Tam da herşey düzeldi derken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi A_L_A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

A_L_A

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2010
1.406
3
0
İstanbul
Daha tam 1 ay önce burada hep beraber halaylar çekmiştik hatırlarsınız. "Ben bu hale nasıl geldim..." başlıklı konumda derdimi sizlerle paylaşmış, hep beraber mutlu sona vardığımızı düşünmüş, zafer nidalarıyla halaylar çekmiş, şarkılar söylemiştik. Ancak durum hiç de öyle değilmiş. Eşim de ben de örtmüşüz demek ki bir şeylerin üstünü. Her ikimiz de 10 senelik evliliğimizde ve 4 senelik flört dönemimizde yapadıklarımızı hep hasır altı etmişiz. Bunu dün anladık.

Durup dururken, Tv seyrederken şakayla başlayan bir konunun sonu, ayrılık kararına vardı. Her ikimiz de öyle döktük ki içimizi. İkimiz de yorulmuşuz aslında birbirimize farkettirmesek de, her ikimizin de artık mecali kalmamış bir şeyleri alttan almaya, örtbas etmeye.

Velhasıl bilenler bilir, geçen ay hazırlamış olduğum (o malum konu zamanı) anlaşmalı boşanma dilekçesi hala çekmecede bir yerde duruyormuş. Çıkardım verdim eşime akşam. Yarın giderken bunu adliyeye verirsin sana zahmet diye. Kabul etti o da. Sonra ben kızımızın yatağında uyudum, eşim kendi yatağında. (gerçi her ikimiz de uyuduk sayılmaz ya evin içinde köşe kapmaca oynadık desek daha doğru olur)

Hiç ses yükselmedi, hiç hakaret olmadı biliyormusunuz? Belki bunlar olsaydı (her ikimiz için de) çok sinirliydik sinirle verilen bir karar diyebilirdim ama ne acı ki değil...

Gayet mantıkla, gayet soğukkanlılıkla ve gayet sessizce verilen kabul edilen bir durum bu... İçim acıyor, biliyorum ki onun ki de acıyor ancak sonu da yok işte.

Yaşanan herşey bişeyler almış götürmüş biz farketmeden...

canım ya inan ne dıyeceğimi bilemedm oysakı nasıl sewınmıstık senın dedıgın gbı nasıl da mutluyduk sennn mutlu sona ulasmana ..o kadar uzuldum kı..bu kararınızdan vazgecersınız ınsallh.ben ınanıyorum kı ortada sewgı var..

aman ablcığım ne diyorsun sen ne ayrılığı sevgi böyle basit bir şeymi haklısın sana hiç iyi şeyle geitrmdi 2011!!...
yazdıklarınızdan cümleleriniz öyle yansıtmış ki eşinizi hala çok sevdiğinizi...
bi kez daha düşünseniz yani bak çocuğunuzda var. ya içim ezildi

canım evet sevgi var. bundan o kadar eminim ki...
ancak maalesef bazen sevgi herşeyi halletmiyor demek ki. sevgin sayesinde tolerans gösteriyorsun ancak giden senden ve ondan oluyor.
nasıl anlatsam bu daha çok yorgunluk, pes etme...
yani her ikimiz de pes ettik...
belki de ikimizin de terapiye ihtiyacı var ancak zaten eşim böyle bir şeyi asla kabul etmez. ona göre herşey insanın kendi beyninde bittiği için, terapiye falan pek inanmaz.
e sadece ben tedavi görsem desek, zaten kullandığım ilaçlar var, sadece benim iyi olmam da benim bişeyleri sırtlanmam demek. ona da gücüm yok...

yaradan hepimizhakkında hayırlı şeyler nasip etsin. Kimseyi ağlatmasın Allahım..

Son düzenleme:
ben yaşanan olayları bilmiyorum ama sanırım en sağlıklı boşanma kararları böyle sessiz ve kararlı bir şekilde verilenler...

canım benim dediğim gibi sevgi herşeyi çözemiyor demek ki...
nasıl sevgisiz bir evlilik yürümüyrsa, sırf sevgiyle de yürümüyormuş bunu anladım....

ben yaşanan olayları bilmiyorum ama sanırım en sağlıklı boşanma kararları böyle sessiz ve kararlı bir şekilde verilenler...

bnde bilmiyorum çok mu acı şeyler yaşadını ablam. ama ayrılma kararı vermekte cesur davranmışsınız hem çocuk hem ayrılık can yakar.

Allah ne çocuğunu ne seni nede eşiniz ağlatmansın her daim yanınızda olsun.

çok üzgünüm dayanamıyorum böyle şeyleri çünkü annem babamda bu noktaya gelmişlerdi. ama pozitif sonuç aldı Allah yar ve yardımcınız olun.

daha önce yaşanan olayla kayınvalide ile ilgiliydi. (konu ile ilgili konum vardı ancak bir sebeple geyik bölümüne taşınmış ben de kapanmasını rica ettim). o konunun çözümünde bile tüm arkadaşlar eşimin ADAM gibi ADAM olduğunda hemfikirlerdi.
yani bugün dönüp eşim için şurda hatalıydı, burda şunu yaptı diyemem. Allah için 10 sene boyunca ufak tefek tartışmalar da olsa, gerçekten güzel bir evlilik yaşadım. Bunun meyvesi olarak da 8 yaşında bir prensesimiz var.
Evet zaten sessiz sakin alınan bir karar olduğu için, kararın netliğinden o kadar eminim ki, içim ondan acıyor. Ancak dediğim gibi her ikimizin de gücü kalmadı, kalmamış bunu gördük...

hayat acı tesadüflerle mi dolu? hatırlarsan ben de yorum yapmıştım senin konuna,hemşehri çıkmıştık..
dün gece biz de ayrılık kararı aldık,hem de ben ikinci bir bebek yapsak mı diye düşünürken.dediğin gibi dün anladık ki herşey bitmiş ve biz hep üstünü örtmüşüz.tükenmiş herşey,tahammüller bitmiş.az önce boşanmak için gerekli tüm evrakı hazırladım,oturdum.yarın avukat arkadaşım açacak sabahtan davayı.kayınvalidem ağlıyor,hiç aklıma gelmezdi bu evliliğin bitişine ağlayacağı.gerçi olanın bitenin onunla ilgisi yok bizim olayımızda.
diyeceğim o ki sona gelindiyse bitiyor işte,engel olamıyorsun.bitiyor,bitiyor,maalesef bitiyor.
umarım allah sabrını da verir çünkü senin de benim de çocuklarımız var.zor olucak ama öldürmeyecek,geçecek biliyorum.keşke daha güzel bir konuda yazışabilseydik.ben dün karar verdim,herşey olacağına varır.yapacak bir şey yok.bazen şer gibi görünen aslında hayırdır..

ya hemen ne koşturup gidiyor adliyeye,kovalayan mı var!!!yapmayın allah aşkına bir şans daha tanıyın birbirinize.bir müddet başka yerde kalsın şöyle 1ay kadar;bir bakın bakalım ondan sonra hala aynı düşünceler kafanızda volta atıyor mu diye.evlilik bu, ölesiye sevgiden öldüresiye anlar da doğrur.geç değilse eğer ulaşın ona cepten,sunmasın hemen kağıtları...

canım benim dediğim gibi sevgi herşeyi çözemiyor demek ki...
nasıl sevgisiz bir evlilik yürümüyrsa, sırf sevgiyle de yürümüyormuş bunu anladım....

bebeğim anlamıyorum çok şey yaşamısınız siz benden daha iyi bilirsiniz. sevgisiz yürümemsi saçmada sevgi ile beraberliğin yürümemsi bana dahada saçma geliyor. çok üzüldüm durumuna dua edelim herşey yoluna girisin.

haklısın bazen sevgi çözüm getirmiyor..toleransta bi yere kadar..gidenleri geri getirmek cok zorr..belkıde en ıyı terapı ıkınızınde bıraz kafa dınleyıp daha ıyı dusunmesı..

ya benim anlayamadığım ikinizde içinize bukadar ne atmış olabilirsniz ki ??
hadi seni tamam biliyoruz kayınvalide kayın vs bir arada yaşamak hakaretlere katlanmak??
eşin neleri örtbas etmiş içinde
neydi ki bu kadar sessiz sakin bir şekilde herşeyi bitirmeye götüren
evet kaynana doldurmuş desek muhtemelen kavga ederdiniz sesler yükselirdi
bu içerden bir patlayış artık gücün bitmesi ama neden??,
arada kalmaktan mı neden..

evet bitanem hatırladım. eşim tarafından hemşehri çıkmıştık.
çok üzüldüm bitanem sana da...
bazen kelimeler bitiyor ya o noktadayız her ikimiz de...
bu süreci beraber atlatırız umarım....

canım noluyo yaaaaaaaaaaaa................şaka olduğunu söylemeni okadar isterdimki ....
naparsın canım iş olcağına varıyor .
bence yine üstesinden gelirsin sen

beyimiz pek onurlu, pek gururludur. benim kağıdı ona sunmam karşısında zaten "aman hayatım o ne demek" demesini beklemiyordum. bunu yapsaydı beni şaşırtmış olurdu çünkü benim tanıdığı eşim zaten bunu yapmazdı. yani bile beil lades dedim.
şu anda şehir dışına çıktı. yani verdiyse sabah vermiştir. arayıp aman verme demenin bir anlamı olduğunu zannetmiyorum...

evet bitanem hatırladım. eşim tarafından hemşehri çıkmıştık.
çok üzüldüm bitanem sana da...
bazen kelimeler bitiyor ya o noktadayız her ikimiz de...
bu süreci beraber atlatırız umarım....
herhalde şuanda seni benden iyi kimse anlayamaz,çok benzer bir şey yaşıyoruz..
desteğine ihtiyacım olacak,sen şuan daha metanetli gibisin ben daha çok dağıldım sanırım.

evliliğin sorumluluğu zaten ağırr.
birde ek sorunlar ortaya çıkınca bunu taşımak çok zor hale geliyor ve çöküyor malesef

ve bence bundan sonra evlilik düşünmeyin derim.
çünkü hepsi aynı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…