Tamamen yanlış bir evllik..çaresizlik..

EXCADA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2013
292
36
48
Denizli
şimdiden okuyan ve yorum yapan arkadaşlara teşekkürler..sorum yok..amacım sadece biraz olsun içimi dökmek belki..çok sıkıntılı ve dertliyim..tamamen farklı kültürler..farklı memleketler..farklı yaşam biçimi..farklı huy davranış..eşimin benim onun ailesinin ve benim ailemin..o kadar farklıyız ki hiçbir ortak noktamız yok nerdeyse..o sabit fikirli ben daha esnek..o ailesine bağımlı ben bayan olduğum ve uzakta olduğum halde onun kadar asla değil..o ailesinin davranışlarıyla mutluluğuyla mutlu olan biri ben küçük şeylerle ve sadece sevgiyle...6 sene konuştuk evlendik kapalı bir kutunun içinden çıkan bambaşka birşey gibi süpriz gibi..kötü süpriz..aileme anlatsam anlamıyo..anlasa ne olacak ne yapacaklar sanki?evlendikten sonra daha iyi anladım ki insanın kendinden başkasından hayır yok..yanlız gelmişsin yanlız gideceksin...hayatı sadece ailesi ve parası üzerine kurulu gezmek alışveriş vb..insana keyf veren bir çok şeyden keyf almayan bir adam daralıyorum..ruhum sancıyor...

beraber tatile çıksanız uzaklaşsanız bir şeylerden ikiniz kalsanız sadece. belki bir işe yarar. belki de sen monotonluğu sevmiyosun. belki de heyecanınız eskisi gibi değil ama bu hayat telaşından kaynaklanabilir. iş para kazanma ihtiyacı bitmek bilmeyen masraflar ihtiyaçlar... umarım aşık olduğun adam geri döner

ben ayni Cendereye 4 yil dayandim sagligimdan oluyordum ama cok şükür kurtuldum ve simdi cocukluk askimla evliyim allah yardimcin olsun canim
kültürler uyusmazsa imkan yok anlasamazsin ayni yemegi bile yiyemezsiniz...
belki bazi arkadaşlar bu durumu asabiliordur ama sen de benim gibi daraldim bunaldim dedigin ici cvp verdim umarim yürütmeyi basarabilirsin evlilik kolay degil ama bosanmak da hic kolay değil
inşallah herşey yoluna girer

ben ayni cendereye 4 yil dayandim sagligimdan oluyordum ama cok şükür kurtuldum ve simdi cocukluk askimla evliyim allah yardimcin olsun canim
kültürler uyusmazsa imkan yok anlasamazsin ayni yemegi bile yiyemezsiniz...
Belki bazi arkadaşlar bu durumu asabiliordur ama sen de benim gibi daraldim bunaldim dedigin ici cvp verdim umarim yürütmeyi basarabilirsin evlilik kolay degil ama bosanmak da hic kolay değil
inşallah herşey yoluna girer

boşanmak aklımın hep bir yerinde kemiriyor zaten...boşansam ne olur sonra düşünmekten yorgun unutuyorum sonra yine bir türlü taşları oturtamıyoruz...birbirimizi seviyormuyuz yoksa bağımlılıkmı yoksa evlilikten mi kaynaklanıyor onuda bilmiyorum ama cesaretim yok bişeye ne yazıkki bir türlü yerimden kalkamıyorum ruhum hasta gibi...

merhaba bende 1 senelik evliyim ,

fazla bi flört dönenemimiz olmadı 2 sene kadar çıktık sonra evlendik,bende bazı şeyleri ne yazık ki evlendikten snra fark ettim mesela ben gayet modern acık bi aileden geliyorum ve tek kızım o ise kalabalık bi aşiret ailesinden,
herşey onun için aile demek aşırı baglı degerlerine kapalı ve geleneksel bi ailesi var,
sakin ve sessiz bi yapısı vardır eşimin bense bi o kadar çılgın ve yaşamayı severim,
bazen dışarı cıkmak isterim ama o genelde ev kuşudur.
ben ailemle herşeyi paylaşırım babamla bile ama o baba ne derse o olur düzeninde yetiştiği için aile rızası olmadan bişey yapmaz,
yemek yerken bile zıttız o et tavuk sever bense sebze fln

yanii malesef herşey aynı olamıyo cogu zaman,insanlar ortak noktaları olmayan biriyle de evlenebiliyo...Bazen bende düşünüyorum çok zıt karakterleriz diye ama onda sevdiğim de çok şey var iyi yönlerini görmeye çalış eşinin derim ben,çünkü emin ol evliliğimiz mükemmel diyen insanlar bile herşeyı anlatmıyo,kimsenin mükemmel bi evlilik yaşadıgını düşünmüyorum açıkcası.

Arkadaşım, alışverişimi de tek başıma yaparım, tek başıma da , arkadaşlarımla da gezerim. İlla eşinle herşeyi yapacaksın diye bir şart yok. Her konuda görüşlerinizin de bir olması gerekmiyor. Ama şunu düşün, evde onu yanında görmek güzel değil mi? Sevdiğini, sevildiğini hissetmiyor musun? Ortak hiç bir eğlenceniz mi yok? 6 yıl berabermişsiniz, demek ki konuşup sohbet edebiliyorsunuz değil mi?

İnsanlar evlenince de yine iki farklı bireyler. Ayrı ayrı da sizi eğlendiren şeylere vakit ayırabilirsiniz. O seni kısıtlıyor mu? Mesela bu hafta sonu ailemde kalacağım dese, sen bir arkadaşınla kültür turu ayarlasan, kesinlikle gidemezsin diye tavır koyar mı?

malesef bu durumu bir cok kadin yasiyor
bende onlardan birisiyim
esimle severek evlendim
halada cok seviyorum
ama ne yazik ki ortak yönümüz cok az
ben daha sosyal bir hayatim oldu
esim tan tersi
zaten kendisi Almanya dogma büyüme
tipik bir türk erkegi asla degil kiyafet dekolte karismaz kiskanclik bilmez vs
senin esin gibi keyif veren hicbirseyden keyif almaz
gezmek seyehat gibi mesela
hep evde otursun ister
ama en pahali seyleri alir eve en pahali seyler giyer
bendende birsey kismaz kizimizdanda
kizimizida cok süper bir baba degil

bak ben cok gittim geldim kafamda
ayrilsam mi ayrilmasam mi diye
keske hic evlenmeseydim diye
evet keske evlenmeseydim dedigim cooook oldu
ama evlendim bir kere
ask var hemde nasil cok seviyorum
bu beni cok bagliyor ona

birde söyle düsün
cevrende gördügün hemen her evlilikte bir cok sikinti problem var
önemli olan bu problemlerin ne oldugu
yani önemlilik derecesi
birde esinin mutlaka iyi yönleri vardir
onlar görmeye calis

burada bir arkadas demis
arkadasimla yer icer gezer alisveris yaparim herseyi esle yapmak zorunda degiliz diye
bence cok hakli

bende öyle yapiyorum
pek arkadas cevrem yok burada ama cebimde para var
kizim yanimda
istedigim zaman Tr ye giderim hemen biletimiz alir
özgürüm
esim karismaz
özgürlük önemli
maddiyat önemli
saygi önemli
esinin eve bagli olmasi calismasi önemli
bunlar varsa bence gerisini idare edersin

Excada seni çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı dertten müzdaribim, o çaresizlik o kararsızlık benide yiyip bitirmekte günlerdir. Ben akdenizliyim eşim iç anadolulu buda beraberinde birçok kültürel fark getiriyor. Şöyleki eşim çok iyi bir insan ama o kadar muhafazakarki bazen dayanamıyorum. Saçıma, kıyafetime, makyajıma herşeye karışır ve dizimin 1 karış altında eteğe bile müsade etmez, problem çıkarır. Ben ise şimdiye kadar babamdan bile böyle bir baskı görmedim ve açıkçası çok bunalıyorum. Özünde çok iyi bir insan olmasına rağmen karakterlerimiz inanılmaz farklı. Denize bile girmemedim 3 yıldır, mümkün değilmiş ancak haşema tarzı bir kıyafetle girebilirmişim. Tamam ben bunu yapan insanlara saygı duyuyorum ama diyorum ya ben alışık değilim. ben ailemin olduğu şehirde yaşamak istiyorum ama onun için ekmek nerdeyse orda olmalıyız ki eşim aslında çok başarılı bir mühendis yani heryerde istese iş bulabilir.. ya aslında bu liste böyle uzayıp gider.. bazen diyorumki bende baştan yapmamalıydım; kararsızlığımda şu çocuğum yok ve acaba yoluma onsuz mu devam etmeliyim bir türlü emin olamıyorum. Allah yardımcımız olsun..

Excada merhaba;

Konularını bir süredir takip ediyorum. Haklı tarafların var elbette ama eşinin ailesine çok gıcıksın buda eşini ister istemez ailesinden taraf olmaya zorluyor.

Bence eşini uzun bir süre kendi haline bırak. Bakalım ne yapacak? Yazdıklarını okuduğumda eşinin yerinde olsam sana kızardım gibi geliyor. Ailesini hiç sevmiyorsun çünkü :20:

Excada seni çok iyi anlıyorum çünkü bende aynı dertten müzdaribim, o çaresizlik o kararsızlık benide yiyip bitirmekte günlerdir. Ben akdenizliyim eşim iç anadolulu buda beraberinde birçok kültürel fark getiriyor. Şöyleki eşim çok iyi bir insan ama o kadar muhafazakarki bazen dayanamıyorum. Saçıma, kıyafetime, makyajıma herşeye karışır ve dizimin 1 karış altında eteğe bile müsade etmez, problem çıkarır. Ben ise şimdiye kadar babamdan bile böyle bir baskı görmedim ve açıkçası çok bunalıyorum. Özünde çok iyi bir insan olmasına rağmen karakterlerimiz inanılmaz farklı. Denize bile girmemedim 3 yıldır, mümkün değilmiş ancak haşema tarzı bir kıyafetle girebilirmişim. Tamam ben bunu yapan insanlara saygı duyuyorum ama diyorum ya ben alışık değilim. ben ailemin olduğu şehirde yaşamak istiyorum ama onun için ekmek nerdeyse orda olmalıyız ki eşim aslında çok başarılı bir mühendis yani heryerde istese iş bulabilir.. ya aslında bu liste böyle uzayıp gider.. bazen diyorumki bende baştan yapmamalıydım; kararsızlığımda şu çocuğum yok ve acaba yoluma onsuz mu devam etmeliyim bir türlü emin olamıyorum. Allah yardımcımız olsun..

Sizin durumunuzda tuhaf. Eşin seni biliyordu sende eşini. O halde neden bu kadar uç hareket ediliyor? Ortada buluşuverin olmaz mı?

Birde ailenin yaşadığı şehre gitmek istiyorsun. Eşin ise doğduğun yer değil doyduğun yer diyor yani haksızda sayılmaz. Hakkınızda hayırlısı...

Ben tesettürlü bir bayanım.esimde sizin eşinizin tam tersi.bol pantolon giysem büne boyle Der,hasemyla denize gitcem diyorum one oyle diyor :(( eşarbımı biraz uzun bağlasam hacca mi gidiyon Der :(( ilahi adalet vardır burdada bir hayir

Sizin durumunuzda tuhaf. Eşin seni biliyordu sende eşini. O halde neden bu kadar uç hareket ediliyor? Ortada buluşuverin olmaz mı?

Birde ailenin yaşadığı şehre gitmek istiyorsun. Eşin ise doğduğun yer değil doyduğun yer diyor yani haksızda sayılmaz. Hakkınızda hayırlısı...

haklısınız aslında ama bende daha muhafazakar bir insanla evlenmek istemiştim ama beni bu kadar yoracağını bilemedim.. eşim tepkilerinide evlendikten sonra çok daha arttırdı ben dizimin bir karış altındaki eteğin siyah uzun çorapla problem olacağını hiç düşünmedim. eşim meslek konusunda haklı elbet ancak ben öğretmenim eşim ise mühendis. yani benim isteğim daha az kazançla daha küçük bir şehirde yaşamak. ankarada kimsemiz yok çocuk sahibi olunca çok zor olur gibime geliyor. İyi dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ederim. Umarım bir orta yol bulabiliriz.

Ben tesettürlü bir bayanım.esimde sizin eşinizin tam tersi.bol pantolon giysem büne boyle Der,hasemyla denize gitcem diyorum one oyle diyor :(( eşarbımı biraz uzun bağlasam hacca mi gidiyon Der :(( ilahi adalet vardır burdada bir hayir

Yorumunuz için teşekkür ederim.Sanırım orta karar birini bulmak her iki taraf içinde zor oluyor değil mi? kesinlikle herşeyde vardır bir hayır.

Back
X