tansiyon hastası olup ta hamile kalan ya da doğum yapan var mı

preeklemsi ye dikkat

--------------------------------------------------------------------------------

merhaba arkadaşlar başından beri sorunsuz giden bir hamileliğim vardı ta ki 37.haftaya kadar aniden tansiyonum yükseldi yüzüm şişmeye başladı 18/11 e kadar tansiyonum fırlayınca drum hemen sezeryan olmam gerektiğini söyledi çok korktum çünkü hep normal doğum yapmak istiyodum ama dr artık bunun mümkün olmadığını sancı sırasında tansiyonumun daha da yükseleceğini ve tehlikeye girebileceğimi söyledi ve 11.02.2008 de sezeryanla oğlumu dünyaya getirdim ve narkozun etkisinden çıktıktan sonra gece 4 de havale geçirmişim aslında bebek alındıktan sonra olmaması gereken bir durum muş ama ben yaşadım ve yoğun bakıma alınmışım 24 saatin sonunda yüce rabbim beni aileme eşime ve oğluma bağışladı çok şükür.Bu yaşadıklarımdan sonra herkesin hamileliğin son 3 ayında oluşan bu duruma karşı dikkatli olmasını istiyorum kandaki proteinin yükselmesi ellerde ayaklarda ve yüzde şişkinlik ve tansiyonda ani bir yükselme varsa hemen drunuza danışın size ve bebeğinize bişey olmasın...

arkadaşım siteye yeni girdim öncelikle mrb ben tansiyon hastasıyım ve 2 aylıktqa hamileyim hamile kalınca ilacı bıraktım ancak şu anda tansiyonum çolk düşük gebelikten 20. haftadan sonrfa yükselebilir onunda ilacı var zaten sen kafana takma zaten takmak deyilmi tansiyonu tetikleyen

benm de tansiyonum ilk üç ayda 15/9 gidiyordu nedeni de stresti.sonra doktor takip etmemi istedi ve bu şekilde devam ederse hamilelerin de kullanabileceği tnsiyon ilaçlarının olduğunu söyledi.çok şükür sonradan tansiyonum normale döndü.anlayacağınız endişelenmenize gerek yok hamile olsanız bile kullanabileceginiz ilaçlar var.

Merhaba, bende 7aylık hamileyim benimde tansiyonum hep 11 iken son günlerde 13 den aşağıya düşmüyor, bugün hep 13 dü.Doktor 14 sınırdır bizim için dedi 14 ve üstü problemmiş.Ama ben genede çok endişe ediyorum.Benim evvelden tansiyonum hep düşüktü...Sanırım streslede alakalı bir durum bu, bir kere yüksek çıktımı kafayı takıyorum ve hep yüksek çıkıyor.

arkadaşlar benimde psikolojik tansiyon sorunum var.evdeyken normal olan tansiyonum hastane ortamında yükseliyor.çünkü hastane ortamında gergin ve heycanlı oluyorum.benim durumumda arkadaşlar varsa ne yapmam gerek?

bu arada 21 haftalık hamileyim ve inşallah mayıs annesi olucam.bu tansiyon sorunundan çok korkuyorum güzel kızıma bişey olur diye.

canım, hamilelikten önce tansiyon problemin var mıydı.. fazla yükselmedikten sonra, psikolojik tansiyon yükselmesi çok korkulacak bi durum değil aslında.. gene de dr.una durumunu anlat..

bu arada sana ve bebeğine sağlık dilerim.. a.s.

merhabalar benim 2.5 yaşında bir kızım var.
bende hamileliğimin son aylarında tansiyon problemi yaşadım.
üstelik önceden tansiyonum hep düşük çıkardı.son aylarda birde yaza denk
gelmesinin nedeniyle ellerim ve ayaklarım aşırı dercede şişti preeklampsi teşhisi kondu .
kızım 17 gün erken doğdu.tansiyonu yükselenler sık,sık dr. kontrolune gitmeleri gerekiyor.

kesinlikle tansiyon gebelikte çok sakıncalı,ama bunu yenebileceğimizi düşünüyorum.artık kendime kızmaya başladım hergün tansiyonumu ölçüyorum normal çıkıyor.sadece hastane ortamında yükseliyor.doktorum tahlil istedi bişey çıkmadı.hastane fobin var dedi.ama evde ölçtüğünde yüksek çıkarsa ve elinde yüzünde şişmeler olursa hemen gel dedi.yani arkadaşlar hepimiz dikkat etmeliyiz.öncelikle herşey psikolojimizde bitiyor.tüm hamile arkadaşlara kolaylık diliyorum.allah hepimizin yardımcısı olsun

slm arkadaşlar ben de de aynı sorun tansiyon var kronik devamlı ilaç kullanıyorum.şu anda 1.5 aylık hamileyim.dr ilaç verdi günde 3 kere kullanıyorum ama arkadaşların yazılarını okudukça moralim bozuluyor.bazılarınkinde düzeliyor ama canım çok sıkkın ne yapacağımı şaşırdım bir yıldır istedik bebek olsun dye şimdi olunca kaybetmekten çok korkuyorum.hamileliği bitenler benle irtibata gecsin lütfen bilinçli olmak istyorum yanlış yapmaktan korkuyorum.mail adresim aksamgunesi_zengin@hotmail.com lütfen görüşelim yardıma ihtıyacım var psikolojik olarak sıkıntıdayım

Merhaba ,bende iki başarısız tüp bebek deneyiminden sonra tam 3. tüp bebeği deneyecekken normal yolla hamile kaldım.Benim için bir mucize şuan 1,5 aylık hamileyim ancak keseyi görmeye gittiğimizde doktor tansiyonumun çok yüksek olduğunu söyledi.Zaten tansiyon problemim vardı strese bağlı olarak.Şimdi tamamen tuzu kestim,bol su içiyorum ve yürüyüş yapıyorum.İnanın etkisi çok oluyor.Cuma günü Allah izin verirse kalp atışını duymaya gideceğiz ve kardiyoloğa gidip gitmeyeceğime karar verilecek.Benim için zaten çok zorluklarla bulduğum bir bebek.İşallah ilaç almak zorunda kalmam ama yinede bu dönemde bebeğe zarar vermeyen tansiyon ilaçları olduğunu öğrenmek içimi rahatlattı.Ayrıca kardiyolog kola bir alet takarak gün içinde farkında olmadan tansiyon ölçüyormuş.Böylece gerçekte tansiyon problemi olup olmadığı ortaya çıkıyormuş.Gerekirse bu yola başvuracağım.Lütfen içinizi rahat tutun.Ben artık beni üzen insanlara ve olaylara tamamen kapattım kulağımı.Bunu yapmak zorundayım.İşallah Allah herkesi sağlıklı meleklerine kavuşturur biran önce.....

Şimaysi noolur beni durumundan haberdar et çünkü aynı sorunu yaşıyoruz.Özel msj da atabilirsin.
Geçmiş olsun...

CANIM BENİM BEMİMDE TANSİYON PROBLEMİM VARDI HALA VAR İLAÇ KULLANIYORUM 34. HAFTADA DOĞUM YAPTIM ŞİMDİ OĞLUM 4 AYLIK SAĞLIKLI HEMDE 42 YAŞINDAYIM HİÇ KORKMA STRES YAPMA KENDİNE İYİ BAK BEBEGİNİ ALIRSIN KUCAĞINA:CüvCüv:

Benimde ilk zamanlar evde normal doktorun yanında çok yüksek çıkıyordu.5.aydan itibaren tansiyon ilacına başladım.sabah akşam hergün ölçüyorum.şuan tansiyon ilacı kullanmama rağmen evde bile yüksek çıkıyor.doktorum tansiyon holteri taktırmamı istedi bugün taktırdım 24 saat kalıcak yarın çıkarıp bakacaklar sonuçlarını doktorum söyleyecek artık.tek çaresi stres yapmamak ama oda olmuyor ki elde değil.

ben ilk gebeliğimi preeklemsi nedneı ıle 24 haftalıkken kaybettım şimdi tekrar hamıleyım tansıyonlarım hala dengesız doktorlar rısklı bı gebelık dıyorr neler tavsıye edersınn

ben bu sıtede yenıyım ama şuan hepımız aynı sorun için savaşıyoruz galıba. bende doktor agıttım şuan için bebeğin kalp atışlarını duymadıktan sonra bı ılaca başlamanın gereği yok dedı tansıyonlarım dengesız bır düşüyor bir çıkıyor 2 hafta sonra kontrolum varr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…