tarhana çok cıvık olmuş

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
Arkadaşlar ilk defa tarhana yapmak istedim internetten bakarak yaptım ama unu galiba az olmuş yapalım 4 gün oldu bugün kurutma için sereyim dedim ama kaşıktan ayrılmıyor krep hamurundan biraz daha katı böyle sereyim mi kurur mu yoksabiraz daha un koysam olurmu lilütfen yardım edin benim çocuklarım nerdeyse başka çorba İçmezler

geç oldu ama mesajınızı yeni gördüm.
Bu gibi durumlarda tekrar un koyarak yoğurabilirsiniz ve tabi bir süre daha bekletmeniz gerekecektir.

un koymak şart öyle cıvık serilince küflenir. geç gördüm ama başkasına faydası olur diye yazdım

un karistir sonra ser kurusun. Ben oyle 3-4 gun bekletilmis tarhanayi sevmiyorum kokuyor gibi geliyor. o yuzden ertesi gun hemen sererim. simdi siz onceden yaptigniz icin terkrar bekletmeyin bence bozulma riskina karsi unu karistirip hemen serin bence.

Ayrica cok civik oldugunu dusunen hanimlar eger un karistirma imkaniniz yoksa veya kurutamiyacak durumdaysaniz buzlugunuzda yer varsa oyle taze sekilde posetleyip buzluga koyabilirsiniz. corba yapacaginizda buzluktan cikartip yaparsiniz. taze tarhana corbasi olur o zaman.

arkadaslar dan yöresel ve dogal ev yapımı urunlere anında ulasabılırsınız :)
burdur un yöresel yoresel tatları urunlerı hepsı burada
erıste salca kurufasulye nohut tarhana .....

Son düzenleyen: Moderatör:
un atmam...
tarhanayı azicik biraz ılık olmaya başlayinca atiyorum.
sadece salça yag tuz ve yarim bunyonu atiyorum.. jkavuruyorum su döküyorum.. ılılanmaya başlayinca tarhana atiyorum.. çok seviyorum tarhana çorbasini.:)

Back
X