- Konu Sahibi __TanRIcA__
-
hayvansın kanka= bu iltifat
heralde kızaam
biz nasıl insanız kanka yaaa
güzellik topiğinde yemek konuşuruz,bu yemek topiğinde de güzellik
nese göslük devir töreni başlasın
bu göslüğü üstün tariflerinden ötürü sana veriyorum :82:
senden güzel tarif yaparsam bana vircen geri ona göre
Tanrıçaa,on parmağında on marifet varmış bakıyorum canım..
mutfağa girmeyeli ne kadar oldu acep diye utanarak hesapladım da şimdi..
kendimin günahını almıyım,çok güzel buzdolabı magnetlerinden sipariş veririm.
Tebrik ediyorum,takdir ediyorum,ellerin dert görmesin diyorum..
Rica edicem arasıra bizim mutfağa da uğra da midemiz mama görsün..
:)))güzel bir topik.salata tarifi önerilerini bekliyorum tanrıça:)
helenim,mantarlı olanı diyosun sanırım.köri ve krema ile yapılanıkankam düm yaptım yedik bayıldık ikimizde harika oldu
o sostab bidaha yaparmısın dedi
ellerine sğlık kankam , soslu patateslerden de yapayım bugün
tariflerin çok pratik takipteyimeline sağlık
bir insanın 10 parmağında 10 marifet olur mu ?
olurmuşş :81:
sık sık uğrayacağım artık bu topice
:)))
saol cano.veriyim.beyaz lahanayı ince ince kıy,mayonez,sarımsak toz şeker ve zeytin yağı ile sos hazırla.ve bunları birbirine marine et
sonra afiyetle ye.tavuğun yanında iyi gider
]
saol minik kelebeğemhem kokoş hem hamarat kankam benim elcağızların dert görmesin
kankam ben çok severim bu tarifikfc deki salata tarifi bubide havuç var onda hahayttt
pişt kısss
o patatesleri haşladıktan sonra kızarttın yaa
çok yağ çekmiyolarmı o zaman :97:
Kanka gel sorularım olacak antep ezmesini sen nasıl yapıyorsun ? Ben tam tutturamıyorum evettt yaptığım güzel oluyor ama sanki birşeyler eksik gibi =) bir ara antep ezmesi tarifi verebilir misin ?
O patetes elma dilimli miii ahhhh ahhhhhh nasıl severim nasıl
Kahvenin nasıl yapıldığını anlamadım askum yaaaaaa :84:
kankam kurban olurum seni vereneTek başlık altına toplanması harika olmuş aşkummmmm
10 parmağında 10 marihet var hayatımın ,tanrım özene benzene yaratmış kankamı .
Kanka sende yemeklerde benim gibi sarmısağı fazlasıyla kullanıyorsun.Kesinlikle ayrı bir lezzet katıyor . Yemek yapmayı bende çokkkkk severim kanka ,takipçinim .
kankam kahve bildiğin fincanda pişiyor:)o şekilde koyuyosun ocağaKanka gel sorularım olacak antep ezmesini sen nasıl yapıyorsun ? Ben tam tutturamıyorum evettt yaptığım güzel oluyor ama sanki birşeyler eksik gibi =) bir ara antep ezmesi tarifi verebilir misin ?
O patetes elma dilimli miii ahhhh ahhhhhh nasıl severim nasıl
Kahvenin nasıl yapıldığını anlamadım askum yaaaaaa :84:
abii siz nasıl becerikli hatunlarsınız yaa antep ezmesimiben sahanda yumurtayı zor kırıyorum o da bi saf bulu p yedirebilirsem
abii siz nasıl becerikli hatunlarsınız yaa antep ezmesimiben sahanda yumurtayı zor kırıyorum o da bi saf bulu p yedirebilirsem
kankam kahve bildiğin fincanda pişiyor:)o şekilde koyuyosun ocağa
ama menengiç kahvesi benim aşkımdır
türk kahvesinide sütsüz ve çikolatasız içmem
menengiç kahvesini bilirmisin meleğim
kankam ezmeye salça ve sarımsakta koyarım ben..sen nasıl yapıyosun livim?bi ara yapıyım senin için bölürcem
böğrüsünü yediğimin hatunlarıHaşlanmış patates kızartması(sos eşliğinde)
sizlere,az önce yapmış olduğum tarifimi sunucam
yine pratik,ama bir o kadar enfes bir tat(bana göre öyle):125:
AÇIKLAMA: dünya güzelleri,ben patates kızartmasını,sıradan ve klasik bir şekilde yemeği sevmiyorum.(soy ve kızart)ha yerim,o ayrı,ama kendim yapıcaksam,bu şekilde yaparım,hiçte üşenmem
işin püf noktası;
patatesler biraz kalın doğranıcak,sonra haşlandığı suya süt konulucak,ardından kızartılıcak
tarifime geçiyorum hemen
MALZEMELER:
patates(istediğiniz miktarda)
yoğurt
sarımsak
domates salçası
tereyağ
ayçiçek yağ
tuz,kekik,nane,pul biber(baharat zevke göre)ben bunları kullandım
yarım küp şeker
süt
maydanoz
su
HAZIRLIK AŞAMASI:
patatesler soyulur,kalınca doğranır(resimdeki gibi)yıkanır...:13:
sarımsak minik minik kesilir,yada dövülür(tercihe göre)
HAZIRLANIŞI:
tencereye kaynar su dökülür,içine bir su bardağı kadar süt dökülür,bir miktar tuz atılır
birazda ay çiçek yağı ilave edilir.patatesleri ilave ederiz,karıştırırız,kapağını kapatıp yumuşamasını bekleriz:13:
çok kaynatmıyoruz canlarım.önemli olan yumuşaması,ve sütü emmesi
dağılırsa,o patatesten hayır beklemeyin20 dakika kadar kaynamış olan patateslerimizi süzgeçle süzüp,kurumasını bekliyoruz:13:
daha sonra,tavaya ayçiçek yağımızı döküp,kızmasını bekliyoruz:)
kızan yağımıza,patateslerimizi ilave ediyoruz:13:kızaranları aldıkça,kızaranların üzerine tuz,pul biber ve kekik döküp harmanlıyoruz:125:
sıra geldi soslara:
yoğurtlu sos un hazırlanışı: yoğurdumuzun içine sarımsakları,bir fiske tuzu,doğradığımız maydanozları ve bir miktar mayonezimizi katıp karıştırmaya başlıyoruz
salçalı sos un hazırlanışı: küçük tavamıza bir parça tereyağ,ve bir kaç damla ayçiçek yağı döküyoruz.kızaran yağımıza nane,pul biber,yarım kesme şeker,biraz tuz atıyoruz.o güzel koku çıktıktan sonra,salçamızı ilave ediyoruz.yine bir-iki karıştırdaktan sonra,kaynar suyumuzu yavaşça ilave ediyoruz(çok az olucak..sıvı olmasın,katıda olmasın)
güzelce kaynadıktan sonra sos tabağımıza ilave ediyoruz
BU YEMEK NASIL YENİR? bu yemek elle yenir:125:
boşunamı kalınca doğradık patateslerimizi
bu yemekte yoğurtlu sos soğuk olucak:13:ister akşam yemeğinin yanında garnitür olarak sunun,ister tek başına tadını çıkarın
ben sunumumu bu şekilde yaptım,sizler daha farklı şekilde sunabilirsiniz
klasik bir şekilde ketçap ve mayonez sevmiyorumbiraz uğraşmalı,ama inanın lezzeti değer
AFİYET OLSUN CANLARIM
Allah iyiliğini versin emi güldürdün gece gece
oyy ölürüm ya
allah canını almasın kankayediricek bi saf bulursam oda diyo geberme emi
dene tabi derincimAkşam üzeri tarifini denicem canım...
Yalnız ben patatesi ketçapsız düşünemeyenlerdeniz
ben zaten pul biberini bolca atıyorumofffff salçalı sos dahada acı olsa parmaklarımız yenir... çok leziz gözüküyorlar ellerine sağlık..................
en son annem pilavımı yediğinde hastanelik oluyodu nerde yanlış yaptım bilmiyorumo günden beri kimse yaptığım şeyleri yemiyo
Bunnarın hepsini tek tek yapıcam kankam miiithişsiiiiinnnnnn :82:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?