taktiklerr taktiklerrr.. istiyorum <3

Bi saniye size annemi baglayayim
Evliligi yurutmeye niyetiniz varsa bazi seyleri gormeyeceksiniz diyor kendisi
Ben ayni fikirde degilim tabii. Gerci babam asla anneme toplattirmamisti esyasini. Ustune basina cok titizdi utusunu camasirini kendisj hallederdi rahmetli

Kismen katiliyorum diyelim anneme
Ama esimle ruhsal olarak uyumum varsa anlasabiliyorsam evin maddi yukunu ustlenirim ben. Basina da kakmam adamin. Tabij donunh gomlegini toplamam o ayri

yüklenince belli bi süreden sonra insan yıp ra nı yor.

yüklenince belli bi süreden sonra insan yıp ra nı yor.
Neden yipraniyorsunuz ki? Hayat musterek. Siz evde otursaniz sadece esiniz calissa o da yipraniyor olur ama. Bence is bolumu yapilabilir bazen esiniz ustlenir bazen siz ustlenirsiniz. Evli olmak bunu gerektiriyor.

Neden yipraniyorsunuz ki? Hayat musterek. Siz evde otursaniz sadece esiniz calissa o da yipraniyor olur ama. Bence is bolumu yapilabilir bazen esiniz ustlenir bazen siz ustlenirsiniz. Evli olmak bunu gerektiriyor.
sürekli ben üstleniyırum .
borçları ödemesekte olur ona göre.
cebinde para olunca batıyor ona.

hayat müşterek tabiki.. ama benim yaptıgım enayiliğe kacıyor azıcık

paramız yok ödememiz var diye öğlen yemek yemediğim oluyor.
o ise öglen arkadaslarına yemek ısmarlıyoır.

şirket telefonum var diye sahsi numarama kontur yüklemiyrm . onun 170 tl faturasını ödüyoruz

Benim maasi esime internet bankaciligindan eft yapiyorum.faturalari ev borcu masraflari esim ilgileniyor ben rahatim.ben iş ev kizimla ilgileniyorum.disari isleri de o ilgilensin.

ben maaşlarımız aynı zamanda yatıyor ben ona diyorum benim hesabıma gönder sende durmasın :) evden çıkarken telefonunu aldın mı cüzdanın orda mı vs. bir yere gidip kalkarken etrafa bakıyorum unuttuğu birşey var mı ben bakmadığım zaman kesin birşey unutuyor

ama alıştım sanırım ya da alıştırdım onu bu şekilde ister istemez.. bazen diyorum da ben olmasan sen ne yapacaksın evin yolunu da unutursun diye.. değişeceğini düşünmüyorum sende kendini çok kasma bence..

Ama bu noktada siz mudahale etmezseniz allah tarafindan duzelme olmaz ki. Siz belirli seyleri yapip kalanini esinize birakin. Mesela benim babam kirayi oder faturalari hallederdi. Kalan para kendi ozel zevklerine harcanirdi. Annem de cocuklarin ihtiyaclari ve mutfak masrafini karsilardi. Kalan parasi olursa kendi keyfine harcardi. Siz de bu sekilde yapin. Maaslar ve giderler bellidir sonucta. Bize yazarsaniz biz bolusturelim siz almazsaniz kontorunuz tabii olmaz. Hicbir koca ay karimin kontoru yok diye aglamaz oturup ayol. Siz yaparsaniz yapilir yapmazsaniz yapilmaz basit yani

Benim de eşim böyle ya maddi konularda
Ben sıktıkça eşim su gibi para harcıyor
Ben çözümü şöyle buldum
Bedelli askerlik çıkacak ona para biriktirelim diye ikna ettim ev almayı da düşünüyoruz peşinat lazım
Ben kendime ofis açmayı düşünüyorum ona para lazım
Böyle böyle adamın kafasını yedim para lazım harcama diye işe yaradı dikkat ediyor en azından avm ye daha az gitmeye başladı millete yemek ısmarlamıyor

Kendimi gördüm yazdıklarınıza...
Eşim maaşının ne kadar olduğunu hatta internet bankacılığı şifresini bile bilmez.
İnanılmaz keyfine düşkün.. kredi ödüyoruz ve bu ay biraz idareli gidelim dediğimde bile ben sıkılıyorum kendimi maddi olarak kisitladigimda der.
Kayinvalidem bana bu konuda hep sen bu kadar erkek gibi bir kadın olduğun için bu adam bu kadar rahat, bırak biraz o düşünsün diyor. Ama elimde değil her şey kontrolüm alrinda olsun istiyorum.
Ya bu deveyi gudecegiz ya bu diyardan gideceğiz.
E ben de hep derdim bu olsun çok şükür evine bağlı, beni seviyor, parası elimde, kusuru da bu olsun deyip içinde bulunduğum durumu dert etmemeye çalışıyorum

ya öyle de işte bilemiyorum.
insan cileden cıkıyo be kardeşim.
düşün ya ben para gitmesin diye öğlen evden bişi getiriyorum .
adam millete yemek ısmarlıyor.

yemek kartının gecmediği yerde yemek yiyor. illa para verecek para batıyo adama

Biri beni mi çağırdı =))
Hastalık kısmı hariç diğerleri tamam=)
Maaş kartı ve kredi kartı bende, her ay ödeme planı yapıyorum, eşimin elinde sadece bir tane banka kartı var, kişisel harcamaları için oraya 500 TL gönderiyoruz her ay, onun haricinde her şeyi ben takip ediyorum. Şikayetçi miyim ? Hayır
Bir düzen kurdum ve devam ettiriyorum, internet bankacılığı sağolsun. Bu arada geçen zaman içerisinde biriktirmeyi öğrendi, tasarruf yapmayı öğrendi kısmende olsa, olumluya doğru bir gidişi var ama yinede para işlerinde son kararı bana bırakır

bizdede öyle.
mesela krediye ara ödeme yapıcagımız sıra ben hesaplıyorum . giderleri. ona da hesabında 300-400 tl kalacak sekilde para bırakıyoruz.
bana havale ediyo maaşını benim hesabımda birikiyor para. benim maaşımdan kalan parayı da hesabımda tutuyorum.
bu sayede 2 senelik krediyi , 5 ayda yarıladık ödemesini.

Ama ben istiyorum ki , o da böyle seyleri çekip çevirmeyi becersin.
Alıştıgı sey gevşeklik ben ona gelemiyorum.
İnsanlara karsı çok verici. düğünde bize 50 tl takana illa 100 tl takalım ne olacak sanki diye diye bi kaldı.

Sanki insanlar kıymet biliyor. Ben cimri biri degilim ama gün gelir 1 tl nin hesabını yaparsın gün gelir 1 milyara bakmadan harcama yaparsın.

Adamın gözü seyiriyo diye özel hastaneye gidiyoruz. Damla veriyo geciyor. ne biliyim yaa .
Tutumlu olmasını istiyorum .
Ha onun maaşı benden fazla. Her zaman o üst olsun isterim kariyer olarak maddi olarak.
Ama harcamasını da bilsin.

bir de ne kadar süredir evlisiniz? ve bu düzeni kuralı ne kadar oldu? Yoruldugunuz herseyi ben hesaplıyorum her seyin derdine ben düşüyorum diye hissettiniz mi?

buyrun benim... :)
şimdi aynı durum bizde de var, eşimle maaşımız aynı gün yatar. parça parça kredilerimiz var onların ödeme günleri değişiyor. eşim maaşını kendi harçlığını alarak bana gönderir ( 300-400 tl kadar )
ben günleri geldikçe kredileri öderim. zaten alışverişi birlikte yapıyoruz. kira vs her ödemeyi planlar ve ayırırım. kalan paraya dokunmam biriktiririm. altın alacak miktar birikince altın alırım.
ama seni anlıyorum ben de bazen isyana geliyorum her şeyi neden ben düşünüp planlamak zorundayım diye ama diğer türlüsünde içim rahat etmeyecek. ödedi mi, gününü mü geçirdi faiz mi geldi diye düşünür dururum.
adam rahat daha hiç demedi ki para yetiyor mu? ya da artıyor mu? Artan para nerde? hiiiç bir şey demez. büyük bir şey alınacaksa mebla olarak yani, bunu alsak para yetiyor mu der sadece.
Sen de eğer bu sorumlulukları eşine verince kafanın rahatlayacağını düşünüyorsan bir konuşmayı dene. ama benim gibi için rahat etmeyecekse boşver sen halletmeye devam et.

Elinden maasini kartini aldiginiz adamlarin bir seyleri cekip cevirmesini bekleyemezsiniz ki dip not olarak. Zaten adamlarin cogunda akil yarim. Bir de elindeki parasini aliyorsunuz sonra da is bekliyorsunuz. Daha kendi parasini yinetmeye hakki olmayan bir adamdan nasil beklenir ki komik bence. Cocuk gibi harclikla yasiyor. Bu da adamin isine geliyor oh ne guzel her seyi hanim yapsin diye yayiliyor da yayiliyor. Ekmegine yag suruyorsunuz adamlar hepten sorumsuz oluyor sonra. Bence herkes neyi odeyecegini bilirse daha dogru.

evet sanırsam bende askerden gelince aynı taktikle devam edicem.
cünkü adamın hesabında 400 tl bile olsa nereye harcadgını bilmeden harcıyor.
paranın gittiği yeri de bilmiyor.

internet üzerinden yatırıyorum bende kolay yani yatırılması mesele degil aslında.

ya işte bizde birikim tutarı sadece bende birikiyor.
son 3 aydır elk su dogalgaz faturasını o ödüyor. telefonunda internet bankacılıgından. Onda bile maaş yattıgı gün öder diye bekliyorum. illa söylettiriyo . ben söylemeden yatırsa keşke...

bizde kredi kartı borcu faturalar onda; kredi , ev kirası bende :)
askerden gelsin kredi kartı borcumuz bu ay biticek inş.
az girersek kredi kartına ev kirasını da ona ödettiricem ..

Yine bende biriksin birikicek para;
PARA BİRİKTİREMİYOR cünkü.

evlenmeden önce hesap kitap nedir bilmezdim maaşımı alır yer içer gezer yine de para birikirdi. ama şimdi öğrendim kocam sayesinde. hem borç ödeyip hem geçinmeyi. hatta plan yaptım ya da taktik diyelim. kredi borçlar bitsin ev alıcam ve o zaman elimi çekeyim bu işlerden diyorum. yapabilirsemm:))

Benim size tavsiyem kira,banka borcu ve fatura gibi gunu tarihi olan borclari sizin odemeniz,mutfak masrafi, kiyafet ihtiyaci,gezme tozma gibi tarihi olmayan seyleri esinizin karsilamasi. Boylece ode ha ode diye ittirmenize gerek kalmaz. Birikim icin atiyorum 500 lira mi ayirmaya karar verdiniz onu da ortak hesabiniza gondermesini isteyin. Paraya el koymak zorunda kalmazsiniz,esiniz de yanlis anlamaz sizi boylece. Cok cirkin bir sey cunku maas gunu gelip de ver parani denmesi. Sozumu uzerinize alinmayin lutfen eger boyle bir sey yapmiyorsaniz ben buradaki arkadaslara soyledim genel olarak. Sizden o tarz bir yorum gormemistim yani zaten esimin maasi bana geliyor gunu gelince diye

maaşı bana gelmiyor tabikii...
sadece biriktirilcek tutarı alıyorum. O da 2 ay sonra ikimizin birikimi ile ara ödemeye gidiyor
Maaş kartına el koymak bana da sacma geliyor. cünkü o calşıyo maaş kartı onun. ama kredi kartını vermiyorum . cırt cırt gecmesin diye. dediğiniz mantıklı. ztn 10 aylık evliyiz zamanla o da alışır parayı alıp hesabıma yemiyorum cünkü.

Sigara alsam mesela birikimden söylerim . saklamam

Kendisi nişanlıyken kredi filan cekip evlendikten sonra bana söyleyince para konularında benim ona karsı bi güvenszliğim oluştu tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…