• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanışma Sürecinde Her Gün Tartışmak

Çünkü siz karşıdaki kişileri bu örnekteki cıvık adam gibi olsalar dahi değiştirmeye çalışmadan, oldukları gibi kabul ettiğiniz için onlar da sizi olduğunuz gibi kabul etmeme cüreti gösterebiliyorlar.
Siz sadece sevmek sevilmek istediğiniz için kimseyi yargılamadan kabul etmeye çok açıksınız, belki bu zamana kadar size söylenen "kilolusun,tavşan dişlisin" eleştirilerini bile öylesine kabullenmişsiniz ki insanların sizi bu şekilde kusurlarınızla sevmelerinin zor olduğuna içten içe inandığınız için karşıdakilere "gel ne olursan gel" hoşgörüsü ile yaklaşıyorsunuz, karşıdakiler de size bir şans vererek sanki size lütfetmişler gibi davranabiliyorlar böylece. Çünkü asıl kabul edilmesi/ şans verilmesi gereken zayıf tarafın siz olduğunuz inancınızı karşıya hissettiriyorsunuz. Belki ben seçici biriyim, gerçek görüşlerim bunlar değil diyebilirsiniz ama ben farkında olmadığınız inançlardan bahsettim. Çünkü ben de aynı durumdayım.
Benim zaten kilolu ya da kısa saçlı olduğumu görüyorlar. Bunları bile bile bana neden geliyorlar anlamıyorum. Şöyle diyeyim ben normalde uzun saçlı ve dövmeli erkeklerden hoşlanmam. Ama sevdiğim erkek saçlarını Rapunzel gibi uzatmaya karar verse, vücudunu dövmeyle doldursa dahi yapma demem o erkeği o haliyle de sever, kabul ederim çünkü bana göre sevgi budur. Aynı şeyi karşı taraftan da beklerim. İstedikleri kadınlar bunlarla ilgilenmiyor o yüzden bana yazıyorlar diye düşünüyorum. O kadınlar özgüvenli ve kendi değerlerini biliyorlar. Gerektiği zaman resti bal gibi çekiyorlar, kimsenin sevgisine muhtaç olmadığı izlenimini veriyorlar karşı tarafa.

Aile erkekleri derken baba mı? Babam benim dış görünüşüme laf atmaz. Aksine kendini sevmekle ilgili telkinlerde bulunur. Bazen toksik pozitiflik içine giriyor ama asla şu saçlarını uzat, o ne biçim vücut vs demez. Sadece ben üniversite sınavlarına girişte 97 kilo olmuştum sürekli abur cubur tüketiyordum, üniversite birinci sınıfta da öğünleri abur cuburla geçiştiriyordum. Bir o zaman dedi kızın yeme şu abur cuburu, çok kilo aldın üzülüyoruz artık, yemek yapmayı biliyorsun sana para da gönderiyoruz git pazara sebze falan al onları pişir demişti. Bir de yüzüme ne bulsam sürdüğüm dönem vardı o zaman da yüzün çok kötü sivilcelendi ne bulursan sürme mahvettin yüzünü demişti. Tabi o zaman beni randevu almaya zorladılar cildiyeciden. Sonra düzeldi Allahtan doktorun verdiği kremlerle.
İlla ki baba değil, dayı, amca, dede.. birisinde bu davranış şekilleri vardır mutlaka. Hani hep bunları hayatıma çekiyorum demişsin ya.. bunlardan kurtulmak gerek.

Benim zaten kilolu ya da kısa saçlı olduğumu görüyorlar. Bunları bile bile bana neden geliyorlar anlamıyorum. Şöyle diyeyim ben normalde uzun saçlı ve dövmeli erkeklerden hoşlanmam. Ama sevdiğim erkek saçlarını Rapunzel gibi uzatmaya karar verse, vücudunu dövmeyle doldursa dahi yapma demem o erkeği o haliyle de sever, kabul ederim çünkü bana göre sevgi budur. Aynı şeyi karşı taraftan da beklerim. İstedikleri kadınlar bunlarla ilgilenmiyor o yüzden bana yazıyorlar diye düşünüyorum. O kadınlar özgüvenli ve kendi değerlerini biliyorlar. Gerektiği zaman resti bal gibi çekiyorlar, kimsenin sevgisine muhtaç olmadığı izlenimini veriyorlar karşı tarafa.

Altını çizdiğim cümle ile aynı bakış açısına ben de sahibim. Sorun da burda, siz her şekilde onu kabul edeceğinizi zaten karşıdakine hissettirdiğiniz an ceptesiniz ve cepte olan uğrunda çabalamaya değer olan değildir, o zaten bizi her halimizle kabul eder, o zaten hep buradadır. Anlatabiliyor muyum doğal olarak karşı taraf sizi seçmiş olmayı size yapılmış büyük bir lütuf, bir hediye gibi görüyor. Zaten farkında olmasanız da siz de öyle görüyorsunuz. Peki yapılması gereken nedir derseniz çok klişe olacak ama kendi değerinin farkında olmak bir de kendi sınırlarını belirlemek olabilir. Değerinin farkında olmak gerçekten kolay olmuyor, çocuklukta oluşturulmuş ve yıllar içinde pekiştirilmiş değersizlik algısı bir günde değişmez ama bunun üzerine çalışırsanız meyvelerini toplayabilirsiniz. Dış görünüşü hiç fark etmeden çok sevip sevildiği ilişkiler yaşayan kadınlar var çünkü onlar kendilerine saygı duyuyorlar, kendi değerlerini karşıdakine hissettiriyorlar ve kişisel sınırlarına saldırıldığında, ya da fiziksel vb. Özelliklerine hakaret edildiğinde, kendilerine saygısızlık yapıldığında çekip gidecekleri gerçeğini adamların başının üzerinde demokles'in kılıcı gibi asılı tutuyorlar. İşte bizim orada değil kılıç, adamların kafalarına düşecek bir tüy bile bulunmadığı için çok rahatlar. Çünkü onları her haliyle kabul ettiğimizi biliyorlar. Umarım anlatabildim, ben de kendi sınırlarımı çizmeye ve değerimin farkında olmaya çalışıyorum uzun bir süredir. Sizinle de paylaşmak istedim 🖤

Altını çizdiğim cümle ile aynı bakış açısına ben de sahibim. Sorun da burda, siz her şekilde onu kabul edeceğinizi zaten karşıdakine hissettirdiğiniz an ceptesiniz ve cepte olan uğrunda çabalamaya değer olan değildir, o zaten bizi her halimizle kabul eder, o zaten hep buradadır. Anlatabiliyor muyum doğal olarak karşı taraf sizi seçmiş olmayı size yapılmış büyük bir lütuf, bir hediye gibi görüyor. Zaten farkında olmasanız da siz de öyle görüyorsunuz. Peki yapılması gereken nedir derseniz çok klişe olacak ama kendi değerinin farkında olmak bir de kendi sınırlarını belirlemek olabilir. Değerinin farkında olmak gerçekten kolay olmuyor, çocuklukta oluşturulmuş ve yıllar içinde pekiştirilmiş değersizlik algısı bir günde değişmez ama bunun üzerine çalışırsanız meyvelerini toplayabilirsiniz. Dış görünüşü hiç fark etmeden çok sevip sevildiği ilişkiler yaşayan kadınlar var çünkü onlar kendilerine saygı duyuyorlar, kendi değerlerini karşıdakine hissettiriyorlar ve kişisel sınırlarına saldırıldığında, ya da fiziksel vb. Özelliklerine hakaret edildiğinde, kendilerine saygısızlık yapıldığında çekip gidecekleri gerçeğini adamların başının üzerinde demokles'in kılıcı gibi asılı tutuyorlar. İşte bizim orada değil kılıç, adamların kafalarına düşecek bir tüy bile bulunmadığı için çok rahatlar. Çünkü onları her haliyle kabul ettiğimizi biliyorlar. Umarım anlatabildim, ben de kendi sınırlarımı çizmeye ve değerimin farkında olmaya çalışıyorum uzun bir süredir. Sizinle de paylaşmak istedim 🖤
Üstelik bana zayıfla diyen de kiloluydu. Zayıflayınca falan biraz geri dönmek istedi, kabul etmedim. Ben saygısızlığı bile tolere ediyordum ama şimdi bitti diyebiliyorum. Bu saygısızlığı tolere ettiğim yaşlar da 20'li yaşlarımın başındaydı şimdi ise bilmiyorum yaşla mı ilgili ama asla kabul etmiyorum. Kendimi ona muhtaç hissetmiyorum. Hayatımın merkezine sevgilimi koyuyordum bir işimi onunla görüşmek için yapmıyordum. Artık sorunun kendimde olduğunu anladım. Ben kendimi sevsem, değer versem böyle olmazdı, hayatıma da istediğim gibi birileri girebilirdi.

Ne var yani model Pembe bir mezarlık gördüm rüyamda aşık cesetler şekerden tabutta deyince romantik. Pembe satolu evimize gelin yapacağım deyince kaç. Çok kötüsünüz gerçekten :confused:
Pembe çocuk rengi ne o öyle dedim bende 😂

Back
X