Sırf şu dövme meselesi için alo fetva hattını aramışlığım var kızlar.
Aradım, kadın fetva hattına yönlendirdiler. Dövme yaptırmak günah mı dedim önce, sonra da abdest olayını sordum. Dövme yaptırmanın günah olduğu, ama mevzunun abdest ile ilgisi olmadığı söylendi.
"Vücuda acı çektirmek, vücut bütünlüğünü bozmak gibi sebeplerden ötürü dövme yaptırmak mekruhtur, peygamber efendimiz lanetlemiştir" dedi. Yani, yapılmaması, yapılmasından daha uygundur. (Buradaki lanet, Allah'ın rahmetinden uzak olması anlamında kullanılıyormuş.) Ben de böyle olunca şey dedim, "şimdi ben kaşımı alıyorum mesela, kulaklarım da delik, yine vücut bütünlüğümü bozmuş ve acı vermiş olmuyor muyum" dedim. "Evet, aynen öyle" dedi.
Sonuç olarak şunu algıladım, ha kulak deldirip vücut bütünlüğünü bozmuşsun, ha dövme yaptırıp bozmuşsun.
Ek olarak, aynı soruyu Nihat Hatipoğlu'na sormuşlardı.
"Anneler babalar bana dövme konusunda 'hocam abdest geçirmiyor de yaptırmasınlar' diyorlar, neden yalan söyleyeyim, dövme abdest geçiriyor. Bu yaptırın demek değildir, ama yaptırdıysanız da benim abdestim olmuyor, benim namazım olmuyor diye bir şey düşünmeyin" tarzında bir açıklama yapmıştı.