Tanımadan evlendik

Not: bana söylediği çok zoruma gitti
Seni tanısam evlenmezdim dedi resmen artık nasıl sürdürebilirim bu evliliği

Bu arada 3 yıllık evliyiz birde çocuğumuz var

Bana bu lafı söyleyen adamı yanımda istemezdim. Çok net. "Git topla eşyalarını o zaman kendine başka ev bul" derim. Sanki silah mı dayadılar evlen diye lafa bak.

4 yıllık evli çocuk sahibi biri olarak söylüyorum bunu. İki taraf mutsuzken nasıl yürütülür ki?

bu çok can yakıcı bir kelime.kendini ne sanıyor ki.sizde ona göre davranın onu rencide edin.ezikleyin bakalım yine öyle konuşabilecek mi...

Peki bu tip bir hayati yasamadaki amaciniz/motivasyonunuz nedir?

Adam surekli asagiliyor, siz kulaklarinizi tikiyor kosede bir yerde oturuyorsunuz. Bir sevgi, heyecan, saygi yok; iletisim, paylasma zaten yok biri konusup sacmalayan digeri kulaklarini tikamis 2 insan var sadece. Bu sizce bir iliski mi? Boyle bir iliski olsa, ne olmasa ne? Motivasyonunuz yalniz kalmamaksa sadece o kadar.
Ayrıca aşk, sevgi yoksa hiçbir şey olmaz...Bazı şeylere kulak tıkıyorsun diye aşk sevgi heyecan bitmiş mi oluyor?Bazen cidden abartıosunz.Bu kadın belki bianlık üzüntüyle yazdı, hergün bu kadar psikolojik baskı yaşasa 3 yıl dayanıp 1 çocuk yaparmı?

Yaptım canim fazlasıyla cevabını veriyorum ama hic uslanmadı
Asla dönüpte bak bu kadını ben bu hale getirdim demedi demez

Eziklik psikolojisi çünkü. Karşındaki ezerek üste çıkma kendini iyi hissetme çabası.
Çocukluğundan bu yana ailesi tarafından hiç takdir görmemiş hep eleştirilmiş ya da aşırı şımartılmış üstün gösterilmiş. Yani ortada dengesi bir durum var..

Belki size demek istediği o değil ama canınızı yakmaya çalışıyor.
Ciddi ciddi konuşsanız "bak yaptıkların sözlerin normal bir psikolojideki insanların eşine söyleyeceği şeyler değil. normal inan eşini ezmeye bastırmaya çalışmaz destek olur. gel bir psikoloğa gidelim onunla paylaşalım. sen çözemiyorsun" diye..

Boşanma en son çare. Sonuçta ortada çocuk var..

Öncelikle motivasyonum şu:
Beni en iyi ben tanırım, mükemmel bir eğitim hayatım, mükemmel bir ailem var. Hiçbir zaman hor görülmedim, annem,babam, kardeşlerim, eşim dostum arayıp akıl alırlar, kendime hep güvendim. Karşımda da sap sap konuşan bir adamı haklı görecek kadar kendime haksızlık etmem. o bana cahil derse sen profesörmüsün derim.o beni aşağılarsa bende onu aşağılarım. Her zamanda karşımdaki nasıl davranırsa öle davranırım. Genel olarak çok canım sıkılırsa konuşmam, eşim gelir ağzımdan laf almak için kırk takla atar. Ben böyleyim. tabiki böyle olamaz herkes ama birazcık kendilerini önemli hissederlerse karşısındakine de yansır eminim.

Gerçekten çok mutlu eden, fevkalade tatmin edici bir ilişki çeşidi.

Bir taraf ezmeye çalışıyor, diğer taraf püskürtüyor.

Allah herkese böyle sevgi dolu, saygılı, naif evlilikler nasip etsin!

Gerçekten çok mutlu eden, fevkalade tatmin edici bir ilişki çeşidi.

Bir taraf ezmeye çalışıyor, diğer taraf püskürtüyor.

Allah herkese böyle sevgi dolu, saygılı, naif evlilikler nasip etsin!
Ayrıca bizde ezen taraf yok.Bizde adalet var, ben dırdır yapıosam, o da yapabilir.Biz en iyi arkadaş olarak evlendik, yeri gelir bağırırım o da bana bağırır. Nolmuş ağlayımmi hemen:)Önce kendinizi sevin, sevinki karşısınızdakini anlayabilesiniz.

Biz de 4 ayda evlendik. Biz de çok tartışırız. Biz de aşık olarak evlendik. Biz de boşanma laflarını çok konuştuk. Yani sizin evliliğinizi kendi evliliğime benzettim.

Biz eşimle biraz benziyoruz . İkimiz de çabuk sinirlenen, uzatan, alttan alamayan tipleriz. Bunun dışında merhametlidir. Benle her istediğimi yapar ( buz pateni vs) ev işlerine kızımı büyütmeye yardımcıdır. Ama gıcıktır da . Dili sivridir ve kuvvetlidir. Bende de laf kabiliyeti çok yok. O yüzden altta kalıyorum bir çok lafının ve küslük çıkarıyorum. Halbuki o zaman lafı yapıştırsam içimde kalmayacak huzurumuz için daha güzel olacak.

Biz 5 sene de flört etsek bu aşkla yine evlenirdik. Siz de eşinizi tanısaydınız da evlenir miydiniz?

Ben boşanmayı düşünüyorum fazla mi sizce
Ayy abartmayın.
Bazen benimki de der öyle. İyice tanısaydım madem derim basarim kahkahayı. Ya da kötü huylarımı gösterecek kadar Akılsız mıyım derim.
Genel olarak anlaşıyorsanız bu lafta bişey yok bence. Tanımış tanımamış evlisiniz sonucta. Ayrıca tanısa ne olacaktı insan sürekli değişiyor ben on yıl önceki ben miyim.

Son düzenleme:
Biz de 4 ayda evlendik. Biz de çok tartışırız. Biz de aşık olarak evlendik. Biz de boşanma laflarını çok konuştuk. Yani sizin evliliğinizi kendi evliliğime benzettim.

Biz eşimle biraz benziyoruz . İkimiz de çabuk sinirlenen, uzatan, alttan alamayan tipleriz. Bunun dışında merhametlidir. Benle her istediğimi yapar ( buz pateni vs) ev işlerine kızımı büyütmeye yardımcıdır. Ama gıcıktır da . Dili sivridir ve kuvvetlidir. Bende de laf kabiliyeti çok yok. O yüzden altta kalıyorum bir çok lafının ve küslük çıkarıyorum. Halbuki o zaman lafı yapıştırsam içimde kalmayacak huzurumuz için daha güzel olacak.

Biz 5 sene de flört etsek bu aşkla yine evlenirdik. Siz de eşinizi tanısaydınız da evlenir miydiniz?
Aaa bu gruptakilere göre çok kavga ediosan boşanmalısın,hatta cevap veriosan da öyle hatta normal bile değilsin çünkü tartışıomuşsun.Çünkü mutlu çiftler asla tartışmazzzmışşşşşş:ukala::ukala::ukala:
Harika yazmışsınız sabahtır anlatmak istediğim buuuu...Arada sevgi varsa herşey aşılır. Ufak şeyler için evlilik yıkılmamalı demek istedim. Resmen değişik muamelesi gördüm:KK70:

Evet akşam eşimin bana söylediği söz !
Biz aşık olduk ve 7 ay içerisinde evlendik ama hataymış
Birçok konuda tartışıyoruz , tartışmasız günümüz geçmez oldu son zamanlarda
Beni hep suçlar bende kendimi ezdirmesem de psikolojik olarak hep yetersiz hissederim

Yarın eşimin ailesinin yaşadığı yere gideceğiz tatil için bir hafta falan
Orda çok sevdiğim bir arkadaşım oturuyor kesinlikle görüşelim demiştik çok önceden o davet etti
Eşimin bana söylediği bak emin misin arkadaşının çağırdığından diyor ( sanki ben zorla kıza yamanıyorum ) arkadasım neler yazmış : ay çok heyecanlıyım seni çok özledim eşime söyleyeceğim o plan yapıp gezdirsin bizi o güzel planlar böyle seyleri vs vs
Ama bide Benim yaşadığım seye bakın ne bir heyecanımı paylaşıyor ne ben mutluyum diye mutlu
Şimdi size sorum; her fırsatta sizi yetersiz hissettiren, bir eşten çok kuma gibi davranan bu adama ne yapayım

Taniyip evlenseydin yine ayni sozu soylerdi bu sadece bahane. Etrafimizda cokca ornektede var zaten 6-7 yil cikarlar evlenince o tilsim yerle bir olur ve bosanirlar.

Taniyip evlenseydin yine ayni sozu soylerdi bu sadece bahane. Etrafimizda cokca ornektede var zaten 6-7 yil cikarlar evlenince o tilsim yerle bir olur ve bosanirlar.
Zaten tanımak deyimi çok sacma. Ben... İ tanıdım ama koca halini tanımadım zaten o da nasıl koca olurum bilemezdim onu yasayıp gördük. Sonra oldu baba.... Baba halini de yasayıp gördüm. O beni 57 kilo tanıdı bi ara oldum 75 kilo. Dogumu Lohusalıgı insan halden hale giriyor. Neler yasıyor. Gelin oluyor yenge oluyor anne oluyor. Her biri ayrı rol ayrı pozisyon
Tanımaymış...... Bence öyle bişey yok

Beni hep suçlar bende kendimi ezdirmesem de psikolojik olarak hep yetersiz hissederim

Orda çok sevdiğim bir arkadaşım oturuyor kesinlikle görüşelim demiştik çok önceden o davet etti
Eşimin bana söylediği bak emin misin arkadaşının çağırdığından diyor ( sanki ben zorla kıza yamanıyorum ) arkadasım neler yazmış : ay çok heyecanlıyım seni çok özledim eşime söyleyeceğim o plan yapıp gezdirsin bizi o güzel planlar böyle seyleri vs vs
Ama bide Benim yaşadığım seye bakın ne bir heyecanımı paylaşıyor ne ben mutluyum diye mutlu
Şimdi size sorum; her fırsatta sizi yetersiz hissettiren, bir eşten çok kuma gibi davranan bu adama ne yapayım

O bu şekilde hissedebilir ki ben bunun evliliğinin verdiği sorumluluğun ağır geldiğinden olduğunu düşünüyorum. Ama taviz verme boşanma bunun için bosanilmaz ona nasıl bir kadınla evli olduğunu göster. Kendisi bile inanamasın zaten bilmiyormusya seni tanımamış ya birsey derse evet tanımıyorduk birbirimizi dersin. Ama güçlü ol ve kendinw olan güvenini kaybetme kimle evli olduğunu bilmiyormuş bundan sonra öğrensin.

Iyi de evlendikten sonra tanimamis mi. Cocuk yapmadan bosansaymissiniz

senin gibi kadinlarin cogalmasini diliyorum :)
bu arada benden bile cok tasinmissin
bende 2 ulke 4 sehir 12 tasinma var :)
bu konuda beni geceni ilk defa goruyorum

Höh
Ablacım nasıl para dayandırdınız
Ben aynı şehiriçi 1 kere taşındım finansal olarak feleğim şaştı:bicak:

Tanıma konusunda yorum yapmıyım. Ben asırlardır evliyim ama hala tanıyorum diyemem. Bazen sonraki adımını tahmin ederken bazen ters köşe oluyorum. Hayat ve koşullar, hatta sadece o günkü mod bile insanı değiştiriyor.

Sizin durumunuzda, önceliğiniz saygıyı korumak olsun. Tartışmalarda belli sınırları geçmeyin, geçirmeyin.
Yukardaki örnekte sanırım suçlandığınızı düşündünüz. Bence de eşiniz, ailesinin şehrine gidince onlarla zaman geçirmekten kaçmak için buluşma ayarladığınızı düşünmüş. Bu buluşma senin fikrin mi arkadaşının mı demek istemiş. Sizin için tabii mutlu olmaz çünkü ailesine açıklama yapması gerekeceği için canı sıkkın.

Aaa bu gruptakilere göre çok kavga ediosan boşanmalısın,hatta cevap veriosan da öyle hatta normal bile değilsin çünkü tartışıomuşsun.Çünkü mutlu çiftler asla tartışmazzzmışşşşşş:ukala::ukala::ukala:
Harika yazmışsınız sabahtır anlatmak istediğim buuuu...Arada sevgi varsa herşey aşılır. Ufak şeyler için evlilik yıkılmamalı demek istedim. Resmen değişik muamelesi gördüm:KK70:

Sadece sevgi de yeterli olmuyor ama. Biz bir ara aramızdaki saygı perdesini de yırtmıştık. Defol git filan ...

Evlilik sanat meselesi .

Bir ara yine buna benzer bir konuya bir arkadaş evlilikte huzur vermenin olumlu dönüşlerinden bahsediyordu.

Onu kulağıma küpe yaptım bu aralar. Huzur verdikçe huzur buluyorum sanki...

Konu sahibecim eşine karşı dolduğundan bence kafanda büyümüş . O an kaç zamandır planlıyoruz deyip kapatın gitsin.

İnan diğer evliliklerde de böyle şeyler sıkça yaşanıyor .

Kardeşimi eşiyle hiç tartışırken görmedim niye biliyor Muş’un alttan alıyor, duymamazlıktan geliyor.

Bir gün arkadaşım eşiyle ziyaretimize gelmişti . Oğluile ilgili bir konuda sertçe arkadaşıma bişey söyledi arkadaşım hiç sorun yapmadı . Eşi için de çok iyi biri der.

Yani insanlar görmezden geliyor ki bu kardeş ilişkisinde de var annebaba ilişkisinde de.
Ezik olmayacağız ama biz de eşlerimizde ara sora görmezden gelmeyi öğrenmeliyiz.

Ben de bu aralar birşey olduğundakendime diyorum ki bunun için kavga çıkarıp huzurumuzu kaçırmayafeğer mi? Ha içimdekileri de mutlaka söylemem gerekir . Bu aralar alt puntodan şakayla karışık söylüyorum.

Akıllı kadın olmak lazım.. umarım başarırız...

Back
X