tanımadan evlenmeyin bin pişmanım

Cocugun aglamasini size baglamari..
Hayatimda boyle sacma bir sucluma daha gormedim..
Esinin destegi yok ise isin iki kat zor..
Esine de buyuk is dusuyor bu konularda..
Kendi ailesinin yaninda sizi suclarcasina tarafini belli ettiginden, ailesi daha cok uzerinize gelir..
Niye cunku esinde ses cikarmiyor ondan..

Allah sabir versin..
Acele kararlar alma iyice dusun

Calisiyosun madem kendini rahatlıkla gecindirirsin göze alamamanin sebebi ne sırf ev hanımı olduğu için maddi desteği olmadığı için boşanamayan bir suru insan var şanslısın bence

Valla benim hem bu forumdan hem de kendi hayatımdan gördüğüm şu ki resti çekince adamlar kedi gibi oluyor genelde. Onların en büyük cesareti gidemeyeceğini bilmek. Birşeyler düzelmezse gideceğini ya da kendisinin kapının önüne koyulacağını bilen erkek 180 derece tavır değiştiriyor. Senin kararlı tutumun önemli tabi burda. Onsuz da çok rahat olacağını, ona muhtaç olmadığını hissettir, mutsuz olduğunda onu çekmeyeceğini, ipleri koparmak için tereddüt etmeyeceğini bilirse daha ihtiyatlı davranabilir

ha böyle işkence çekmişsin
ha evliliğini sonlandırıp ilk 1 yıl acı çekip hayatını kendin kimsenin aşapılamalarına katlanmadan yönlendirmeye çalışmışsın ve kafan rahat

tekrar düşün derim

Çok fazla taviz vermişsin. Bu kadar taviz sence de fazla değil mi ?
Bir noktaya kadar yardım, sonraki nokta saflık, en son nokta da enayilik.. Üzgünüm ama son noktaya kadar gelirken hiç düşünmedin mi? Bekarken biriktirdiğin paraları ne diye onlara yedirirsin bir de teşekkür beklersin?? Fakir fukaraya dağıtsaydın en azından dua alırdın

Neden boşanmıyorsun? Aynı konulardan değil ama kendi evliliğimde yaşadığım içime dert olan şeylerden dolayı dün bitti benim evliliğim. 34 yaşındayım, 35 olacağım yakında. Yaş gitti, gençlik gitti, aşka inanç gitti. Tek başıma da mutsuz olurum ama en azından bir başkasıyla mutsuz olmaktan daha iyidir ya.

Bir kere siz neden bekarken biriktirdiğiniz paranızla ve maaşınızla onların evinin kredi parasını ödüyorsunuz?
Ne münasebet yahu! Böyle birşey ne gördüm ne duydum. Resmen emeğinizin sömürülmesine izin veriyorsunuz.
Sizi resmen enayi yerine koyup kullanmışlar kusura bakmayın. Siz böyle davranırsanız herkes sizi kullanır.
Üzülüyorum böyle şeyler duyunca prim vermeyin böyle şeylere.. kimseye yaranamazsınız zaten hayatta..
Eşinizden de ne köy olur ne kasaba.. Siz artık ayrı bir evsiniz sizin paranız çok mu da dağıtıyorsunuz?

Bir kere siz neden bekarken biriktirdiğiniz paranızla ve maaşınızla onların evinin kredi parasını ödüyorsunuz?
Ne münasebet yahu! Böyle birşey ne gördüm ne duydum. Resmen emeğinizin sömürülmesine izin veriyorsunuz.
Sizi resmen enayi yerine koyup kullanmışlar kusura bakmayın. Siz böyle davranırsanız herkes sizi kullanır.
Üzülüyorum böyle şeyler duyunca prim vermeyin böyle şeylere.. kimseye yaranamazsınız zaten hayatta..
Eşinizden de ne köy olur ne kasaba.. Siz artık ayrı bir evsiniz sizin paranız çok mu da dağıtıyorsunuz?
başkasına ev alacağına kendine alsaydın yetmiyorsa arsa alsaydın şimdi mutsuzsun boşansan yıllarca emek verdiğin paraya oldu olan

Siz tanimissiniz ki buna rağmen kabul etmissiniz. Evlenirken yardim edilmemiş bekarken biriktirdiginiz paraya el konulmuş falan yani basindan beri belli diyorsunuz. Bile bile lades işte.
Tanistigim günden beri stresliyim sözü herşeyin basindan belli olduğunu acikliyor.
bence de ilk günden stresliydim yazmış demek ki adamla anlaşamamış mutlu olamamışlar evliliğe niye gitti bu durum

Adami alacagim
Ailesini alacagim ( bes para etmeyen insanlar )
Ustune besleyecegim
Ustune de beni begenmeyecekler oyle mi?
Ve ben cevre baskisindan bosanamayacagim

Arkadasim sen kendine ne kadar deger verirsen elalem de sana o kadar deger verir. Aklini basina almazsan daha cooook etinden sutunden yununden faydalanirlar senin

2 yıllık evliyim.eşimle tanıştığım günden beri stresliyim.eşimin ailesi hiçbirşekilde evliliğimize destek olmadı.bir de kendi evlerinin kredilerini bize ödettiler.biz derken benim bekarken biriktiğim paramı ve maaşımı hep eşimin ödemelerine verdim buna rağmen bir teşekkür bile edilmiyo üstüne üstlük yine yaranamıyorum.eve gelin olarak ilk adım attığımda görümcemin çocuğu ağlamaya başladı ve bunu benden bildiler.bunun gibi bir sürü haksız kırıcı olay.hepsini anlatamicam ama hem maaşımı yiyip hem emrivaki nemalanıp hem de laf sokuyolar eşim de beni annesinin yanında kötülüyo.allah aşkına ben naptım bunlara.anlayamıyorum.kafayı yicem.her olayı da anlatamam ama cidden bilmiyorum boşanmayı da göze alamıyorum.maddi manevi sömürüldüğmü düşünüyorum ve eşim yanımda değil dırdırcıymışım.
Kardesim kusura bakmada esin adam olsaydi sen bunlari yasamazdin

başkasına ev alacağına kendine alsaydın yetmiyorsa arsa alsaydın şimdi mutsuzsun boşansan yıllarca emek verdiğin paraya oldu olan

Aynen öyle.. Olan parasına oldu yazık gerçekten.. Eğer düğünde nişanda vs takılan takıların paran duruyorsa bir tanesini bile kimseye kaptırmadan sakla kimsede yerini bile bilmesin bilmiyorum verdiğin parayı karşılar mı ama boşanırsan tek bir tanesini bile kaptırma.. Takılar paralar ne varsa al git.
Senelerce çalış et ondan sonra oh yedir millete.. Lütfen kendi değerinizi bilin uyanık, çakal olun biraz.
Hayatta kendinden başka kimseye de güvenme.
Ayrıca şu millet ne der diye düşünmekten de vazgeç.
Sabahattin Ali'nin kitabında geçen çok güzel bir sözü yazayım. “Herkes ne diyecek… Herkesten ne gördüm ki.. Bu herkes dedikleri şey beni üzmekten, hayatımı manasız hale sokmaktan başka ne yaptı.?”

Boşanmayı düşünüyorum ama korkuyorum işte yani bi araftayım. Zaten buraya yazmam kafamın karışık olduğunu göstermez mi yargılamak yerine durumu anlayıp cesaretlendirmenizi beklerdim. Bile bile lades değil işte.bazen doğru sandıklarımız yanlış çıkıyor
Seni cok iyi anlayabiliyorum. Bosandiktan sonraki belirsizlikten de korkuyorsun, evliliginin gelecektede boyke devam etmesinden de korkuyorsun. Pisman olmaktan korkuyorsun. Evli devam etsende pisman olabilirsin, bosandiktan sonra da pisman olabilirsin. Bunu hakikaten bilememek cikmaza sürüklüyor insani.
Eskilerin lafi geliyor akla hemen "yeninin iyisi olmaz ", " gelen gideni aratir " mubabbetleri bile insani ya aslinda evliligimi duzeltebilirim e bile yonlendiriyor, sonra gene basa donuyorsun... kısır döngü gibi..
Allah hakkimizda hep hayirlisini verir insallah. Her serde bir hayir, her hayrda bir şer var.

2 yıllık evliyim.eşimle tanıştığım günden beri stresliyim.eşimin ailesi hiçbirşekilde evliliğimize destek olmadı.bir de kendi evlerinin kredilerini bize ödettiler.biz derken benim bekarken biriktiğim paramı ve maaşımı hep eşimin ödemelerine verdim buna rağmen bir teşekkür bile edilmiyo üstüne üstlük yine yaranamıyorum.eve gelin olarak ilk adım attığımda görümcemin çocuğu ağlamaya başladı ve bunu benden bildiler.bunun gibi bir sürü haksız kırıcı olay.hepsini anlatamicam ama hem maaşımı yiyip hem emrivaki nemalanıp hem de laf sokuyolar eşim de beni annesinin yanında kötülüyo.allah aşkına ben naptım bunlara.anlayamıyorum.kafayı yicem.her olayı da anlatamam ama cidden bilmiyorum boşanmayı da göze alamıyorum.maddi manevi sömürüldüğmü düşünüyorum ve eşim yanımda değil dırdırcıymışım.
kendi sucun niye verşyorsun parani aptal misim bacım

Niye onu yaptınız bunu yaptınız demeyeceğim, insan yeri geliyor neleri yapmak zorunda kalıyor istemese de onaylamasa da.
Bu adam hayatınızda olmasa nasıl olur bir düşünün?
Bir rahatlama ferahlama mı hissedeceksiniz, rahatsız mı olacaksınız? Onun yokluğunun artıları eksileri ne?
Belki de yıllarca yavaş yavaş ölmektense bir kere acı çekmek daha iyidir...

çocuk yoksa boşan gitsin sen zaten ustune dusenı yapmıssın.

Somuruldugunu yeni anladiysan bravo. Birikmis parani niye veriyorsun arkadasim. Ailene verseydin bari kafan rahat ederdi

Back
X