Tartışma Sebebimiz Daha Doğrusu Ağlatılma Sebebim

adige1864

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2017
237
240
103
Daha önce buraya konu açtım ve ilk kez sıcağı sıcağına ne yapacağımı bilmeden ağlayarak yazıyorum hanımlar.
Eşim hem maddi hem salgın sebebiyle birkaç aydın evde traş oluyor ve bende onun direktifleriyle saç traşına destek oluyordum ya da olduğumu sanıyormuşum.
Az önce gene traşa başladık. Söylediklerini yaptım ama her defasında olduğu gibi bi kulp bulacağını bildiğimden korka korka yapıyorum traşını çünkü diline bir dolarsa haftalarca duyarım bunu.
Ense kısmını beğenmedi ve banyoda bana söylene söylene bağırmaya başladı.Neden bağırıyorsun düzeltelim dedim elimden aldı kendi saça daldı ve aynada daha kötü olduğunu görünce kıyamet koptu. Mutlu musun dedi bana?
Bir işi de bir kere gösterdiği gibi yapacakmışım.Bu konuda bana muhtaçmış muhtaç olmada yalvarmazmış.Ben neden bağırma sesini yükseltme diyormuşum o sinirli bir insanmış ve sinirlenmeye hakkı yokmuymuş?
1 yıldır ne yaşadığını ben nerden biliyormuşum?
Bi korkudur başına çıkartmışım hiçbir işi düzgün yapmıyormuşum.Daha bir ton küfürlü şey saydı tek cevap vermedim.O intiharın eşiğindeymiş maddiyat çok bunaltmış ben nerden biliyormuşum?
Saydı saydı gitti saçına makineyle daldı.Şimdi de duşunu aldı gidecek muhtemelen.
Ben tekrar yardım teklifiyle yanına gittiğimde kovdu defol git dedi.O gidince evden uzaklaşmak için bende çıkmak istiyorum şimdi sadece kendimi odaya kitledim.
Bu kez bardak bende taştı çünkü son zamanlarda değişik sebeplerle ve genelde maddiyat kaynaklı hep bana patlıyor.Napalirim bilmiyorum önerilere açığım

Bu kadar stres olacağınıza yardım edemem anlamıyorum deseydiniz daha mantıklı olurdu. Müdür ödev vermiş gibi niye ezildiniz başta bunu sorgulayın. Eşinizden psikolojik baskı görüyorsunuz izlenimi aldım.

En başından beri hem ciddi hem şakayla karışık söyledim ben berber değilim korkuyorum dedim git berbere misler gibi ol dedim ama yaparsın yapacaksın modunda en sonunda böyle oldu işte

Maddi problemler sıkıntı yaratabiliyor özellikle tek çalışan erkekse söylenme hakkını kendinde görüyor. Bir süre işe girip destek olabilirsiniz imkanınız varsa.
Sizi ezmesine kesinlikle izin vermeyin.

Çok küçük bir ilçede olmasam deli gibi çalışırım.Ama iş imkanı maalesef yok. Ve dediğiniz gibi her konuda söz hakkı kendisinde oluyor.Artık ezildiğimi çok net hissediyorum.Üzerimde ki KPSS baskısı zaten cabası..Ne yapsa bana yapmış oluyor işte çalışmak bu yüzden kadınlar için önemli

Sizi her defasında nasıl azarlayabilir? Siz onun çalışanı değil eşisiniz ki insan çalışanına böyle davranmaz, size hiç saygısı yok utanması da yok. Bırakın gidin aklı başına gelsin gelmiyorsa da zaten böyle devam edemezsiniz.

Bunları anlatacak kimsem yok ve gerçekten çok bunaldım.Şimdiye dek bir kere bile aklımdan gitmek geçmemişti ama bugün koşarak kaçmak istiyorum burdan.Eleştirilerinden,sürekli para konuşmaktan ,ezik muamelesi görmekten gına geldi.Mümkün kılabilirsem biraz uzaklaşacağım.

En başından beri hem ciddi hem şakayla karışık söyledim ben berber değilim korkuyorum dedim git berbere misler gibi ol dedim ama yaparsın yapacaksın modunda en sonunda böyle oldu işte
Yaparsın dediğinde net olmalıydınız, pandemi döneminde saçlarımı kendim kestim, saçlarım dalgalı olduğundan hata kaldırıyor ama bir başkasının saçını kesemem, kaşlarımı kendim alıyorum ama yine bir başkasınınkini alamam çünkü kaş yapayım derken göz çıkarırım, anlamıyorum sonuçta.
Eşim yıllardır makineyle kendi traş oluyor, bana bir kere teklif etti yapamam dedim konu kapandı.

Pandemi sebebiyle birçok aile maddi zorluk yaşıyor, olayı maddiyata bağlayıp size patlaması yersiz zira siz ondan ayrı bir hayat yaşamıyorsunuz, ona ne kadar zorsa size de zor, bu tip bahanelerin arkasına sığınmasın.

Yaparsın dediğinde net olmalıydınız, pandemi döneminde saçlarımı kendim kestim, saçlarım dalgalı olduğundan hata kaldırıyor ama bir başkasının saçını kesemem, kaşlarımı kendim alıyorum ama yine bir başkasınınkini alamam çünkü kaş yapayım derken göz çıkarırım, anlamıyorum sonuçta.
Eşim yıllardır makineyle kendi traş oluyor, bana bir kere teklif etti yapamam dedim konu kapandı.

Pandemi sebebiyle birçok aile maddi zorluk yaşıyor, olayı maddiyata bağlayıp size patlaması yersiz zira siz ondan ayrı bir hayat yaşamıyorsunuz, ona ne kadar zorsa size de zor, bu tip bahanelerin arkasına sığınmasın.

Pek tabiki.. O ne yaşıyorsa bende onu yaşıyorum.Maddi konularda sorgulamam, bişeyler için dayatma da yapmam ama tüm harcamaların, tüm borçların yaşadığı hayatın müsebbibi benim gibi oluyor böyle olunca.Bende geride kariyerimi bıraktım bende böyle yaşamayabilirdim neticede.Teşekkür ederim 🙏

Korka korka falan kesmeyin. Çekinmeyin adam milletinden. Sanki küçük dağları yarattı. Eşimi ben de traş ediyorum. Geçen gün bir taraf istediği gibi olmadı. Tamam hayatım tamam ben yaparım dedi artiz artiz. Hemen konuşup aklını başına getirdim. Bu kadar prim vermeyin. Çok bilen alsın aynayı arkasına kendi yapsın. Ki usta değilse her türlü olmayacak zaten.

İşte sizi zorluyor madem siz istemiyorsunuz yapamadığınızda da konuşmaya hakkı yok ki. Size böyle davranmasına izin vermeyin. Arkadaşına, kardeşine, kuzenine gitsin. Siz yapmayınca ne yapacaktı mesela "zorundasın" tavrı nedir...

Size daima çalışan bir yöntem önereyim.

Önereceğim yöntemi küsmek ya da surat asmakla karıştırmayın. Çünkü ikisi de değil.

Yöntem gerekmedikce konuşmamak.

Yani yemek hazır olunca, yemek hazır diye seslenmek.

Ben hazırım,

Işin bitti mi vb gündelik konusmalar olduğu gibi devam edecek.

Bununla birlikte siz kendi icinize döneceksiniz. Kendi kendinize takılacaksınız.

Örnek diyaloglar vereyim size.

Siz bu diyaloglardan anlayin.

Eşiniz: nasılsın.

Siz:iyiyim.

Eşiniz: gidelim mi

Siz: olur

Eşiniz: bi şeyin mi var

Siz:( tebessüm ederek) yok .nerden çıktı.

Eşiniz:bikac gündür kötü görünüyorsun

Siz:başım ağrıyor.

Bu diyaloylarda gereğinden fazla konusmak yok. Fakat mutlaka gülumseyin.

Gülümsemek önemli. Aksi halde yaptığınız iş surat asmak olur ki... amac surat asmak değil.

Amaç kendi kendinize kalmak.

Mesela bir espri oldu ortamda. Siz tebessüm edin. O kadar. Kahkaha atmak ya da andaval gibi bakmak yok. Ikisinin ortasıni bulmak lazım.

Bu yöntem uzun vadede müthiş çalışır.

Siz kendi kendinize takılıyorsunuz.

Eşiniz yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunun farkında ama siz gülümsediğiniz icin durumun adını da koyamıyor. Kendi kendine debelenip duruyor.

Burda amac kırıldığınızı kavga etmeden anlatmak. Eşiniz sizin üzüntünüzü önemseyen bir adamsa mutlaka öfkesini kontrol etmeye çalışacaktır.

Ben yengeç burcuyum. Kırılınca kendi kabuğuma çekilirim.

Yakın bir arkadaşım bir keresinde beni çok kırmıştı. Nedenini hatırlamıyorum. Ama küsmemiştim. Sadece çok kırılmıştım. Tam 2 sene boyunca bana "eskisi gibi değilsin sende bi tuhaflık var"diyordu. Bakın bu 2 sene içinde evine gidip geldim. O da geldi gitti. Küs değilim. Ama kırgınım yani ben kabuğumun içindeyim. Artık eskisi gibi gülmüyorum konuşmuyorum.

Bu benim tabiatım. Doğal halim bu. Kırılınca kendi içime çekilmek.

Ama çalışır da yani.
Siz de yapın.

Eşiniz sizi seven bir adamsa çalışır bu yöntem.

Sizi bi de ben kırmak istemem ama eşiniz iyilikten anlamayan , bencil ve kırıcı bir adam.

Bana kalsa buna bir sinir krizi geçiririm. Asıl delinin kim olduğunu anlayıp değneğini saklar da size de aynı yöntemi öneremiyorum.

Çok küçük bir ilçede olmasam deli gibi çalışırım.Ama iş imkanı maalesef yok. Ve dediğiniz gibi her konuda söz hakkı kendisinde oluyor.Artık ezildiğimi çok net hissediyorum.Üzerimde ki KPSS baskısı zaten cabası..Ne yapsa bana yapmış oluyor işte çalışmak bu yüzden kadınlar için önemli
Bunun çalışmakla ilgisi yok.
Siz çalışsanız da tıraşı beceremediniz diye size yine hakaret edecekti.
Önemli olan tavrınız.
Eşiniz ısrar ediyor diye laf işiteceğinizi bile bile o işe kalkışmayın. Sizi kovup aşağıladığında gidip yardım teklif etmeyin. O kadar lafı yiyen sizken neden suçlu gibi duruyorsunuz?
Ben de çalışmıyorum. Eşim ben kazanıyorum, sen yiyorsun vb sözler söylese ya da ima etse, erkeksin elbette çalışacaksın, madem zor geliyor evlenmeyecektin derdim.

Eşinize net tavır koymazsanız artarak devam eder. Ayrıca sorunları varsa sizinle konuşarak, dertleşerek çözüm arasın. Bağırıp çağırınca gökten para mı yağıyor? Sizin suçunuz mu maddi sorunlar? Sizi stres topu yapmasına izin vermeyin. Çünkü değilsiniz.

Aslında dediklerinizin bir kısmını yapıyorum. Yine bir kavga (maddi kaynaklı) sonrasında ona bişeyler anlatmaktan vazgeçtim.Derdim mi var ben çözdüm, çok mu sıkıldım ona belli etmedim.Çünkü naz,kapris vs çekecek bir tip olmadı hiçbir zaman. Ama benim bu yaptıklarımı da yadırgamadı. Artık ona bişeyler anlatmayışımı 7 aydın farketmedi.Üzüldüğüm, istediğim birşeyi asla söylemiyorum ona. Çünkü yapamazsa da yüzüne vurduğumu ima ediyor.Bizim iş karıştı artık.Ben geçen seferki durumdan beridir bişeyler düşünüyordum zaten şimdi artık eminim sadece bu değişti adam aynı hala Boleyn Kizi Boleyn Kizi

Pek tabiki.. O ne yaşıyorsa bende onu yaşıyorum.Maddi konularda sorgulamam, bişeyler için dayatma da yapmam ama tüm harcamaların, tüm borçların yaşadığı hayatın müsebbibi benim gibi oluyor böyle olunca.Bende geride kariyerimi bıraktım bende böyle yaşamayabilirdim neticede.Teşekkür ederim 🙏
Yaşadığı hayattan bu kadar mutsuzsa boşanırsınız mutsuzluğu sona erer, ufak tefek tartışmalarda eşler birbirini tolere eder etmeli ama hayatın bize yüklediği tüm olumsuzlukları eşe yıkamayız, borç varsa siz olmasanızda borç olacaktı, yine harcamaları olacaktı, yine saçını traş ettirme sorunu yaşayacaktı.

Yaşadıklarının sorumlusu olarak sizi hedef gösterdiğinde sakın boyun eğip kendinizi suçlu görmeyin, kusura bakmasın ama beterin beteri var, pandemide çok ama çok daha zor şartlarda yaşamaya çalışan insanlar varken size yüklenip yaşayamadıklarının yapamadıklarının acısını sizden çıkaramaz, alamadığınız heves edip kursağınızda kalan şeyler için siz onu suçluyor musunuz? Hiiiç sanmıyorum.

Siz olduğu kadar deyip kanaat ederken sizi ezip geçmesine izin vermeyin.

Bunun çalışmakla ilgisi yok.
Siz çalışsanız da tıraşı beceremediniz diye size yine hakaret edecekti.
Önemli olan tavrınız.
Eşiniz ısrar ediyor diye laf işiteceğinizi bile bile o işe kalkışmayın. Sizi kovup aşağıladığında gidip yardım teklif etmeyin. O kadar lafı yiyen sizken neden suçlu gibi duruyorsunuz?
Ben de çalışmıyorum. Eşim ben kazanıyorum, sen yiyorsun vb sözler söylese ya da ima etse, erkeksin elbette çalışacaksın, madem zor geliyor evlenmeyecektin derdim.

Eşinize net tavır koymazsanız artarak devam eder. Ayrıca sorunları varsa sizinle konuşarak, dertleşerek çözüm arasın. Bağırıp çağırınca gökten para mı yağıyor? Sizin suçunuz mu maddi sorunlar? Sizi stres topu yapmasına izin vermeyin. Çünkü değilsiniz.

Doğru olabilir.Belki ben çalışsamda bişey değişmeyecek hayatımda.Benim sessiz kalabilmeme borçlu bütün bu şımarıklığını. Evlenmeden önce kendisine ayar çekmişliğim var bir kere yaptım daha da teşebbüs etmedim. Ama geliyor bangır bangır birkez konuşacağım ve bende rahatlayacağım.

Önce ki konunuzu hatırlıyorum. Yerinizde olsaydım yardım falan etmezdim, olacakları kestirdigimden. Hadi ettiniz sizi kovduğunda tekrardan neden yardım teklif ettiniz?

Maddi sıkıntı yaşıyorsanız beraber yaşıyorsunuz neticede. Sizde keyfî olarak calismamazlik etmediğinize göre size para konusunda laf çarpması çok yanlış eşinizin. Zihniyetini, size verdiği değeri görmüş oluyorsunuz böylece. Burada ki mesele çalışmak değil, eşinizin sizi hayatında koyduğu yer.

Uzaklaşabiliyorsanız uzaklaşın bir süre, oda olmuyorsa minimum iletişim kurun. Siz onun eşisiniz. Yanında çalıştırdığı, ihtiyaçlarını karşıladığı biri değilsiniz. Kas kafası bunu anlamıyorsa demek.

Son düzenleme:
Back
X