Tartışırken ağlıyor musunuz?

Ağlayın ağlamayın diyemem ama ben ağlamayı doğru bulmuyorum .
Ne kadar güçsüz durursanız tartışmanın yükselmesi ve kaybeden taraf olmanız o kadar ihtimal .
Dimdik durup kendinden emin taraflarınızı ortaya çıkaracaksınız :KK66:
Sonra karşınızdakinin cümlelerinden bazı kısımları cımbızla çekip alaya alacaksınız . ( mümkünse soru sorarak )
Hem karşısındakinin konusunu ve aklını dağıtmış olursunuz hem de olayı kale almamış gibi yaptığınız için sinirlenir ve saçmalar .
Üstüne bir de değil mili sorularla kendinizi akladınız mı iş tamam .

Ama ağlamak , sinir olduğunu göstermemek . Maça hiç çıkmadan mağlup olmakla eş değer .
Çok güzel anlatmissiniz,bir gün bunları yapabilmem umuduyla...

Ağlayın ağlamayın diyemem ama ben ağlamayı doğru bulmuyorum .
Ne kadar güçsüz durursanız tartışmanın yükselmesi ve kaybeden taraf olmanız o kadar ihtimal .
Dimdik durup kendinden emin taraflarınızı ortaya çıkaracaksınız :KK66:
Sonra karşınızdakinin cümlelerinden bazı kısımları cımbızla çekip alaya alacaksınız . ( mümkünse soru sorarak )
Hem karşısındakinin konusunu ve aklını dağıtmış olursunuz hem de olayı kale almamış gibi yaptığınız için sinirlenir ve saçmalar .
Üstüne bir de değil mili sorularla kendinizi akladınız mı iş tamam .

Ama ağlamak , sinir olduğunu göstermemek . Maça hiç çıkmadan mağlup olmakla eş değer .

Keşke..
Bunları o an düşünemiyorsun, istesen de, yapman/söylemen gerekeni bilsen de kendini tutmak ciddi anlamda zor..
Ben daha çok sinirlenince, kaldıramayınca falan yaşıyorum..
Beklemediğim, çok gereksiz bir çıkış görünce özellikle donup kalıyorum ve ağlama yaşayabiliyorum, aslında çok sinirliyim ama bastırıyorum diye mi, ailesel travma mı bilemiyorum... Ama kurtulmak lazım.

Tartisirken aslan kesilirim ne aglamasi:KK70:
Ha nadiren oluyor tabi bende de. Ama baskalarinin yaninda onunde aglamak bana ters geliyor genelde...ancak dolup tasmam gerekir baskalarinim onunde aglamak icin

Çok güzel anlatmissiniz,bir gün bunları yapabilmem umuduyla...

Vivid Vivid sizin için de alıntı yapamadım :)

Münazara ile ilgili kitap okursanız ve münazara videoları izlerseniz baya gelişirsiniz aslında .
Ben bir kitapta okumuştum romantik bir kitaptı . Adam avukat kız avukat adayı...

İnce ayrıntıdan şöyle bir olay vuku buluyor .

Adam üstünü değiştirirken kız arkasını dönüyor .
Adam kıza gıcıklık olsun diye istersen bak sorun değil muhabbeti yapıyor .
Kız cevap olarak '' senin kaslarından banane '' deyince

avukat cevap veriyor ( normalde banane kelimesi moral bozar ) '' demek kaslarımı gördün ''

Sonuç sinir olan stajyer kızımız . Bazen çok küçük ayrıntılar kazandırır :KK66:

Aynı durum bende de var. Hatta annem de öyle. Onune gecemiyorum bu durumun. Özellikle eşim ile tartıştığım da gözler hemen sulanıyor.

Vivid Vivid sizin için de alıntı yapamadım :)

Münazara ile ilgili kitap okursanız ve münazara videoları izlerseniz baya gelişirsiniz aslında .
Ben bir kitapta okumuştum romantik bir kitaptı . Adam avukat kız avukat adayı

Adam üstünü değiştirirken kız arkasını dönüyor . Adam kıza gıcıklık olsun diye istersen bak sorun değil muhabbeti yapıyor .
Kız cevap olarak senin kaslarından banane deyince avukat cevap olarak demek kaslarımı gördün diyor :) Sonuç sinir olan stajyer kızımız . Bazen çok küçük ayrıntılar kazandırır :KK66:

Olay laf yetiştirememek mi bilmiyorum(ha onda da çok iyi sayılmam ama çok kompleks düşünememekle birlikte(biraz olaya da bağlı) doğru da gelmiyor, dümdüz konuşulsun anlaşılsın işte :)).
Ne bilim o sıkıntılı ortamda olmak, o olayı yaşamak, o tepkileri görmek mi geriyor acaba?
Şahsi olarak duygusal yönün etkisi bu durumda daha ağır geliyor bana, söyleyeceklerin oluyor ama o adımı atamıyorsun.
Lafı/davranışı kaldıramayınca, çok sinirlenince, çok üzerine gelinince falan sinirden gerginlikten sakin kalamıyorsun, enerji ağır geliyor, bünye de böyle atıyor belki o duyguları...
Lanet gelsin böyle hassaslığa yahu :)

Hamile kaldigimdan beri bende de bu durum var biri en ufak bişey söylese beni inciticek yada üzücek cevap vermeye kalmiyo başlıyorum aglamaya özellikle esimde oluyo bu durum yada annem nasılsın dediğinde birden aglayasim geliyo bence hamilelikle alakali hiç olmazsa benim durumum tamamen hamilelikten sonra oldu

Yoksa bir tek bende mı var bu sorun.
Nedeni nedir merak ediyorum.
Bu aralar hayatım baya karışık ailemle sürekli çatışma halindeyim..
Kendimi savunmam gerek,laflarim var söyleyecek soyleyemeden gözlerim doluyor ağlamaklı oluyorum,sesim tuhaf çıkıyor bu sefer. Neden aglamadan, dim dik durarak konuşamıyor, tartisamiyorum ki !
Sinir oluyorum kendime :KK43:..
Ben haksızlığa uğradığımı hissettiğim zaman sinirden ağlarım. Durduramıyorum. Yoksa eşimle tartışırken falan ağlamam. Durduramamanızı anlıyorum, nasıl olacak ben de bilmiyorum.

Kendimi savunmam gerek,laflarim var söyleyecek soyleyemeden gözlerim doluyor ağlamaklı oluyorum,sesim tuhaf çıkıyor bu sefer. Neden aglamadan, dim dik durarak konuşamıyor, tartisamiyorum ki !
Bende sinirlenince ve haksızlığa uğradığımda ağlıyorum bide başak burcuyum ben hiç sebep yokken bile aglayabiliyorum bu huyumdan nefret ediyorum bende :(

Çok zor bir durum,karşı taraf konuşarak kendini haklı çıkarırken,benim onları çürütecek cumlelerim varken,susup ağlamak... :KK43:
Ben de ağlarım ama susup kalmam söyleyeceğimi söylerim

Tıpkı ben. Çok duygusalımdır ve yapılan haksızlık karşısında haketmediğimi düşünerek ağlarım. Ağlamak kötü değildir hâlâ vicdanlı olduğunuzu gösterir

Başkalarına eşime dostuma ya susarım yada büyük kavga ederim.
Ama aileme bende çocukluktan beri aynıyım. Şu aralar yenmeye çalışıyorum bişey olursa, biraz biraz isteklerimi dile getirebiliyorum artık şu yaşımda:işsiz:

eşimle tartışırken ağzıma geleni söylerim, tartıştıktan sonra onun söyledikleri zoruma gider sabaha kadar ağlarım.
ağlayınca da susturamıyorum kendimi 3-5 saat ağlayınca gözlerim çok kötü oluyor, uyuyamam da zaten. ağlamaya başlayınca kendimi nasıl sustursam bilmiyorum. eşim özür dileyip sarılırsa öyle sakinleşiyorum ancak

Sadece eşimle tartışırsak ağlarım. Çok çok ciddi kavga edersek bir tek ağlamam sanırım (çok şükür o da yıllardır olmadı). Eşim dışındaki diğer insanlarla tartışırken öfkelenebilir, kızabilirim. Ama eşimle herhangi bir gerginlikte öfkelenmişim, sinirlenmişim vs fark etmiyor, hemen ağlıyorum. :)

önceden ağlamazdım ama son zmaanlarda gözlerim daha rahat doluyor. bunun sebebini son zamanlarda daha çok yıpranmış olmama bağlıyorum. sinirler zayıflayınca haliyle dayanmak zor oluyor. son zamanlarda üst üst gelmiştir bazı şeyler.

aynı durumdan müzdaribim . dedikleri gibi geçmişten gelen travma. ben babamın biz küçükken evdeki argo bağrışmalarına anneme argo kelimeler sarfetmesine bağlıyorum evde bu gürültülü ortam korkudan boğazımı ağrıtırdı hep .

şimdi de bu korkulardan dolayı bir birlikteliğe cesaret edemiyorum hakkımı savunamam diye.

Eskiden hemen ağlardım
Şimdi aynı anda çok fazla kırılmam işin içinden çıkamamam ve öfkemi alamamam lazım

Hayır, tartışırken veya kavga ederken ağlamam. Zaten insanların yanında ağlayamam. Yalnızken, o da çok dolmuşsam :bicak:

Back
X