- 26 Mayıs 2019
- 66
- 48
- 38
- Konu Sahibi Butterfly246
-
Oturduğun aile konutuna şerh konuluyor dükkana malesef konulmazMerhaba kizlar, daha once esim ailesinin yaninda beni unutuyor adli bir konu acmistim hatirlayan varsa. Bosanmak istiyorum ve sorum su: 3 yil once bana dugunumuzde takilan (cogunu kendi ailem takti) takilan altinlarla dukkan aldik ama esim kendi adina aldi.
Bosanma davasi acmadan once tapuya gidip serh koydurabilirmiyim bu dukkanin baskasinin adina gecirmemesi icin? Korkuyorum ki dava actigimda oyle bir girisimde bulunur cunku..
Tapuda ismim gecmese bile esi olarak tedbir koydurma hakkim var mi dukkana arabasina?
Nasil bir yol izlemem lazim lutfen kesin bilgisi olanlar yardim edebilirmi?
Yaa gercekten miOturduğun aile konutuna şerh konuluyor dükkana malesef konulmaz
Eşi olarak dükkana değil aile konutuna şerh koydurulabilir.Merhaba kizlar, daha once esim ailesinin yaninda beni unutuyor adli bir konu acmistim hatirlayan varsa. Bosanmak istiyorum ve sorum su: 3 yil once bana dugunumuzde takilan (cogunu kendi ailem takti) takilan altinlarla dukkan aldik ama esim kendi adina aldi.
Bosanma davasi acmadan once tapuya gidip serh koydurabilirmiyim bu dukkanin baskasinin adina gecirmemesi icin? Korkuyorum ki dava actigimda oyle bir girisimde bulunur cunku..
Tapuda ismim gecmese bile esi olarak tedbir koydurma hakkim var mi dukkana arabasina?
Maalesef o değinizin de garantisi yok. Burda söyleyip milletin kulağına kar suyu kaçırmayayım ama mal kaçırmanın bir sürü yolu var. Ve geri alma şansınızın olmadığı durumlar var.Dukkani siz evlendikten sonra aldiysaniz hanginizin uzerine olursa olsun ikinizin ortak malidir. Diyelim ki siz davayi actiniz ve esiniz satis yapti baskasinin uzerine bu durumun geri donusu var. Siz sorun yasadiktan sonra mal kacirmaya calistigi belli oldugu icin mahkemede bu islemi iptal ettirebiliyorsunuz. Bu satis eski bir tarihte ornegin 5 yil once yapilmis olsaydi buna dogal bir satis islemi denirdi ve bir itirazda bulunamazdiniz. Ama bosanma davasina paralel yapsa bile iptali var bunun sizin itirazinizla. Ama bu sureci uzatir bir avukatla gorusup herhangi bir tedbir islemi yapilabiliyor mu ogrenirseniz daha iyi olur.
Konu sahibi satis dedigi icin sadece boyle soyledim. Yoksa danisikli dovus borc da cikartabilir tabi. En iyisi hic kocasina renk vermeden arastirmasini iyi yapmasi ne yapacaksa mumkun mertebe sessizce yapmasi.Maalesef o değinizin de garantisi yok. Burda söyleyip milletin kulağına kar suyu kaçırmayayım ama mal kaçırmanın bir sürü yolu var. Ve geri alma şansınızın olmadığı durumlar var.
Merhaba , Boşanma davası açmanızla beraber Mal rejimi Davası da açılması gerekiyor. Mal rejimi davası ayrı bir dava . İsterseniz Boşanmayla açın isterseniz boşanmanın sonucunu bekleyin ama biz tedbir kararları için boşanmayla peşpeşe açıyoruz. Mal rejimi davasıyla beraber zaten edinilmiş malların kural olarak yarısında sizin yasal payınız var, Mal Kaçırma gibi bir durumun olmaması içinde dava açtıktan hatta daha açmadan hemen önce Koruyucu ve Önleyici Tedbir koydurmanız gerek. Mahkemeler hem dükkana hem arabaya konulmasını orantısız bulabilir bu yüzden biz genelde taşınmaza tedbir koyduruyoruz. Ancak adli yardımdan yararlanmıyorsanız bunlar kural olaran nisbi harca tabii.. Hem dava harçları ve masrafları var hem de Tedbir Talebinin nisbi harcı var... MAL REJİMİ DAVASI açmadan sadece boşanma davası açarak haklarınızı tam ve doğru almanız da mümkün değil.Merhaba kizlar, daha once esim ailesinin yaninda beni unutuyor adli bir konu acmistim hatirlayan varsa. Bosanmak istiyorum ve sorum su: 3 yil once bana dugunumuzde takilan (cogunu kendi ailem takti) takilan altinlarla dukkan aldik ama esim kendi adina aldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?