• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamamen sildim artık.

benim annemde buna benzer şeyler yapıp üvey gibi hissettiriyor.kpdere kızar ama kızdığı şeyleri kendi yapar maddi anlamda.

Anneler kutsal değil,annelik kutsal. Yapabilene.
Şu çocuk yapayım bana baksın beni geçindirsin işime gücüme koşsun kafasını anlamıyorum.
İnsanın en değerli varlığıdır evladı,ona böye yaklaşan başkası için ne düşünür tahmin edemiyorum.

Annelik mevhumu taşımıyosan evlattan bi beklenti içine de girmeyeceksin.
Komple cephe almışlar sana. Zarar görüyosun iyi yapmışsın.

bundan sonra nerde hakkınız varsa alın
hiçbir şeye değmez böyle bir kadın
Allah her zaman kendi kendinize yetirsin muhtac etmesın
muhtac oldugunuzda ne oldugu ortada zaten

Yaklaşık 3 yil oluyor. Cok rezillikler yaşandı biz de dahil olunca annem kaldiramadi artık. Annemde degil de dayimda ve yengemde asiri derecede pismanlik var. Arada arıyorlar ama annem tamamen sildi. Kafam hic olmadigi kadar rahat bir daha o duruma dusmek istemiyorum diyor.

Darısı başıma. Haklı kadın.. Anne de olsa kardeş de olsa o tip insanlardan uzak durmak gerekiyor. Geç olsa da anladım. İnşallah bir daha aynı şeyleri yaşamazsınız.

Anneler kutsal değil,annelik kutsal. Yapabilene.
Şu çocuk yapayım bana baksın beni geçindirsin işime gücüme koşsun kafasını anlamıyorum.
İnsanın en değerli varlığıdır evladı,ona böye yaklaşan başkası için ne düşünür tahmin edemiyorum.

Annelik mevhumu taşımıyosan evlattan bi beklenti içine de girmeyeceksin.
Komple cephe almışlar sana. Zarar görüyosun iyi yapmışsın.

Kızkardeşimin ergenliğine veriyorum. Onda böyle düşmanca bir tutum yok daha çok umursamazlık var.

Ama annem ve erkek kardeşim evet cephe almış durumdalar. Erkek kardeşimin babamın beni daha zeki bulduğunu açıkça ve defalarca söylemesinden dolayı bir kıskançlığı yıllardır vardı zaten. Hatta geldiğinden beri ters davranıyordu ama sayılı gün, nasılsa gidecekler diye alttan alıyordum. Eşine babamın zekayla ilgili söylediklerini anlatmış. Eşi kendi söyledi. Bu yüzden sana böyle davrandığını düşünüyorum dedi. Kıskançlığın boyutuna, yıllarca bilenme sebebine bakar mısınız?

O fırsatını buldu ve yapacağını yaptı. Daha önce de yapmıştı. Aman ailem rezil olmasın diye şikayetçi olmamıştım. Ama geçen seneki olay bardağı taşırdı. Halbuki annem bana saldıran ve canıma kasteden kardeşime kucak açmamı bekliyordu. Onu her defasında affetmemi. Çocuk değiliz biz. Herkes yaptığının cezasını çekmeli.

Şikayetçi olunca evlatlıktan reddetti beni ve evden kovdu eşimle ikimizi. Eşim "yürü gidiyoruz. Senin hiçbir zaman annen olmamış. Allah korkusu da kalmamış bunların" diye çıkarmıştı beni evden.

bundan sonra nerde hakkınız varsa alın
hiçbir şeye değmez böyle bir kadın
Allah her zaman kendi kendinize yetirsin muhtac etmesın
muhtac oldugunuzda ne oldugu ortada zaten

Amin. Allah kimseyi kimseye muhtac etmesin. Sağolun.

Başkasında okumak değişik oluyormuş.. Allah yardımcımız olsun kader arkadaşım. Bizim de mükafatımız büyük olur inşallah. Ben de sana tavsiye vereyim:) Annenle ilişkini mümkün mertebe en aza indir. Benim gibi tamamen kes demiyorum bak çünkü gerçekten kaldırması zor bir yük. En zoru da kabullenmek.
Annem varken annem yokmuş gibi davranmak istemiyorum. Tamam mirasdan payda istemiyorum yeter ki yanımda ol anne sana ihtiyacım var dedim. Yine işlemedi kadına. Gelmemek için iki kap yemek yapmamk için o kadar bahane üretiyor ki. 3 Hafta sonudur evime gelecek artık eşime annem gelecekmiş diyemiyorum gülmeye başlıyor :( Oysa ki ondan beklediğim birazıcık anne sıkcaklığı..

Dediğin bizimde mükafatımız büyük olur inşallah... :(

Konunu tekrar tekrar okudum annesinden mi bahsediyor yoksa kaynanasından mı diye ama annenden bahsediyormuşsun varmı böyle anneler cidden ya inanamıyorum gerçekten:(

Konunu tekrar tekrar okudum annesinden mi bahsediyor yoksa kaynanasından mı diye ama annenden bahsediyormuşsun varmı böyle anneler cidden ya inanamıyorum gerçekten:KK43:

Malesef canım. Bugün yengem annemi aramış. Durumu biliyor. Sen nasıl bir insansın demiş. Annem de neden beni suçlu görüyorsun? Pinkpin gelseydi yanıma, asıl ben ona kırgınım demiş. Sözün bittiği noktadayım. İyi ki çıkarmışım hayatımdan.

Canınızı sıkmayın, hep diyoruz ya anne olmak çocuk doğurmak değildir.
Fedakarlık, cefakarlık, şefkat, merhamet, sevgi, saygı ve bir cok duyguyu ayni anda barındırması gerekiyor.

En onemlisi annelik olgunluk isteyen mertebe. Herkeste o olgunluğuna sahip olamıyor.

Yeni bir yasam belirtisi var içinizde.
Artık siz anne olacaksınız.

Evladinizi hayırla,sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Üzülmeyin, sevinin.
Bazen anne bile olsa insanin hayatında ki yük oluyor. Olumsuzluk, huzursuzluk ve mutsuzluk veren bir kişi anne adını almamalı.

Rabbim hayırlı evlat, hayırlı evlada yaraşır hayırlı anne olabilmeyi nasip etsin hepimize.

Eski konularımı bilmeyenler için hatırlatma yapayım. Annemin senelerdir her kötü zamanında hep ben vardım yanında. Bir tek ben. Erkek kardeşim yurtdışında yaşıyor. Kızkardeşim 16 yaşında fakat asi ergenlerden. Yattığı yatağı toplamayan tiplerden.

Annemin hastalığı oldu, ameliyatı oldu, maddi sıkışıklığı oldu, oldu da oldu hep ben yardımcı oldum istinasız her defasında. Bunun da hiçbir zaman lafını etmedim. Şu an yaşadığım hayal kırıklığını anlamanız bakımından yazıyorum.

Geçen sene erkek kardeşim hastanelik olduğumun ertesi gününde ben nasıl hastanelik olurmuşum da annemi peşimde koştururmuşum gibi ablak bir bahaneyle üzerime saldırdı ve ölümle tehdit etti. Olaya eşim de dahil oldu, birbirlerine girdiler ve biz mahkemelik olduk. Annem şikayetçi olduğum için beni evlatlıktan reddetti. Manevi anlamda sildi. Ama oğluna tek bir kere bile sen nasıl ablana böyle bir şey yaparsın demedi.

Bu olay sonrasında onlara verdiğim tam yetkili bir vekaletnamem vardı onu iptal ettim diye paragöz oldum ve daha neler. Sonradan sırf annem olduğu içi yaşananları sineye çektim ve konuşmaya başladık.
Bu kısım geçen sene yaşananlar.

2 ay önce hamile olduğumu ögrendim aynı anda kanamalı kistim de peydah oldu. Doktor sadece tuvalete kalkacaksın onun haricinde yatacaksın dedi. Peki tamam dedik. İlk hamileliğim bu arada aileye gelen de ilk torun. Annem birkaç bina ötemde oturuyor.

Annemden sadece yemek için yardım istedim, yarım saat gelsen yeter dedim. Cevap olarak "gelemem kusura bakma kendi işimi ancak yapıyorum" dedi.. Ve sadece 1 hafta öncesine kadar elinden ameliyat olduğu için her işini ben yapmama ve tamamen iyileşmesine rağmen aynen böyle söyledi. Peki dedim evime gittim. Üzerinden 2 ay geçti bırakın gelmeyi 1 kere nasılsın demek için bile aramadı..

Dün doktor kontrolüm vardı. Çok şükür bebeğim iyi ve kistim de iyice küçülmüş. Doktor artık daha rahat hareket edebileceğimi söyledi. Ben de çıkıp biraz dolaşayım dedim.

Oturup birşeyler içeceğim cafeye doğru yürürken birden karşımda annem, iki kardeşim, ve büyük olanın karısı belirdi. Erkek olan karısıyla yurt dışından tatile gelmiş. Annemle kızkardeşim burada yaşıyor zaten.

Yanımdan öylece geçip gittiler. Ne selam ne sabah. Zaten erkek olandan öyle bir beklentim yok. Sonra arkamdan koştur koştur kızkardeşim geldi. Özlemişim seni dedi. Ben de onun için mi arıyorsun dedim. Verdiği cevap 2 kere aradım ya. Seni yaşın dolayısıyla bir yere kadar affedebilirim. Ama annemi affetmiyorum. Ne ölüme ne dirime, ne cenaze ne düğün hiçbir şekilde çıkmasın karşıma. Torununu da görmeye gelmesin. Madem beni evladı olarak görmüyor o da benim annem değil bundan sonra dedim.

Şöyle bir geçmişe baktığımda bu kadın beni sadece kullanmış.. Her işinde, her kötü gününde, kardeşlerim içim bile hep beni feda etmiş.

O kadar üzgünüm ki. Affedemiyorum, hazmedemiyorum. Hiç haketmedim. Sürekli Allah'a havale eder bir vaziyetteyim. Şu an babamdan kalanların kirasını annem alıyor ve ben artık gerçekten hakkımı almak istiyorum. Kim hakkımda ne söylerse söylesin.

Sorum yok ama içimi dökmek istedim. Okuyanlara teşekkür ederim.
Pinkim canım okuyunca üzüldüm gerçekten. Ama sen kendini üzme bence artık hem bak doktorada gitmişsin kistinde küçülmüş çok şükür bence bunları düşün ve mutlu ol.
Annene abine karşıda kendini doldurma yıpratma en azından,bundan sonra görüşmek zorunda değilsin hakkın olanı alır görüşmezsin,sonuna kadar hak verdim sana. Umarım herşey senin için daha güzel olur canım

Canınızı sıkmayın, hep diyoruz ya anne olmak çocuk doğurmak değildir.
Fedakarlık, cefakarlık, şefkat, merhamet, sevgi, saygı ve bir cok duyguyu ayni anda barındırması gerekiyor.

En onemlisi annelik olgunluk isteyen mertebe. Herkeste o olgunluğuna sahip olamıyor.

Yeni bir yasam belirtisi var içinizde.
Artık siz anne olacaksınız.

Evladinizi hayırla,sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Üzülmeyin, sevinin.
Bazen anne bile olsa insanin hayatında ki yük oluyor. Olumsuzluk, huzursuzluk ve mutsuzluk veren bir kişi anne adını almamalı.

Rabbim hayırlı evlat, hayırlı evlada yaraşır hayırlı anne olabilmeyi nasip etsin hepimize.

Amiinn. Ne güzel yazmışsınız. Bazı şeylerin hayırlı bir zamanı var gerçekten. Şu yaptığımı daha önce yapsaydım vicdan azabından ölürdüm. Bebeğim bu yönden de değişim yarattı hayatımda. Gözlerimi açmamı sağladı. Allah herşeyin hayırlısını versin.

Pinkim canım okuyunca üzüldüm gerçekten. Ama sen kendini üzme bence artık hem bak doktorada gitmişsin kistinde küçülmüş çok şükür bence bunları düşün ve mutlu ol.
Annene abine karşıda kendini doldurma yıpratma en azından,bundan sonra görüşmek zorunda değilsin hakkın olanı alır görüşmezsin,sonuna kadar hak verdim sana. Umarım herşey senin için daha güzel olur canım

Deranım hoşgeldin. Sağol kuzum. Bu da benim imtihanım. Allah beterinden saklasın, inan resmen kafam rahatladı.

Anne baba kardeş hepsi herkes bir yere kadar. Önemli olan senin hayatın kendi kurduğun çekirdek ailen. Geride kalanlar için hiç canını sıkma. Hersey olacağına varır

ben de sesi çıkmayan evden çıkmayan bir evladım
işlerinde anneme hep ben yardım ederim
kardeşlerim annemin üzerine yürür annem susar benim bi hareketime kızar bağırır beddua eder hıncını benden çıkarır.
annem sizinki kadar olmasa da babam hayatımı mahvetti sevmemenizi çok iyi anlıyorum.
bende de sevgi yok. ama diyorum bu benim imtihanım. anne baba zalim de olsa iyilik etmemiz öf demememiz emredilmiş. öf çektiğim de çok oldu Allah affetsin. Bedduadan korkuyorum demişsiniz. Ben de onların rızalarını almadan ölmelerini istemiyorum. Bence durumunuz kötü değilse boşverin anneniz kirayı alsın, vefat edince ya da mal satmaya kalkarlarsa hakkınızı o zaman istersiniz. Kiraları da sizi büyüttüğü zamana sayın. Saygı duymasanız bile karnınızda taşıdığı doğurduğu için göstermelik saygı gösterin. Kısaca Allah için sabredin. Gerçekten anne babayla imtihan en zor imtihanlardan, çıkış yolu kapalı inandığmız değerlerce. Elden gelen tek şey sabır ve dua.

Amiinn. Ne güzel yazmışsınız. Bazı şeylerin hayırlı bir zamanı var gerçekten. Şu yaptığımı daha önce yapsaydım vicdan azabından ölürdüm. Bebeğim bu yönden de değişim yarattı hayatımda. Gözlerimi açmamı sağladı. Allah herşeyin hayırlısını versin.

Deranım hoşgeldin. Sağol kuzum. Bu da benim imtihanım. Allah beterinden saklasın, inan resmen kafam rahatladı.
Amin canım. Hayırlısıyla Meleğini kucağına alınca hepsi geçecek unutacaksın hatta arkadaşlar yazmış gerçekten sırtından bir yük kalkacak artık

Çocuğumu doğurduktan sonra annem işten çık çocuğuna bak dedi ama ondan ömce çocuğa bakarım diye söz vermişti birde çocuk doğur doğmaz eşimi mana edip beni dikişli halimle 2 gün sonra terk edip evine gitti , anneme o kadar öfkelendim ki herzaman bunu yüzüne vurdum çünkü eşimin ailesine beni mahcup edip hem kendi rezil etti hemde kendini iyi gün dostu olduğunu gösterdi kaynanam arkasından epey konuştu ,konuşmasına fırsat verdi yani diyeceğim beterin beteri var

ben de sesi çıkmayan evden çıkmayan bir evladım
işlerinde anneme hep ben yardım ederim
kardeşlerim annemin üzerine yürür annem susar benim bi hareketime kızar bağırır beddua eder hıncını benden çıkarır.
annem sizinki kadar olmasa da babam hayatımı mahvetti sevmemenizi çok iyi anlıyorum.
bende de sevgi yok. ama diyorum bu benim imtihanım. anne baba zalim de olsa iyilik etmemiz öf demememiz emredilmiş. öf çektiğim de çok oldu Allah affetsin. Bedduadan korkuyorum demişsiniz. Ben de onların rızalarını almadan ölmelerini istemiyorum. Bence durumunuz kötü değilse boşverin anneniz kirayı alsın, vefat edince ya da mal satmaya kalkarlarsa hakkınızı o zaman istersiniz. Kiraları da sizi büyüttüğü zamana sayın. Saygı duymasanız bile karnınızda taşıdığı doğurduğu için göstermelik saygı gösterin. Kısaca Allah için sabredin. Gerçekten anne babayla imtihan en zor imtihanlardan, çıkış yolu kapalı inandığmız değerlerce. Elden gelen tek şey sabır ve dua.

Ben öf de demem puf da demem. Dün söylediklerimden sonra ola ki kapıma gelirse geri çevirmem. Ama yıllarca neler kaybettiğimi ben biliyorum. O yüzden benden yana bir adım olmayacak. İçim çok rahat. Önerinizi dikkate alacağım, teşekkürler tavsiyeleriniz için.

Amin canım. Hayırlısıyla Meleğini kucağına alınca hepsi geçecek unutacaksın hatta arkadaşlar yazmış gerçekten sırtından bir yük kalkacak artık

İnşallah canım sağol kuzum:KK200:

Eski konularımı bilmeyenler için hatırlatma yapayım. Annemin senelerdir her kötü zamanında hep ben vardım yanında. Bir tek ben. Erkek kardeşim yurtdışında yaşıyor. Kızkardeşim 16 yaşında fakat asi ergenlerden. Yattığı yatağı toplamayan tiplerden.

Annemin hastalığı oldu, ameliyatı oldu, maddi sıkışıklığı oldu, oldu da oldu hep ben yardımcı oldum istinasız her defasında. Bunun da hiçbir zaman lafını etmedim. Şu an yaşadığım hayal kırıklığını anlamanız bakımından yazıyorum.

Geçen sene erkek kardeşim hastanelik olduğumun ertesi gününde ben nasıl hastanelik olurmuşum da annemi peşimde koştururmuşum gibi ablak bir bahaneyle üzerime saldırdı ve ölümle tehdit etti. Olaya eşim de dahil oldu, birbirlerine girdiler ve biz mahkemelik olduk. Annem şikayetçi olduğum için beni evlatlıktan reddetti. Manevi anlamda sildi. Ama oğluna tek bir kere bile sen nasıl ablana böyle bir şey yaparsın demedi.

Bu olay sonrasında onlara verdiğim tam yetkili bir vekaletnamem vardı onu iptal ettim diye paragöz oldum ve daha neler. Sonradan sırf annem olduğu içi yaşananları sineye çektim ve konuşmaya başladık.
Bu kısım geçen sene yaşananlar.

2 ay önce hamile olduğumu ögrendim aynı anda kanamalı kistim de peydah oldu. Doktor sadece tuvalete kalkacaksın onun haricinde yatacaksın dedi. Peki tamam dedik. İlk hamileliğim bu arada aileye gelen de ilk torun. Annem birkaç bina ötemde oturuyor.

Annemden sadece yemek için yardım istedim, yarım saat gelsen yeter dedim. Cevap olarak "gelemem kusura bakma kendi işimi ancak yapıyorum" dedi.. Ve sadece 1 hafta öncesine kadar elinden ameliyat olduğu için her işini ben yapmama ve tamamen iyileşmesine rağmen aynen böyle söyledi. Peki dedim evime gittim. Üzerinden 2 ay geçti bırakın gelmeyi 1 kere nasılsın demek için bile aramadı..

Dün doktor kontrolüm vardı. Çok şükür bebeğim iyi ve kistim de iyice küçülmüş. Doktor artık daha rahat hareket edebileceğimi söyledi. Ben de çıkıp biraz dolaşayım dedim.

Oturup birşeyler içeceğim cafeye doğru yürürken birden karşımda annem, iki kardeşim, ve büyük olanın karısı belirdi. Erkek olan karısıyla yurt dışından tatile gelmiş. Annemle kızkardeşim burada yaşıyor zaten.

Yanımdan öylece geçip gittiler. Ne selam ne sabah. Zaten erkek olandan öyle bir beklentim yok. Sonra arkamdan koştur koştur kızkardeşim geldi. Özlemişim seni dedi. Ben de onun için mi arıyorsun dedim. Verdiği cevap 2 kere aradım ya. Seni yaşın dolayısıyla bir yere kadar affedebilirim. Ama annemi affetmiyorum. Ne ölüme ne dirime, ne cenaze ne düğün hiçbir şekilde çıkmasın karşıma. Torununu da görmeye gelmesin. Madem beni evladı olarak görmüyor o da benim annem değil bundan sonra dedim.

Şöyle bir geçmişe baktığımda bu kadın beni sadece kullanmış.. Her işinde, her kötü gününde, kardeşlerim içim bile hep beni feda etmiş.

O kadar üzgünüm ki. Affedemiyorum, hazmedemiyorum. Hiç haketmedim. Sürekli Allah'a havale eder bir vaziyetteyim. Şu an babamdan kalanların kirasını annem alıyor ve ben artık gerçekten hakkımı almak istiyorum. Kim hakkımda ne söylerse söylesin.

Sorum yok ama içimi dökmek istedim. Okuyanlara teşekkür ederim.
Pinkim senin konunu az çok biliyordum ama bu kadar derinlemesine bilmiyordum,çok üzüldüm canım.

Valla ne denir bilmiyorum ki;eminim ki aranızda geçen husumetler daha fazladır biz tam içeriğini ayrıntısını bilemeyiz.Ama ben her zaman susmak yerine neden diye olayların üstüne giden, olumlu veya olumsuz sonuç almak isteyen birisiyim,hiçbirşey yarımyamalak ortada kalmasın.Yani annenle sorun neyse al karşına konuş,kim neye kırıldı,neye kızdı,annen sana niye böyle davranıyor,sen niye annene böyle davranıyorsun dökün ikinizde eteğinizdeki taşları.

Ama ben aile konusunda biraz hassasım Pinkim ne olursa olsun silip atamam,ister dünyanın en kötü annesi olsun,ister en kötü babası,sanırım ufacık bir gülümseme görsem geride bana yaşattıkları herşeyi affederim.Tamam belki haklısın, küs istersen ömür boyu konuşma ama sildim deme silinmez.Sen de hemen silip atma ne olur,annenle otur konuş bakalım,gerekirse kavga edin ama içinizde biriktirmeyin,sonra patlaması daha feci oluyor.Kız kardeşin daha çok genç neyin doğru neyin yanlış olduğunu tam bilecek yaşta değil,bence ona da darılma derim.

Son düzenleme:
Back
X