Tapuda serh koydurmak? Bilgisi olan

Butterfly246

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
66
48
38
Tapuda ismim gecmese bile esi olarak tedbir koydurma hakkim var mi dukkana arabasina?
Nasil bir yol izlemem lazim lutfen kesin bilgisi olanlar yardim edebilirmi?
 
Son düzenleme:
Aile konutuna şerh koyabiliyorsunuz bildiğim kadarıyla, ikametinizin olduğu eve. Dükkana koyulmuyor herhalde, arkadaşlar daha iyi bilgi verir gerçi
 
Oturduğun aile konutuna şerh konuluyor dükkana malesef konulmaz
 
Cevabı bilmiyorum ama umarım dükkana şerh koydurmanın ya da en azından takılarla alındığını filan kanıtlamanın bir yolu vardır

İyi dilek dilemeye geldim
 
Eşi olarak dükkana değil aile konutuna şerh koydurulabilir.

Dükkan için ihtiyadi tedbir kararı lazım onun içinde dava açmak. Ve bu tip davalar boşanma davası açıldıktan sonra açılır çoğunlukla...
 
Boşanma davasını açarken mallara tedbir talebinde bulunun. ( genelde aile mahkemeleri böyle bir kararı almaya yerkili değil ama dava dosyanızda talep etmenizde sakınca yok. Resmi kayıtlara geçmiş olur en azından) Ki düğün videolarınızda da altınlarınız görünür, oradan miktarını belirleyip talep edebilirsiniz. Dava esnasında dilekçenizde belirteceksiniz altınlarımı dükkan için kullandı diye boşanma sonrası açılan mal paylaşımı savasında şahitler, kuyumcuyu tanıyorsanız onun ifadesi vs ispat edilince dükkanın değerinden sizin altın miktarı düşülüp ( sizin hanenize yazılıyor altın miktarı) geri kalan ederi de (malın güncel değeri) dikkate alınarak varsa dükkanın borcu o borç miktarı da düşülüp 2 ye bölünecek. Altınlarınızı her koşulda alırsınız merak etmeyin. Dükkanı satsa bile mal kaçırma davası açılıyor. Ama siz avukatınızla görüşüp yine tedbir koydurun derim ben.
 
Merhaba, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun. Yalnızca aile konutunuza şerh koydurabilirsiniz. Aile konutu içerisine girmeyenlere şerh koyulamaz. Bahsettiğiniz dükkan, araba gibi şeyler için dava süresince ihtiyati tedbir kararı aldırmanız lazım.
 
Dukkani siz evlendikten sonra aldiysaniz hanginizin uzerine olursa olsun ikinizin ortak malidir. Diyelim ki siz davayi actiniz ve esiniz satis yapti baskasinin uzerine bu durumun geri donusu var. Siz sorun yasadiktan sonra mal kacirmaya calistigi belli oldugu icin mahkemede bu islemi iptal ettirebiliyorsunuz. Bu satis eski bir tarihte ornegin 5 yil once yapilmis olsaydi buna dogal bir satis islemi denirdi ve bir itirazda bulunamazdiniz. Ama bosanma davasina paralel yapsa bile iptali var bunun sizin itirazinizla. Ama bu sureci uzatir bir avukatla gorusup herhangi bir tedbir islemi yapilabiliyor mu ogrenirseniz daha iyi olur.
 
Maalesef o değinizin de garantisi yok. Burda söyleyip milletin kulağına kar suyu kaçırmayayım ama mal kaçırmanın bir sürü yolu var. Ve geri alma şansınızın olmadığı durumlar var.
 
Maalesef o değinizin de garantisi yok. Burda söyleyip milletin kulağına kar suyu kaçırmayayım ama mal kaçırmanın bir sürü yolu var. Ve geri alma şansınızın olmadığı durumlar var.
Konu sahibi satis dedigi icin sadece boyle soyledim. Yoksa danisikli dovus borc da cikartabilir tabi. En iyisi hic kocasina renk vermeden arastirmasini iyi yapmasi ne yapacaksa mumkun mertebe sessizce yapmasi.
 
davayı bir an önce açın ve evlilik sonrasında alınan tapu, araba ruhsatının fotokopisini dosyaya ekleyin. en kötü bunların yarısını alırsınız, takıları video ile ıspatlamaya çalışın ama o iş zor biraz, mesela bizim takı merasiminde kv hep sırayı bozup brilerinin çeyreklerini oğluna taktı, videoda kimin ne taktığı belli olmuyor sayesinde. sizinki netse sorun yok, onları da talep edersiniz ancak eşiniz saklıyor, annesine verdi gibi iddialarda bulunabilir, bu nedenle takıların dükkana harcandığını ıspatlamanız gerekiyor, bunu en iyi siz bilebilirsiniz, kimler size şahitlik yapabilir, bunları hazırlayın şimdiden, iki şahit bulsanız yeter, ancak bu şahitler ve siz bu konuda ağzınızı sıkı tutun, sizin şahit çıkarma ihtimalinize karşı hazırlık yapmasınlar, o zaman işler iyice karışır, delillerinizi saklama zamanı, işiniz uzun ve yorucu olacak, tüm mal gitse de dünyanın sonu değil, o adamdan bir an önce kurtulmanın da bir fırsat maliyeti var, kolaylıklar dilerim
 
Merhaba , Boşanma davası açmanızla beraber Mal rejimi Davası da açılması gerekiyor. Mal rejimi davası ayrı bir dava . İsterseniz Boşanmayla açın isterseniz boşanmanın sonucunu bekleyin ama biz tedbir kararları için boşanmayla peşpeşe açıyoruz. Mal rejimi davasıyla beraber zaten edinilmiş malların kural olarak yarısında sizin yasal payınız var, Mal Kaçırma gibi bir durumun olmaması içinde dava açtıktan hatta daha açmadan hemen önce Koruyucu ve Önleyici Tedbir koydurmanız gerek. Mahkemeler hem dükkana hem arabaya konulmasını orantısız bulabilir bu yüzden biz genelde taşınmaza tedbir koyduruyoruz. Ancak adli yardımdan yararlanmıyorsanız bunlar kural olaran nisbi harca tabii.. Hem dava harçları ve masrafları var hem de Tedbir Talebinin nisbi harcı var... MAL REJİMİ DAVASI açmadan sadece boşanma davası açarak haklarınızı tam ve doğru almanız da mümkün değil.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…