• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tapu kararsızlığı

Tesekkur ederim yaptiginiz yorumlar bana gercekten iyi geldi. Esimi cok seviyorum kaynanami da oyle evinde is bile yaptirmaz o kadr israr ederim yemekge cagiririm cekimerek yer ve ayrica emekli maasinida esim alir yani gelirler ortak kiralari da esim alir kaynanam hicbirisine karismaz. Cocuguma bakar gezin film izleyin der dusunur mutlu olalim hep ister, biliyorum belki bu dusuncelere girmem haksizlik ama sadece krediyi yillarca odeyecegimiz icin baska bir ev yada arsa almamiz zorlasacak o yuzden kendimin diyebileceglm bir evim olsun diye dusunmustum 🌸
Eşiniz sizden mal kaçırmak amaçlı harekette bulunmuyor. Benim için önemli olan insanların niyetidir, bilinçli yapılan bir hareket olsa tepki gösterin derdim. Ancak anladığım kadarıyla yeni alınacak evde de kayınvalidenizin çok fazla hakkı var zaten. Yani ben huzurunuz kaçmasın isterim, dünyanın binbir türlü hali var evet ama sürekli yarın boşanırsam ne olacak diye düşünmek bana doğru gelmiyor. Eşinizi en iyi siz tanırsınız boşansınız sizi mağdur edecek bir adam mı? Kayınvalidenizin eve maddi katkısı o kadar çok ki o olmasa zaten bu evin kredisini ödeyebilir miydiniz onu düşünün eğer cevabınız hayırsa tapu zaten hakkı olana gidiyordur.

Düğün takılarınız sizde duruyor mu merak ettim bir de.

Eşiniz sizden mal kaçırmak amaçlı harekette bulunmuyor. Benim için önemli olan insanların niyetidir, bilinçli yapılan bir hareket olsa tepki gösterin derdim. Ancak anladığım kadarıyla yeni alınacak evde de kayınvalidenizin çok fazla hakkı var zaten. Yani ben huzurunuz kaçmasın isterim, dünyanın binbir türlü hali var evet ama sürekli yarın boşanırsam ne olacak diye düşünmek bana doğru gelmiyor. Eşinizi en iyi siz tanırsınız boşansınız sizi mağdur edecek bir adam mı? Kayınvalidenizin eve maddi katkısı o kadar çok ki o olmasa zaten bu evin kredisini ödeyebilir miydiniz onu düşünün eğer cevabınız hayırsa tapu zaten hakkı olana gidiyordur.

Düğün takılarınız sizde duruyor mu merak ettim bir de.
Kesinlikle eşim olurda bosanma olursa benden daha cok benim hakkimi gozetir diye dusunuyorum cunku benden cok beni dusunen birisi o konuda ne onun nede kaynanamin hakkimi yiyemem bazen boyle dusuncelr beni ele geciriyor yoksa ikiside benim icin cok degerli. Takılarım benjm kasamda duruyor hiç bozdurmadık halen sadece tam altin, ceyrek gibi bozdurulacak takilari bozdurup araba aldik

Kesinlikle eşim olurda bosanma olursa benden daha cok benim hakkimi gozetir diye dusunuyorum cunku benden cok beni dusunen birisi o konuda ne onun nede kaynanamin hakkimi yiyemem bazen boyle dusuncelr beni ele geciriyor yoksa ikiside benim icin cok degerli. Takılarım benjm kasamda duruyor hiç bozdurmadık halen sadece tam altin, ceyrek gibi bozdurulacak takilari bozdurup araba aldik
Bence hiç suyu bulandırmayın. Yorumlardan gördüğüm kadarıyla araba da sizin adınıza alınmış ortada malla ilgili bir sorun yok ki. Huzurunuza bakın siz 🙂

Merhaba 🌸 Bayadır üye olmadan konuları ve verilen cevapları takip ediyorum. Benimde kararsiz kaldigım bir konu hakkında yorumlarıniza ihtiyacim var. 5 senelik evliyim 1 oglum var 6 aylikta hamileyim eşimi çok seviyorum çok iyi bir eş ve çok iyi bir baba .

Eşimin hayatta kalan tek yakını annesi, kardeşini ve babasını yillar önce kaybetmiş. 4 katlı dubleks evde 3. Katta ben dublekste kaynanam oturuyor. Ev kaynanamın üstune yillar önce yapılmış.

Şuanda tekrar bir ev almak istiyoruz taksitli ödemeleri olan bir ev olacak ama evin hak sahibi kaynanam görünüyor ipotek vs detay veremeyeceğim nedenlerden dolayı .

Aklıma takılan siz olsaydinız eşinize bu alacağimiz ev kendi ustune olsun bizimde kendimizin evi olsun dermiydiniz. Beni çok seven bir kaynanam var ve el üstunde tutan eşim sizce bu istegimle onlara haksizlik mi yapmis olurum cunku esim tek cocuk.

Tabi bu arada eşimin ustune olması icinde islem yapilmasi lazim kaynanamla birlikte gidip siz olsaydiniz nasil olmasini isterdiniz
Boşanma durumunda size hiç bir şey kalmaz.Nasil söylenir bilemedin 🙄 İyiyken kötü olmak var ama laf arasına sıkıştırıp yanlış anlaşılmadan söylemeyi deneyin bi

Boşanma durumunda size hiç bir şey kalmaz.Nasil söylenir bilemedin 🙄 İyiyken kötü olmak var ama laf arasına sıkıştırıp yanlış anlaşılmadan söylemeyi deneyin bi
Hiç böyle muabbet olmadi daha once o yuzden sogukluk girer mi aramıza diye korkuyorum 🥺

Her doğru her yerde söylenmez.
Boşanma durumunda evet sadece ortak olarak görünen arabadan hakkınızı alırsınız ama zaten çok seviliyormuşsunuz hem eşiniz hem de k.valideniz tarafından, ne gerek var bunu deyip ortalığı karıştırmanın ?
Eşiniz çok zengin ya da tüm malları çalışarak edinmiş bir adam degil, k.validenizin sayesinde bir çok şey.
Bunları da düşünün derim.

Boşanma durumunda evet sadece ortak olarak görünen arabadan hakkınızı alırsınız ama zaten çok seviliyormuşsunuz hem eşiniz hem de k.valideniz tarafından, ne gerek var bunu deyip ortalığı karıştırmanın ?
Eşiniz çok zengin ya da tüm malları çalışarak edinmiş bir adam degil, k.validenizin sayesinde bir çok şey.
Konu sahibinin anlattıklarına göre, kv elinden gelen her şeyi yapmış, yapmaya da devam ediyor ve onun bu düşüncelerini duysa, bilse kahrından ölür...

O zaman şöyle yapın kayinvalidenin evinden çıkın,kayinvalide kendi tek otursun emekli maaşını ve kiralarını kendisi alıp yönetsin.Sizde kendi geciminizi sağlayıp üstüne kendinize ev alabilirseniz alın.Kadının evinde oturuyorsunuz hem maaşını hem kiralarını alıyorsunuz hemde alınacak evde pay istiyorsunuz.Kayinvalide zaten kendi öderki bu şartlarda.Yani zaten yeni alınacak ev kayinvalidenin parasıyla alınacak.Onun üstüne olmasından daha doğal olan ne varki?

Tabikide öyle ben sadece bu dusuncelerden arinmak icin actm biraz da. Bu konuyu cunku sanirim baska konulari gordukce ister istemez etkileniyorum

Babanızdan aldığınızı da ya döviz ya altına yatırın ama evde tutmayın malum bir hırsız girse hepsi gider.Belki bisey olur evin borcu erken kapanır eşiniz size bir jest yapar.Pesinatiniz elinizde olmuş olur belki üstüne de eklemiş olursunuz

Babanızdan aldığınızı da ya döviz ya altına yatırın ama evde tutmayın malum bir hırsız girse hepsi gider.Belki bisey olur evin borcu erken kapanır eşiniz size bir jest yapar.Pesinatiniz elinizde olmuş olur belki üstüne de eklemiş olursunuz
Evet bgn konuşup onu bankaya yatirma karari aldik evide taksitli odeyecegiz 🙏

Tek cocuksa gerek var mı ? Bende tek cocuğum annemin şuan 3 evi arsası vs var. hiç birini bana geçirmeyi teklif etmedi veya bu konu konu bile olmadı. zaten tek cocuğum bunlara yaşarken girmenin bir anlamı olduğunu düşünmüyorum

Bende bunun icin aslinda huzursuzum cunku kaynanam ust katimda olmasina ragmen hicbirseyime karismaz dugunde set ve 5 bilezik takti hemde baya maliyetli olanlarindan bu dusuncem de haksizlik mi yapiyorum diye kararsiz oldum o yuzden
E madem böyle bir durum var,kayınvalideniz oturduğunuz evi üzerinize yapsin,yeni alınacak ev onun üzerine olsun,siz ödeyin. Bilemedim eşinizle ilişkiniz nasıl,güven konusu vs ona göre yorumlanabilir bu konu bence.
Yada tek çocukmuş eşiniz,başka mirasçısı yok kadının,sizin evi satıp yiyecegi bir alışkanlıgı vs de yok anladığım kadarıyla, sorun etmeyin alın evi.

Amin teşekkür ederim 🥰🙏

Bankaya doviz, mevduat olarak yatirilmamali. Su ara doviz hesabi mevduat faizleri cok fazla yuksek, yani neredeyse 1e 5 veriyorlar. Ama acil durumlarda parayi cekemiyorsunuz. Ayrica doviz mevduatlarinda erken/zamansiz cekme durumunda oldukca buyuk kesintiler yaşanabiliyor.

Siz banka islerinden anliyorsaniz eger, bir hesaba paranizi yatirip; doviz, repo, fon, altin sepeti yapin. Duzenli takip edip alis satis yaparsiniz. Yok banka islerinden anlamam diyorsaniz, doviz mevduat hesabi actirmayin. Paranizi dövize cevirip kasaya yatirin.

Kasanizdaki parayi kimse alamazsin satamazsin diyemez, sinir koyamaz.

Kasa da kafaniza yatmiyorsa paranizi bankalar arasi bolusturup oyle mevduat yapin. (Doviz mevduati) mevduat guvence ust limiti en son 150 bin tl idi.
150 bin tlye denk gelecek sekilde farkli bankalarda mevduat doviz hesaplari acarsaniz yine sorun cikmamis olur.

Bankada mevduat guvence ust limitini sorun olur mu? Degismis olabilir.

Back
X