Kaynanamın eski evi kaldırıldı ve yerine bu ev verildi şimdi de yeni bir ev verilecek diyorsunuz.
Anladığım doğruysa, şu anki ev de yeni verilecek ev de aslında ilk kök evin semereleri.
Siz bugün taksit ödeyebilecek durumdaysanız, bu da kayınvalidenin evi sayesinde; yoksa kira ödüyor olurdunuz...
Kadın, kiraya verebileceği evinde oğlunu oturtuyor, mecbur mu, değil. En azından hukuken değil. Vicdanen, ayrı.
Ayrıca kadın sizin ödeyeceğiniz takside de muhtaç değil, eşinizde toplanan ortak kiraları ayırır, emekli maaşını alır eline, öder taksidini, zaten ev bitince koyar içine kiracıyı, bitti gitti.
Beni sakın yanlış anlamayın, size negatif bir şey söylemiyorum, iyi tartın ölçün biçin diyorum.
Örneğin ben ev alacağım şimdi, ve doğrudan çocuğumun üstüne yapacağım tapuyu sadece intifa hakkını alıp.
Ama fark şu; bu, doğrudan benim tercihim. Kimsenin benden talebi değil.
Ölüm hak, miras helâl, amenna... Ama sağlığımda böyle bir taleple karşılaşmak istemezdim.
Kendinize güvence mal mülk istemenizi anlıyorum, hepimiz istiyoruz;
ama bunu daha kadın hayattayken, kadının malının semerelerine göz dikerek gerçekleştirmeye kalkmak doğru olur mu bilemedim...