• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam Donanımlı Olmak

siyah kuğuyu izlemeni tavsiye ederim psikolojik gerilim tarzında. ayriyeten piyanist olabilir savaş anındaki insanların psikolojisi için. ben ağlayarak izlemiştim. kitap olarak ilk defa cengiz erşahinle karşılaştım ve kitaplarını çok severek okudum. zorluklara karşı kendini ateşle ve stres kendine güven ve mücadele ruhu. mümin sekmanın kitaplarını da tavsiye ederim. özellikle insan isterse. limitsizsinizi de bayılarak okumuştum. psikoloji dedin diye baya kişisel gelişimden örnek verdim ama beni hiç sıkmadı bu kitaplar. bende psikolojiyle aşırı derecede ilgileniyorum. hayatında başarılar seninle olsun:KK36:

bence savaş ve barışı oku ilk başta en çok haklı bulduğun kişiyi göreceksin sonrada en haksız en kötü olan karakteri sonra al ve o kitabı en haksız en kötü kişinin gözünden oku ve kafka yı oku sonra Tolstoy un kroyçer sonatını oku :)

filmler açısından çarpışma, milyon dolarlık bebek i izlemeni tavsiye ederim.
ayrıca psikiyatri istediğinden dolayı yükseklik korkusuyla ilgili vertigo diye bir film var eski filmlerden sıkılmam izleyebilirim diyorsan

siyah kuğuyu izlemeni tavsiye ederim psikolojik gerilim tarzında. ayriyeten piyanist olabilir savaş anındaki insanların psikolojisi için. ben ağlayarak izlemiştim. kitap olarak ilk defa cengiz erşahinle karşılaştım ve kitaplarını çok severek okudum. zorluklara karşı kendini ateşle ve stres kendine güven ve mücadele ruhu. mümin sekmanın kitaplarını da tavsiye ederim. özellikle insan isterse. limitsizsinizi de bayılarak okumuştum. psikoloji dedin diye baya kişisel gelişimden örnek verdim ama beni hiç sıkmadı bu kitaplar. bende psikolojiyle aşırı derecede ilgileniyorum. hayatında başarılar seninle olsun:KK36:

Çok teşekkür ederim hiç sorun değil dediğim gibi psikoloji olur, kişisel gelişim olur, hiç farketmez kendimi güçlü ve tam donanımlı hissedecek; bana gelen hastalarımın ilk izlenimle güvenini kazanacak olmak istiyorum. Önerdiğiniz filmler ve kitaplar için çok teşekkür ederim hepsini tek tek inceleyeceğim ama siz bana ilk olarak hangisinden başlamamı tavsiye edersiniz? :)
Başarı dilekleriniz için de çok sağolun beni mutlu ettiniz:KK60::oops:

Kaplumbağalar da Uçar,
Forrest Gump, çok eski ama izlenmeli diye düşünüyorum
Truman Show, yine eski izlemeyenin kalmadığı bir film ama izlenmeli.

ay söylemeyi unutmuşum birde tam bizim türk kv lerini anlatan orhan kemalin el kızı kitabı. ben pek sevmezdim türk edebiyatını ama bu kitapla başladım diyebilirim. harika ve akıcı bir kitap. resmen murfak masasına oturup izliyosun. fakir baykurt'un eşekli kütüphaneci kitabıda tavsiyemdir. yaşanmış bir olaydır ayriyeten. ne güzel konu açmışssın ya hatırladıkça mutlu oldum:KK73:

Çok teşekkür ederim hiç sorun değil dediğim gibi psikoloji olur, kişisel gelişim olur, hiç farketmez kendimi güçlü ve tam donanımlı hissedecek; bana gelen hastalarımın ilk izlenimle güvenini kazanacak olmak istiyorum. Önerdiğiniz filmler ve kitaplar için çok teşekkür ederim hepsini tek tek inceleyeceğim ama siz bana ilk olarak hangisinden başlamamı tavsiye edersiniz? :)
Başarı dilekleriniz için de çok sağolun beni mutlu ettiniz:KK60::oops:
insan isterse de şu anda başarıya kavuşmuş insanların ne kadar zorluklarla oraya geldiğinden bahsediyor.(içlerinden oprah winfrey'in hayatı çok etkileyici gelmişti) limitsizsiniz de ben küçük not kağıtlarına yazılar yazıp duvarlara yapıştırdığımı hatırlıyorum. resmen sana özgüven veriyor. cengiz erşahin kitabıda hikayelerle, sana özgüven veren kelimelerle akıcı bir hal almış. ilk şundan başla demek çok zor inan ki çünkü senin hangi üslubu sevebilceğini bilmiyorum. ama benim fikrim ya limitsizsiniz ya da stres kendine güven ve mücadele ruhu. şu anda sınav için senin ihtiyacın türk edebiyatı bence. klasiklere bir göz at derim :KK66: film olarakta piyanistten başlayabilirsin bence yavaş ilerler ama psikoloji bakımından iyi olur senin için

Herkese merhaba iyi forumlar. :)

Ben bu sene lise son sınıfa geçiyorum istanbulda bir fen lisesinde okuyordum ama bu sene % 100 burslu bir özel okula gideceğim. Bu özel okul dershaneden bu yıl dönüştü. 6. Sınıftan beri bu dershaneye gittiğim için gözüm kapalı güvenerek fen lisesini bırakıp kendimi bu sene için onlara teslim etmeye karar verdim :KK19:

Şimdi sormak ıstediğim konuya geliyorum. Allah nasip ederse tıp kazanmak istiyorum ve hangi bölüm olacağını çok düşüdüm. Asla ama asla oturup da kolay yoldan hangi bölümde para kazanırım diye düşünmedim. Insanlara olabildiğince faydalı ve aktif olmak istiyorum. Bundan dolayı psikiyatriyi seçtim. Çünkü insanların sağlıklı olması sadece bedenen değildir, bedenen hiçbir sorunu olmasa bile bir insanın ruhundaki psikolojisindeki sıkıntı onu yer bitirir ve diğer bölümlerin aksine birkac ilaçla, bir ameliyatla tedavi edilemez. Ve haliyle ben düşünüyorum ki karşıma gelen bir futbol bağımlısı da olsa, evladını kaybetmiş bir anne de olsa, korkuları olan küçük bir çocuk, ölümden korkan bir yaşlı teyze de olsa onun psikolojisini anlayabilmek, onun sorunu n olursa olsun onunla bu konu hakkında zorlanmadan konuşabilmek istiyorum. Yani tam bir donanımdan söz ediyorum. Kendimi geliştirmekten, her konuda sağlam güçlü olmaktan ve geniş bir genel kültüre sahip olmaktan bahsediyorum.

Sizden istediğimse "mutlaka bu kitapları okumalısın, bu filmleri izlemelisin" diyerek bana yol göstermeniz. Sizde etki bırakan filmler, eserler, size çok şey öğreten kitaplar.. ya da aklınıza her ne geliyorsa.

Şimdiden teşekkür ediyorum zaman ayırıp okuduğunuz ve kıymetli yorumlarınız için:oops:

Düşünce yapın çok iyi :)
Bence filmden kitaptan daha çok bunu günlük hayatlada pekiştirmelisin.
Bu arada istediğin bölüm bu yıl çok yükseklerde en azından bi hukuk kadar talebi var.
Patlaması var.
Neyse söylediğime devam edeyim.
Günlük hayatta misal oturduğun çevre lüks bi yerse daha düşük bütçeli ailelerin oturduğu kısımlara git onların yaşam koşulları, zolukları, yürümesi, yemesi, içmesi herşeylerini gözlemle.
O Hayat Benim diye bi dizi var ya ordaki kızın annesi.
Mesela o dizi için 20 kilo alıyor sonra gidiyor bayırda oturan insanları o yaşam koşullarındaki insanları gözlemliyor ve farkediyor ki.
Yokuşta oturanlar diğerlerine göre farklı yürüdüklerini farkediyor.
Ve o role o şekilde kendine uyarlıyor.
Bence böyle bişeylerde yapabilirsin.

filmler açısından çarpışma, milyon dolarlık bebek i izlemeni tavsiye ederim.
ayrıca psikiyatri istediğinden dolayı yükseklik korkusuyla ilgili vertigo diye bir film var eski filmlerden sıkılmam izleyebilirim diyorsan

Evet hatta eski filmler olursa daha guzel olur zannımca şimdi çünkü filmlerde olağan durumlar pek yok abartı ve
bence savaş ve barışı oku ilk başta en çok haklı bulduğun kişiyi göreceksin sonrada en haksız en kötü olan karakteri sonra al ve o kitabı en haksız en kötü kişinin gözünden oku ve kafka yı oku sonra Tolstoy un kroyçer sonatını oku :)
Havalı bir kitap sanırım niyeyse oyle geldi :D çok teşekkür ederimm okuyacağım inşallah hangisinden başlasam onu bilemedim şimdi :)

Kaplumbağalar da Uçar,
Forrest Gump, çok eski ama izlenmeli diye düşünüyorum
Truman Show, yine eski izlemeyenin kalmadığı bir film ama izlenmeli.
Forrest Gump ve Truman Show u izledim diğerinin de adı çok orjinal geldi sabırsızlanıyorum izlemek için :)

ay söylemeyi unutmuşum birde tam bizim türk kv lerini anlatan orhan kemalin el kızı kitabı. ben pek sevmezdim türk edebiyatını ama bu kitapla başladım diyebilirim. harika ve akıcı bir kitap. resmen murfak masasına oturup izliyosun. fakir baykurt'un eşekli kütüphaneci kitabıda tavsiyemdir. yaşanmış bir olaydır ayriyeten. ne güzel konu açmışssın ya hatırladıkça mutlu oldum:KK73:

Hayatın içinden yaşanmış kitap mıı en bi' sevdiğim! :) inşallah en kısa zamanda temin edebilirim kitapları da başlarım ya çok teşekkürler :KK19:

canım birde psikolojik kitap olarak Stefan zweig satranç kitabını okuyabilirsin. 80 sayfa civarında çabuk bitirirsin. gerçek olmuş bir olaydır. insan zihniyle alakalı.

insan isterse de şu anda başarıya kavuşmuş insanların ne kadar zorluklarla oraya geldiğinden bahsediyor.(içlerinden oprah winfrey'in hayatı çok etkileyici gelmişti) limitsizsiniz de ben küçük not kağıtlarına yazılar yazıp duvarlara yapıştırdığımı hatırlıyorum. resmen sana özgüven veriyor. cengiz erşahin kitabıda hikayelerle, sana özgüven veren kelimelerle akıcı bir hal almış. ilk şundan başla demek çok zor inan ki çünkü senin hangi üslubu sevebilceğini bilmiyorum. ama benim fikrim ya limitsizsiniz ya da stres kendine güven ve mücadele ruhu. şu anda sınav için senin ihtiyacın türk edebiyatı bence. klasiklere bir göz at derim :KK66: film olarakta piyanistten başlayabilirsin bence yavaş ilerler ama psikoloji bakımından iyi olur senin için
Ben psikoloji değil psikiyatri istiyorum yani edebiyat sınavına girmeyeceğim yani klasiklerin acelesi yok :) psikiyatri mfden alıyor tıpta uzmanlık dalı olarak seçiliyor :)

Ben psikoloji değil psikiyatri istiyorum yani edebiyat sınavına girmeyeceğim yani klasiklerin acelesi yok :) psikiyatri mfden alıyor tıpta uzmanlık dalı olarak seçiliyor :)
sorun yok o zaman en güzeli. canın ne isterse onu oku. zorunluluk olmadan :KK76:

Düşünce yapın çok iyi :)
Bence filmden kitaptan daha çok bunu günlük hayatlada pekiştirmelisin.
Bu arada istediğin bölüm bu yıl çok yükseklerde en azından bi hukuk kadar talebi var.
Patlaması var.
Neyse söylediğime devam edeyim.
Günlük hayatta misal oturduğun çevre lüks bi yerse daha düşük bütçeli ailelerin oturduğu kısımlara git onların yaşam koşulları, zolukları, yürümesi, yemesi, içmesi herşeylerini gözlemle.
O Hayat Benim diye bi dizi var ya ordaki kızın annesi.
Mesela o dizi için 20 kilo alıyor sonra gidiyor bayırda oturan insanları o yaşam koşullarındaki insanları gözlemliyor ve farkediyor ki.
Yokuşta oturanlar diğerlerine göre farklı yürüdüklerini farkediyor.
Ve o role o şekilde kendine uyarlıyor.
Bence böyle bişeylerde yapabilirsin.

Psikiyatri tipin bir dalı yani hukuktan yüksek ve mfde psikolojiyle karışıyor sanırım :) ıstediğim yerde tıp kazanmak için 520 yapmam gerekiyor hayırlısıyla olur inşallah :)
Ayrıca söyledikleriniz çok mantıklı gercekten ama tatillik bir yerde yaşıyorum burda gözlem yapabileceğim bir yer yok malesef :^

Psikiyatri tipin bir dalı yani hukuktan yüksek ve mfde psikolojiyle karışıyor sanırım :) ıstediğim yerde tıp kazanmak için 520 yapmam gerekiyor hayırlısıyla olur inşallah :)
Ayrıca söyledikleriniz çok mantıklı gercekten ama tatillik bir yerde yaşıyorum burda gözlem yapabileceğim bir yer yok malesef :^

O zaman inşALLAH istediğin donanıma sahip olabilirsin :)

Back
X