Tartışma da cevap vermeyen eş

Belki iyice yükselmemeniz için ses etmiyodur. Durun sakin olun.

Öfke ile hareket etmeyin.

Annem hep der ki: öfke gelir göz kararır, öfke gider yüz kararır.
Bende kavgada bi yerden sonra susmayı tercih ederim herkezin karekteri farklı
Bence siz de öfkeniz geçene kadar eşiniz gibi davranın. Öfkeniz dinince neyse mesele onu konuşun.
Öfkeyle kalkan zararla oturur.
Aynılarını diyeceğim. Herkesin kavga ile başetme şekli farklı. Benim eşim de biz kavga ettik mi yatar uyurdu. Sonra başka bir zaman, alakasız bir konuda "ben üzüldüğümde uyurum" dedi; demek bunu yapıyormuş. Şiddete başvurmaktansa pasif kalmak daha iyi aslında. Sizi da anlıyorum, kaçıyor diye düşünüyorsunuz umaursamıyor diyorsunuz ama şöyle bir gerçek de var siz bağırdığınızda insanlar sizin söylediklerinizi dinlemez. Biz uzak doğu atassözü vardı tam hatırlamıyorum ama şu anlamda bir şeydi: insanlar tartıştıklarında birbirlerine bağırırlar çünkü fiziksel olarak dipdibe olsalar da o an birbirlerine uzaklar ve seslerini duyurmak için bağırırlar. Siz bağırdıkça o uzaklaşıyor. Bence siz de bağırmayın ya da bağırırsanız bağırın ama o sizi dinlemeyecek. Sakinleşince konuşun.
Ekleme yapıyorum, bence yataktan kovmayın, daha da uzaklaştırırsınız adamı.

Bana göre çok haklı olduğum bir konu yüzünden şuan sinirden ölüyorum..baya da soylendim bağardim cagardim hatta yarın eşyalarımı toplayıp gidiyoruz çocukla bile dedim...adam ağzını açıp tek kelime etmiyor güya yüz ifadesi falan üzülüyor sadece..bı cevap ver ya bişe de ..gerçekten bişey demedikvr beni takmadigini hissettikcedaha da sinirlendim ..bide geldi yatağa yatıyor peşime ..kovdum yataktan ses etmeden gitti başka yatakda gayet uyuyor şuan...ben sinirden uyuyamıyorum avazım çıktığı kadar bagarmak istiyorum...
Benim eşim de öyledi benimki tartışma sonrası susar. Yani tartışınca bende o da diyeceklerimizi diyoruz. Ama benim için olay orda bitmiyor onun için bitiyor. Ben söylenmeye tam gaz devam ederim o susar. Normale dönünce söyledim böyle yapma benle sende söyle ne diyeyim diyeceğimi diyorum daha fazlasını desem tartışmayı aşıp seni kıracak kötü şeyler söylemektense susmayı tercih ediyorum diyordu. Evliliğin ilk yılı için diyorum böyleydi şimdi bende onla bitiriyorum. Uzatmıyorum. Belki eşinde daha kötü noktaya gitmesin diye böyle yapıyordur. Takmadığını sanmıyorum erkekler içine atar.

Konuya göre değişir bence adam iyice büyümesin diye de yapmış olabilir, siz deşarj olmayın diye sinir etmek için de olabilir :)
Blöf olarak çocuğu da alıp gideceğim demeyin ama lütfen kavgalarda. O kadar büyük konu ne.

Tartışma sevmiyor olabilir, kavga büyümesin istiyor olabilir, sinirle yanlış kelimeler söylemekten korkuyor olabilir. Ya daaa kişisel dertlerinizden sıkılmış olabilir. Yorulmuş ve kaçıyor olabilir. Böyle bir erkek tanıdığım var, eşinin dertlerinden ve dırdırından sıkıldığı için konuşmuyor bile eşi vıdı vıdı yaparken. Adam yorulmuş.

Bugünde hiç bise olmamış gibi yanıma sokulmalar zorla sarmaş dolaş olmalar maçı iptal etmeler ...problemler duruyor durduğu yerde ben sinirle uyumaya çalıştığımla kaliyorum

Back
X