Tam bir anne olmak..?!

Can'ım o söyle oluyor kendimden anlatayım.
Lisede üniversite de laylaylom yaşamış. Yemek yapmamış,temizliğe el sürmemiş. Eve girdiği saatle çıktığı saat arası 1-2 saatçik olan... Tipin(bu tip ben oluyorum) evlendiğinde çocuğu olduğunda Sezeryan doğum olduğu halde 5. Gün tüm bakımını ele alan bebeğin her türlü bakımı aynı Zaman'da eşinin yemeğini evinin toparlanmasını halledebilen (ilahi bi yardım gelmişti sanki :) ) çocuğu ek gıdaya başlayınca gittiği yerlere kendi hazırladığı meyve pürelerini taşıyan benim gibi tiplere hiç beklemiyordık ondan ama tam bir anne oldu diyorlar. Gaza geldik ikinciyi yaptık :)))

Şöyle ki;
Daha önceden tanıdığın kadının çocuklara karşı pek ilgilisi bilgisi yok. Ama çocuktan sonra her lafı kendi çocuğuyla ilgili.
Öğrendiği her şeyi etrafına yaymaya başlıyor. Konu açılsın açılmasın sürekli çocuğuyla ilgili bir şeyler anlatıyor ve gösteriyor.
Ve bir süre sonra o insanla başka bir konuda konuşamaz hale geliyorsun.
Çocuktan önceki kadınla çocuktan sonraki kadını farkediyor herkes. 'Tam bir anne' tanımı buradan geliyor bence.

Ayrıca eşin sana bir şey ima etmemiş. Üstüne alınma.

Hayatta hiçbir şey başaramamış insanın egosunu çocuğun üstünde hızla tatmin ettiği ve çocuğu insani vasıflarla değilde hırsla büyüttüğün zaman dışarıya göre tam bir anne oluyorsun. Fakat önemli olan onun sağlığı ve mutluluğu olunca onu bir robot olarak değilde bir birey olarak görünce yani onunla hayatı yaşayınca evladınızın gözünde tam bir anne oluyorsunuz. İkisini de denedim ve ikincisinde bende çocuğum da mutluyuz. Herkes otursun işine geleni övsün. O kurs senin o kitap benim küçücük el kadar bebekleri taşıyacağıma evde oturur sepete patates doludurur sayarım daha iyi. Onlar şu an sadece sevgiyi hatırlayacaklar ileride. Ben işte o zaman tam bir anne olacağım.

Hic boyle dusunmemistim. Kizimin bakimini ilk bi kac gunden sonra hep kendim yaptim. Annem evde olmasina ragmen. Bana da sik sik soylendi. Duruma cabuk adapte olup acemilik cekmedigim soylendigini varsaymistim..

Hani kötü maksatlı değilde kimisi nasıl yemeği güzel yapınca özellikle yeni evli biri tam bir ev kadını olmuş derler söylerler buda öyle birşey
Eline yakışır, o görevi benimser, anaçlık ruhu vardır, diğerlerine göre belirgin olur insanlarda bunu söylerler

O yüzden bunun kuralları falan yok, içiniz rahat olsun
Kimisi de abartıyor o ayrı mesele

hangimiz dört dörtlük anneyiz ki onlar meçhul nacizane bebişlerimize faydalı olmaya çalışıyoruz.onların dili de olmadıgına göre.dört dörtlük kimse yoktur ki porasını allah bilir.Fakat annelik iç güdüsü vardır ya cocugun az zayıflasa acaba ona iyi bakamadım mı acaba.....milleti kafana takma senin vijdanın -anne oldugnda rahatsa problem yok anneliğin tadını çıkar cnm

Teşekkürler Allah razı olsun:) yanı evet ilk örnekte geçen kişi öyle. Ben de öyle düşünüyorum. Eskiden bıcır bıcır kız çocuğu gibiydi, sanki hiç büyümeyecek gibi:) çocuk olunca birden olgunlaşma diye düşünülebilir,ama diğerleri Nasıl bişi çözemedim

İyi de benim anneliğime laf ettiler demedim zaten:) kalkıp buna üzülüp ağlamıyorum korkmayın:) o gün hatta eşimle de konuştuk bu tabir Nasıl bişey ya. Herkonıda bilgisi olduğu için mi böyle düşünüyorsun dedim. Konuya hakim olma gibi bişi mi.. Yok öyle de değil Nasıl anlatılır ki acaba anlatamıyorum dedi. Öyle bozuldum dediysem triplere girmedim, Cidden merak üzerine konuştuk net bicvp çıkmayınca bi de buraya açayım şu konuyu dedim.. Millete de kızmayın derken de bakıyorum kime kızmışım çok açıklayıcı yazamamışım sanırım

"Tam bir anne" tabirini ilk kez duydum desem? Kalabalık bir çevrem var istemediğim kadar kalabalık hem de; kimsenin ne benim için ne başkası için böyle konuştuğunu duydum. Ne yani eksik miyiz şimdi biz

Karnında 9 ay bebeğini taşıyıp binbir zorlukla cocugunu dünyaya getiren ve onun için canını vermeye hazır herkes tam bir annedir.( doğurup sokaga atanlardan bahsetmiyorum yada doğurup keyfi yetiştirme yurduna verenlerden).anneliğin eksiği yada fazlası yoktur.internette sosyal medyada yok oyuncu anne yok melis mertin annesi blogları olan kişilerin anneliği sizinkinden fazla değil.hepimiz eşit derecede evlatlarımıza bağlıyız.siz sakın kendinizi kıyaslayıp boşyere gerilmeyin.sizde herkes gibi mükemmel bir annesiniz.

Not : oyuncu anne den ve onu kutsallaştıran herkesten nefret ediyorum.bir kere merak edip açtım baktım.bazı kadınlar anneliğini sorgulamış resmen.ya o bayanda sizin gibi benim gibi bir insan.para var imkan var kadında.sanki bi o kadın çocuklarına adamış kendini de biz kuklayız gibi.bırakın bu insanları takip etmeyi.siz bu dünyanın en mükemmel annesisiniz öyle hergün ayrı bir entel dantel etkinlik düzenleyemeseniz bile.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…