Tam kapanma - şehirlerarası seyahat

Ben böyle düşünmüyorum ben de pandemide doğum yaptım evet ziyaretçi yasak ama refakatçi değil belki annesi refakatçi kalacaktır. Kiii doğum yaptıktan sonra insanın ennn çok ihtiyaç duyduğu şey anne
Olabilir herkesin görüşü farklıdır elbette ama yanlış okumadıysam konu sahibesi zaten doğumda olmalarını istemiyor, kaldı ki refakatçi kalması bence sakıncalı, uzmanlar bulaşların en çok ev gezmeleri, hastaneler vb yerlerden olduğunu söylüyor, ben annemin hastanede benimle kalmasını istemezdim şahsen, hasta olursa diye korkardım, hastanelerde virüs yükü çok çünkü:(

Anne baba yüreği, kızlar büyükşehirde yalnız kalacak endişesi, kendileri küçük yerde kısılıp kalmış hissi derken dönmek istiyorlar ama diyelim ki döndüler siz doğum yapsanız hastaneye gelemezler çünkü bildiğim kadarıyla anne baba da olsa ziyaretçiler yasak, evlerinizin arası yürüme mesafesinde değilse evinize de gelemezler, kısıtlama boyunca hepiniz kendi evinizde kalmak zorunda olacaksınız, o yüzden ha yakında olmuşlar ha uzakta bir şey fark etmeyecek ki.
Aksine şu sıra şehirlerarası yolculuk yapmak riskli, hem yollardaki kalabalık izdiham, hem bilmeden hasta olan birileriyle temas etme riski.

Evet mune. Aynen öyle ksıtlanmış olma psikolojisi onları mahvetti özellikle annem fena. Babamı da doldurmuş 😀 hayır doğum yaptığımda hastaneye de gelmeyecekler bir hafta kadar eve de gelmeyecekler ben hastaneden bir şey taşımayayım onlara diye normalde. Her şey normal olursa plan böyle. Ama anneler en kötüsünü düşünüyor. Erken doğum olur. Komplikasyon olur sana bakmam gerekir kafası 😀

İzolelikle ne alakası var zaten evde oturmayacaklar mi ? İstanbul'da evde virüs mü kapılıyor

Markete gidecekler. Yürüyüşe çıkacaklar mutlaka. Şu an bulundukları yerde vaka çok az. İstedikleri gibi markete bakkala gidebiliyorlar. Salgın yok gibi. Bahçede oturabiliyorlar sokağa çıkma yasağı da olsa. İstanbulda güzel havalarda apartmana tıkılmak bence mantıklı değil imkan varken. Keşke bizler de gidebilsek.

Ben böyle düşünmüyorum ben de pandemide doğum yaptım evet ziyaretçi yasak ama refakatçi değil belki annesi refakatçi kalacaktır. Kiii doğum yaptıktan sonra insanın ennn çok ihtiyaç duyduğu şey anne

Yok kalmayacak normalde doğuma gelmeyecekti zaten. Eşim izin alacak. Normal planlandığı devam ederse süreç. Sezaryen olursa bir komplikasyon olursa bakmaya gelecek sadece.

Nasıl yani?
Şimdi şöyle bir durumumuz var. Dedem vefat etti. Annem cenazeye gitti. Orada korona oldu. Uçağa binemedi. Şimdi karantinanın bitmesini bekliyor. Yani 5 gün geçmiş oluyor, hatta 15 gün oldu.

Pazartesi ikametgahı olan evine dönmesine izin verilmez mi? Ciddi misiniz? :D

Korona olduğu için gelemedi

Ayyy ne kadar karışık değil mi. Size de çok geçmiş olsun 😔

Is yerinden bir arkadaşım doğum yaptı 3 ay önce. Annesi hastanede onunla kaldı ve corona olmuş kadın. Babası da corona oldu. Ve 3 saat arayla anne babası vefat etti. Bence doğum için bile asla hastaneye gelmesinler.

Allah korusun ya. Hayır asla istemiyorum. Doğumdan eve gelince de bir süre karantina yapmamız lazım yanıma gelmeleri için. Hastaneden virüs taşırız Allah korusun.

Evet mune. Aynen öyle ksıtlanmış olma psikolojisi onları mahvetti özellikle annem fena. Babamı da doldurmuş 😀 hayır doğum yaptığımda hastaneye de gelmeyecekler bir hafta kadar eve de gelmeyecekler ben hastaneden bir şey taşımayayım onlara diye normalde. Her şey normal olursa plan böyle. Ama anneler en kötüsünü düşünüyor. Erken doğum olur. Komplikasyon olur sana bakmam gerekir kafası 😀

Markete gidecekler. Yürüyüşe çıkacaklar mutlaka. Şu an bulundukları yerde vaka çok az. İstedikleri gibi markete bakkala gidebiliyorlar. Salgın yok gibi. Bahçede oturabiliyorlar sokağa çıkma yasağı da olsa. İstanbulda güzel havalarda apartmana tıkılmak bence mantıklı değil imkan varken. Keşke bizler de gidebilsek.

Yok kalmayacak normalde doğuma gelmeyecekti zaten. Eşim izin alacak. Normal planlandığı devam ederse süreç. Sezaryen olursa bir komplikasyon olursa bakmaya gelecek sadece.
Umarım her şey yolunda gider, doğumunuz vaktinde ve sağlıkla gerçekleşir, anneler biraz senaryocudur, bizzat ben de öyleyim, evladım söz konusu olunca kurarım da kurarım ama şu an olması gereken hepimizin mantıklı davranması.

Hastane zaten riskli, e eve gelse dediğiniz gibi siz hastaneden çıkınca bir süre yine birbirinizle temas etmemeniz yerinde olacak, bulundukları yerde bahçeleri varmış, apartmanda duvarlar üstüne üstüne geliyor gibi yaşamaktansa, bahçeli yerde temiz havada vakit geçirmek daha iyi onlar için, üstelik babanızın kronik hastalığı varmış yanlış okumadıysam.

Anneciğim sizi sürekli görüntülü arayacağız deseniz, hani göz görmeyince insan daha bir evhamlanıyor ya, belki kameradan görünce rahatlarlar.

Siz onların onlar sizin sağlığınızı düşünüyor ama bu süreçte kendimizi biraz tutmamız lazım.

Ya 18 gün napsın kadın orada :KK70:
Onu çekip almam lazım
Muhtelif hem başınız sağ olsun hem geçmiş olsun, annenizin karantinası bittiyse bence hemen harekete geçin, belki tam kapanma başlamadan evine dönmesi mümkün olur, tam kapanma 29 Nisan saat 19'dan itibaren geçerli çünkü, sonuçta cenaze için gittiği de belli, ikametine dönmek için izin alır gibi geliyor bana.

Virüs İstanbul'daki marketten de kapılıyor İzmir'dekinde de evet İstanbul'da daha çok virüslü olabilir ama sonuçta çift kat maske eldiven haftalık alışveriş eve gelincr güzel bir banyo kıyafetlerin yıkanması ağız burun gargara ile çözülür. Ama doğumdan sonra kimsesizlik çok zor çözülemiyor yaşadım biliyorum

işte yazlıkta muhatap olunan insan sayısı azdır markete giren azdır, markete girenler de zaten işe gitmiyordur

bana kalsa ben yazlıktan gelmem bu aşamada, annem babama da gelme derim

konu sahibi hamile diye öyle demişsiniz de doğuma daha çok var

evde eşi olunca gerisine çok da ihtiyaç duymaz umarım

bir de bebek zaten yenidoğan, her türlü riske açık, bu nedenle eve girecek insan da sınırlandırılmalı

Genelgeyi okuyun, seyahat kısıtlaması, bulunduğu yerde 5 gün kalması gibi durumlar 29 Nisan 2021 saat 19:00'dan sonra başlayıp 17 Mayıs 2021 saat 05:00'e kadar olan durumları kapsıyor, ben öyle anladım.

2. Şehirler Arası Seyahat Kısıtlaması​

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar vatandaşlarımızın şehirler arası seyahatlerine zorunlu haller dışında izin verilmeyecektir.

29 Nisan öncesi yapılacak seyahatlerde bir sorun yok bana kalırsa.

Muhtelif hem başınız sağ olsun hem geçmiş olsun, annenizin karantinası bittiyse bence hemen harekete geçin, belki tam kapanma başlamadan evine dönmesi mümkün olur, tam kapanma 29 Nisan saat 19'dan itibaren geçerli çünkü, sonuçta cenaze için gittiği de belli, ikametine dönmek için izin alır gibi geliyor bana.

Sağol Mune abla. Karantinası bugün bitti ama anneanneme refakatçi hastanede. En iyi ihtimal pazartesi gelebilir :(
Yani umarım gelebilir

29 Nisan öncesi yapılacak seyahatlerde bir sorun yok bana kalırsa.

29 Nisan 19 a kadar sorun yok zaten

ama yollar otobüsler falan deli gibi ortam

bilet vs bulunmaz herhalde

bir de otobüsler vs yarı kapasite de değil

50 kişi binip kaç saat yol gelinecek

Karadeniz e çay göçü başlamış vs

bir de kapanma dalgası gelecek yani

Sağol Mune abla. Karantinası bugün bitti ama anneanneme refakatçi hastanede. En iyi ihtimal pazartesi gelebilir :KK43:
Yani umarım gelebilir
P.tesi'ye kalırsa dönebilme ihtimali zayıf ablacım ama yine de Alo 199'dan bilgi alabiliyorsanız iyi olur, sizin ki elde olmayan sebepler çünkü ama gittiği yerde ikamet edebildiği bir yer olacağından izin alamama ihtimali var.

29 Nisan'a kadar hatta o gün de dahil şehirlerarası yollar mahşer yeri gibi olacaktır, zorunlu yolculuk yapacaklar neyse de, 3 haftalık kapanmayı tatil fırsatı sananlar yüzünden Ege ve Akdeniz'e akın edecekler, adım gibi biliyorum oh oh güzel oldu deyip küçük tatil beldelerini bile dolduracak insanlar da var, şuraya yazıyorum polisi jandarmayı görene kadar her yerde gezip plajlarda güneşlenenlerin yakalandığı haberlerini okuruz.

Bu düşüncedeki insanlar yüzünden geçen sene tatil beldelerinde sürekli yaşayan insanlar kendi hastanelerinde tedavi edilemedi, başka şehirlere nakledildiler, market vb yerlerdeki yoklukları yazmıyorum bile.

P.tesi'ye kalırsa dönebilme ihtimali zayıf ablacım ama yine de Alo 199'dan bilgi alabiliyorsanız iyi olur, sizin ki elde olmayan sebepler çünkü ama gittiği yerde ikamet edebildiği bir yer olacağından izin alamama ihtimali var.

29 Nisan'a kadar hatta o gün de dahil şehirlerarası yollar mahşer yeri gibi olacaktır, zorunlu yolculuk yapacaklar neyse de, 3 haftalık kapanmayı tatil fırsatı sananlar yüzünden Ege ve Akdeniz'e akın edecekler, adım gibi biliyorum oh oh güzel oldu deyip küçük tatil beldelerini bile dolduracak insanlar da var, şuraya yazıyorum polisi jandarmayı görene kadar her yerde gezip plajlarda güneşlenenlerin yakalandığı haberlerini okuruz.

Bu düşüncedeki insanlar yüzünden geçen sene tatil beldelerinde sürekli yaşayan insanlar kendi hastanelerinde tedavi edilemedi, başka şehirlere nakledildiler, market vb yerlerdeki yoklukları yazmıyorum bile.

Alo 199u tutturabilene aşk olsun
Dünden beri arıyoruz. Çalmıyor bile.
Dıt dıt diyip kapanıyor.

Gece online bilet satan yerler kitlenmiş.

Alo 199u tutturabilene aşk olsun
Dünden beri arıyoruz. Çalmıyor bile.
Dıt dıt diyip kapanıyor.
Çok arama olduğundan hat kitleniyordur, dün akşam tam kapanmayı duyan 199'a sarılmıştır.
Gece online bilet satan yerler kitlenmiş.
Beklenen bir durum, haberlerde yolladın halini izleriz artık, evine dönenler, çalışmak vb için gidenler neyse de, heyooo tatil diyenler😡

155'i arasana dene şansını bence.
Çok arama olduğundan hat kitleniyordur, dün akşam tam kapanmayı duyan 199'a sarılmıştır.

Beklenen bir durum, haberlerde yolladın halini izleriz artık, evine dönenler, çalışmak vb için gidenler neyse de, heyooo tatil diyenler😡

Tamam haftaya pazartesi için izin başvurumuz onaylandı. Rahatlayabilirim :)

Back
X