Tarih problemi yardım kızlar

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar hiç kimseye bişey diyemiyorum.buraya yazmakta buldum çareyi .bir senedir nişanlıyım.nişanımı nişanlım yaptı ii bi mesleği var.bende babamın şirketinde çalışıyorum .nişanlımın ailesi hem biraz rahat insanlar hemde durumları yok görünüşte hiç bi sorun yok beni çok seviyorlar ama maddi anlamda durumları hiç yok.durumları yok derken nişanlımı özel okulda okutmuşlar şimdi kardeşini özelde okutuyorlar.şimdi bir sene oldu tarih diye ağzını açan yok yani konuşma konuşma bu nereye kadar böle.kayınpederim hiç ağzını acmıyo sadece susuyo.cok bunaldım artık herkes soruyo düğün ne zaman diye bişey diyemiyorum babama çok mahcup oluyorum böle kafayı yiyecek gibiyim napayım bn şimdi

Kızlar hiç kimseye bişey diyemiyorum.buraya yazmakta buldum çareyi .bir senedir nişanlıyım.nişanımı nişanlım yaptı ii bi mesleği var.bende babamın şirketinde çalışıyorum .nişanlımın ailesi hem biraz rahat insanlar hemde durumları yok görünüşte hiç bi sorun yok beni çok seviyorlar ama maddi anlamda durumları hiç yok.durumları yok derken nişanlımı özel okulda okutmuşlar şimdi kardeşini özelde okutuyorlar.şimdi bir sene oldu tarih diye ağzını açan yok yani konuşma konuşma bu nereye kadar böle.kayınpederim hiç ağzını acmıyo sadece susuyo.cok bunaldım artık herkes soruyo düğün ne zaman diye bişey diyemiyorum babama çok mahcup oluyorum böle kafayı yiyecek gibiyim napayım bn şimdi

Nişanlınla konuşmanı öneririm. konuya kaç yıldır birlikteliğinizin olduğunu, geleceğe dönükte bir nişan yaptık. Düğünümüzü ne zamana yapalım diye konuşman iyi olur. Sonuçta çekinecek bir durum değil, ileride aynı evi paylaşacaksınız. En azından bu düğün, yazınmı olacak yoksa 2 yıl sonramı olacak diye düşünmezsin. Bir karara varsak iyi olur demelisin. Bende bu zaman içinde kendimi hazırlıklara başlamak istiyordum dersin. Artık senle uyumak senle uyanmak istiyorum bile diyebilirsin. Bunlar çok doğal şeyler. Sen rahat rahat konuş canım bu tür şeyler hep bayanların dürtmesiyle oluşur. Erkeklere bakarsak 2-3 yıl daha nişanlı olup zamanları geçer. Dediğin gibi herkes sorup durur, düğün ne zaman diye. Herşey sende sen biraz giriişken ol.

Son düzenleme:
Nişanlınla konuşmanı öneririm. konuya kaç yıldır birlikteliğinizin olduğunu, geleceğe dönükte bir nişan yaptık. Düğünümüzü ne zamana yapalım diye konuşman iyi olur. Sonuçta çekinecek bir durum değil, ileride aynı evi paylaşacaksınız. En azından bu düğün, yazınmı olacak yoksa 2 yıl sonramı olacak diye düşünmezsin. Bir karara varsak iyi olur demelisin. Bende bu zaman içinde kendimi hazırlıklara başlamak istiyordum dersin. Artık senle uyumak senle uyanmak istiyorum bile diyebilirsin. Bunlar çok doğal şeyler. Sen rahat rahat konuş canım bu tür şeyler hep bayanların dürtmesiyle oluşur. Erkeklere bakarsak 2-3 yıl daha nişanlı olup zamanları geçer. Dediğin gibi herkes sorup durur, düğün ne zaman diye. Herşey sende sen biraz giriişken ol.

Canım ben konuştum zaten o da çok istiyor ama kayınpederim asırı rahat bi adam hiç bişey umrunda değil utanıyormuş bizden bu arada babamın durumu çok iyi o yüzden yani acaba babam mı arayıp konuşsa çok mu abes olur

Nişanlınla bir konuş bakalım ne düşünüyorlar?

Ayni konudan dert çekmiş biri olarak allah sabir versin oncelikle..kendi düğün tarihinizi kendiniz belirleyen bence evdekilere de bildirin,boylece konu acilmis olur onlar da içlerinde ne varsa dökerler ortaya diye dusunuyorum.
Ya da nisanliniza artik evdekilerin bu durumdan rahatsız olduğunuzu konu komşunun laf ettiğini söyleyip bunlari babasına iletmesini sağlayabilirsiniz..
Çok zor bi durum bilirim tam 1 yil bekledim ben de düğün tarihi belirlensin ama erkek tarafi maalesef çoğu zaman ilgisiz kaliyorr, 'düğün ne zaman' sorusu gercekten bunaltiyor..

Ayni konudan dert çekmiş biri olarak allah sabir versin oncelikle..kendi düğün tarihinizi kendiniz belirleyen bence evdekilere de bildirin,boylece konu acilmis olur onlar da içlerinde ne varsa dökerler ortaya diye dusunuyorum.
Ya da nisanliniza artik evdekilerin bu durumdan rahatsız olduğunuzu konu komşunun laf ettiğini söyleyip bunlari babasına iletmesini sağlayabilirsiniz..
Çok zor bi durum bilirim tam 1 yil bekledim ben de düğün tarihi belirlensin ama erkek tarafi maalesef çoğu zaman ilgisiz kaliyorr, 'düğün ne zaman' sorusu gercekten bunaltiyor..

Aynen CNm bnm acaba babam arayıp söylese akılları baslarına gelir mi diyorum anlamadım bn napacağımı

düğünü erkek tarafı yapacak belki maddi yönden hazırlanamadılar daha,hemen neden kötüye yoruyorsun ki,durumlarının olmadığını sende biliyosun ,mesela nişanı kız tarafı olarak siz yapsaydınız(normalde de adet öyledir ya) nişan diyip geçmemek lazım ondada masraf bayagı oluyor hele salonda falan yapılmışsa, acaba bir beklentileri olabilir mi nişanı biz yaptık düğün sizden olsun diye biraz daha bekle bakalım yada nişanlına sor üstü kapalı ne diyecek

Son düzenleme:
Aynen CNm bnm acaba babam arayıp söylese akılları baslarına gelir mi diyorum anlamadım bn napacağımı

babana söyleyebilirsin tabi,en azından nişanlını uyarabilir,madem niyetinizde düğün yoktu,neden nişanı bu kadar erken yaptık diye..ama burda da şöyle

bir sıkıntı oluyor kız tarafı olarak çok mu meraklı görünüyoruz gibi izlenim bırakılabilir..tabi bunu önce kendi ailenle konuş uygun düşer mi böyle bir

uyarıda bulunmak diye..ama karşı tarafın bu durumdan hoşnut olmadığınızı bilmesini sağlayın..

yaşlarınız kaç önce onu sorayım. babana aratma sakın çok ayıp olur. çalışıyorsanız kredi çekme işini falan konuşun nişanlınla beraber madem ailesinden hayır yok. bu arada benim kayınpeder de farklı değildi. çok bunaltıcı bir durum yani ailenin karşısında muhatap bulamaması, senin herkese laf anlatman... hayırlısı olsun inşallah.

Kızlar durum şu şekilde benim babam nişanda 40000 tl harcadı 5 yıldızlı otelde yemekli nişan yaptı işte 200 gr bilezik taktı acaba bunu mu sorun yaptı babası ha tamam nişanlımda çok yaptı ama babası değil kendi yaptı.düğün içinde yoksa bile bi açıklama yapılmaz mı bu da mı çok zor kendimi çok kötü hissediyorum

baban bilezigi çok takmi$ maa$allah :)
kp in ondan fazla takmasi gerekiyor galiba

mustakbel ê$inle beraber bi çozum bulup kp ide dugune davet edeceksiniz galiba , yoksa damin durumu yokmu$ birikdirmesini bekelrisnzi saçlariniza aklar du$er ..

babanda aramasin bence ayip olabilir
ayrica evlenme meraklisi olmassin ni$ânlisiniz zaten, sevgili olsaniz tamamda nisan dugunden onceki adim oldugu için meraki falan kalmami$ bunun .. :)

Canım anlamadım nişanı baban mı yaptı nişanlın mı?

Kızlar mekanı babam tuttu herseyi yaptı takılarıda taktı nişanlımda istediğim takılarımı alışverişimi yaptı o şekilde

Babanız mekanı tuttu herşeyi o yaptıysa nişanı nişanlınız değil babanız yapmış oluyor. Takı takmak nişan yapmak değildir takı, eğer karşı tarafın durumu varsa yapması gereken bir şeydir zaten. Durumu yoksa da durumu elverdiği ölçüde bir şey yapılır adet gereği. Ama siz nişanı babam yaptı diyin bence. Babanıza haksızlık etmeyin.

Son düzenleme:
Babanız neden bir nişan için düğünmüş gibi 40.000 tl verip 5 yıldızlı yerde yaptı ki nişanı çevre ne güzel nişan yaptılar desinler diyem yazık bence nişan için o kadar paraa karşı tarafı düşünmek lazım bence bazı şeylerde yani şimdi tabii ki o insanlar altta kalmak istemezler ne yapsalar babanın yaptığının altında kalacaklardır durumları o kadar yapmaya yetmez çünkü babanızında bunu düşünüp onları ezmemek adına daha makul birşey yapmalıydı ayrıca bakı evlenemiyorsunuz babanız 40.000 ona harcayana kadar yarısını harcasaydı da geri kalanını sana verseydi marsaflarınız için daha iyi olurdu hiç olmazsa düğün için salon tutulurdu çok gereksiz bir harcama olmuş. Eş adayının durumu iyiymiş siz çalışıyor musunız bilmiyorum ama eşinin babasıyla konuşması lazım artık uzatmak istemiyoruz ne yapabilirseniz yapın gerisini ben yapıcam kredi filan desin eşiniz sizinde aynı şekilde düşündüünüzü abartı birşey istemediğinizi söylesin tabii eğer söyleyse tabii babası da bizim yaptıöız düğünü beğenmezler diye düşünüyordur sen fikrini söyle k, o da babasına söylesin.

seni o kadar iyi anlıyorum ki...
Allah yardımcın olsun sabır versin..
benim eşimin aileside böyleydi başka zaman herşey çok güzel muhabbet o biçim
ama iş düğünü konuşmaya gelince adam agzını açmazdı açıldımı da 5 dk konusur hemen konuyu değişirlerdi
çok zor işler

Yaşlarınız kaç? Siz çalışıyor musunuz? Nişanlınla ikiniz bir tarih belirleyin bence. O da babasına bu tarih size uygun mu desin. Kız tarafının şaşalı nişan yapmasında bir sakınca yok. Sakınca aynı şaşayı karşı taraftan beklemekte bence. Yoksa 40.000 bizim burda çenemizi yorarken kiminin elinin kiridir. Ya da 20.000lik bir düğün kimine göre ortalama iken kimine göre abartıdır.

aileler hiç görüşmüyor mu canım.oturmaya falan gidilmiyor mu uzun zamandan beri nışanlıysanız konu bir şekilde açılırdr? sen nışanlına babana mahcup oldugunu dıle getr o da babasına soylesın

Back
X