tarih tekerrürden ibaret demişler ...

ipek_bal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
934
849
123
Ankara
arkadaşlar merhaba,
aslında dertleşmek ve bir konuda kafama takılan bir şeyi sormak için açtım bu konuyu.
ben çok zor bir karakterim galiba, yani çok fazla kurallarım ve kriterlerim var. bir erkekte gerçekten cok fazla seye önem veriyorum, iş başarı dış görünüş giyim kuşam iy bir meslek... belki kızabilirsiniz bana ama aslında herke siçten içe bu kriterlere önem veriyor. ve insan bir noktada kendine denk biri olsun istiyor.
şimdi ben bunca kriterin arasında etkilenebileceğim biriyle zar zor da olsa denk geliyorum ve tanışıyorum. başlarda adam süper ilgili alakalı, ama ne zaman ben bir şey hissetsem denge hoooop tersine dönüyor. bu sefer ben cabalıyorum, mutsuzluk sinir alıp başoını gidiyor ve bu adam ya eski sevgiliye dönüş yapıyor ya da bambaşka biriyle ilişkiye başlıyor. bu noktada kız çirkin ay şöyle ay böyle gibi kezbanlık yapmıyorum, demek ki bende bulamadığı bir şeyi onda bulmuş diyorum ama hep mi yaşar insan bu olayı....
ben bu şekilde 2 adam bıraktım arkamda. ikisi de benden cok fazla sey götürdü. sinirli ve en ufak seye tahammül edemeyen biri oldum çıktım.
tam iyiyim toparladım dedim, yeni biriyle tanışmak isterken de işle alakalı bir konuda biriyle görüştüm. görüşme tamamen işle alakalıydı ama cok eğlenceli geçti. gecenin sonunda da ben seni bırakayım muhabbeti tabi, ben kabul etmedim kendim döndüm eve. bu arada, bu adam da iyi bir mesleği olan, genç yaşta sağlam kariyer yapmış ve yakışıklı birisi. sonra bir kaç mesajlaşma, bir kaç telefon görüşmesi, ama bir daha bir araya gelemedik. aslında cook isterim tekrar görüşmeyi ama inanın ortak hiç bir nokta da yok. napmalıyım onu da bilmiyorum cünkü atmamın olası oldugu bir adım bile yok :)
neyse, siz de bu kısır döngünün içinde misiniz? ya da cıkabilen var mı? gözüne kestirdigi erkeği tutup kopartabilen hatunlar, bana da bir el atıverin :)
herkese dertsiz tasasız güzel akşamlar diliyorum.

Anladığımı varsayıyorum metini.
Sizin niteliğiniz nedir peki? He bu demek değil ki gidip keko bulun, ne yapacaksınız onu?
Peki bir adam niye sizi tercih etsin. Böyle düşünmekle başlayabilirsiniz.

Bakın adamlar sıkılıyor demişsiniz, beklentilerinizi düşürün. Müşkülpesent olmayın. İnsanları hataları ya da eksiklikleriyle sevmeye çalışın. Niceliğe çok fazla önem veriyorsunuz.

Ekleme yapmak istiyorum erkekler tutup kopartılabilecek varlıklar değiller. İnsanlar farklıdır. Her biri farklı şeylerden hoşlanır. Biri tutsa kızlar nasıl tavlanır nasıl kopartılır dese kızarız değil mi? Şahsen ben çok kızarım. Onları elde edilecek bir şey olarak görmeyin. Bırakın akışına. Böyle çok mutlu olacaksınız

çok haklısınız. ben hatamı biliyorum ama işte huy, değişmiyor. ben de boş beleş bir insan değilim inanın. sıkılmalarının ardında da bu erkeklerin istedikleri herhangi birini çok kolay elde edebiliyor olmaları bence. ben neden senle ugrasayım ki diyorlar adeta:)
yani çok fazla şeyi değiştirmeye deger mi peki? olduğu gibi sevilemez mi bir insan?

Kuralciyim demissiniz; onceki sevgilileriniz fazla mi buldu?? Hani dedigim dedik insanlar vardir ya sadece benim kurallarim gecerli olacak diyen acaba iliskilerinizde de oyle mi davraniyosunuz??
Bide huyuna suyuna bakmaktan ziyade dis görünüş, isi, kariyeri vb. Bunlara daha cok onem veriyosunuz gibi geldi . ( tabii herkes onem verir ama sizin ana kriteriniz bu ozelleikler olmus gibi)

Bir insan olduğu gibi sevilir elbette. Ama bir alt yapısı varsa. Kendini ifade etmeyi bilmeyen, saygısız, bağnaz ve yobaz bir insanı ben olduğu gibi kabul edip sevemem. Ya da eli ekmek tutmayan, sabredemeyn. Bunlar nitelikler zira. İnsanı insan yapan.
Ama sizinki dediğim gibi nicelik. Siz bir erkekte daha sonra edinilen özelliklere bakıyorsunuz. Mesela sizin iyi erkek tanımınız benim fikrimce nacizane şöyle. ' İyi kazanan, yakışıklı, 3 dil bilen, insanlar tarafından sevilen ve sözü dinlenen, bekar, karizmatik güzel bir arabası olan.'
Sanki daha iyisini bulursanız bir öncekinden soğuyacakmış gibi, hep en iyisini arayacakmış gibi.
Ben böyle düşündüm tabi, bunu aşmanız gerek.

Armudun sapı üzümün çöpü meselesi. Her güzellik bir arada olmazki ama. Biraz insanları olduğu gibi kabul etmeye çalışın. İyi yönü fazlaysa ufak tefekleri görmezden gelin. İnanın daha mutlu olursunuz. Bu kadar mükemmelliyetçilik bünyeye zarar.

kriterlere göre adam seçerseniz, karşınızdaki bunu fark eder ve o da sizi kriterinize göre değerlendirir.

elbet biraz kriter olmalı, okumuşluk, meslek sahibi olmak, iyi karakter gibi. ama ondan ötesi artık şekilciliğe giriyor. siz birinden değil, bir kalıptan hoşlanıyorsunuz.

ayrıca ben erkeklerin hiç de aptal olmadıklarını kimin ne niyetle yaklaştıklarını anladıklarını düşünüyorum. o kriterlere sahip adamlar biraz dürüstlük doğallık ve iyi niyet de arıyor, kendi vitrinine gelen kızı istemiyor, zaten o tip kızlardan etrafında çok. o adam o kariyerlere de beynini çalıştırarak gelmiş yani, az çok aklı var, kimin kendini yanında süs bebeği gibi tutup kimin gerçekten duygusal olarak yanında olabileceğini anlayabiliyor.

bu konuda erkekler tarafındayım kusura bakmayın.

Çok dominant dediğim dedik birisi degilim. Kurallar derken mesela çok gazla vıcık vıcık olmayı sevmem bir ilişkide. Bir erkek tabiki çat kapı gelebilir, ama ben oturup sohbet etmek isterim. İşte beklenti farklı yönde olunca aşırı kuralcı olan ben olmuş oluyorum.
Beğeni radarıma giren erkekler evet belirli bir geliri parası kariyeri olan erkekler. Ama lütfen beni zengin koca avcısı gibi algılamayın. Bu saydığım nitelikler lütfen yanlış anlamayın ama bende de mevcut. Ben sadece olması herekenden önce yaşamak istemiyorum bazı şeyleri.
Eski iki ilişkimde de yaşadığım şey bu erkeklerin başka kadınlara gitmesi oldu. Hani görüştüğüm bir erkeği elde tutamamak benim sorunum. Tabiki herkese olduğu gibihaliyle güzel, ben de ufak tefek sorunları göz srdı edebiliyorum ki eskiden bir kaç yalanı bile sineye çekmişliğim oldu. Ama artık eskisi kadar tahammül sınırım Yok. Biri gelsin bir ilişki başlasın ve hayatımı düzene sokayım istiyorum. Ama yok öyle bir dünya dimi:)

Çok çok haklısınız. İnan'ın iyi ki açmışım bu konuyu, biraz eleştiriye ihtiyacım var. Ama söyle de bir olay var, bunerkeklerin hiçbiri ile tanışmak için çaba göstermedim. Onlar beni buldu:)

Biraz törpülenmek lazım diye düşünüyorum.
Temel kriterler dışında her şeyi de dert etmemek lazım.

Herşey tek taraflı olmuyor malesef sizin beğendiginiz o yakışıklı, bakımlı, kariyer sahibi adamların belki de kriterleri farklı

Dışı güzel içi foss olan insanları da unutmamak gerekiyor. O yuzden once ic sonra dış diye baksanız daha iyi olmaz mi ?

Bu kadar kriteri bir arada tuttugunuza göre sizde yüksek kariyerli bakımlı ve güzelsiniz sanirim

Herkesin bir nasibi vardır geçmiştekilerin yürümemesi de nasibiniz olmadığından..

Çok çok haklısınız. İnan'ın iyi ki açmışım bu konuyu, biraz eleştiriye ihtiyacım var. Ama söyle de bir olay var, bunerkeklerin hiçbiri ile tanışmak için çaba göstermedim. Onlar beni buldu:)

kimin bulduğu önemli değil ki. bence karşınızdakine birey olarak değer vermediğinizi hissettiriyorsunuzdur, o kriterler önemli olduğunu anlıyordur bu da itiyordur.

hani dengi dengine denen bir durum var. bence siz denginizin biraz üstünü arıyorsunuz gibi.

+1

İşte herşeyi bir arada olsun istiyor gönül, ben de biliyorum olmaz illa ki ama işte etkilenmek çok önemli. Çok övünmeyi doğru bulmuyorum ama bunkadsr kriter koyduğuma göre az cok kendime de güveniyorum tabik de. İşte neden denk gelmez bu kısmet ben de anlamadım. Artık onu dene bunu dene yaşım da geçiyor. Ben düzenli bir ilişkim olsun istiyorum artık.

belki de kafanızın anlaştığı insanı bulup onu kriterleriniz için desteklemeliydiniz.

para kariyer eğitim bunlar destekle olabilen şeyler. hatta yakışıklılık bile.

önemli olan güvenebileceğin anlaşabileceğin biri olması. yoksa dil öğrenilir, kariyer yapılır para kazanılır.

Aksine, yeri geliyor kendi annesinden daha çok düşüyordum üstlerine. İşte benim hatam da bu diyebileceğim tek nokta biraz fiziksel samimiyet kalıyor geriye ama bunun hata olduğunu düşünmüyorum. Bnm düşüncelerim sınır koymaksa eğer o kişinin buna saygı duymasını beklerim ama onlar başkasına gitmeyi tercih ettiler.

üstüne düşmek iyi bir şey değil ki.. ilgili olmak başka şey, başını yemek başka şey. ben annemi bile zor çekiyorum 2. bir taneyi istemem ki... erkekler de öyle düşünüyor zaten. sağlığı ve hayatıyla ilgili olmak başka şey küçük çocuk gibi emir vermek başka şey. biraz özgür iradesine de saygılı olunmalı kişinin, despotluk yapmamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…