
- Sürekli bir yerlerinde bir hastalanma olan , gereksiz yere en küçük rahatsızlıklarında mızmızlanan adamı teselli etmeye uğraşanlar.
-2 Maaşlı olmasına rağmen evin kirası , arabanın kredisini sorumluluk olarak üzerine alanlar.
-Ailesinde yokluk görmediği halde tutumlu olan bayanlar, aşırı savruk bir aileden gelen adamların donlarını nasıl toparladılar merak ediyorum??
Ömrümün geri kalanının nasıl olacagını ve bunu nasıl yönlendirmem gerektiğini hazmetmek için bu konuyu açtım.
İçinizde benim gibi olup gidiş hattı ne yönde değişen hanım arkadaşlar var acaba?
E tm sorumluluk vereceksiniz işte.
Yavaştan başlayın mesela
Neyapıyorsunuz siz yarısı ona yükleyin.
Ve ona çaktırmadan uzaktan izleyin
1.ay olmadı yüklenmeyin 2.ay tekrar gözlemleyin olmadı mı
Nedenini sorun gibi gibi g bi
bugün mesela kredi kartının borcunu ögrenip yarın yatırıcaz borcları tamamen kapatalım diye bankayı arayacaktı.
normalde olsa bu saate kadar 3-4 defa hatırlatırdım.
bakalım napcak ? yarın ödeyecek mi kredi kartı borcunu ben söylemeden...
herseyi borcla, taksitle almaya alışmış. parası varken bile 1500 tl lik telefonu bile fatura ile almış evlenmeden önce bu ay bitiricez borcu
maysda askere gidecek ztn .aklı basına gelir inş.Ya çok ilginç birşey var benim kv çok tutumludur eşim ise savruk nereden böyle olmayı öğrendi anlamış değilim ki kv lerin durumu kendi aileme göre daha düşük. Bense babamın varlığının içinde tutumluyum . Evlendik eşimin işi dolayısı ile başka bir şehire yerleştik ben istifa ettim ve tekrar iş bulamadım . Neyse tek maaşımız var ama hatrı sayılır bir miktar fakat yine de giderimiz fazla çünkü ev kirası ve ayrıca ev kredisi ödüyoruz. Eşimi bu maddi konularda çok dizginlemeye çalıştım cidden bak bazen sinirlendim ona. Sonra afrin operasyonu ortaya çıktı ve oraya gitti . 1 ay sonra duş almak için çıktılar bende otobüse atladım yanına gittim 3 gece otelde kaldık yedik içtik gezdik ama eşimde birşey fark ettim . Artık parasının kıymetini biliyor olmuştu bu beni inanılmaz sevindirdi. Galiba yaşadıklarından dolayı oldu gibime geliyor . Sizde parayı nasıl zor kazandığını ispatlarsanız farkına varıp toparlanır belki diye düşündüm. Arkasını toplama işine gelirsek o zor ben yaşamadığım için cidden sana fikir veremem. Ödemeler noktasında eve giren geliri bir hesapta toplayın o hesabın 2 adet kartı olsun biri sende birisi onda. Ödemeleri o hesaptan yürütün diğer hesapta ise para biriktirin oldu bitti bak
Merhaba hanımlar ;
Tek maaşa mı düşeceksiniz o askerdeyken eğer öyle olursa o zaman dünya kaç bucak onlarmaysda askere gidecek ztn .aklı basına gelir inş.
onun için çalışmak kariyer gibi bişey.
para kazanmak için işe gittiginin , para kazanmak için zorluk çektiginin farkında degil.
lafa gelince üni 2 den beri çalışıyor güzel maaşlara.
elinde avucunda hiç bir şey yoktu ama evlendigimzde
Tek maaşa mı düşeceksiniz o askerdeyken eğer öyle olursa o zaman dünya kaç bucak onlar
Paranın kalmadığını anlayınca kendine çeki düzen verecektir benceöyle olacak.
ama kredi ile ev kirasından maaşım artıyor baya.
işte oraya gidince de Asırı savruk olmazda beni zora sokmaz . ne diyiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?